Iranilainen tuomittiin 16 vuoden vankeuteen kiltin mummon murhasta

0

Kuvakaappaus 2018-05-19 22-27-46

19.05.2018

Umeån käräjäoikeus tuomitsi torstaina iranilaisen 1965 syntyneen Amir Mansour Zamani Alavijehin 16 vuoden vankeuteen murhasta, laittomasta uhkauksesta, varomattomuudesta liikenteessä, kortitta ajosta ja ruumiinvamman tuottamisesta. Lisäksi hänet tullaan karkoittamaan tuomion jälkeen.

Tapaus on merkittävä siinä mielessä, että se osoittaa jälleen kerran kuka määrää kaapin paikan.

Uhrina oli 60-vuotias umeålainen Eva Engberg, jonka iranilainen pahoinpiteli kuoliaaksi omaisuusriidan takia. Engberg tapasi majoittaa kotonaan isossa omakotitalossaan eri tavalla heikompiosaisia. Ihmiset saivat käydä hänen luonaan suihkussa, yöpyä muutaman päivän ja saivat hieman ruokaa.

Surma-aikaan viime vuoden syyskuussa Alavijeh oli käymässä Engbergin kotona. Mies nimittäin halusi naisen talon alakerran itselleen. Mies oli vuokrannut Enbergin talon autotallia ja harjoittanut sieltä käsin pientä kirpputoritoimintaa. Kun koko alakerta jäi tyhjilleen Engbergin veljen kuoleman takia, alkoi iranilainen nyt vaatia alakertaa itselleen.

Tapahtumat etenivät siten, että mies lopulta pahoinpiteli naisen raa´asti tämän kotitalon rappusilla kuoliaaksi mm. lyöden naisen päätä jollakin kovalla astalolla, mahdollisesti kivellä. Lisäksi mies oli hyppinyt naisen rintakehän päällä.

Nainen löydettiin myöhemmin portailta. Iranilainen oli yrittänyt peittää jälkiään ja vaikeuttaaksen tutkintaa levitellyt jauhoja ympäriinsä.

Engberg oli kertonut tuttavilleen, että hän pelkää Alavijehiä, sillä tämä saattoi olla arvaamaton. Engberg halusi, että iranilainen lopettaisi kokonaan hänen autotallinsa käytön. Iranilainen oli yrittänyt saada taloa haltuun jo aiemmin Engbergin veljen ollessa vielä elossa. Iranilainen yritti puhua veljelle, että tämä antaisi hänelle talon yläkerran käyttöön ilmaiseksi. Iranilainen oli jopa palkannut lakimiehen, joka tekisi talon hallinnasta uuden paperin.

Iranilaisen käytös oli sen verran oikukasta, että Enbergin kotipalvelun hoitajat päättivät käydä Engbergin luona aina kaksittain.

Oikeus katsoi, että näyttö Alavijehiä vastaan oli kiistaton ja tuomitsi sillä perusteella 16 vuoden vankeuteen. Iranilainen oli tullut Ruotsiin ensimmäisen kerran jo 1989, mutta muutti 90-luvulla takaisin Iraniin kunnes taas 1998 ilmestyi Ruotsiin hakien turvapaikkaa. Hänellä elinikäinen oleskelulupa, mutta siitä huolimatta oikeus määräsi karkoituksen ja ikuisen maahantulokiellon tuomion lisäksi.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

26 thoughts on “Iranilainen tuomittiin 16 vuoden vankeuteen kiltin mummon murhasta

  1. Tähän on helppo vastata: gallup ja Ruotsidemokraatit. Jos olisivat <15% niin koko juttu peiteltäisiin niin hyvin kuin mahdollista.

 1. Pieni asiavirhe; mies karkoitettiin jo 1996 (kahden vuoden tuomio) ikuisiksi ajoiksi, mutta palasi jo seuraavana vuonna Ruotsiin hakemaan ”turvapaikkaa”. Negoja tuli, mutta mies valitti ja vetkutteli ja valitti lisää, kunnes 2015 tuli lopullinen karkoituspäätös ja mies on siitä lähtien ollut poliisin kirjoissa karkoitettavana:
  ”Utvisades på livstid – men återvände
  År 1996 dömdes mannen till två års fängelse för grov varusmuggling. Han utvisades på livstid men återvände till Sverige redan året efter att domen vunnit laga kraft, för att söka asyl igen.

  Utvisningsbeslutet gäller fortfarande, men genom en lång rad tillfälliga uppehållstillstånd, överklaganden och verkställningshinder har mannen kunnat fortsätta leva i Sverige. I olika omgångar har Invandrarverket, justitiedepartementet, Migrationsverket och tingsrätten ansvarat för ärendet. Sedan 2015 har han betecknats som ”avviken” och polisen har haft i uppdrag att verkställa utvisningen.”
  DN/Expressen

  Eli tätäkään surmantyötä ei olisi voinut tapahtua mikäli paperittomat olisivat säilössä – tai vielä mieluummin lähtömaissaan.

   1. Laivuri Jukka Ojarannan kehittmä menetelmä, jonka patentti on vanhentunut ja kaikkien hyödynnettävissä.

 2. En tiedä onko kenellekkään tuttuja elokuvat väkivallan vihollinen,sellaista kaveria tässä odottelen ja eiköhän se jostain jossain kohtaa ilmesty.

 3. Sitä se on kun rajat vuotavat kuin seula ja jo maasta karkoitettu voi UUDESTAAN tulla hakemaan turvapaikkaa! Miten se on edes mahdollista? Eikö näitä tyyppejä ole DAKTattu (https://sv.wikipedia.org/wiki/Daktning)? Käsittämätöntä on myös että tällaiselle *en sano mikä* annetaan puolustusasianajajaksi yksi Ruotsin kalleimmista asianajajista eli L.S. ja kaikki menee veronmaksajien piikkiin. Syytetyllä on kaikki oikeudet ja vain paras on kyllin hyvää, Uhrille sensijaan ei anneta paskankaan arvoa.

