Konnunsuon vokin sotapakolaisia ja suomalaisia teinejä tutustutetaan toisiinsa

0
18033311_1570495542983258_1885753261776036368_n (1)
Tämän näköisiä miehiä leikitetään suomalaisten 4H-kerhoteinien toimesta.

21.05.2018

Me-säätiö on suomalainen jonkinlainen hyväntekeväisyyssäätiö, jonka toimesta on pyöritetään mm. ”Me-taloja”, joista yksi sijaitsee Lappeenrannassa. Me-talo on vähänkuin nuorisotalo, eräänlainen harrastepaikka, jossa voi maksuttomasti osallistua monenlaiseen toimintaan.

Tärkeimmäksi kohderyhmäksi kerrotaan lapset ja nuoret, joille on mahdollisuus järjestää monenlaista toimintaa. Me-talolla on mm. lasten iltapäiväkerhoa, 5.9.-luokkalaisten tyttöjen avoin olohuone tai vaikkapa lapsiperheiden astiapäivät, joissa tekemistä on suunnattu perheille, joilla on 3-6-vuotiaita lapsia.

Nyt tänne samaan joukkoon vierailutetaan Konnunsuon vastaanottokeskuksesta sotapakolaisia, tietenkin aikuisia miehiä. Kaakon Kantri-niminen järjestö kertoo kuinka alueen 4H-yhdistys on pitänyt jonkinlaisia paritusiltoja aikuisille afrikaanoille ja nuorille suomalaisille. Ja kun tietää, että 4H-toiminnassa mukana on enimmäkseen nuoria esiteini-ikäisiä tyttöjä, niin sopii taas kerran kysyä, että mikä idea oikein on tutustuttaa teinityttöjä aikuisiin miehiin?

Kaakon Kantri-sivuilla kerroaan:

http://www.kaakonkantri.fi/kaakonkantri/hankeuutiset/152-olisi-aika-tapahtua-jotain-hyvaa#

– Turvapaikanhakijat ovat tulleet muutama viikko sitten Suomeen, joten tämä on heille ensimmäinen kosketus suomalaiseen elämään ja suomalaisnuoriin. Tavoitteena on mukavaa yhdessäoloa. Toivon heidän lähtevän hymyssä suin pois, kertoo Etelä-Saimaan 4H-yhdistyksessä yhteisöpedagogiharjoittelua suorittava Ville Kallio.

Niin ikään kerrotaan, että kaikella yritetään lisätä yhteisöllisyyttä ja suvaitsevaisuutta, tietenkin suomalaisten suuntaan. Sivulla kerrotaan:

–  Hyvän kotoutumisen edellytys on, että nuoret saavat mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kosketusta suomalaisiin ja suomalaiseen elämäntapaan, toteaa Etelä-Saimaan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Helena Puustinen.

Ihan hyvä idea, sotapakolaiset ovat jutussa mainittuja gambialainen Binta, 22-vuotta ja eritrealaiset aikuiset miehet, joiden iäksi kerrotaan ainaki Kiroksen 28-vuotta. Eritreaanot ovat lähteneet kotimaastaan vaikean ihmisoikeustilanteen takia ja saapuneet Etiopian, Sudanin, Libyan ja Italian kautta Suomeen ns. kiintiöpakolaisina. Mainittakoot se, että kuka tahansa eritreaano saa Italiasta pelkällä hallintomenettelyllä oleskeluluvan perustuen Italian ja Eritrea vanhaan siirtomaasuhteeseen. Mutta se ei riitä, pitää päästä Suomeen turvapaikanhakijaksi.

Alla kuvassa miehet opettelevat värikynän käyttöä, piirtämässä kukkasia ja puita. Molemmilla suomesta saadut uudet paidat päällä. Lasten iltapäiväkerholaisten reppuja taustalla.

Kuvakaappaus 2018-05-21 21-39-16

 

Edelleen kerrotaan, että nuorisotalo Rientolan nuoria on viety Konnunsuolle leikkimään sotapakolaisten kanssa ja Joutsenossa on järjestetty monikulttuurisuusfestareita, joissa joutsenolaisia nuoria ja aikusia sotapakolaisia on tutustutettu toisiinsa.

Lappeenrantalainen ja Joutsenolainen vanhempi, tiedätkö mitä lapsesi tekee ohjatusti?

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

30 thoughts on “Konnunsuon vokin sotapakolaisia ja suomalaisia teinejä tutustutetaan toisiinsa

 1. Järkevä ihminen ei ole kehitysmaalaisten maahantunkeutujien kanssa missään tekemisissä.

  1. Juuri näin, mutta osa suvakeista pitänee geeliä tai eritreaanoa jonkinlaisena pokaalina, jolla saa arvostusta suvakkien keskuudessa.

  2. No entä kun nuo lapset joutuvat olemaan tekemisissä kun heidät laitetaan samoihin tiloihin? Millä sen estää, lapset ip-kerhossa koulun jälkeen, vanhemmat töissä.

  3. Todellakin. Niiltä voi saada hinkuyskän ja siihen joko kuolee tai lääkehoito tuhoaa suuren osan verisuonista.

   Minua oksettavat sellaiset ihmiset jotka parittavat noita kikkarapäitä ja viattomia suomalaisnuoria. Ne ihmiset ovat joko henkisesti vioittuneita tai niiden oman kiima murjaaneja kohtaan ajaa ne tuollaisiin tekoihin. Voihan olla että ne on joskus murjaani raiskannut ja siksi ne haluavat muille saman kohtalon.

