Ramadanin 2. päivä: Tanskassa somekohu rosengårdilaisen kaupan kylteistä

0

17.05.2018

Tanskassa on syntynyt pienoinen somekohu muutaman vuoden takaisesta valokuvasta, joka on otettu City Gross-kaupan sisätiloista Malmön Rosengårdissa ramadanin aikaan.

Kuvissa näkyy miten lattiaan on liimattu tarrat ”Ei sikaa” ja ”Halal”. Kuvapari lähti leviämään tanskalaisilla Facebook-sivuilla ja aiheutti luonnollisesti paljon paheksuntaa ja hieman pilkallisia kommentteja Ruotsin suuntaan.

City Gross on Ruotsin kolmanneksi suurin päivittäistavarakauppa, eli peruskauppa kuten K-supermarket tai mikä tahansa kauppa. Tanskan suunnassa ihmetystä on juuri herättänyt se, että miten yksittäinen kauppa voi näin vahvasti ottaa kantaa uskonnollisissa asioissa. Oletikin, että juuri kyseinen kauppa sijaitsee Rosengårdissa ja kaupassa ei käy yhtään ruotsalaista asiakasta.

Kun kuva lähti leviämään vastasi City Gross Rosengård kritiikkiin:

– Hei, kyseinen kuva on todella, todella vanha eikä sitä ole enää kaupassa. Olkaa hyvä ja tarkastakaa faktat ennen julkaisua.

Kuvakaappaus 2018-05-17 16-24-13

 

Toisin sanoen City Grossista myönnetään, että heillä on ollut kaupassa tuollaisia ei-sikaa-lappuja, mutta kauan sitten. Nykyään ei enää,

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

3 thoughts on “Ramadanin 2. päivä: Tanskassa somekohu rosengårdilaisen kaupan kylteistä

  1. Halalilla kummasti katkeaa kylmäketju, jos Prismaan tulee myyntiin kiduttamalla tapettua. Ei kelpaa edes leipäjonoon enää. Kiduttajat saa mennä kotiinsa, ei niitä täällä kaivata.

  2. Vois kais sitä Suomessakin jonkun sortin kylttiä olla:”Tällä käytävällä ei kiduttaen tapettuja eläimiä tai perseeseen pantua vuohta”.

  3. Välillä tulee rikastetulla alueella olevassa kaupassa heitettyä kinkkupaketti hälääll-pakasteiden joukkoon. Parasta aktivismia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.