Millä perusteella Ruotsi on tiukentanut turvapaikkamaahanmuuttoa?

[current_date format=d.m.Y]

Suomessa liikkuu tällä hetkellä sitkeä legenda, jonka mukaan Ruotsi olisi kiristänyt turvapaikkapolitiikkaansa. Legendan mukaan Ruotsin myöntää tällä hetkellä vain määräaikaisia oleskelulupia elinikäisten sijasta. Niin ikään rajatarkastusten sanotaan olevan täydessä tohinassa.

Ikävä kyllä molemmat jutut ovat vain Suomen valtamedioiden luultavasti vahingossa liikkeelle laittama juttu. Asiaa on tulkittu väärin ja sen jälkeen mediat siteeraavat toisiaan ikäänkuin lähteinä.
Ensinnäkin Ruotsiin on tullut tänä vuonna turvapaikanhakijoita samaan tahtiin kuin niinä vuosina, joilla suuri turvapaikkamaahanmuuttajien määrä on rakennettu. Jättivuosien 2014 ja 2015 jälkeen tulijamäärä on samalla tasolla kuin vuosikymmenen alussa kaikkina vuosina eli hieman alle 30 000 hengen vuosivauhtia.
Total_sök.png
 
Mutta se oleellisin on se, että suurin osa oleskeluluvista on edelleen ns. PUT eli permanent uppehållstillstånd, suomeksi elinikäinen oleskelulupa. Ruotsi on käsitellyt kesäkuun alkuun mennessä  17 155 turvapaikkahakemusta, joista hyväksyttyjä oli  5 168, kielteisiä 8 971, dublineja 1 065 ja ”muita” reilu tuhat kappaletta. Tästä 5 168 henkilön joukosta, jotka saivat oleskeluluvan vain noin vajaa pari sataa sai määräaikaisen oleskeluluvan. Tarkastiottaen määräaikaisten luku on 168 eli 5 000 sai elinikäisen.
Olen tarkistanut asian Ruotsin Maahanmuuttovirastolta, joka vahvistaa tiedon. Maahanmuuttovirkailijan mukaan Ruotsi myöntää pääsääntöisesti elinikäisiä oleskelulupia ja määräaikainen annetaan vain tietyissä rajatapauksissa. Esimerkiksi kun henkilö on tullut turvapaikanhakijana, ja oleskeluluvalle ei ole perusteita, mutta henkilön sen hetkinen tilanne ikäänkuin antaa periksi määräaikaiselle, vaikkapa koulun tms syyn takia, lupa annettaan määräaikaisena.
Kannattaa myös huomioida, että vaikka enemmistö ei saanut oleskelulupaa niin tähän joukkoon kuuluu sellaisia ei-konfliktimaita kuten Marokko, Tunisia, Algeria, Albania ja mistä sitä ikinä nyt onnea yritetäänkään lähteä etsimään. Kun taas niistä sotamaista, kuten Irak, Iran, Syyria tai Somalia kaikki saivat oleskeluluvan.
Merkittävä asia on se, että Ruotsin hallitus teki keväällä päätöksen, jonka mukaan 9 000 yksintulleelle afgaanille annettiin ”toinen mahdollisuus”. Tarkoittaa sitä, että kun 2015 maahan tuli 32 000 yksintullutta afgaania, ja heidän asioita ei ole ehditty hoitaa loppuun vielä liki kolmen vuodenkaan jälkeen, niin nyt annettiin mahdollisuus AINAKIN määräaikaiseen. Toisin sanoen, jos afgaani on mennyt kouluun tai jatko-opintoihin, hän saa automaattisesti ainakin määräaikaisen oleskeluluvan opintojen takia. Emme voi tietää mitä määräaikaisille tapahtuu määräajan jälkeen, mutta ainakin se on ennalta-arvattavaa.
Luultavasti juuri tässä on aiheutunut se kömmähdys, joka Suomen mediakentällä on tulkittu hieman väärin. Afgaanit, jotka tulevat Iranista, eivät tosiasissa ole turvapaikan tarpeessa eivätkä lapsia edes Ruotsin mittapuun mukaan. Afgaaneista 90 % tulee Iranista ja 85 % valehtelee ikänsä alaikäiseksi. Kun tämä ryhmä olisi aiemmin saanut kielteisen oleskeluluvan, saavatkin he nyt määräaikaisen. Näin ollen afgaanien suuri määräaikaisten määrä, joka aiemmin olisi ollut kielteinen, on tulkittu Suomessa siten, että Ruotsi olisi tiukentanut turvapaikkapolitiikkaansa.
Perheenyhdistäminen on se suuri mittari, jolla turvapaikkamaahanmuuttoa voidaan mitata. Väitteen mukaan perheenyhdistämisiä olisi kiristetty jostain vuodesta 2016 alkaen. Miltäpä luvut näyttävät:
Vuonna 2010 luku perheenyhdistämisillä tulleita oli 29 000. Sen jälkeen luku on noussut tasaisesti. Vuonna 2015 Ruotsiin tuli perheohjelmalla 37 000 henkeä, vuonna 2016 määrä oli 39 000 henkeä ja viime vuonna 48 000 henkeä.
Näyttääkö siltä, että luku olisi pienemään päin? Kuluvana vuonna perheenyhdistäminen lyö kaikkien aikojen ennätyksen. Arvio vuoden saldoksi on 65 000 henkeä.
Ruotsin maahanmuuttoviraston sivulla perheenyhdistämiseen kerrotaan vain kolme sääntöä:

