Irakilaista moniosaamista Tanskan Århusissa

0
man lights legs silhouette
Photo by Tookapic on Pexels.com

30.05.2018

Århusin kaupungissa odotteli 23-vuotias tanskalaismies taksikyytiä aamun pikkutunneilla. Ja kuinka ollakaan avuliaat maahanmuuttajanuorukaiset pysäyttivät autonsa ja tarjosivat miehelle kyydin kotiin.

Tätä tarjousta ei olisi kuitenkaan kannattanut ottaa vastaan, koska kotikyydityksen sijasta alkoi  monen tunnin painajainen.

Nämä kaksi auttavaista kaveria olivat rötöstelymielessä liikkeellä ja hakkasivat 23-vuotiaan perinpohjaisesti. Motiivina oli saada käteiset, pankkikortti ja koodit siihen.  Näistä luovuttuaan mies halusi päästä vertavuotavana autosta pois, mutta sekään ei auttanut, vaan nuorukaiset pakottivat hänet pysymään takapenkillä puukolla uhaten. Hänen piti peittää myös kasvonsa paidallaan, jotta tämä ei kiinnittäisi ulkopuolisten huomiota. He onnistuivat nostamaan useita tuhansia Tanskan kruunuja ja nyt piti vain uhrin kanssa odottaa, että ensimmäisen Tanskan veikkausyhtiön (Danske Spil)  pelipiste aukeaisi, jotta rahat saataisiin kasvamaan korkoa.

Myöhemmin selvisi, että 23-vuotias ei ollut edes ensimmäinen parivaljakon uhreista. Keskellä kaupungin toria oli aiemmin hyökätty 26-vuotiaan miehen kimppuun, joka oli kaikessa rauhassa syömässä hampurilaista. Burgeri meinasi mennä väärään kurkkuun kun miehet kaatoivat tämän ja alkoivat potkimaan päähän huutaen pengeä ja bankkorttia. Tällä uhrilla oli kuitenkin itsepuolustustaitoja ja hän onnistui iskuista ja potkuista huolimatta pakenemaan paikalta ja tekemään ilmoituksen asiasta poliisille.

Itäisen Jyllannin poliisi julkaisikin äskettäin tiedonannon tapahtumaketjusta, mikä ei edes jäänyt näihin kahteen tapahtumaan:

-Kaksikko oli erään kolmannen kaverin kanssa aiemmin nöyryyttänyt seksuaalisesti eri tavoin 17-vuotiasta tyttöä, kuvanneet tapahtumat ja levittäneet omasta mielestään urheita tekojaan myös sosiaalisessa mediassa.

Poliisin tiedotteen mukaan rötöstelijät ovat nyt tuomionsa saaneet paitsi pahoinpitelystä niin myös tästä edeltävästä tapahtumasta luokiteltuna lapsipornon levittämiseksi. Tuomioita tuli seuraavasti:

Molemmat päätekijät pääsevät – alhaisesta iästään (16 ja 18 vuotiaat) huolimatta lukemaan tiilenpäitä pariksi vuodeksi ja vanhempi näistä saa myös ehdollisen karkoituspäätöksen Irakiin. Kolmas kaveri, joka ei ollut ryöstöissä mukana, sai hänkin puolen vuoden kakun osallistumisestaan seksuaaliseen ahdisteluun.

Syyttäjänä toiminut Tanja Fogt on suhteellisen tyytyväinen ehdottomiin vankeustuomioihin, mutta aikoi pyytää nyt tiistaina annettuihin tuomiohin valitusmahdollisuuden.

-En ole tyytyväinen siihen, että maastakarkoitus on vain ehdollinen. Otan palaverin yleisen syyttäjän kanssa ja valitamme tästä kohdasta  jotta maasta karkoitus saataisiin niinikään ehdottomaksi.

Tapahtumat sijoittuvat viime vuoden syyskuulle ja tuomiot, jotka jaettiin  29. toukokuuta ja eivät ole vielä lainvoimaisia.

