Ruotsin vietti kansallispäivää uusruotsalaisten passijuhlilla

06.06.2018

Ruotsin kansallispäivää on vietetty ympäri Ruotsia perinteisin menoin. Monet kunnat järjestivät uusruotsalaisille kakkukestiä ja kansantanhua, sillä kansallispäivänä tuhannet uusruotsalaiset saavat Ruotsin passin ja sitä on syytä juhlistaa.

Ruotsin kansallispäiväksi on aikojen saatossa valittu 6.6. joka juontaa siihen, että Gustaa Vaasa valittiin kuninkaaksi 6.6.1523. Ruotsin katsottiin Vaasan valinnan myötä saaneen taas takaisin vapautensa ja itsenäisyytensä kun Kalmarin unioni lakkautui.
Kansallispäivää on vietetty ainakin vuodesta 1809 alkaen, ja päivän merkitystä on vuosien aikana vahvistettu mm. siten, että päivä on nykyään yleinen vapaapäivä.
Tänä vuonna ei ole sattunut varsinaisesti mitään erityistä verrattuna joihin takavuosien vasemmistolaisten mielenosoituksiin, jolloin poltettiin Ruotsin lippuja tai muutaman vuoden takaisin ministerit muistivat twiitata hyvät ramadanin toivotukset kun ramadan sattui loppumaan samaan päivään kuin itsenäisyyspäivä. Mutta kansallispäivän toivotukset jätettiin väliin.

Subscribe
Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
6.6.2018 17:34

Miljoona muslimia saa lievitystä rämädänin aiheuttamaan ankaraan rankkuuteen, kun saavat yhden vapaapäivän. Onnea ja koettakaa jaksaa paaston loppuun saakka.

Nukkumatin kaveri
Nukkumatin kaveri
6.6.2018 19:28
Vastaa...  fatwantarkistaja

Ramadan siirtyy paikaltaan meidän kalenteriimme verrattuna, koska islamilainen kalenterivuosi on eripituinen kuin meidän vuosi. Joka vuosi eivät ruotsalaiisetkaan saa siis tekosyytä skipata omaa kansallispäiväänsä ramadanin loppujuhlallisuuksien takia.

jippos123
jippos123
6.6.2018 23:48

Vähissä on nykyisin syyt juhlia mitään kansallispäivää Ruotsissa. Maahan on käytännlssä miehitetty, svedut eivät vaan vielä sitä mokutuskiiman jälkimainingeissa ole huomanneet tai ainakaan tunnustaneet.
Tulevat kyllä jokin aamu heräämään musujen paskaiseen nauruun ja ilmoitukseen vallanvaihdosta ihan ylintä poliittista johtoa myöten.
Voi olla karu herätys todellisuuteen.

Kehvo Räimä
Kehvo Räimä
8.6.2018 22:53
Vastaa...  jippos123

Se voi taas tulla aika kun ranskalaiselta monarkilta pää irtoaa. Ja kalifaatin julistajat kuljettavat sitä juhlaparaatissa seipään nenässä ympäri tukholmaa

huugo
huugo
7.6.2018 05:03

Tuo päivä on Ruotsin tuhon päivä ennemminkin. Sitä ei kannata juhlia liiemmin.