   1. Ei muutakun nimiä julki näiltä jotka parittavat.. Se että nimet julkaistaan niin taatusti auttaa asiassa, sillä täälä on monta ihmistä jotka ei todellakaan hyväksy tätä..

 2. Stalinkin tuhosi terveen ajattelun järjestämällä kaikkea suura vitutusta aiheuttavaa. Nämä meidän suvakki-apinat toimii samalla periaatteella.

 3. mmm niin seksikkäitä isokullineekereitä mmmm… tulkaa tulkaa pojat Sirpa-Tuulaa hellimään… saatte pissiä ja kakkia naamalleni…

 4. ”Maajussille morsian”- ohjelmaidean mukaan voitaisiin tehdä myös ”Matulle morsian”. Siinä sitten tulkin välityksellä tivattaisiin ”Oletko neitsyt!?” jne.

 5. Eritreaanot käsittävät tilanteen siten, että heille tarjotaan naisia. Ja he käsittävät oikein. Tarjokkaista osa haaveilee tummasta prinssistä, jonka tarjokas halaamalla kesyttää.

 6. ”kosketusta suomalaiseen elämäntapaan” Ei hemmetti. Minä en tajua miksi nuorten tyttöjen avulla nämä aikuiset miehet tutustutetaan suomalaiseen elämäntapaan.
  (Tosin kukaan täysipäinen aikuinen suomalainen mies ei ”opettaisi” heitä.) Sairasta touhua.

 7. Odotellaans koska tulee ensimmäinen tutustumisraiskaus oikein porukalla. Vastuussa olevat vetävät korvat luimuun ja ulisee yksittäistapausta. Taas tullaan näkemään mitä tapahtuu kun aikuisia kehareita kohdellaan lapsina.

 8. Aku Ankassa Karhukopla majaili usein Konnansuon vankilassa. Mielummin minä ne päästäisin esiteinien lähelle kun niitä ei sentään kiinnosta muu kuin maallinen omaisuus.

 9. Nää ihmiset ovat osaltaan vastuussa tulevista raiskauksista. Älkää hyvät vanhemmat päästäkö lapsianne näiden idioottien kuvioihin mukaan, vaan suojelkaa lapsianne.

 10. En tiedä mistä johtuen heidän toivovan hymyilevän lähtiessään? Ehkä emäntiensä naiviudelle naureskellen? Vai siksi että tulivat niin monta kertaa? Törkeää lasten vaarantamista!

  Täysin tuntemattomia mahdollisia rikollisia aikuisia miehiä paritetaan lapsille?! Ei ei ei… vaikea uskoa todeksi.

 11. Noilla afrikan toivoilla on ensi kerta kynä kädessä, paita päällä ja ilme kuin moniosaajalla. Ja todella, tekee paljon viisaamman näköiseksi. Totuus on toinen, mielessä liikkuu muut kuin kukkasten piirtelyt. Mulkku ottaa jo hieman eteen näiden neitojen läheisyydessä ja takaraivossa hakkaa se yksi asia.

 12. Ei näin, ei näin.
  Laittakaa ne työttömien harrastus paikoille.
  Ei kouluihin, ei nuoriso kerhoihin, ei mihinkää lasten lähettyville.
  Talvella näille kotouttavaa lumitöitä ja hiekoitusta eri kohteissa, keväällä tien vierustoiden siivousta, kesällä sesonkien mukaan marjan poimintaa ja syksyllä sienestämään.
  Siinä on kototumista paljon paremmassa mallissa, kuin väriliiduilla piirtäminen.
  Mitä tuloja näistä aktiviteeteistä tulee, se käytetään ansion mukaan kotoutujien hyväksi.

 13. Mikä helvetti noilla suvakeilla on päässä vikana?Onko aivoja ollenkaan?Ottaako ne muka vastuun jos jotakin tapahtuu?Tietenkään eivät ota .Sen jotenki ymmärtäs .jos ite leikkisivät niiden kans mitä tahansa .mut sekottaa pikkulapset tähän. Aivan mielipuolista hommaa..

 14. ”Toivon heidän lähtevän hymyssä suin pois, kertoo Etelä-Saimaan 4H-yhdistyksessä yhteisöpedagogiharjoittelua suorittava Ville Kallio.”
  Liekkö mustat pojat lähtevät hymyssä suin pois nuorisotalolta, kun siellä piirrettiin vain kukkia ja puita. Mutta varmasti viimeistään silloin hymy hiipii kasvoille, kun pääsee tapaamaan Suomineitoa ilman valvontaa, illan hämyssä, ja saa ottaa sen mitä naisilta otetaan.

 15. ”Toivon heidän lähtevän hymyssä suin pois, kertoo Etelä-Saimaan 4H-yhdistyksessä yhteisöpedagogiharjoittelua suorittava Ville Kallio.”
  Liekkö mustat pojat lähtevät hymyssä suin pois nuorisotalolta, kun siellä piirrettiin vain kukkia ja puita. Mutta varmasti viimeistään silloin hymy hiipii kasvoille, kun pääsee tapaamaan Suomineitoa ilman valvontaa, illan hämyssä, ja saa ottaa sen mitä naisilta otetaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.