Norja kieltää burkat ja niqabit kouluissa

06.06.2018

Norjassakin kiristetään kasvot peittäviin naamioihin pukeutumasta. Norjan eduskunta hyväksyi suuren enemmistön äänillä, että osittain tai kokonaan kasvot peittäviä naamioita ei saa käyttää kouluympäristössä.

Laki astuu voimaan elokuun 1. päivä ja koskee niin opettajia ja oppilaita. Ts. henkilö ei saa pukeutua koululaitoksissa burkaan tai niqabiin. Fremskrittspartiet eli tulevaisuuspuolue olisi halunnut kieltää naamioitumisen kaikkialla julkisessa tilassa.

Norjan kielto on siis astetta lievempi kuin Tanskan naamioitumiskielto, joka koskee julkisia paikkoja. Norjassa kielto ei ole saanut suurta vastarintaa, jotkut opiskelijajärjestöt ovat pitäneet lakialoitteen ympärillä pyörivää keskustelua naurettavana. Muuten lakialoite on edennyt hiljaa ja rauhallisesti.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

7 thoughts on “Norja kieltää burkat ja niqabit kouluissa

 1. Suomessa ei tällaiseen aleta, koska kuulemma Suomessa halutaan kunnioittaa uskontoa ja naiset haluavat pukeutua säkkeihin. Näin kertoi juuri joku opetusalan päättäjä. Kun kaikki naisethan haluaa pukeutua säkkiin ihan vapaaehtoisesti heidän mielestään.

 2. Jos musliminainen haluaa pitää pelkkää hijabia niin mikäs siinä. Sensijaan niqab on mielestäni sama kuin kommandopipo. Ja burkhalle ehdoton täyskielto. Kaikki burkha”naiset” joita olen kadulla nähnyt, ovat poikkeuksetta olleet hämmästyttävän pitkiä ja jokaisella jalassa merkkilenkkarit joita ei todellakaan naispuolisilla kaapunaisilla näe. Aikaisemmin ei tullut kiinnitettyä sen kummempaa huomiota vastaantulijoihin, nykyisin ihan vaistomaisesti tulee tarkkailtua. Kas kun se pressakin taisi sanoa, että kaikki tulijat eivät tule hyvin aikein. No shit, Sherlock.

  Agraarisuomessa naiset pitivät huivia. Kun katsoo näitä suomalaisia muslimiksi kääntyneitä naisia, niin ikävä myöntää että näyttävät tasan yhtä houkuttelevilta kuin esiäitinsä.

 3. Angele merkel piti yleisö tilaisuuden
  maahanmuutto pää-aiheena
  YLE ei vain näytä yhtäkään kysymyksen esittäjän komenttia uutissa
  vain kun Angel vastaa
  *saksa on ollut vastuuulinen *
  niin kenen mielestä
  vain hänen itsensä
  Siis kukaan ei tiedä mihin kysymykseen hän vastasi
  koska yle sensuroi sen kohdan
  ja siten ihmetelään miksei valtamedian uutisointi enään kiinnosta saatikka Nitä pidetäisiin puolueetomana
  syy on juuri tämä poliitinen sensurointi
  tominta jolla estetään jopa avointen yleisö tilaisuuksien rehelinen uutisointi
  ihmisten kriitiset kysymykset
  niitä kysymyksiä Agela Merkelile yle ei näköjään halua tuoda julki uutisisan
  vaikka tilaisuus on juuri sen takia järjestetty
  eli he sensuroivat koko tapahtuman perus asian eli keskustelu maahanmutopoliitikasta
  me emme nähnet sekuntiakaan siitä keskustelusta YLEN uutissa
  vain Merkelin vastauksen
  johonkin kysymykseen
  mutta mihin kysymykseen
  ilmeisesti suvakkien veret pysätäviin faktoihin
  joita Ylen viher vasuri tomittajat eivät halua myöntää
  siksi ne leikataan pois koko jutusta

 4. Mites tää nyt näin eli kirjoittaa saa kuka vaan mitä vaan ilman inloggausta mutta tykkäämiseen vaaditään sisäänkirjoittautuminen?!?

  1. Päivityksen jälkeen on ollut monenlaista asetuksen uudelleen säätöä..

 5. Tähän on yksinkertainen ratkaisu, ne jotka ovat tyytymättömiä, muuttaisivat niihin mulslimimaihin joissa PAKOTETAAN käyttämään kaiken peittävää jätesäkkiä. Luulisi nyt jumalauta ainakin naisten olevan tyyttyväisiä ettei siihen tarvitse pakolla alistua.

 6. Jätesäkki päällä hyvä kirmaista juoksuun tahi tarkkailla ympäristöään. Ai eihän ulos ilman miespuolista avustajaa saakkaan mennä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.