Lauantaiepistola: ensi ne huutavat kerran viikossa, sitten viisi kertaa päivässä

[current_date format=d.m.Y]

Kuvakaappaus 2018-06-02 00-47-32.png

Växjön islamilaisen seurakunnan rukoushuutokutsu on ollut paljon puhuttu aihe kevään mittaan Ruotsissa. Mielenkiintoista on se, että vähemmälle mediahuomiolle ovat nousseet ”tolkun” muslimien mielipiteet asiasta.

Esimerkiksi Ljungbyn islamilaisen yhdistyksen puheenjohtaja Abdelhak Lahouarichri ei ole ollenkaan iloinen rukouskutsusta eikä hänen seurakuntansa aio edes harkita rukoushuutoa.

– Me olemme vieraita tässä maassa emmekä halua mitään kulttuuritörmäystä. Växjön rukoushuuto tulee vain vahingoittamaan meitä itseämme, sanoo Abdelhak Lahouarichri maakuntalehti Smålandspostenille.

Lahouarichri kertoo, että mielipide on tietenkin vain hänen omansa, mutta hänen mukaansa useimmat Ljungbyn muslimit eivät halua rukouskutsuhuutoja eetteriin.

– Haluamme elää hiljaa ja rauhassa, emme halua herättää nukkuvaa karhua.

– Ruotsissa kristinusko on dominoiva uskonto. Ruotslaiseen yhteiskuntaan ei sovi rukoushuuto. Olen Ruotsin kansalainen ja minun on sopeuduttava ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Lahouarichri kertoo edelleen, että hän on huolestunut kehityksestä, joka etenee Ruotsissa. Växjön ja mahdollisten muidenkin moskeijoiden rukouskutsuhuuto tulee lisäämään kuilua ruotsalaisten ja uusruotsalaisten välillä, mutta eniten  häntä huolestuttaa se, että rukouskutsuhuuto tulee lisäämään isis-sympatioita.

Kun palataan vielä siihen peruskysymykeen mitä rukoushuuto tarkoittaa, se tarkoittaa julistusta. Rukouskutsussa julistetaan uskontunnustusta, että allah on suurin eikä ole muita jumalia. Se julistaa siten sitä, että kaupunki on islamilainen kaupunki ja kaikkien sen ihmisten on kumarrettava allahille.

Växjön moskeijan imaami Ismail Abuhelal taas on sitä mieltä, että rukouskutsulla on kotouttava vaikutus. Muslimit kokevat olevansa kuin kotona. Eikö tämä kuitenkin ole hieman vinksahtanut näkemys mitä kotoutumisella tarkoitetaan. Eikö tulijoiden pitäisi sopeutua uuteen yhteiskuntaan, eikä päinvastoin. Sitäpaitsi pakolaisina Ruotsiin tulevilla pitäisi olla ihan muita mietinnän aiheita kuin rukouskutsut. Tärkeämpää olisi miettiä miten se kotimaa saataisiin siihen kuntoon, että sinne voisi muuttaa mahdollisimman pian takaisin.

maxresdefault

Jotkut tahot ovat perustelleet rukouskutsua uskonnonvapaudella. Siitä ei kuitenkaan ole kysymys. Uskonnonvapaus tarkoittaa sitä, että ei-muslimien ei tarvitse kuunnella rukoushuutoa. Toisin sanoen vapaus olla kuulematta uskontunnustuksia. Jos minä olisin saatananpalvoja, ja hakisin lupaa soittaa viisi minuuttia kauheinta black metallia ulkokaiuttimista sillä volyymillä, jolla black metallia soitetaan konserteissa, lupaa ei ikinä myönnettäisi. Mutta miksi muslimit saavat luvan saastuttaa maailmaa kauhealla joikaamisella.

Uskonnonvapaus tarkoittaa sitä. että minä voin sanoa, että en tule missään nimessä kunnioittamaan islamilaisia tapoja ja arvoja vaan vittuilen ja keksin päivät pitkät pilkkaa siitä.