  • har fått permanent uppehållstillstånd (on saanut elinikäisen oleskeluluvan)
  • har fått skyddsstatus som flykting (on saanut turvapaikkastatuksen pakolaisen)
  • har fått skyddsstatus som alternativt skyddsbehövande och ansökte om asyl senast 24 november 2015 (on saanut turvapaikkastatuksen vaihtoehtoisesti turvapaikan tarpeessa ja hakenut turvapaikkaa viimeistään 24.11.2015)

Lisäksi maahanmuutoviraston sivuilla kerrotaan, että koko suku ei ole oikeutettu muuttamaan Ruotsiin ja muutolle on olemassa elättämisvaatimuksia. Summa, jonka parilapsisen perheen pään on tienattava on alle mininimipalkkojen eli noin jotain vajaa 20 000 kruunua eli 2 000 euroa. Niin ikään vaimon haku kotimaasta ei onnistu, jos ei ole olemassa aiempaa yhteistä elämää.
Suuri väärinymmärrys on myös Ruotsin rajavalvonnassa, joka Suomen medioiden mukaan jatkuu tiukkana. Mitään rajavalvontaa ei ole. Kööpenhaminasta tulee tunnin välein junia Malmöön ja näissä junissa tehdään sattumanvaraista rajavalvontaan kerran viikossa. Kuka tahansa voi matkustaa Tanskasta Ruotsiin aivan vapaasti. Niin ikään Öresundin sillalla ei pidetä mitään muuta kuin normaalia rajapoliisin huumeseulontaa. Eli huumekoira haistelee autoja, mutta mitään papereita ei kysellä. Viron ja Suomen välilläkin on tiukempi rajavalvonta kuin Tanskasta Ruotsiin tulevalle liikenteelle. Se, joka ei usko asiaa, matkustakoot kesälomalla Tanskaan ja tehkööt testin millaista rajavalvontaa Tanskan ja Ruotsin välillä harrastetaan.


Kaikki juttuun hankitut tiedot koskien maahanmuuttoa on hankittu Ruotsin Maahanmuuttovirastolta. Kaikki tiedot löytyvät migrationsverket.se:stä, joten en ala niitä tähän erikseen jokaiseen väliin linkittämään. Määräaikaisia koskeva luku on saatu Maahanmuuttoviraston kanssa käydystä meilivaihdosta.
Rajavalvontaa koskeviin kysymyksiin tieto on hankittu Malmön tietolähteestä, joka on matkustaa Kööpenhaminan ja Malmön väliä pari kertaa viikossa. Henkilön mukaan hänen, tai muidenkaan kanssamatkustajien papereita ei ole tarkistettu kuin viimeksi joskus 2015 loppuvuodesta.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kanander
kanander
4.6.2018 16:58

Pari vuotta sitten Ruotsin hallitus julisti suurieleisesti karkottavansa maassa olevat turvapaikkahylyn saajat, joita oli 80 000. Taisi olla sekin 95-prosenttisesti petosta?

