Kroatia estää Bosnia-Hertsegovinan kautta suuntautuvan laittomien siirtolaisten vyöryn

0

1024px-Kolinda_Grabar-Kitarović_2017-10-18_02-640x360

18.05.2018

Kroatia aikoo tehdä kaiken voitavan estääkseen Bosnia-Hertsegovinan kautta maata uhkaavan laittomien siirtolaisten vyöryn.

Kroatian presidentti Kolinda Grabar-Kitarović kertoi perjantaina, että Kroatia tulee tekemään kaikkensa estääkseen laittomien siirtolaisten vyöryn Bosnia-Hertsegovinasta sekä ilmoitti maansa antavan kaiken mahdollisen konkreettisen tuen Bosnialle ongelman hoitamiseksi, kertoo Total Croatia News.

– Kroatia tulee tekemään kaikkensa suojatakseen rajojaan ja estääkseen kaikki laittoman maahantulon yritykset, ja maalla on tähän kaikki vaadittavat resurssit. Olemme valmistautuneita avustamaan Bosnia-Hertsegovinaa asiassa, presidentti sanoi ja jatkoi, että Kroatia pystyy mobilisoimaan poliisijoukkoja EU:n rajavalvontaviranomaisen Frontexin kautta valvomaan Mali Zvornikin rajanylityspaikkaa Bosnian ja Serbian välisellä rajalla.

Presidentti painotti, että Kroatia valvoo erittäin tarkasti laittomien siirtolaisten vyöryä vastikään avautuneella Bosnia-Hertsegovinan kautta suuntautuvalla laittomien siirtolaisten reitillä kohti länttä.

– Kroatian poliisijoukkoja on vahvistettu valvomaan maan kaikkia rajoja, mitkä ovat samalla EU:n ulkorajat, hän painotti.

Länsi-Balkanilla, erityisesti Serbiassa, arvioidaan olevan jopa 80 000 laitonta siirtolaista etsimässä pääsyä länteen, ja Turkin kautta alueelle saapuu laittomia siirtolaisia jatkuvasti lisää.

Presidentin mukaan vuoden 2015 kokemusten perusteella laittomien siirtolaisten vyöryn hallinta onnistuu vain laittomien siirtolaisten reitin varrella olevien maiden hyvin koordinoidulla yhteistyöllä.

Asiaa seurataan myös kansalainen.fi:ssä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

19 thoughts on “Kroatia estää Bosnia-Hertsegovinan kautta suuntautuvan laittomien siirtolaisten vyöryn

 1. Turkin Erdogan on yksi perkele, joka on vuosia ujuttanut islamistinsa eurooppaan ja edelleen kiristää eu:ta noilla ählämeillään. Yksikään fiksu ihminen ei tee lomamatkoja Turkkiin. Mutta kun usa ja turkki ovat kimpassa, eu vain inisee ja kumartelee usan edessä.

  1. Turkki on ollut kaukaa ovela, Eurooppa ei. Eurooppa on omahyväisesti uskonut ja luottanut siihen että täällä ei mikään muutu eikä mitään häiriöitä tai sotaa tule. Balkanin sotakin oli jotakin mikä oli kuitenkin aika kaukana eikäoikeastaan koskenut meitä. Nyt sitten ihmetellään ”mitä jos…?”.

   Ruotsissa on havaittu että kolme miljoonaa ihmistä ovat ilman pommisuojapaikkaa jos sota tulee. Voin kuvitella ketkä sinne suojaan tunkevat ensimmäisenä ja ketkä jäävät ulkopuolelle.

  2. Olipa loppuosaltaan tuperä kommentti ja samalla näyttö siitä kuinka tietämättömiä useat/useimmat suomalaiset (ja eurooppalaiset) ovat Trumpin tämän päivän Yhdysvalloista.

   Ihan vaan tiedoksi sinullekin, että ei ole lainkaan mahdottomuus, paremminkin hyvin mahdollista, että Trump potkaisee turkin pihalle natosta. Ehkä sitten tajuat sinäkin, edes vähän siitä missä mennään.

 2. ”laittomien siirtolaisten”?? Täh? Nyt kyllä narraavat.. Nämähän ovat sotaa pakenevia pikkulapsia kaikki?

 3. Euroopassa on muslumaaneja ihan liikaa, peli on siltä osin jo menetetty. Pahin skenaario tässä lyhyesti: Ranskassa tai jossain vastaavassa musuja pursuavassa maassa alkaa pieni mellakka ja nopeasti leviää ympäri maata ja saa tulta siipiensä alle muissa Euroopan maissa jossa tämä rauhan uskonto on saanut jalansijaa. Ei aikaakaan kun uskonveljet ja heitä tukevat ”demokraattiset” islamistit rientävät sorrettujen muslimien avuksi taloudellisesti ja lähettämällä miehiä hakemaan sitä paratiisia siinä viimeisessä taistelussa.Siinähän sitten ihmetellään miten näin pääsi käymään. Tai ehkä se vain tapahtuu demokratian keinoin, musu äänestää mitä imaami sanoo ja sitten vallassa ollessa säädetää lakeja ja sittenhän raiskaus ja murha on ok, kunhan kohde on vääräuskoinen. Mutta säännöthän on tehty rikottaviksi ja saa sitä naapurin alaikäistä muslimilammasta myös raiskata ja tappaa, tosin järjestyksellä ei niin väliä. Toivoisin olevani väärässä, mutta ei tämä pojat oikeasti hyvältä näytä.

