Norja kieltää burkat ja niqabit kouluissa

06.06.2018

Norjassakin kiristetään kasvot peittäviin naamioihin pukeutumasta. Norjan eduskunta hyväksyi suuren enemmistön äänillä, että osittain tai kokonaan kasvot peittäviä naamioita ei saa käyttää kouluympäristössä.

Laki astuu voimaan elokuun 1. päivä ja koskee niin opettajia ja oppilaita. Ts. henkilö ei saa pukeutua koululaitoksissa burkaan tai niqabiin. Fremskrittspartiet eli tulevaisuuspuolue olisi halunnut kieltää naamioitumisen kaikkialla julkisessa tilassa.
Norjan kielto on siis astetta lievempi kuin Tanskan naamioitumiskielto, joka koskee julkisia paikkoja. Norjassa kielto ei ole saanut suurta vastarintaa, jotkut opiskelijajärjestöt ovat pitäneet lakialoitteen ympärillä pyörivää keskustelua naurettavana. Muuten lakialoite on edennyt hiljaa ja rauhallisesti.

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pirkko
pirkko
6.6.2018 18:47

Suomessa ei tällaiseen aleta, koska kuulemma Suomessa halutaan kunnioittaa uskontoa ja naiset haluavat pukeutua säkkeihin. Näin kertoi juuri joku opetusalan päättäjä. Kun kaikki naisethan haluaa pukeutua säkkiin ihan vapaaehtoisesti heidän mielestään.

tira
tira
6.6.2018 19:24

Jos musliminainen haluaa pitää pelkkää hijabia niin mikäs siinä. Sensijaan niqab on mielestäni sama kuin kommandopipo. Ja burkhalle ehdoton täyskielto. Kaikki burkha”naiset” joita olen kadulla nähnyt, ovat poikkeuksetta olleet hämmästyttävän pitkiä ja jokaisella jalassa merkkilenkkarit joita ei todellakaan naispuolisilla kaapunaisilla näe. Aikaisemmin ei tullut kiinnitettyä sen kummempaa huomiota vastaantulijoihin, nykyisin ihan vaistomaisesti tulee tarkkailtua. Kas kun se pressakin taisi sanoa, että kaikki tulijat eivät tule hyvin aikein. No shit, Sherlock.
Agraarisuomessa naiset pitivät huivia. Kun katsoo näitä suomalaisia muslimiksi kääntyneitä naisia, niin ikävä myöntää että näyttävät tasan yhtä houkuttelevilta kuin esiäitinsä.

Kalle
Kalle
6.6.2018 21:03

Angele merkel piti yleisö tilaisuuden
maahanmuutto pää-aiheena
YLE ei vain näytä yhtäkään kysymyksen esittäjän komenttia uutissa
vain kun Angel vastaa
*saksa on ollut vastuuulinen *
niin kenen mielestä
vain hänen itsensä
Siis kukaan ei tiedä mihin kysymykseen hän vastasi
koska yle sensuroi sen kohdan
ja siten ihmetelään miksei valtamedian uutisointi enään kiinnosta saatikka Nitä pidetäisiin puolueetomana
syy on juuri tämä poliitinen sensurointi
tominta jolla estetään jopa avointen yleisö tilaisuuksien rehelinen uutisointi
ihmisten kriitiset kysymykset
niitä kysymyksiä Agela Merkelile yle ei näköjään halua tuoda julki uutisisan
vaikka tilaisuus on juuri sen takia järjestetty
eli he sensuroivat koko tapahtuman perus asian eli keskustelu maahanmutopoliitikasta
me emme nähnet sekuntiakaan siitä keskustelusta YLEN uutissa
vain Merkelin vastauksen
johonkin kysymykseen
mutta mihin kysymykseen
ilmeisesti suvakkien veret pysätäviin faktoihin
joita Ylen viher vasuri tomittajat eivät halua myöntää
siksi ne leikataan pois koko jutusta

”Jag vill tycka livet som har gett mig så mycket”
”Jag vill tycka livet som har gett mig så mycket”
7.6.2018 00:09

Mites tää nyt näin eli kirjoittaa saa kuka vaan mitä vaan ilman inloggausta mutta tykkäämiseen vaaditään sisäänkirjoittautuminen?!?

huugo
huugo
7.6.2018 04:53

Tähän on yksinkertainen ratkaisu, ne jotka ovat tyytymättömiä, muuttaisivat niihin mulslimimaihin joissa PAKOTETAAN käyttämään kaiken peittävää jätesäkkiä. Luulisi nyt jumalauta ainakin naisten olevan tyyttyväisiä ettei siihen tarvitse pakolla alistua.

Aksu
Aksu
7.6.2018 11:05

Jätesäkki päällä hyvä kirmaista juoksuun tahi tarkkailla ympäristöään. Ai eihän ulos ilman miespuolista avustajaa saakkaan mennä.