Valtsu
Valtsu
4.6.2018 19:39

Jos yhdelle palautuslennolle saataisiin keskimäärin 100 palautettavaa, se olisi 800 lentoa. Pitäisi perustaa uusi lentoyhtiö kaiken muun logistiikan lisäksi.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
4.6.2018 17:14

Mikään ei ole muuttunut eikä myöskään tule koskaan muuttumaan ilman aseellista kansannousua jonka todennäköisyys on häviävän pieni ellei talous romahda kertarysäyksellä. Ennusteltu Ruåtsidemokraattien vaalivoitto ei muuta tätä todellisuutta mihinkään -tarkoitus on ainoastaan pitää valkoinen kantaväestö rauhallisena ja poissa ainoan todellisen vastavoiman eli Pohjoisen vastarintaliikkeen riveistä.
Suomessa tilanne on täysin sama -kansanvaihto etenee vääjäämättä kohti päämääräänsä eikä sitä äänestämällä pysty pysäyttämään.

T
T
4.6.2018 23:34

Ikävintä on että työtä tekemällä pahentaa Suomen tuhoutumista(verot). Varg Vikernesin ratkaisu on tässä mielessä oikea, eli hänhän elää pääosin omavaraistaloudessa eikä maksa juurikaan veroa(Ranskaan)