Kohtapuoliin Suomessakin käydään keskustelua ensimmäisistä moskeijoiden rukoushuudoista. Kannattaa muistaa, että ensin ne haluavat sen yhden kerran viikossa ja kohta viisi kertaa päivässä. Niinhän se tapahtuu islamilaisessa maailmassa. Miten länsimaiset islamilaiset valtiot muka poikkeaisivat siitä?

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Lauantaiepistola: ensi ne huutavat kerran viikossa, sitten viisi kertaa päivässä

  1. Ihmiset eivät ole kovin fiksuja, poliitikkomme vahvistavat tämän tosiasian. On hallussa vain oma hillotolppa, muista ei välitetä.Jos joku poliitikko haluaa tämäntyyppistä ”uskonnonvapautta” tiedätte mitä tehdä seuraavissa vaaleissa .

   1. Ilman islamistien rukouskutsujaki minulle on selvinnyt ketä seuraavissa vaaleissa äänestän.

    Ne on juuri niitä jotka selvimmin uskaltavat vastustaa islamistien maahan tunkeutumista.
    Ja valitettavasti nyt on niin,että ainoa puolue suomessa on persut jotka selvästi ja rohkeasti
    sen tekevät. Kepu ja sossut on mädättäjiä eivätkä enää minun ääntäni saa,

 1. Islam on suoraan perseestä.Taikauskoa jolla hölmöjä vedätetään, kuten kaikki uskonnot. Tekisivät jotain hyödyllistä, aikuiset miehet perseilevät ja huutavat kuin mielipuolet. Sikisi lähi-itä ei ole kehittynyt sitten 600-luvun jälkeen.

 2. ”Ruotsissa kristinusko on dominoiva uskonto. Ruotslaiseen yhteiskuntaan ei sovi rukoushuuto. Olen Ruotsin kansalainen ja minun on sopeuduttava ruotsalaiseen yhteiskuntaan.”

  Ilolla luin Lahouarichrin kommentteja – on olemassa islamilaisen yhteisön johtaja, joka tajuaa, mitä toiseen maahan meneminen merkitsee. Eihän sillä tietysti hirveästi ole merkitystä, jos yksi miljoonasta ei ala heti isäntänä vaatimaan, mutta olipahan mukava lukea tolkuissaan olevan ihmisen näkemyksiä

  1. Kun ihmisten määrät lähenevät toisiaan, ei enää nöyristellä.

   Silloin otetaan kaikki, joko hyvällä tai pahalla.

   Pelaa aikaa niin saat jeesustelijat puolellesi.

  1. Eivät kaikki muslimit ole tyhmiä. Kyllä he osaavat tekeytyä tolkun ihmisiksi, jos siitä on heille hyötyä. Tottakai he haluavat Ruotsin itselleen ja sitten möly on valtava Skonesta Norlannin perukoille asti.

 3. Asukkaat voivat ajoittaa koiriensa ulkoilun rukouskutsun ajaksi. Porukalla moskeijan lähelle ja kun möly alkaa,koira alkaa ulvoa mukana. Koska koira on joka tapauksessa ulkoilu tehtävä, tämän voi toistaa joka perjantai.

 4. Voimme lohduttautua sitten viiden päivittäisen rukouskutsun valtakautena sillä, että ainakaan enempää ei ole enää tulossa?

 5. Piäisi perustaa jo oma uskonto. Uskonvapauden nimissä saisi uhkailla muslimeja ja kiihottaa kansaa heitä vastaan. Ämyriauto kiertäisi muslimialueilla huutelemassa törkeyksiä kenenkään voimatta puuttua asiaan. Pikkuisen voisi vainota muutenkin.

 6. Kannattaako uskoa tuollaisen ns. tolkun ihmisen, esim Lahouarichrin puhetta. Tottakai hän sanoo noin, että ihmiset herpaantuvat, ja kuvittelevat ettei kutsuhuutoja ehkä tulekaan. Eipä aikaakaan, niin voi kauhistus.Huudot tulevat kuitenkin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.