Ruotsin vietti kansallispäivää uusruotsalaisten passijuhlilla

06.06.2018

Ruotsin kansallispäivää on vietetty ympäri Ruotsia perinteisin menoin. Monet kunnat järjestivät uusruotsalaisille kakkukestiä ja kansantanhua, sillä kansallispäivänä tuhannet uusruotsalaiset saavat Ruotsin passin ja sitä on syytä juhlistaa.

Ruotsin kansallispäiväksi on aikojen saatossa valittu 6.6. joka juontaa siihen, että Gustaa Vaasa valittiin kuninkaaksi 6.6.1523. Ruotsin katsottiin Vaasan valinnan myötä saaneen taas takaisin vapautensa ja itsenäisyytensä kun Kalmarin unioni lakkautui.

Kansallispäivää on vietetty ainakin vuodesta 1809 alkaen, ja päivän merkitystä on vuosien aikana vahvistettu mm. siten, että päivä on nykyään yleinen vapaapäivä.

Tänä vuonna ei ole sattunut varsinaisesti mitään erityistä verrattuna joihin takavuosien vasemmistolaisten mielenosoituksiin, jolloin poltettiin Ruotsin lippuja tai muutaman vuoden takaisin ministerit muistivat twiitata hyvät ramadanin toivotukset kun ramadan sattui loppumaan samaan päivään kuin itsenäisyyspäivä. Mutta kansallispäivän toivotukset jätettiin väliin.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

5 thoughts on “Ruotsin vietti kansallispäivää uusruotsalaisten passijuhlilla

  1. Miljoona muslimia saa lievitystä rämädänin aiheuttamaan ankaraan rankkuuteen, kun saavat yhden vapaapäivän. Onnea ja koettakaa jaksaa paaston loppuun saakka.

    1. Ramadan siirtyy paikaltaan meidän kalenteriimme verrattuna, koska islamilainen kalenterivuosi on eripituinen kuin meidän vuosi. Joka vuosi eivät ruotsalaiisetkaan saa siis tekosyytä skipata omaa kansallispäiväänsä ramadanin loppujuhlallisuuksien takia.

  2. Vähissä on nykyisin syyt juhlia mitään kansallispäivää Ruotsissa. Maahan on käytännlssä miehitetty, svedut eivät vaan vielä sitä mokutuskiiman jälkimainingeissa ole huomanneet tai ainakaan tunnustaneet.
    Tulevat kyllä jokin aamu heräämään musujen paskaiseen nauruun ja ilmoitukseen vallanvaihdosta ihan ylintä poliittista johtoa myöten.
    Voi olla karu herätys todellisuuteen.

    1. Se voi taas tulla aika kun ranskalaiselta monarkilta pää irtoaa. Ja kalifaatin julistajat kuljettavat sitä juhlaparaatissa seipään nenässä ympäri tukholmaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.