Valkoinen hetero
4.6.2018 17:36

Heh heh. No,ainakaan näissä ammateissa ei ole pulaa töistä. Ja valtion velka kasvaa ;Monikulttuurisuusasiantuntija, Maahanmuuttokoordinaattori, Tulkkipalvelukoordinaattori, Asioimistulkki, Kulttuuriluotsi, Vertaisosaaja, Maahanmuuttajien erityisryhmän linjavastaava, Päivähoidon maahanmuuttajakoordinaattori, Sopeuttamistyöntekijä, Kotoutussihteeri, Monikulttuurisen varhaiskasvatuksen suunnittelija, Monikulttuurisenopetuksen suunnittelija, Suomen askeleet -linjan opettaja, Lyhytkurssivastaava, Aikuisperuskoulun linjavastaava, Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin vastaava ohjaaja, Monikulttuurisuusaktivisti, Aktivistimaahanmuuttajakouluttaja, Monikulttuurisuuskoulutusmateriaalivastaava, Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja, Sosiokulttuurinen tasapainottaja, Pakolaisneuvonantaja, Vähemmistöoikeuksien valvoja, Avustusanomusten esitäyttäjä, Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtiva virkamies, Maahanmuuttajapalveluiden päällikkö, Maahanmuuttoneuvoston puheenjohtaja, Monikulttuurikonsultti, Romanityöryhmä, Kerjäläistyöryhmä, Maahanmuuttajien rekrytoinnin helpottamista pohtiva työryhmä, Maahanmuuttoyksikön terveydenhuollon konsultti, Maahanmuuttoyksikön psykologi, Maahanmuuttoyksikön sosiaalityöntekijä, Maahanmuuttoyksikön sosiaaliohjaaja, Maahanmuuttoyksikön etuuskäsittelijä, Maahanmuuttajalasten varhaiskasvattaja, Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja, Siirtolaisinstituutin johtaja, Vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja, Maahanmuuttajaneuvoston puheenjohtaja, Naapuruus-sovittelija, Kotouttamisohjaaja, Avustamistulkki, Aputulkki, Romaniasioidenhoitaja, Kunniaan liittyvien konfliktien asiantuntija, Maahanmuuttoasioiden johtaja, Sisäasianministeriön maahanmuutto-osaston oikeusyksikön yhdenvertaisuus-vastuualueen johtaja, Maahanmuuttaja- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunta, Maahanmuuttotyön päällikkö, Maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden yhteistyöryhmä, Maahanmuuttopolitiikkastrategi, Kehitysmaatutkimuksen professori, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen asiantuntija, Monialaisen romanityöryhmän puheenjohtaja, Monikulttuurisen maahanmuuttajatyön päällikkö, Maahanmuuttajien henkisestä sopeutumisesta vastaava asiantuntija, Sopeutumiskonsultti, Maahanmuuttajajärjestöjen toimintaedellytyksiä voimaannuttavan projektin johtaja, Maahanmuuttajajärjestöjen mielenterveysosaamista pohtiva projektisuunnittelija, Maahanmuuttajien työllistämisyhdistyksen asianajaja, Maahanmuuttajien neuvontapisteen ohjaaja, Pakolaisavun vertaisryhmätoiminnan koordinaattori, Monikulttuurisen tietopalvelukeskuksen asiantuntija, Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittämisestä vastaava virkamies, Väkivaltarikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajanuorten valvoja, Maahanmuuttovastaava, Ikääntyneiden somalinaisten kotoutustyöntekijä, Monikulttuurisuuden johtava asiantuntija, Pakolaiskoordinaattori, Pakolaisvähemmistö vastaava, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Romanien päiväkeskuksen työntekijä, Romaniyhdyshenkilö, Vähemmistövaltuutetun ylitarkastaja, Romanipoliittisen työryhmän puheenjohtaja, Maahanmuuton erikoistutkija, Ihmisoikeustyönjohtaja, Sisäministeriön maahanmuuttojohtaja, Monikulttuurisuustaitojen kehittäjä, Monikulttuurisuuskampanja suunnittelija, Ulkomaalaisasioiden valmistelija, Romanien päiväkeskuksen johtaja, Monikulttuurisuustyön suunnittelija, Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittäminen projektin johtokunta, Monikulttuuripedagogi, Pakolaisoikeutta tutkiva oikeustieteilijä, Ulkomaalaisoikeuden asiantuntija, Maahanmuuttopolitiikan tutkija, Maahanmuuttoviraston tutkija, Turvapaikkalautakunnan sihteeri, Sisäministeriön somaliyhteisön kotoutumista edistävä asiantuntijaryhmä, Kansainvälisen siirtolaisjärjestön projektikoordinaattori, Syrjintälautakunnan johtaja, Sisäministeriön maahanmuutto-osaston päällikkö, Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä, Sisäasiainministeriön kotouttamisyksikön johtaja, Pakolaisneuvonnan tiedottaja, Maahanmuuttajien asumisneuvoja, Maahanmuuttajien henkilökohtainen palveluohjaaja, Monikulttuuristen naisjärjestöjen kattojärjestön johtaja, Maahanmuuttajien tukijärjestön johtaja, Ulkomaalaisille maksettavan toimeentulotuen käsittelyä koskevien menettelytapojen selkeyttäminen -työryhmä, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen hankeneuvoja ja