Ramadanin 1. päivä: Kauanko tulevaisuuteen kolonialismia käytetään tekosyynä?

0

paigc.jpg

16.05.2018

Jos meillä on lupa perustella afrikkalaisten valtioiden ja kansojen surkeaa tilaa kolonialismilla ja amerikkalaisten muutama sata vuotta sitten mustiin afrikkalaisiin kohdistuvalla orjuudella, niin silloin herää kysymys, että koska useimmat Afrikan maat ovat vieläkin, kymmenien sukupolvien jälkeen kauhistuttavassa tilassa, niin miksi jotkut eurooppalaiset ja valkoiset kansat, jotka ovat kokeneet vähintäänkin samankaltaista sortoa, ovat nousseet kukoistukseen.

Viro on tästä hyvä esimerkki. Sen jälkeen kun Neuvostoliitto viimeisen kerran syksyllä 1944 valtasi Viron, kohdistui maahan seuraavat reilu 40 vuotta kauhistuttavaa sortoa, vainoa, murhaamista ja mielivaltaista byrokratiaa. Ihmisiä teloitettiin, omaisuutta takavarikoitiin, perheitä hajoitettiin ja vietiin Siperiaan kauhistuttaviin oloihin.

Kun Neuvostoliiton ote pikkuhiljaa herpesi 80-luvun lopussa ja Viro sai itsenäisyytensä takaisin, oli maa käytännössä raunio. Ei ollut ruokaa, ei tekniikkaa, ei mitään. Koko systeemi oli hajalla, tai ehkä pikemminkin pakka sekaisin. Mutta nyt, reilu 25 itsenäisyyden vuoden jälkeen maa kukoistaa ja on elinvoimainen. Elintaso on 25:ssä vuodessa tehnyt sellaisen jättiharppauksen, että kun sitä vertaa Suomen sodasta nousemiseen, voi hyvällä syyllä sanoa, että Itämeren suomensukuiset ovat maailman yksiä menestyneimpiä kansoja.

Sen sijaan kaikki afrikkalaiset valtiot ovat täysiä raunioita vielä sadankin vuoden jälkeen. Välillä on ollut jotain nousua siellä täällä, mutta aina ne romahtavat takaisin lähtöasemiin kuin korttitalo. Näillä perusteilla Vironkin pitäisi olla edelleen samanlainen takapajula kuin se oli Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, mutta eipä vaan ole.

Kysymys kuuluu: Mikä on se tekijä, joka tekee Neuvostoliiton terrorista sitä parempaa terroria, että virolaiset ovat unohtaneet asian yhdessä sukupolvessa ja nousseet. Kun taas afrikkalaisilla menee amerikkalaisten orjuuden unohtamisessa 10 sukupolvea, eikä edes riitä ja vieläkään ole tapahtunut nousua?

Jos haluaisin jotakin tulevaisuudesta tietää, se olisi se, että kuinka pitkälle tulevaisuuteen orjuutta ja kolonialismia aiotaan käyttää afrikkalaisten isojen lapsien paijaamisen tekosyynä? Sitäpaitsi monissa tapauksissa jonkin eurooppalaisen alusmaana oleminen  toi monille alusmaille mannaa ja mirhamia. Mutta kun kolonialisti lähti, lähti manna ja mirhami ja edes talojen kattoja ei osata paikata.

Yksi toinen hyvä vertailukohde on Haiti ja suuri maanjäristys vuonna 2010, joka tuhosi paljon rakennuksia ja infrastruktuuria. Nyt kahdeksan vuoden jälkeen tuhoja ei ole korjattu mitenkään ja kivikasat ovat niillä sijoilla kuin ne silloin järistyksen myötä jäivät. Kun taas Japani on korjannut lähes kaikki vauriot, jotka vuoden 2011 maanjäristys ja tsunami aiheuttivat. Kaupanpäälle vielä ydinonnettomuus. Kannattaa katsoa Youtubesta vuoden 2011 Japanin tsunamifilmejä, niin ymmärtää kuinka suuri ja laaja onnettomuus oli.

Miksi Japani (olletinkin, että on vauraampi valtio) on saanut korjattua ja raivattua tuhon jäljet, mutta Haitissa ollaan niillä sijoilla eikä ketään kiinnosta. Haitin saamattomuutta ei voi selittää edes kolonialismilla tai amerikkalaisten orjuudella.