 4. Vuoden 2015 jälkeen melkein kaikki Euroopan maat ovat jollain lailla kiristäneet rajavalvontaansa. Suomi ei ole tehnyt mitään. Länsiraja on edelleen täysin avoin kenen tahansa kävellä sisään. Ei sinne tietenkään mitään joukkoa tarvitse nyt lähettää mutta pitäisi olla valmiina uuteen vyöryyn. Epäilen että mitään valmiutta ei ole.

 5. Armeija ja rajavalvonta toiminta kyvytön kun poliittinenkäsky käynyt vain tulijoiden laukkuja kantamaan.

  1. Ja Suomen muka armeija, voi helvetti mikä vitsi! Kun Putin käskee joukot ottamaan Suomi haltuun homma vie aikaa kaksi tuntia. Siitäkin puolet kuluu joukkojen siirtämiseen. Onneksi sieltä tulee sellainen joukko joka hoitaa muslimeille ja väriviallisille Afrikan mustalaisille somaleille loppusijoituspaikan. Somalisynnytyskoneämmäthän ovatkin jo valmiiksi jätesäkissä joten umpisolmu ja kliks.

   1. Ne matut, jotka tulivat Suomeen Venäjältä, mitä kansallisuutta he olivat? Eikö sieltä tullut somalejakin…?

   2. En usko että Venäjä haluaa hyökätä Suomeen. Mutta jos joskus näin käy, se on helpompaa kuin viime kerralla. Ei kannata tulla aseistettuna uraata huutaen. Pitää tulla aseettomana asyylia huutaen. Silloin maahan voi tulla vapaasti.

  2. TV:ssa kerrottiin että Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen pelättiin hallitsematonta vyöryä Suomeen ja tehtiin suunnitelma sen torjumiseksi. Suunnitelma on vieläkin olemassa eikä sitä tietenkään paljasteta.

   Miksei suunnitelmaa toteutettu 2015? Hallitus olisi voinut näin tehdä mutta ei tehnyt mitään. Aivan samoin Venäjältä olisi tullut aseetonta väkeä eikä se olisi estänyt torjuntaa

 6. Euroopassa on vielä etuvartioita ja Kroatia esimerkillinen EU:n jäsenmaa, josta tulisi kaikkein ottaa esimerkkiä. Eu:n pitäisi palkita ja antaa lisää rahaa todellisen jäsenmaan toimille joka patoaa islamin marssia Eurooppaan. Todellisuudessa jos näitä maita ei olisi, olisimme jo kusessa arabien, afgaanien ja neekereiden invaasion edessä.Rajoillamme saisi päivystää pari kompaniaa varusmiehiä kantamassa noiden vaativien vieraiden laukkuja ja palvelemassa heidän toiveitaan.

 7. Pelkään että suvakit ilman järkeä perustaa vesitaksin Bosnian ja italian välille samaan tapaan mitä Libyan ja Italian välillä oli.

 8. ”Kroatia aikoo tehdä kaiken voitavan estääkseen Bosnia-Hertsegovinan kautta maata uhkaavan laittomien siirtolaisten vyöryn.” -Kaiken voitavan…voi vittu. Paitsi sen mitä pitäisi tehdä?

  1. ”Nimetön
   19/05/2018 11:08”

   No siinäpä vasta kommentti?! Jos halusit sanoa etteivät kanna laukkuja, joka olisi mielestäsi se mitä pitäisi tehdä, niin hae köyttä ja hirtä itsesi lähimpään lamppuun.

   Jos taas jätit sanomatta että ’ampukaa ne rajalle’ olisi se tärkein tehtävä, silloin osoitit vain olevasi yksi niistä jotka viimeksikin 2015 niitä laukkuja kantoi, koska et uskaltanut tuota sanoa.

   Mutta jos kuitenkin tarkoituksesi oli vain itse mitään tekemättä mollata sellaista maata, joka oikeasti saa aikaan eikä jauha paskaa, olet vain todellinen typerys.

  2. Ehkei maahantunkeutujia sentään tarvitse Kroatian rajalle ampua…ottavat vain mallia Unkarista.

 9. Luojan kiitos,että on unkari,kroatia,serbia,Baltian maat ja puola joiden päättäjillä on vielä järkeä päässä. Meillä muilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin torjua nämä islamistit ihan henkilötasolla, jos näitä alibaboja ei noteerata millään tasolla,ei kaupassa,ei sairaalassa,eikä kadulla eikä missään tule palvelua eikä vastakaikua eikä varsinkaan armoa,sillä se eikä ole meidän vaan Allahin hommaa. Niin ei ne tässä maassa ainakaan pysty loisimaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.