Hässleholmissa kärvähti moskeija

0

eebc14bb80e4f5ca66e1b03dcc55948b-597x400.jpg

20.05.2018

Hässleholmissa paloi lauantai-iltana moskeija. Hässleholmin islamilaisen kulttuurikeskuksen moskeijan tilat paloivat täystermonttikuntoon. Poliisi epäilee tekoa tuhopoltoksi.

Palolaitos sai hälytyksen klo 20.00 aikaan kun kaksikerroksisen rakennuksen alakerta oli ilmiliekeissä. Samassa rakennuksessa olevat viisi asuinhuoneistoa evakuoitiin. Ihmisiä ei kuitenkaan loukkaantunut.

Poliisin mukaan joku oli rikkonut moskeijan ikkunan ja kiivennyt sitä kautta sisälle tiloihin ja sytyttänyt palon. Imaami Ismail Darragi ei kuitenkaan usko, että syttymiehinä olisivat olleet rasistinatsit vaan muuan mies, josta seurakunta on tehnyt rikosilmoituksen aiemmin tämän varastaessa moskeijasta omaisuutta ja nyt kyseessä oli kosto.

– Olemme asuneet 12 vuotta Ruotsissa ja ikinä kukaan ei ole sanonut meille mitään rasistista tai epämukavaa, siksi olemme hieman shokissa.

Ruotsin mediat ovat yrittäneet vinksauttaa asiaa, mutta ainakaan toistaiseksi siitä ei ole saatu rasistipolttoa.

Totuus kuitenkin lienee jossain taka-alalla, ja sitä ei uskalleta sanoa äänee. Nimittäin kyseinen moskeija on shiia-moskeija ja Hässleholmissa on hyvin kiihkeä sunniseurakunta. He ajavat wahhabiittistä asiaa ja ovat julistaneet vuosien aikana monenlaista fatwaa ja kuolemaa vääräuskoisille. Löytyykö teon motiivi täältä, sillä nämä kaksi seurakuntaa ovat jatkuvasti napit vastakkain.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

18 thoughts on “Hässleholmissa kärvähti moskeija

 1. Saattoihan motiivi olla mainittujen yhdistelmäkin:
  sunnilaisen seurakunnan wahhabiitti oli yrittänyt soluttautua shiiaseurakuntaan, mutta nämä olivat nähneet hänen taqiyyansa lävitse, jolloin tämä joutui ryhtymään nyt suoraan toimintaan, arabiaksi jihad?

  1. Voisimme alkaa käyttää täällä uutta salakieltä: ”vahapala”, ”takiainen”, ”hiiriliima”…

 2. Suvakit ei usko silmiään, että imaami ei ole koskaan kokenut rasismia Ruotsissa. Pisteet rehellisyydestä. Muslimin pahin vihollinen on lähes aina kilpaileva muslimi eikä tosiasiat loputtomalla rasistifasistijahdilla muuksi muutu.

  1. En usko minäkään: muslimi joka ei uhriudu ja vielä vetää maton pois puolestaloukkaantujien alta! Voitais lähettää Husu kertomaan loputtomista vääryyksistä. Lipposka lieneekin jo marssilla.

 3. Hyvin todennäköisesti taustalla on shiiojen ja sunnien loppumaton ja ratkaisematon kiista koraanin tulkinnasta.

  Ruotsin medialle on epäilemättä suuri pettymys jos teon takana eivät olekaan ns rasistit ja saa nähdä miten tapahtumaa käsitellään jos käsitellään mitenkään.

  1. Kuin myös Suomessa tapahtuneet rasistiset ”tuhopoltot” Rautatietorin grilli matujen teltassa, josta syttyi tulipalo ja josta syytettiin natseja. Myös Tampereen kebab paikan palo 2010 josta syytettiin suomalaisia ”rasisteja” ja joka oli vakuutuspetos palo. Demari Lipposen akka syytti välittömästi kansallismielisiä tästä. Muslimien tapoihin kuuluu lavastus ja valehtelu jolla kerjäävät myötätuntoa. Se ei vaan enää uppoa kansaan niin hyvin kun noita feikkauksia on tullut ilmi vähän joka paikasta.

 4. ”Ketään ei loukkaantunut”? Mites olisi pieni suomen kieliopin kertaus? Ketä sinä olet ym.roska ärsyttää

  1. Niin, tässä olisi pitänyt olla: loukkaantuneita ei ollut, tai: kukaan ei loukkaantunut.
   Minä myös ärsyynnyn noista ketä-jauhamisista. En tiedä onko se murteesta vai mistä, tyhmän ihmisen puheelta kuulostaa kuitenkin.

  2. Ketä-sinä-olet ärsyttää ihan yhtä paljon ja sellaisen sanoja vaikuttaa vajakilta. Tässä olen varmaan miettinyt, että jos yksikkö on kukaan niin voiko silloin käyttää monikkoa ketään?

   Pitääpä selvittää..

   1. Ei ketään, ei kukaan, Nimetön. Mistä näitä kielioppiuhriutujia oikein sikiää? Jos ärsyttää niin lukekoon Iltakaskoja tai vaikka Jallua 😀

 5. Vihaiset roskasäkit saavat olla rauhassa shokissa. Täyttä teatteria. Sitäpaitsi, nythän on ramadan, eli porukoiden olisi pitänyt olla tuola mässäilemässä. Ettei vain olisi possunrasvassa paistettu ranskanperunoita ja rasvakattila syttynyt tuleen?

 6. On se kumminkin hyvä ettei mikään tärkeä rakennus kärähtänyt kuten vaikkapa joku purkutalo

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.