Voidaanko tästä nyt vetää jotain johtopäätöksiä?

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

20 thoughts on “Ramadanin 1. päivä: Kauanko tulevaisuuteen kolonialismia käytetään tekosyynä?

 1. Kaikkihan sen tietää että nekrujen ÄO on alle 60 ja korruptio ja varastaminen on pääelinkeino.

  1. Joo – noilla eväillä on vaikea lähteä kehittämään toimivaa yhteiskuntaa. Se on taas eri kysymys mihin toimivat yhteiskunnat tällaisia rikastuttajia sitten tarvitsisivat. Vai tarvivatko laisinkaan?

  2. Suomessa nuo saisi psykologin kognitiivisia taitoja mittaavista testeistä kehitysvammaisen paperit. Tällöin he saisivat kuntoutustuet, työkyvyttömyyseläkkeen, terapiat yms. mutta ei vammaislakikaan koske näitä. Kehitysvammaisiin en missään nimessä näitä vertaisi. He ovat sentään aidompia ja hyväsydämisiä ihmisiä, jotka osaa iloita pienistä asioista, kuin kehitysmaalaiset.

 2. ”Neuvostoliiton ote herpesi”. Mitä? Piti kai sanoa ”kirposi”, mutta ei oikein tullut muuta mieleen kuin herpes. Onko PT suomalainen vai mamu?

 3. Kommunismin jumalattomuus ja sielun sisäinen tyhjyys, kuoleman uskontojen toivottomuus paremmasta vastaan juutalaiskristillinen perinne toivosta ja paremmasta tulevaisuudesta ahkerasti työtä tehden yhteiseksi hyväksi. Tarvitseeko sitä kauempaa hakea? Kts. ohjeet isosta mustasta kirjasta, jonka kirjoittajana on Luoja.

 4. Kärsii samanlaisen inflaation kuin rasimikortti. Joskus tullut seurattua australian rajalla ohjelmaa FOX:ta. Varsin usein jos jonosta otetaan neekeri tai ei valkoihoinen tarkastukseen, alkaa usein heti syyttely ihonvärin vaikuttaneen valintaan. Rasimikortin välitön esiinotto on ennemminkin sääntö kuin poikkeus ja ensimmäinen kommentti normaaleihin tarkastusrutiineiden kyselyihin. Säälittävintä on esim. Suomen vetäminen ”valkoisen miehen taakan” kehitysmaiden kurjuuden syyksi. Tätähän ovat mm. muutamat poliitikot jo heilutelleet ja todistaa sen idiotismin vilejelyn ja minkälaista sakkia politiikkaan hakeutuu. Ei varsinaisia järjen valon kantajia kun populisimi tunkee heti totuuden edelle ja ainut anti on tietoinen valehtelu.

 5. ”Jos meillä on lupa perustella afrikkalaisten valtioiden ja kansojen surkeaa tilaa kolonialismilla..”

  Kouluhistoriassa muistutettiin useita kertoja etteivät siirtomaaisännät välittäneet paikallisten heimojen tms sen aikaisista rajoista tuon taivaallista vaan vetivät rajat mihin haluasivat luoden isoja monikulttuurisia maita ja Afrikan kaikki ongelmat periytyy juurikin tästä. Eli monikulttuurisuus on Afrikan surkea tilan syy!

  1. Mutta miksi heimot eivät vaan voi toimia yhdessä maan olojen parantamiseksi? Mikä pakko sitä on jatkaa sitä vastakkainasettelua maailman tappiin, kun kaikki näkevät, ettei siitä seuraa mitään muuta kuin pelkkää kurjuutta?

   Monikulttuurisetkin yhteisöt voivat aivan hyvin toimia yhdessä asioiden eteenpäin viemiseksi.

   Ellei niissä kulttuureissa ole jotain niin perusteellisesti perseellään, ettei sellainen vain kertakaikkiaan ole mitenkään mahdollista ja kaunojen ylläpitäminen on niin tärkeä asia, ettei niitä voida koskaan sivuuttaa.

 6. Yhtäältä, jos kolonialisimia ei olisi ollut niin neekerit ja hiekkaneekerit vieläkin asuisivat puissa, savimajoissa tai maakuopissa ja ”keskustelisivat” keskenään murahtelemalla ja vinkumalla.