taloussuunnittelija, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen kehityspoliittinen asiantuntija, Monikulttuurinen osaaja, Suomen somalia -verkoston toiminnanjohtaja, Maahanmuuttajapoikatyön johtaja, Maahanmuuttajien yhteispalvelutoimiston johtaja, Maahanmuuttajataustainen kokemusasiantuntija, Maahanmuuttajanaisten kulttuuriohjelman johtaja, Etnisten suhteiden neuvottelukunta, Työelämävalmiuksien kartoittaja maahanmuuttajille, Syrjintää epäilevien neuvontapisteen johtaja, Syrjinnänvastaisesta toiminnasta vastaava viranomainen, Syrjintäilmiöiden analysoija, Maahanmuuttajien koulutuksen kehittäjä, Pakolais- ja maahanmuuttotyön päällikkö, Maahanmuuttopolitiikan asiantuntija
Konsultoiva uskonnon ja somalin kielen opettaja, Somaliperheiden ja koulun välisen yhteistyön tutkija, Monikulttuurisen asumisen aluevastaava, Monikulttuurisen kasvatustyön, kotoutumisen ja opetuksen kehittäminen –hankkeen johtaja, Romanilasten oppivelvollisuutta selvittävä työryhmä, Kiertävä maahanmuuttajaneuvojan, Maahanmuuttajat-konsulttiryhmä, Maahanmuuttajatyön koordinaattori, Maahanmuuttajien yritysneuvoja, Maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa työskentelevien asiantuntijoiden ryhmä, Maahanmuuttaja-aikuisten oppimisen ohjauksen suunnittelijaopettaja, Maahanmuuttajaopettaja, Maahanmuuttajaopetuksen erityisosaamis- ja ohjausryhmä, Maahanmuuttajatyttötyön ohjaaja, Maahanmuuttajien toiminnallisen opetuksen ja ohjauksen projektikoordinaattori, Maahanmuuttajien järjestökonsultti, Maahanmuuttajien psykiatrian poliklinikan sosiaalityöntekijä, Maahanmuuttajuuden psykologisen prosessin tutkija, Romanit työelämään -hankkeen johtaja, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön tulosalueen johtaja, Maahanmuuttoasioiden asiantuntija, Sisäasiainministeriön maahanmuutto-osaston kotouttamisyksikön projektikoordinaattori, Maahanmuuttajataustainen kulttuurimentori, Pakolaistyön ohjaaja, Kulttuuritulkki, Maahanmuuttajakouluttajien resurssirenkaan puheenjohtaja, Kieliavustaja, Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtivan toimenpideohjelman johtaja, Maahanmuuttajien vastaanottohenkilö, Syrjinnän ehkäisyyn keskittyvän ryhmän johtaja, Maahanmuuttajien preppausluokan opettaja, Asioimistulkkikeskuksen johtaja, Maahanmuuttotyöryhmän johtaja, Monikulttuurisuusyhdistyksen tiedottaja, Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskusten johtaja, ELY-keskuksen maahanmuuttopäällikkö, Maahanmuuttoviraston alaikäisyksiköiden johtaja, Pakolaistyönohjaaja, Omakielineuvoja, Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkoston tutkija, Maahanmuuttajakoulutuksen koordinaattori, Monikulttuuristen yhdistysten liiton puheenjohtaja, Monikulttuurisen liikuntaliitto puheenjohtaja, Pakolais- ja siirtolaisuusasiain neuvottelukunnan johtaja, Maahanmuuttokonsultti, Integraatiopoliittisen neuvottelukunnan puheenjohtaja, Monikulttuuristen perheiden liiton puheenjohtaja, Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapisteen hoitaja, Maahanmuuttajien valmistavan ryhmän johtaja, Etnisten suhteiden neuvottelukunnan hyvän tahdon lähettiläs, Maahanmuuttajakonsultti, Maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluiden johtaja, Maahanmuuttajatoimittaja, Maahanmuuttoviraston neuvottelukunnan puheenjohtaja, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja, Turvapaikkahakemusten käsittelyä tutkiva työryhmä, Kotoutumis- ja maahanmuuttopoliittinen ministeriryhmä, Haavoittuvassa asemassa olevien kiintiöpakolaisten kuntiin sijoittamisen edistämishankkeen projektipäällikkö, Maahanmuutto-ohjelmien tukirakenteen johtaja, Kotouttamisen ja etnisten suhteiden seurantajärjestelmän johtaja, Pakolaisten vuorovaikutussuhteiden tutkija, Kotoutumisen alkuvaiheen palveluiden yhdenmukaistaja, Kotoutumisen alkuvaiheen palveluiden asiantuntijaverkosto, Monikulttuurisuuden erityisasiantuntija, Maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjauspalvelujen ja osaamisen kehittämisen projektipäällikkö, Maahanmuuttokriittisen/rasistisen keskustelun rakennetta pohtiva asiantuntijafoorumi, Maahanmuuttajien kielikoulutuksen kehittämishankkeiden projektipäällikkö, Maahanmuuttoasioiden kehittämispäällikkö, Alueellisen maahanmuuton kehittämishankkeen projektipäällikkö, Maahanmuuttaja-asiamies, Maahanmuuttajaneuvonta ja -opastusjärjestelmän kehittämisen projektipäällikkö, Maahanmuuttajien kotikotitalouden neuvoja