  1. Jo se, että Ruotsalaiset eivät välitä pätkääkään omien naistensa joukkoraiskaukista , vaan sallivat maahan tunkeutuneiden valloittajien jatkavan touhujaan. Sama Suomessa, jossa ennen oli turvallista käydä lenkillä vaikka illalla, niin nyt saa pelätä raiskausta päivällä. Tyttäreni on pelännyt 3 vuotta kulkea työmatkojaan yleisillä, sen vuoksi hän kulkee 30 km työmatkan pyörällä, kunhan säät sallivat. Varmasti tämä ihmisten kokema turvattomuus vaikuttaa, jollain tavalla terveyteen. Mutta päättäjät eivät välitä, kun itse ovat turvassa.

  1. Jonkun pitää ensin kuolla, mutta vain siksi että murhaaja saadaan maasta ulos – muut saavat jatkaa hengailuaan kuten ennenkin. Siellä ne aikuiset miehet Turussakin istuvat koulussa lasten seassa, kuten ennenkin.

   1. Sitähän se on,politikot ei ota vastuuta lasten turvallisuudesta.Onko tämä nyt laitapeliä,että aikuiset kehitysmaajätkät on samoilla luokilla koululasten kanssa ? Eikö kurkunleikkaajan operaatio Turussa yhtään opettanu suomalaisia politikkoja ?
    Se on niin,että nuo politikot pelkäävä toisiaan.Jos joku politikko uskaltais tehä ehdotuksen tuon hulluuden lopettamiseksi,hänestä tehtäisiin hetkessä rasisti ja tietenki natsi,mikäs politikko niin raskaita nimityksiä kestäis.

  2. ”Aina sama juttu. Jonkun pitää ensin kuolla.”

   Ja sitten? Mitään korjausliikettä ei tapahdu vaikka mitä tapahtuisi kun kyseessä on kunniakansalaiset ja ”ihmisoikeudet”. Puheet voi muuttua kun vaalit lähestyy mutta politiikka ja teot on sitä samaa paskaa.

   1. Tekijä on tietysti suorassa vastuussa. Mutta sitten jos verta kaivetaan nenästä asfalttiporalla, niin tuppaa senkka tulemaan. Sitten jos tältä maailmanhalaajien viiteryhmältä on saanut tukevasti vittuilua siitä, että on yrittänyt sanoa, että kehitysmaamuslimit eivät ole niin kuin me, ihan samanlaisia ihmisiä kuin muutkin, vaan helvetillisen vanhoillisia, jotka tavallisesti halveksivat meitä, vaikka me elätämme heidät, niin alkaa olemaan jo vaikeaa olla pahoillaan, kun se ylimielinen paremmuus osuu omaan nilkkaan.

 4. Höpötys siitä että hyvyys tuo hyvyyttä on paskapuhetta. Maailma on vaan niin raaka paikka varsinkin tänä päivänä ettei tällaisiin ole kenelläkään varaa. Tuo mummu sai kokea sen mitä nämä villi-ihmiset ovat ja sai sen kohtalon mitä kerjäsi. Melkoista venäläistä rulettiahan mummu pelasi ja viimein se patruuna kammio loksahti kohdalleen ja kuolema tuli. Hyvä opetus kaikille äititersoille ja maailman parantajille. Myös muut matuhalaajat voisivat kokeilla vastaavaa ja lopettaa puskista huutelu että näitä pitää auttaa, jokainen voi kokeilla kuinka kauan henki pihisee.

  1. Ei uhri ollut syyllinen. Syyllinen on ruotsinvaltio, joka sallii valloittajien tulla maahan, raiskaamaan ja tappamaan . Kiittäkää tilanteesta Palmea, joka teki Ruotsista monikulttuurisen 1970-luvulla . Hän haukkui USA n ja Israelin saatans mördare , nyt voisimme sanoa hänelle nuo sanat, kun seuraamme Ruotsin nykyistä tilannetta. Palme oli kautta aikojen huonoin pääministeri, vaikka. häntä ihannoitiin.

 5. Suvakki haudassa ja matu linnassa. Hyvinhän se meni. 100% Win-win tuossa tilanteessa.
  Tietysti vielä parempi olisi ollut jos matu olisi pysynyt kotonaan ja mummo järjissään. Mutta kun kaikkea ei voi saada?

 6. Taivaan portilla se sitten ratkaistaan oletko ollut hyvä ihminen vai et. Eva Engberg yritti olla hyvä ihminen ja se maksoi hänelle hengen menetyksen mitä karmeimmalla tavalla. Miten voi olla mahdollista että tuomio saatiin vetkutettua vain 16 vuoteen? Ilmeisesti ”pikaistuksissa tehty tappo” koska oli niin PETTYNYT kun mummo ei lahjoittanut hänelle ilmaiseksi taloaan. 2/3 kun istuu on vapaana jo 10-11 vuoden päästä. Ja sitten taas karkoitetaan isoilla kustannuksilla ja vuoden päästä on ukko takaisin, uudet rikokset ja uudet uhrit.

 7. Ihan mummon omaa typeryyttä,mitäs menee ottamaan maahantunkeutujan kotiinsa.Kyllä suvakit sitten on niin viisaita.

 8. Pääsääntöisesti, mitä enemmän ja/tai useamman kädellisen kanssa on tekemisissä, sen suuremmalla todennäköisyydellä päätyy kuusi jalkaa maan, rullatuoliin tai raiskatuksi. Ei mummo tietenkään syyllinen ollut vaan tyhmä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.