Kolumni: Poliitikot, nuo ahneet paskat

0

 

2015043501083.jpg

18.05.2018

Kansanedustajien sopeutumiseläkkeestä luovutaan, hihkuvat kansanedustajat ja mutisevat lauseelle jatkon: ”…mutta sopeutumisrahaa korotetaan.”

Jatkossa jo yhden kauden, itse asiassa jo yhden vuoden, kansanedustajana istuttuaan voi poliitikko saada sopeutumisrahaa, joka on vastikkeetonta eikä siis työttömäksi jäänyttä kansanedustajaa mikään aktiivimalli millään maailman tavalla koske. En luultavasti kauhean kauas totuudesta arvauksellani mene, jos veikkaan, että Sinisen tulevaisuuden tähdenlennot ovat tämän toiveen takana, onhan Simon Elo ärhäkästi tänään Perussuomalaisia arvostellut siitä, että Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ainoana ryhmänä oli uutta linjausta vastaan ja juorujen mukaan viime kesänä panikoinut taloudellisen tulevaisuutensa vuoksi, kun Halla-ahosta Perussuomalaisten puheenjohtaja tuli. Eikä muuten Matti Torvisella (sin.) olisi entisen käytännön mukaan ollut mahdollisuutta sopeutumisrahaan, joten nyt on Matinkin taloutta tulevaisuuteen vähän turvailtu.

Ihan yleisesti kuitenkin tuo entinen sopeutumiseläke ja tämä uusi sopeutumisraha ovat herättäneet minussa monia kysymyksiä.

Ensinnäkin mietin sitä, valikoituuko kansanedustajiksi yhteiskuntamme monivammaisimmat yksilöt, joiden työllistyminen mihinkään muuhun kuin eduskuntaan on sula mahdottomuus? Eduskuntatyöhän ei välttämättä vaadi mitään erityisiä taitoja eikä varsinkaan älyä, vaikka siellä toki (onneksi) myös niitä fiksuja kourallinen tyhjäpäiden keskellä työskentelee, mutta siis periaatteessa kansanedustajuudesta selviää vaikka olisi vain epämääräinen solumöykky, kunhan sen verran on pelisilmää, että osaa itsensä äänestäjille myydä.

Vai vammauttaako kansanedustajuus ihmisen niin perusteellisesti, että ei voida mitenkään olettaa ex-kansanedustajan olevan työkuntoinen tai kykenevä elättämään itseään ihan vähään aikaan eduskuntataipaleen jälkeen? Että niinku vaatii aikaa ja rauhaa, jotta ihminen saa tutustua uudelleen itseensä ja ajatuksiinsa? Vaikka reppureissata Intiassa tai opetella Kalavalaista runomittaa itseyttään eheyttäen?

Ehkä sopeutumisrahan ajatus on niinkin karu kuin se, että kansanedustajana omaan erityisyytensä hukkuneen ihmisen psyykeelle on aivan liikaa paluu tavan rahvaan pariin. Miettikkeehän itsekin sitä, kun olette ensin jotain Mölökkösen Marttija tai Tuija Tötteröitä Perä-Pierulasta ja sitten onnistutte lirkuttelemaan kylillä tarpeeksi, että nousette eduskuntaan. Siellä olette muutaman kauden tekemättä mitään järkevää ja sitten lähtee pesti. Se normaaliin arkeen palaaminen on vähintään yhtä kova juttu kuin kriisialueelta palaavalle rauhanturvaajalle.

Kansanedustajuus on luottamustoimi, josta maksetaan muhjakoita palkkioita ottaen huomioon pätevyysvaatimukset ja sen, kuinka saatana typerää ja hullua porukkaa eduskuntaan yleensä päätyy. Minun kauniiseen päähäni ei mahdu se, miksi moiselle porukalle pitää vielä sen lisäksi maksaa jotain köyhäinavustusta, kun eduskunnasta putoavat tai jättäytyvät pois.

