Koulut loppuvat – alkaa lomasensonki Somaliaan ja Lähi-itään

0

Kuvakaappaus 2018-05-31 16-49-15.png

31.05.2018

Muutama vuosi sitten Ruotsin media paljasti vähänkuin vahingossa kuinka yleistä esimerkiksi somalialaisten lomailu entisessä kotimaassaan on. Päivälehden mukaan Somaliaan oli jäänyt jumiin useita satoja somaleja, jotka matkustivat kotimaahansa kesäkuun alussa ja takaisin olisivat tulleet elokuussa.

Mediat kirjoittivat somaleista kuin uhreina. He menettivät paluulippunsa kun halpalentoyhtiö meni konkurssiin. Esimerkkiperhe muuan Mohammed Hawarin perheeseen kuuluu viisi henkilö ja liput maksoivat 9 000 kruunua per lärvi, joten perhe menetti 45 000 kruunua eli 4 500 euroa.

Arviolta yksin tämän lentoyhtiön kautta Somaliaan lensi lomailemaan 1 000 somalia.

Yle kirjoitti tänään artikkelin kuinka tyttöjen sukuelinten silpomissesonki käynnistyy kun koulut loppuvat. Afrikkalais- ja aasialaistaustaiset tytöt lennätetään kotimaihinsa silvottaviksi. Tässä tapauksessa tytöt ovat tietenkin uhreja, joiden sukuelinten suojaamiseksi olisi tehtävä jotain. Kuten poikienkin.

Mutta se oikea kysymys kuuluu: miten ihmeessä somalit tai ylipäätään lähi-itäläiset voivat matkustaa kotimaihinsa lomalle tai pillusilvontaan? He ovat tulleet pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta, mutta menevät kuitenkin takaisin vapaaehtoisesti?

Eivätkö he tosiasiassa olekaan suojan tarpeessa?

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

7 thoughts on “Koulut loppuvat – alkaa lomasensonki Somaliaan ja Lähi-itään

 1. Muistan vielä hyvin kuinka somput suu mutrulla vaativat että heidät noudettaisiin valtion koneella takaisin Ruotsiin lomamatkaltaan.

 2. Mukavahan se on työtä tekevien tietää kun joka saatanan aamu kun lähtee duuniin miksi palkasta jää yhä vähemmän rahaa omaan elämään.

 3. Jokainen jolla on aivot ymmärtää että käytännössä läjes kaikki kehitysmaamuslimit ovat täällä jonkinlaisen(, yleensä usean erillisen,) kusetuksen tai oikeiden tietojen pimittämisen ansiosta.
  Koko päätös perustuu hakijan kertomukseen koska muuta mihin päätöksenteossa voisi tukeutua ei ole.
  Kukaan ei tiedä kuinka monella on tälläkin hetkellä täysin tekaistu henkilöllisyys. Todennäköisesti huomattavalla enemmistöllä. Kukaan ei voi olla varma siitä ketä he oikeasti ovat ja mitä he ovat muualla tehneet. Paitsi jotkut sukulaiset ja uskonveljet ehkä.

 4. Uskottavuus on mennyt sekä turvapaikanhakijoilta kuin verovaroin pyöritettävältä järjestelmältä. Sitkeesti ihmiset silti äänestävät suomessa puolueita jotka ajavat tätä hulluutta.

 5. Kaikilta jotka ovat paenneet sotaa ja vainoa pakoon mutta lähtevät lomalle kotimaahansa, tulee pakolais status peruuttaa välittömästi. Takaisin ei ole tulemista. Näin saadaan eroteltua ne jotka oikeasti ovat pakolaisia ja ne jotka etsivät loppuelämän kestävää ilmaista ylläpitoa tai ovat muuten vaan lomalla uudessa maassa.

  Kerrasta poikki eikä mitään selittelyjä. Suomessakin lentoyhtiöt ja poliisit pystyvät yhteistyöhön. Jos vain poliisilla riittää motivaatiota ja viitseliäisyyttä. Suomalaisia kohtaan sitä riittää yllin kyllin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.