Sollefteån kunnan hätähuuto maahanmuuttovirastolle

0
ambulance architecture building business
Photo by Pixabay on Pexels.com

28.05.2018

Sollefteån kunnanjohtaja Åsa Sjöden (sos.dem.) on lähettänyt Ruotsin Maahanmuuttovirastolle ruotsalaisittain varsin poikkeavan tilanteenilmaisun viraston hallinnoimasta vastaanottokeskuksesta ja sen tuomasta rikkaudesta. Koko kirje löytyy linkkinä artikkelin lopusta, koska tällaiset ilmaisut eivät normaalisti kuulu konsensus-Ruotsin arkipäivään:

-”sekä kunnan asukkaiden että yrittäjien huoli turvallisuudesta ja levottomuuksista on kasvanut ja tämän syyt selkeästi johdettavissa  turvapaikkakeskukseen.”

-”Maahanmuuttoviraston isännöimän keskuksen tila on alle kaiken mahdollisen kritiikin…”

Mistä tässä sitten on kysymys? Avoin kirje lähetettiin tänä vuonna 18. toukokuuta Maahanmuuttovirastolle monien kuukausien (vuosien?) levottomuuksien jälkeen, joiden takana Hågerstan vokki. Siellä viettää päiviään 150 nuorta miestä – useimmat heistä ilman syytä maahan tulleita turvapaikan hakijoita – joilla ei ole juurikaan puuhastelua ja useimmilla jo karkoituspaperi lompakossa. Keskus on ollut jo pitkään yksityisen turvallisuusfirman ympärivuorokautisessa (!) vartioinnissa ja kunnan mielestä jo tämän olisi pitänyt viestittää migrille, että tilanne ei ole hallinnassa.

Pikkukuntana (n. 8000 asukasta) Sollefteå on ollut alusta pitäen hyvin mukana pakolaistalkoissa, mutta seinä on tullut hyvästä tahdosta huolimatta vastaan. Ahdistelut, varkaudet ja yleinen levottomuus on tullut niin kiinteäksi osaksi kunnan arkipäivää, että sitä ei ole enää voitu lakaista piiloon.  Ei varsinkaan kun maitokaupan pihalle alettiin jopa ammuskelemaan..

Sosiaalidemokraatti-johtoisen kunnan katkeruutta ymmärtää myös sillä, että nyt Sossu-Vihreän hallituksen aikana on lakkautettu kunnan suurimmista työpaikoista Puolustusvoimien Rykmentti ja suurista protesteista huolimatta suljettiin myös alueen sairaalan akuutti- että synnytysosasto.  Kun  tilalle sitten saatiin kunnan kokoon nähden liki jättimäinen vastaanottokeskus, niin vähitellen valkeni myös kunnan johdolle, että tämä yhtälö ei mennytkään ihan toivottavalla tavalla.

Se siitä rikkaudesta.

Avoin kirje löytyy kokonaisuudessaan kunnan omilta sivuilta:

https://www.solleftea.se/kommunpolitik/nyheter/2017/sollefteakommunuppmanarmigrationsverketattvidtaatgarder.5.6390f15160207de33d4728.html

Yksityiskohtia levottomuuksista (harvemmin löytyy valtamedioista) Ruotsin vaihtoehtomedioista:

”Skottlossningen i Sollefteå” var självförsvar hävdar vittnen – ensam svensk blev misshandlad av femton och gripen för mordförsök

 

Advertisements

12 thoughts on “Sollefteån kunnan hätähuuto maahanmuuttovirastolle

 1. Sitä se on kun luullaan että tyhmä kansa nielee mitä vain ja heidän joukkoonsa voi iskeä ison lössin kehitysmaalaisia ja sitten jättää kyläpahasen oman onnensa nojaan. Se onnistuu ehkä hetken mutta ei pitemmän päälle koska ero entiseen on niin valtava: yhtäkkiä huomataan miten paljon huonommaksi elämänlaatu on mennyt joka aspektilla typerien poliittisten päätösten takia.

 2. Tämä kirje varmaan tarkoittaa että niiden 1500 maahantunkeutujan lisäksi tarvitaan ainakin 3000 uutta maahantunkeutujaa jotka pystyvät rauhoittamaan nämä nyt asuvat. Eikös se aina ole niin että enemmistö määrää mihin suuntaan mennään. Niin luuulisi tässäkin tapauksessa olevan. Suurempi määrä oman maan miehiä rauhoittaa tilannetta.

  1. Uutisen perusteella 150 huippuosaajaa on saanut kunnan sekaisin. Määrä on vajaat kaksi prosenttia kunnan väestöstä.

   1. Acc

    Sitten sinne pitää laittaa 4650 myyntitykittelijää, että kaikki tasavertaiset lukemat ovat mukana. Ei saa syrjiä.

 3. Turha sinne maahanmuuttovirastoon on itkukirjeitä lähettää -päätökset tehdään aivan muualla ja niiden OIKEASTI päättäviä osoitetta ei numeropalvelusta taida löytyä…-eikä niitä kiinnosta hevonvittuakaan miten jossain ruotsin pikkukunnassa valkoisella kantaväestöllä menee sillä kassakoneen kilinä peittää piipityksen äänet ja se on ainut millä on merkitystä.

 4. Onko todella niin, ettei mistään saada enää puristettua edes muutama tippa hyvää tahtoa ja ymmärrystä, vaan takki on todellakin tyhjä..?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.