Täydellisessä maailmassa kansanedustajiksi valikoituisi ihmisiä, jotka ovat yhteiskuntamme kykenevimpiä, viisaimpia ja ansioituneimpia. Ihmisiä, joilla on kykyä toimia esikuvana muille ja lahjoja elättää itsensä muutenkin kuin yhteiskunnan rahoilla. Valitettavasti näin vaan ei ole ja syy siihen on sinussa, äänestäjä. Älä äänestä näitä vaalikojuilla mukavia lirkuttelevia solumöykkyjä, koska he ovat vain ja ainoastaan henkilökohtaista ahneuttaan toteuttamassa. Vaadi poliitikolta enemmän ja anna sille vähemmän, ja pidä mielessä se, että meistä kukaan ei ole mitään velkaa tuolle 200-päiselle apinalaumalle. 🙂

Advertisements

About Helena Eronen

Kaikin puolin kiva ja mukava naisenhupakko, joka tykkää syyvvä, juuvva ja muutenkin elostella, ja on lahjakas siinä.
View all posts by Helena Eronen →

8 thoughts on “Kolumni: Poliitikot, nuo ahneet paskat

  1. Koko eduskunta kilometritehtaalle, joka ikinen rasisti-loinen. Sitten koko rakennus hajotettava siten ettei ole enää kiveä kiven päällä. Mitäkö tilalle. Ei mitään ei yhtään mitään. Jokainen hoitaa omat asiansa ja hävittää kykyjensä mukaan muslimeita ja erikoisesti väriviallisia somalitorakoita. Suomi nousuun!

  2. Nuo legendaariset väittämät että kansanedustajat ovat ”töissä” 24/7 on samaa potaskaa kuin että yritysjohtajat paiskivat töitä jopa nukuessaan tai että opettajat ovat koko kesän töiden parissa. Itseasiassa kansanedustajan homma on ajan tappamista ja lomalle voi lähteä vaikka kaukomaille pariksi-kolmeksi viikoksi täydellä palkalla keskellä talvea kunhan muistaa masentua ensin. Ainostaan ministerien ”työ” on sitä työtä mistä palkaa pitäisi maksaa. Tuo masentuneisuus voi joillain johtu siitä valtavasta jouten olosta ja se jolla korkki narhataa auki helpommin, eduskunta on sopiva paikka ryypiselyyn vaikka keskellä viikkoa. Onhan näitä esimerkkejä, esim. kokoomuksen sampasa poika piti puhetta umpikännissä aikoinaan. Vittu että ukko sönköttää kuin pahimmassa ryyppyjengissä kun nousuhumalan tuoma ilo vaihtuu laskuhumalaan ja kaikki vituttaa. Myös herra hakkrainen on käyttänyt näitä eduskunnan suomia etuja ryypätä työmaalla.

  3. Pahintahan tässä on se, että ihmiset, jotka eivät ole edes työttömiä, nostavat tätä rahaa, joka ei siis ole heille tarkoitettu! Suurin osa heistä on SDP:stä, kuinka ollakaan! Työväen asialla muka ollaan, mutta oma lompakko on aina lähinnä sydäntä!

  4. joh..hehe..osittain..pääosittain erittäin hyvin sanottu..joo moro vaan..sielt Suomen Pohjasta..samas pöydäs siin marraskuul tovi istuttiin..turuus

  5. Kuten Korhonen@Mylläri sekä muut lakeijat antoivat uuden nimityksen kansallismielisille=Saastat. Tähän nyt totean että PERKELE

  6. Mutta Terkut Patelle 🙋🏼‍♀️Olet mahtava mies isolla I:llä, Et sekaannu riitoihin kuin nuo muut Pösilöt 💖🦋

  7. Annan vaimoni matujen käyttöön,koska minulla ei ole käyttöä tällä hetkellä.Vaimoni tätä ehdotti.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.