Sverigedemokraatit nyt Sosiaalidemokraattien kanssa suurin puolue

0

Kuvakaappaus 2018-05-17 21-19-33.png

17.05.2018

Yougovin viimeisin mielipidetutkimus näyttää, että sosiaalidemokraatit ja sverigedemokraatit ovat nyt yhtä suuria. Vaaleihin on enää neljä kuukautta, joten on mielenkiintoista seurata mitä tuleman pitää.

Tällä hetkellä S ja Sd molemmat pitävät johtopaikkaa 23 % osuudella. Merkittävää tässä on se, että viime vaaleissa 2014 sosiaalidemokraattien osuus oli 31 %, joka on siis tippunut merkittävästi. Kun taas sverigedemokraattien 12 % kannatus on liki tuplaantunut. Kolmantena olevan moderaattien kannatus on myös hieman laskenut.

Jos vaalin lopputulos olisi se, että Sd saisi pääministeripuolueen aseman, on mielenkiintoista pohtia mitä silloin tapahtuisi. Onko muilla puolueilla tai instansseilla mahdollisuuksia estää Jimmie Åkessonin pääsy pääministeriksi? Kyllä oikeastaan on. Ainoa puolue, joka voisi mahdollisesti lähteä hallitusyhteistyöhön Åkessonin kanssa on kristillisdemokraatit. Näiden lukemien valossa heidän osuutensa olisi siten 26 %, joka ei vielä riitä mihinkään.

Vaalien mielenkiintoisin asetelma tulee juuri siitä, että jos Sd voittaa vaalit, saako se jonkun hallituskumppanin.

Advertisements
,

12 thoughts on “Sverigedemokraatit nyt Sosiaalidemokraattien kanssa suurin puolue

  1. Päivä olisi mennyt tämän takia muuten pilalle: https://www.kansalainen.fi/eu-komissaari-maahanmuutto-eurooppaan-on-pysyvaa-eika-sita-saa-estaa-raja-aidoilla/

   Kyllä kansalaiset pistävät nuo idiootit viralta ennen kuin päästään sairastuneet nilkit avaavat Euroopan portit selälleen ja tekevät tästäkin maanosasta yhden helvetin. Kun tuo paskasakki tuolla parlamentissa tarpeeksi kauan mesoo niin meillä on lopulta taas pitkästä aikaa natsivalta. Se ei kenties ole ihannevaihtoehto, mutta taatusti parempi kuin se, että miljoonat kouluttamattomat nuoret miehet marssivat joka maankolkkaan ja tekevät vuodessa saman minkä heinäsirkkaparvelta menee 50 vuotta.

 1. Yougov on aina ollut SD- myönteinen joten lukemiin pitää suhtautua pienellä varauksella oli sitten kyseessä mikä mielipideinstituutti hyvänsä. Muissahan on sellaisia jotka aina antavat liian alhaiset lukemat SDlle. Mutta toivoa sopii. Tajutkaa nyt svenssonit viimeinkin että tässä on teidän lastenne ja lastenlastenne tulevaisuus kysymyksessä!

  Katsokaa Aktuellt jos missasitte eilen. Oli suora lähetys Husbysta koskien mm. ryöstöja ja varkauksia putiikeissa. Myös Åkesson ja Ygeman debateerasivat:

  https://www.svtplay.se/video/17823507/aktuellt/aktuellt-16-maj-21-00-1

 2. Muut gallupit puolestaan vähätelleet (=aliarvioineet) SD:tä ihan historiallisesti todistettunakin. Totuus löytynee sieltä välimaastosta, mutta uskon edelleen omaan vaalibarometriini, mikä enteilee kolmea suunnilleen yhtä suurta blokkia..

  1. Julistihan orpokin jälleen ettei Suomen seuraavien eduskuntavaalien jälkeen mikäli persut nousevat suureksi puolueeksi, mitä ainakin tällä hetkellä epäilen, ei kokoomus jaa samoja arvoja ja eivät sovi samaan pöytään. kokoomukselle on tärkein köyhien kyykyttäminen ja rajojen auki pitäminen i-phone miehille.

 3. Sosialidemokraatit ja Moderaatit mieluimmin muodostavat yhdessä hallituksen, kuin päästävät Ruotsidemokraatit hallitukseen. Ruotsalaisten valtaosa vielä äänestää vanhoja puolueita. Ei ole vielä tarpeeksi naisia raiskattu ja autoja poltettu, joten ruotsalaiset jatkavat unelmissaan elämistä.

 4. Kylläpä gallupit heittelee eri tutkimuslaitoksilla, kun jokin aikaa sitten SD:llä oli noin 20%. SD:n pitää olla ainakin suurin puolue, mielellään suurin blokki niin että 3 puoluetta häviää valtiopäiviltä. Mutta eiköhän acc:n arvio osu oikeaan. Ruotsi ja Suomi ovat niin pirun kaukana Itävallan ja Italian aidoista demokratioista, joissa jättijytkyillä suunta muuttuu ilman että yhdenkään yksittäisen puolueen tarvitsee saada yli puolet paikoista.

 5. On tietysti aikamoista demokratian halveksuntaa kategorisesti kieltäytyä yhteistyöstä jonkin puolueen kanssa. Mutta sitä en enää pysty kuvittelemaan, että vaalivoittaja ja hurjan kannatusloikan tehnyt puolue jätettäisiin ulos hallituksesta – se olisi totalitarismia, silkkaa pohjoiskoreaa, perseen pyyhkimistä kansan tahdolla. Ei pysty edes kuvittelemaan moista. Ja miten paljon viime vuosina onkaan tapahtunut asioita, joita ei ole pystynyt kuvittelemaan…

 6. Mikään ei muutu vaikka Ruotsindemokraatit voitaisivat vaalit. Se on nähty Suomessakin Persujen esittämänä. Ikävä kyllä jotta pääsee valtaan pitää äänestäjien äänestää ja ääntenlaskennan olla suopea. Ja se taas tarkoittaa että pitää kumartaa globalisteja. Silloin ollaan tilanteessa joka tarkoittaa että mikään ei ole muuttunut.

 7. Mutta yrittää saa – siinä on se ero länsimaisen demokratian ja islamistien/kommunistien välillä.
  Eli äänestyskopille vaan, vähintään joka neljäs vuosi.

 8. 23% on melkein 25% joka onkin jo neljännes kansasta. Oletan että monikaan svenssoni ei sano puhelimessa kannattavansa saati äänestävänsä SD-puoluetta, varsinkaan jos on julkisella duunissa.

  Mielikuvittelen isä-Håkanin grillin ääreen jossa jo halal-liha jo tirisee vävy-mohammadille puoliraakana, mutta joku asia ei silti ole kohdallaan. Hetken mietittyään Håkan herää, se on se saatanan mellanöl joka puuttuu tilanteesta, alkoholilon ööli kun ei tee kesää, varsinkaan bastun jälkeen. Pian alkaa jo vituttamaan se kun mohammadille ei riitä keskimmäinen Linda, vaan kuola valuu ja silmä ei hievahdakaan kun se jo tuijottaa häpeilemättä Lotankin persettä. Birgit äiti palvelee mohammadia paremmin kuin Håkania ikinä ja miksi niillä meni eilen kaksi ja puoli tuntia kauppareissulla vaikka mitään ei ostettukaan. Pärkkele, Håkan tuumii, tästä unesta joutuu nyt oikeasti heräämään.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.