Afgaanilasten turvapaikkashoppailu jatkuu uusilla ideoilla

0
architecture art berlin building
Photo by Felix Mittermeier on Pexels.com

21.05.2018

Tanskassa on viime viikkoina havaittu hyvin erikoinen tilanne: maahan saapuneet afgaanilapset ovat suurin joukoin siirtymässä takaisin Saksan puolelle ”ekstra-arvonnan” voiton toivossa.

Vuoden 2015 pakolaisvirta Saksasta kohti pohjoismaiden lintukotoja on nyt suurilta osin loppunut – suurena syynä Tanskan tyly (tervejärkinen?) vastaanotto ja rajatarkastusten käyttöönotto maan Saksan vastaisella rajalla. Mutta nyt ruljanssi onkin alkanut toimia päinvastaiseen suuntaan: Tanskassa karkoittamispäätöksen saaneet tai sen uhan alla olevat afgaanit palaavat nyt suurin joukoin Tanskasta takaisin Saksaan, kerrotaan maan rajapoliisista – rajat Tanskasta Saksaan  kun ovat Schengen-sopimuksen mukaisesti auki.

-Tämä on meille vain positiivinen asia. Jos Saksa ei halua käyttää Dublin-sopimuksen mahdollisuuttaa lähettää afgaaneja takaisin ensimmäiseen turvalliseen maahan (siis takaisin Tanskaan), niin turvapaikkaturismi vähenee maassamme, toteaa Tanskan ulkomaalaisministeri Inger Støjberg (V/Keskustaliberaalit).

Dublin-sopimuksessa on näet yksi järkeväkin pykälä, jonka mukaan turvapaikkahakemusta pitäisi käsitellä vain yhdessä maassa – käytännössä tämä ei kuitenkin toimi. Vuonna 2016 Saksan maahanmuuttoviraston mukaan Tanskaan määrättiin palautettavaksi 971 pääosin afganistalaisia turvapaikkaloton pyörittäjää. Viime vuonna määrä oli jo lähes tuplaantunut ja alkaneena vuonna trendi on vain vahvistunut.

Koska Saksalla on tällä hetkellä karmaiseva määrä hylkäämispäätöksen saaneita ”muka-pakolaisia” odottamassa palautuslentojaan, niin prosessi ei toimi: Tanskaan on saatu takaisin vuosina 2016-2017 vain 235 turvapaikkaturistia eli vain vajaat 10 prosenttia väärin perustein Tanskasta saapuneista.

-Tämä vähentää vain työmäärää meillä, iloitsee Støjberg tästä sirkuksesta. Dansk Folkepartin (siis ne ”populistit”, joiden tuella hallitus on saanut kiristettyä muutoin täysin holtitonta pohjoismaista pakolaispolitiikkaa) Martin Henriksen suhtautuu niinikään ilmiöön vain myönteisesti:

-Parasta tietenkin olisi, että nämä kaikki häipyisivät takaisin suoraan kotimaahansa, mutta meidän puolestamme Saksa on ihan ok, kunhan vain lähtevät Tanskan kamaralta.

Tällaisen lisäarvontaan osallistumisen mahdollistaa käytännössä niin ikään tuo surullinen kuuluisa Dublin-sopimus: siinä on näet pykälä, minkä mukaan turvapaikka-anomus on käsiteltävä uudestaan mikäli turvapaikkaturisti onnistuu piilottautumaan kuuden (6) kuukauden ajan viranomaisilta palauttamiskäskystä  – ja silloin anomus on käsiteltävä uudestaan myös uudessa saapumismaassa eli tässä tapauksessa Saksassa.

Tanskassa puolueet vasemmalta oikealle ovat yhtä mieltä ainakin yhdestä asiasta:

Tällaisenaan Dublinin sopimuksen pakolaispykälät ovat täysin perseestä – systeemi ei kerta kaikkiaan toimi. Lopputulos on vain toisille ilonaihe, toisille ei – mutta turvapaikkaruletti senkuin jatkuu ja voi hyvin.

 

Advertisements

9 thoughts on “Afgaanilasten turvapaikkashoppailu jatkuu uusilla ideoilla

  1. Näin siinä käy, kun alunperin yksittäisten henkilöiden ja pienten toisinajattelijoiden ryhmien suojaksi laadittuja turvapaikkasäädöksiä sovelletaan meneillä olevaan kansainvaellukseen. Tietyt ”edistykselliset” juristit vielä omavaltaisella epädemokraattisella tulkinnallaan ja painostuksellaan pakottavat laajentamaan alkuperäisen säädöksen soveltamista kaikkiin tulijoihin. Ja nössöt poliitikot pää kumarassa höpöttävät: ”Kyllä herra Arvo Pohja…juuri noin…raha ei saa olla este…”. Ja shoppailu sen kun jatkuu.

  2. Finnlinesin laiva lähtee joka päivä klo 17 Helsingistä Travemündeen. Kannella on tilaa monelle afgaanille, ja 29 tunnin rentouttavan merimatkan aikana voi heitellä kaikki paperinsa Itämereen ja keksiä uusia tarinoita saksalaisille viranomaisille.

  3. Eilen illalla tuli bussiin 6-7 afgaanin lauma, bussikuskina oli muslimimatu (arabiino). Eipä ollut kivä katsella kun jokainen afgaani nyrkkitervehti tai halasi kuskia joka on paikkakuntalaisiaja asuu kunnan matulähiössä. Tuli aivan sellainen ole että näillä on oma systeemi ja omat suunnitelmat joita tyhmä kantis ei vielä tajua.

    1. Mutta säästivät varmaan lipun maksussa. Eli, eivät tietenkään kuluttaneet lippujärjestelmän data tekniikkaa, vaan säästivät veronmaksajien rahoilla imuroidut matkakortin matkat myydäkseen suvakkiääliöille.

    2. Niitten kollektiivinen suunnitelma ei ole enempää eikä vähempää kuin tappaa kaikki miespuoliset suomalaiset ja orjuuttaa naiset.

  4. Kaikille Ruotsin jatkoaikaa saaneille 9000 afgaanille voisi myös järjestää arpajaismatkan Travemundeen.

  5. Ehdotan että kaikki turvikset lähtee lomalle kotimaahansa. Sitten meillä menee ay:n toimesta lentokentät lakkoon ja työsulkuun 2 vuodeksi alkuun. Turvapaikkamaihin lopetetaan toiminta siten että vain pelkkiä menoja voi saada. Ei paluuliikennettä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.