Tuomitulle IS-taistelijalle tuli koti-ikävä – Tanskaan

0
graffiti painted on wall in abandoned building
Photo by Mark Plu00f6tz on Pexels.com

31.05.2018

Jacob El-Ali pakkasi kapsäkkinsä 2013 Tanskassa ja lähti luomaan kolmen uskonveljensä kanssa kalifaattia Syyriaan. Julmuudet olivat tuohon aikaan kiihkeimmillään ja surkeaan Pohjoismaiseen kulttuuriin, uskontoon ja elämänmenoon kyllästyneenä El-Ali liittyi rinta koholla ISIS:iin.

Mies on osallistunut paitsi julmuuksiin myös IS:n propagandavideoiden tekoon – hän on mm. ampumassa ”mestaustilanteessa” maalitauluja, joissa kohteena Tanskan entinen pääministeri ja jopa NATO-pomona toiminut Anders Fogh Rasmussen. Toisessa videossa kohteena on tunnettu tanskalaispolitiikko ja islamin oppien mukaan ”käännynnäinen” (eli tapettava) Nasser Khader. Näistä videoista miehet saivat tuomiot jo 2014 ja poissaolevina heistä tehtiin kansainvälinen pidätysmääräys terroristirikoksista.

Kolme tästä uustanskalaisten iskukvartetista on neitsyidensä kanssa paratiisissa, mutta El-Alille ei käynyt yhtä mukavasti:

Hän istuu tänään pidätettynä ja sairaalahoitoa kaipaavana turkkilaisessa poliisivankilassa. Toisin kuin Ruotsissa, jossa miehelle olisi hankittu asunto, tukityöpaikka ja kunnon integraatio-insatsi maksoi mitä maksoi, niin Tanska ei tahdokaan kultapoikaansa takaisin.

”Hän on jättänyt tanskalaiset arvot ja valinnut toisenlaisen elämäntavan. Käsittääkseni tässä tapauksessa Tanskalla ei ole mitään velvollisuuksia miestä kohtaan. Meidän ei ainakaan missään tapauksessa pidä toimia aktiivisesti, jotta saisimme miehen nopeasti takaisin”, toteaa Sosiaalidemokraattien Morten Bødskov BT-lehden haastattelussa.

Tanskan poliisista vahvistetaan, että El-Ali on tosiaan El-Ali ja että luovustuspyyntöön on jo vastattu. Miehen sisko Tanskassa on nostanut luonnollisesti kauhean älämölön, ”ketään ei voi kohdella tällä tavalla, hän tarvii modernia sairaalahoitoa.. hänellä on kuten jokaisella muullakin Tanskan kansalaisella oikeus tulla Tanskaan ja saada tuomio vanhasta rikoksesta täällä… hän mätänee nykyisissä kauheissa olosuhteissa ja rullatuolikin on huono..”

Varmaan vanha käytetty – tällaiset käytetyt tavarathan eivät päivän normiston mukaan kelpaa näille kunniakansalaisille edes lastenvaunuina. Tämä jälkilause ei ole asiaankuulumaton, sillä El-Ali ehti avioitua ja tekaista kaksi lastakin Syyrian sotaretkellään, joten vaunuja ja muitakin insatseja tarvitaan.

Seurataan tilanteen kehitys – saas’ nähdä miten käy. Paraativastaanottoa mies ei joka tapauksessa Tanskassa näytä saavan.

 

Lähteet: Radiosyv24.dk ja BT

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Tuomitulle IS-taistelijalle tuli koti-ikävä – Tanskaan

 1. Kauheeta rasisteeraamista, täytyyhän kurkunkatkojan päästä takaisin taikaseinän elätettäväksi. Eihän se musun vika ole, että kalifaatin perustaminen meni totaalisesti vituralleen. Tuossahan voudaan menettää todella potentiaalinen kultamuna.
  Härmässä jätkä saisi samantien kuntoutusta Kaunialan sotavammasairaalassa rintarinnan yli 90v sotiemmeveteraanin kanssa. Kun jalat taas kantaisi niin ikuinen ilmainen elämä ohituskaistaa pitkin ettei vaan radikalisoituisi reppana.
  Hyvä Tanska, mädätköön paskiainen aluksi Turkkilaisessa vankilassa ja sitten haudassa. En tunne minkäänlaista sääliä, en pienintäkään.

  1. (Ottomaani)poika Elätti-Ali kotiin, ehei mitäs läksit…
   Toivotaan ettei Sipilä käy arvopohjalla ja U-käännöksellä lennättämässä takakontissa moniosaajaa Suomeen 17v orpokotiinsa.

 2. Peukutus ei toimi täällä päässä. Muuten nimetön olisi saanut yläpeukkua välittömästi noista ajatuksista.

 3. Kivikautiseen larppaukseen ei sovi moderni hoito, eikä pyörä. Sisko ulisee, mitä ulisee, mutta veli vaatii alkeellista meininkiä. Turkki pitäköön saaliinsa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.