Maahanmuuttajat aktiiviseksi osaksi yhteiskuntaa hankkeen projektipäällikkö, Monikulttuurisen tyttötyön johtaja, Maahanmuuttajaväestön aktiivinen työllistyminen hankkeen projektipäällikkö, Maahanmuuttajien ohjausverkoston johtaja, Aikuisten maahanmuuttajien alkuvaiheen arviointi ja polutus -hankkeen projektipäällikkö, Maahanmuuttaja-asiamiestoiminnan käynnistämishankeen projektipäällikkö, Maahanmuuttajien kotoutumisprojektin päällikkö, Maahanmuuttajien ohjaus- ja työnhakupalvelujen projektipäällikkö, Maahanmuuttajien ohjauskeskusohjelman projektipäällikkö, Maahanmuuttajien palveluohjauksen kumppanuusprojektin päällikkö, Maahanmuuttajanuorten ohjaushankkeen projektipäällikkö, Maahanmuuttajat työvoimaksi projektin päällikkö, Aikuisten maahanmuuttajien kielitaidon arviointikeskuksen päällikkö, Vaikuttavuutta kotouttamiseen monialaisena yhteistyönä hankkeen projektipäällikkö, Suomen kielen opetukseen ohjaamisen kehittämisprojektin päällikkö, Maahanmuuttajien tukiasumisyksikön ohjaaja, Maahanmuuttajataustaisten lasten sosiaaliohjaaja, Monikulttuurisen mediatoimituksen johtaja, Maahanmuuttajanuorten oppimisvaikeuksien ehkäisyprojektin johtaja, Monikulttuurisen hiv-työ-projektin johtaja, Maahanmuuttajalasten ja -nuorten kotoutumisen ohjaaja, Maahanmuuttajanuorten tukiasumistoiminnan tutkija, Elämänhallinnan ja voimavaraistamisen kehittämisprojektin maahanmuuttajalapsille ja -nuorille johtaja, Ikääntyvien maahanmuuttajien kotoutumista edistävän projektin johtaja, Maahanmuuttajien turvaverkko –toiminnan ohjaaja, Monikulttuurisen sosiaalisen nuorisotyön ohjaaja, Maahanmuuttajamiesten tukiprojektin päällikkö, Maahanmuuttajataustaisten lasten sijais- ja tukiperhetoiminnan tutkija, Maahanmuuttajajärjestöjen toiminnan kehittäjä, Maahanmuuttajanuorten ongelmapelaamista ehkäisevän projektin päällikkö, Maahanmuuttajien vertaistukitoiminnan ohjaaja, Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittäminen hankkeen johtaja, Monikulttuurisuuskouluttajaverkoston kouluttaja, Monikulttuurisuus nuorisotyön voimavarana -projektin projektityöntekijä, Monikulttuurisen voimavarakeskuksen johtaja, Pakolais- ja maahanmuuttajajärjestöjen voimavaraistamisprojektin päällikkö, Maahanmuuttoyhdyshenkilö, Maahanmuuttajien asumisneuvonnan kehittämisprojektin päällikkö, Maahanmuuttajatyön kehittämisprojektin johtaja, Maahanmuuttajien konfliktien ehkäisy- ja sovittelutyön neuvoja, Maahanmuuttajanuorten syrjäytymisen ehkäisyn tutkija, Ulkomaalaistaustaisten rikoksen uhrien tukityönprojektin johtaja, Monikulttuurisuusläänintaiteilija, Monikulttuurisen resurssi- ja osaamiskeskuksen johtaja, Maahanmuuttajaperhetyön ja avohuollon kehittämisen tutkija, Maahanmuuttajavanhusten tukipysäkki -projektin vastaava, Maahanmuuttajanuorten huumeiden käytön ennaltaehkäisyn tutkija, Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkoston järjestökoordinaattori, Maahanmuuttajien kuntoutusluotsi, Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seuran puheenjohtaja, Kotikielenavustaja, Maahanmuuttajien perhesidehaastattelija, Maahanmuuttajien hakemustallentaja, Monikulttuurisuusasioiden päällikkö, Maahanmuuttajanuorten pelaaminen hallintaan -projektin projektikoordinaattori, Monikulttuuritulkki, Maahanmuuttoyhdyshenkilöverkoston ylitarkastaja, Maahanmuuttohallinnon johtaja, Monikulttuuri kouluttaja, Maahanmuuton ja kotoutuksen valmisteluryhmä ylijohtaja, Kulttuurivälittäjä, Maahanmuutto-osaston suunnittelija, Maahanmuuttajien asuntoalueille kotouttamista selvittävä yleissuunnitteluarkkitehti, Pakolaisneuvonnan juristi, Evankelisluterialaisen kirkon maahanmuuttajatyön sihteeri, Monikulttuurisen toiminnan koordinaattori, Varhaiskasvatuspalvelujen monikulttuuriosaaja, Maahanmuutosta vastaava apulaiskaupunginjohtaja, Positiivisen diskriminaation johtaja, Monikulttuurisuusasiain päällikkö, Maahanmuuttajien seutuohjaaja, Rasismin vastaisen työn asiantuntija, Maahanmuuttopolitiikkaa tutkiva kulttuurintutkija, Maahanmuutto-osaston osastopäällikkö, Kotoutumisvalmentaja, Maahanmuuttoneuvottelukunnan puheenjohtaja, Taiteen keskustoimikunnan monikulttuurisuusjaoston puheenjohtaja, Konsultoiva psykiatrinen maahanmuuttajatyöryhmä, Pelastakaa Lapset ry:n rasismin vastaisen työn asiantuntija, Kehitysmaatutkimuksen opintoasiainsuunnittelija, Maahanmuuttajien omakielisen neuvontapalvelun koordinaattori, Omakielinen kotoutumisvalmentaja, Rasismintutkija, Maahanmuuttajien syrjintä- ja rasistisia kokemuksia kartoittava työryhmä, Rasismin vastainen työryhmä, Positiivinen erityiskohtelu paluumuuttoprosessissa työryhmä, Pakolaisneuvonnan Paperittomat -hankkeen koordinaattori, Maahanmuuttajanuorten koulutuskysymyksiä pohtiva työryhmä

