Inger Støjberg: tanskalaiset muslimit voisivat pitää kesälomansa ramadanin aikaan

0

80VnO9gEb11C1OdZXpYx9khyLuA

21.05.2018

Tanskan Venstre-puolueen maahanmuutto- ja kotouttamisministeri Inger Støjberg  kirjoittaa BT:n blogissaan ramadanista. Hän kehoittaa paastoavia muslimeja pitämään lomaa, koska he voivat olla vaaraksi muille ihmisille.

https://www.bt.dk/blogs/stoejberg-nu-er-det-ramadan-og-jeg-vil-gerne-slaa-tre-ting-fast

– Ramadan kuuluu islamin yhteen viidestä peruspilarista ja kaikki muslimi, joilla ei ole terveydellisiä syitä esteenä, paastoavat. Käytännössä tämä tarkoitaa, että esimerkiksi tänään 21. toukokuuta saat syödä vain 21.29-02-54 välisenä aikana eli olet 18 tuntia syömättä. Siksi kehoitankin tanskalaisessa yhteiskunnassa asuvia muslimeja harkitsemaan mitä seurauksia ramadanista on.

Støjberg jatkaa, että 1400 vuotta vanhaa tapaa voi olla hieman vaikea sovittaa yhteen nykypäivän Tanskaan, paljon on muuttunut profeetta Muhammedin ajoista.

– Ramadanin ongelmat on käsiteltävä nykyhetkessä ja ne ovat hieman erit kuin Muhammedin asuessa Medinassa vuosina 570-632. On pitkiä työpäiviä, joissa käytetään vaarallisia koneita ja laitteita, bussit kulkevat ruuhka-aikoina ja jos näitä käyttää henkilö, joka ei ole syönyt kunnolla voi sitä verrata humalatilaan. Sairaaloissakin toiminta jatkuu ramadanista huolimatta.

Støjbergin mukaan voi olla siis vaarallista muille, jos bussikuski ei syö tai juo työpäivänsä aikana tai jossain tehtaassa tai sairaalassa tehdään vaativia toimia ja muutamat henkilöt suorittavat tehtäviä syömättä ja juomatta kuukauteen.

Støjberg lopettaa, että uskonto on yksityisasia ja kehoittaa tanskalaisia muslimeja pitämään kesälomansa ramdanin aikaan.


 

Oma ramadan jatkuu, vaikka lauantai oli poikkeus. Aamulla piti juoda litra hiilihappopitoista vissyvettä ja muutama välikalja ennen kuin aurinko Mekassa laski. Mutta allah antaa sen anteeksi.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

16 thoughts on “Inger Støjberg: tanskalaiset muslimit voisivat pitää kesälomansa ramadanin aikaan

 1. Ei kantiskaan voi tehdä työtä puoliteholla ilman että siitä tulee seuraamuksia sanoo:

  Miksi rasittaa työpaikkaa lintsaavilla ja puolikuntoisilla työntekijöillä jotka ovat turvallisuusriski? Eilenkin näin kun bussikuski nuokkui rattinsa päällä kunnes yhtäkkiä virkistyi ja painoi kaasua reilusti, sitten taas nuukahti. Ei ole kivaa istua bussissa jos kuski miettii esim. Marttyyrikuolemaa… Palkaton loma kaikille ramadanisteille ja kantis puikkoihin.

 2. Allahilla oli muuten myös maantieteen tuntemus vähän retuperällä: islam piti levittää (ja pitää edelleen) maailman ääriin, mutta jo Inarin korkeudella tämä Ramadan aiheuttaisi todennäköisesti paitsi sairaustapauksia myös nälkäkuolemia – kun se aurinko ei nyt silläkään korkeudella laske moneen päivään..
  Onneksi tämän median vetäjä osalsi soveltaa sääntöjä ja tulkitsee ramadaniaan Mekan kellonaikojen mukaan – meinaan, että riittää kun se mv on kiinni ja tulpattu toistaiseksi.. Mistä niitä tosiasioita sitten muualta saisi lukea!?

  1. Miksei tätä ole hyödynnetty? Siirretään äkkiä kaikki vokit ja moskeijat pois muualta maasta sinne yöttömän yön alueelle.

 3. Lieneeköhän seurauksia jo tullutkin, mutta niistä ei vaan puhuta? Ainakaan siten, että onnettomuuksilla tai tapaturmilla olisi jotain tekemistä ramadanin kanssa.

 4. Kiinnostavaa seurata Paavon ramadania …Kunhan et pyri sovittamaan ottamiasi välikaljoja millään keppostelulla 🙂

 5. Rauhanuskonto pitää kieltä lailla.Rauhanuskonnon edustajat ovat vaarallisia oli ramadan tai ei.

 6. Vihapuhepykälistä löytyisivät hyvät perusteet tuolle kiellolle – on se niin julmaa luettavaa se koraani. Mutta jostakin syystä ei vain toimi tähän suuntaan.

 7. Hyvä ja realistinen ehdotus. Ei kun toteuttamaan. Näin saadaan kaksi kärpästä yhdelä iskulla.

  Ja sama Suomeen. Työnantajlle pitää varata oikeus määrätä paastoavien muslimien kesälomat ramadanin aikaan. Ja jos valehtelee, niin oikeus potkuihin sillä perusteella. Ja jos on töissä ramadanin aikaan niin ruokalassa pitää todistaa se ettei paastoa syömällä ja juomalla. Kyse on kuitenkin ihmishengistä.

 8. Minä odotan sitä päivää kun koraanista löydetään piilossa ollut kohta jossa kaikkia muslimeita vaaditaan tekemään itsemurha jos ei asu arabimaassa.

 9. Johtuneeko ramadanista vai mistä, mutta tänään 21.5. klo 12 monet Espoon Leppävaaran asemalla olleet bussit vaihtoivat linjan numeron tekstiin ”Ei linjoilla” eivätkä olleet liikenteessä.

 10. Asiallisesta olisi todeta,että muslimit voivat palata ihanan islamin jo saastuttamiin paikkoihin, joista nämäkin alibabat tai heidän vanhempansa ovat tulleet. Yli 1400 vuotta vanhojen vääristyneiden tapojen ja uskomusten ei tiedetä tuovan mukanaan kuin vain pimeän keskiajan ja kehityksen lopun. Sitäkö me todella haluamme?!?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.