Lähteet:

-poliisin tiedote (østjyllands politi) ja BT

 

 

Advertisements
, , ,

7 thoughts on “Irakilaista moniosaamista Tanskan Århusissa

 1. Tuota siitä seuraa, kun suvakit raahaavat lemmikkejään maahan, vastoin kansan tahtoa, leimakirveillä huidellen. Pitäisikö tuosta kiittää, vai peräti laittaa suvakki hoitoon tai vankilaan?

 2. Mitä ihmettä! Syyttäjä Tanja Fogt vaatii ehdotonta maastakarkoitusta! Eivätkö tanskalaiset naisjuristit ole kuulleet Demlasta? Pitääpä kevtoa Tavjalle että jotain on mätää tanskanmaalla!

 3. Tanskassa on moniosaaminen osoittanut, että kaksi tiettyä erityisosaamisen muotoa on nyt hyvässä nosteessa ja valtion budjetti sen kun kohoaa.

  Suomeen on nyt rantautunut erityisosaamista, joka saattaa osoittaa suomalaisen korkeakouluopetuksen turhaksi ja tehottomaksi.

  https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/suomessa-on-tyovoimapula-joka-hairitsee-taloudellista-kasvua-ratkaisuehdotuksena-koodikoulu-turvapaikanhakijoille/6924480#gs.7VWsk5c

  Korkeakoulujen tietotekniikan opetus on selvästi järjetöntä täällä meillä. Miksi ihmeessä opiskelijoiden valmistumista pitkitetään monta vuotta kun kerran yksi alan koulutuksen uudistajista on kehittänyt niin tehokkaan tavan opettaa koodareita, että koko helahoito kestää vain murto-osan siitä, mikä on ennen luultu välttämättömyydeksi?

  Integrifyn tulisi laajentaa toimintansa myös suomalaisiin. Koko tietotekniikkakoulutus voidaan tarjota puolessa vuodessa, kun asiat tehdään oikein. Kankea korkeakoulutusjärjestelmä tulee purkaa ja tarjota tämä nerokas opetusratkaisu myös suomalaisille opiskelijoille.

  Tosin tämä ideani saattaa kaatua juuri siihen, että moniosaajat ovat ylivertaista ainesta tavallisiin pottunokkaopiskelijoihin verrattuna.

  Odottelen hartaasti sitä hetkeä kun lääkäripulaan aletaan kouluttaa moniosaajaerikoislääkäreitä puolessa vuodessa.

  Hyväksi lääkäriksi oppii puolessa vuodessa kun työtä tehdään 8 tuntia päivässä. Suomen ongelmat ovat ratkeamassa ja maammelaulun ’korkeimman kaiun saa’ ei olekaan enää pelkkää toiveunta vaan ehtaa todellisuutta.

 4. Matut ovat keksineet uuden rahoituskanavan: päähänpotkittu alkuperäiskansa.

  Millähän nämä ”rapefugees welcome” kylttien pitelijät oikein ajatelevat?

 5. Minäpäs annan vaimoni muslimisetien käyttöön.Yhdessä näin päätimme vaikka ehdotus oli vaimoni.Kempeleellä osataan nämä monikulttuurit.

 6. Tämä leviää kun taksiluvat poistuvat. Ainakin minä nuorena taksien, sanoisinko suurkuluttajnan viikonloppuisin sain AINA hyvää palvelua. Helvtin hyvää porukka kuskeina ja lähes ammattipsykologeja. Nyt on suuri vaara että asikkaiden ryöstäminen laillistuu.

 7. Mitäpä luulet lesta-Sibben ja koukkunokka Bernerin taka-ajatuksena olleen. Suomalaisten raiskauksia ja ryöstöjä, raakasti hakaten.
  Taksi voi maksaa satasia ja miten todistat musun kanssa että eihän se niin ollu puhe. Kultttuuri rikastuu.
  Mutta Suomen pölhöistä kolmannes ei edes äänestä joka menee orpojen pussiin, ja muut äänestää täysin abnormeja hulluja (virheet, risut, demarit) ja eri tavoin psykopaatteja (vasurit, kokkarit, soininuskoiset, kepulit)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.