huugo
huugo
5.6.2018 05:06
Vastaa...  Valkoinen hetero

Somalit ovat hyvin edustettuina noissa ”ammateissa” Siinä sivussa on aikaa tehtailla sosiaalitukia. Jokainen oikeita töitä tekevä on onnellinen kun saa rahoittaa näitä keksittyjä virkoja ja iloisin mielin lähtee töihin joka helvetin arkiaamu. Niin ja moni vielä viikonloppuisin.

kaikenlaistapitinähdä
kaikenlaistapitinähdä
23.12.2018 00:11
Vastaa...  Valkoinen hetero

Voi perrrrrrr,kyllä tietää miksi Suomen pitää ottaa velkaa kun katsoo tuota turhakkeiden luetteloa:

Valkoinen hetero
4.6.2018 17:45

Sami Yli-mattilalle kiitos listasta

Sami
Sami
5.6.2018 15:31
Vastaa...  Valkoinen hetero

Juu, ei kestä kiittää. Tuon listan on alunperin laatinut joku toimittaja about 10 vuotta sitte. Tänä päivänä tuossa listassa olisi vähintäänkin kymmeniä uusia hyysäys/turhake ammattinimikkeitä. Kuinkahan monta pikkupyrökraattia elää hyysäysviroissaan kehitysmaalaisten siivellä 20000? 30000?

Pärnukas
Pärnukas
4.6.2018 18:38

Artikkelissa oli harhaanjohtavasti ( ? ) mainittu perheenyhdistämisen yhteydessä ”tienaamisesta” . Harha liittyy tienaamiseen, johon tälläisessa tapauksessa luetaan sosiaalituet mukaan. Eli – vuokratuki, työkkäri ja erityistuki ovat tienaamista. PT-Medien lukijoista varmaankin valtaosa on käsityksessä, että em. rahansaanti julkkarilta ei ole tienaamista.

Anonymous
Anonymous
4.6.2018 19:34

Siinäpä olisi Nyqvistille tarkistettavaa valtamedian osalta.
PS. Tykkäyspainikkeet takas!

Jocke
Jocke
4.6.2018 20:14

Syy siihen että Ruotsi, siis Ruotsin hallitus, sanoo tiukentaneensa maahanmuuttopolitiikkaa on syksyn Riksdagsval. Hallituspuolue, SDP, on menettänyt hurjasti kannatustaan ja Sverigedemokraatit ovat vastaavasti lisänneet. On hyvin todennäköistä että liike on käynyt juuri Sverigedemokraattien suuntaan.
Väittämällä että maahanmuuttopolitiikkaa on tiukennettu, yritetään padota siirtymää ja jos mahdollista, saada jopa paluumuuttajia.

Anonymous
Anonymous
4.6.2018 21:26

Paneskeleville afgaaneille toinen mahdollisuus. Mihin? Paneskeluun.