  1. Eikä väestönkasvu olisi sen joutuisampaa kuin se oli alueella 1700- luvulla.

   Suuri virhe on viedä nykyaikainen hoito Afrikkaan, mutta samalla unohtaa väestöpolitiikka kokonaan. Niiden olisi pitänyt kulkea käsi kädessä alusta lähtien. Lastentekoon puuttuminen on vain nähty räikeänä puuttumisena ihmisoikeuksiin, ettei sellaista ole kehdattu suusta ilmoille päästää.

   Onko siis niin, että koko ihmiskunnan täytyy lopulta kuolla liikakansoituksen aiheuttamien ongelmien vuoksi sukupuuttoon, jotta kaikkien perusoikeudet saisivat olla koskemattomia?

 7. Afrikka on jättiläismanner ja ihmisten perimässä varmaan melkoisia eroja. Se keinotekoinen, öljyrahalla syntynyt hyvinvointi Lähi-Idän rikkaissa maissa ei sovi mittariksi oikein mihinkään. Varsinainen yhteiskuntakehitys on lähes kaikissa arabimaissa tasolla ”kehitysmaat”. Mielenkiintoista on havaita erot afrikan islaminuskoisissa alueissa vs.vastaavissa kristinuskoisissa alueissa. Esim. Tanzanian ollessa Briittien mandaattialue (Tanganyika) eivät englantilaiset satsanneet alueeseen juuri mitään. Englantilaisia(=kolonialisteja) muutti kyllä asumaan maan sisäosiin ja Victoria järven alueelle esim.Mwanza ja Bukoba,mutta varsinkin Moshin ja Arushan seudulle. Kumma kyllä, siellä missä ”kolonialisteja” oli eniten, on nyt tänäpäivänä kaikkein vaurainta. Eivät siis ”riistäneet”, kuten sosialistinen termi kuuluu, vaan toivat osaamista ja kehitystä alueelleen. Itäafrikan rannikko alueet ovatkin olleet vuosisatoja arabi/islamilais vaikutteiden alaisina. Erikoisuutena on Zansibarin saari jonka vauraus on paljolti pohjautunut neilikka mausteen viljelyyn,kasville otollisen ilmaston johdosta.- Tämä ihmisten muutto Eurooppaan ei ole kehitystä tukevaa millään muotoa. Ei heillä,eikä meillä. Mutta niissä maissa eurooppalaisilla olisi kyllä paljon annettavaa, jos löytyisi kykeneviä lähtijöitä. Ideologinen (lähes uskonnollinen sosialistivakaumus) eurooppalaisten taholta ei kyllä auta kehitysmaita eikä idealistejakaan. Lähetysasemien työ on ollut vaikuttavaa aina näihin päiviin asti. Nyt ongelmaksi on tullut islamistinen expansiivinen toiminta monissa maissa. Näitä asioita EU-ssa olisi kyettävä käsittelemään ohi ”poliittisen korrektiuden”.

 8. Lana panee (lataa?) asiaa vielä syvemmälle – 10 minuutin englanninkielinen video, kelpaa katsoa:

 9. Eräs Kiinalainen perusteli minulle kerran miksi he tuovat työvoiman mukanaan Afrikan projekteihin seuraavasti, ” jos annat neekerille jakoavaimen niin ensin se yrittää myydä sen, toiseksi se maistelee sitä ja kolmanneksi yrittää nussia sitä”. Mulla ei lisättävää.

 10. Tuo Japanijuttu on kyllä täyttä totta, maanjäristys hajoitti ison moottoritien käytännössä aivan paskaksi ja kahden päivän jälkeen tie oli parempi kuin Suomessa ikinä nähtykään.

  Paikalliset asfalttikartellit voisi ottaa oppia – ai niin , mutta sitten ei saisi rahastettua 500 % katetta näistä asfalttihommista ja venytettyä urakoiden pituutta maksimiin että saadaan mahdollisimman iso kate.

  Tienkäyttäjää ja veronmaksajaa tietysti harmittaa kuin 2 päivän korjausta tehdään Suomessa 2 kuukautta – rakennusfirmassa hierotaan käsiä yhteen kun rahan tuloa ei voi estää.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.