Afgaanilaki läpi Ruotsin eduskunnassa, 9 000 afgaania sai "toisen mahdollisuuden"

29990791693_1bc97e2645_b.jpg
07.06.2018

Ruotsin eduskunnassa äänestettiin tänään odotetusti läpi ns. afgaaniaki. Lailla tarkoitetaan sitä, että eduskunnna päätöksellä 9 000 afgaaninuorukaista saa jäädä Ruotsiin ikään kuin toisena mahdollisuutena.

Kyse on siitä, että vuonna 2015 maahan tuli 32 000 yksintullutta afgaania. Lakiesitys koskee henkilöä, joka tuli maahan ennen 24. marraskuuta 2015. Hän on hakenut oleskelulupaa, ja saanut tai tulee saamaan käänytyspäätöksen sen jälkeen kun on täyttänyt 18 vuotta. Nyt heille myönnetään määräaikainen oleskelulupa sillä perusteella, että he voivat käydä toisen asteen opintonsa Ruotsissa loppuun.
Sen jälkeen kun opinnot on suoritettu loppuun, saa yksintullut ikuisen oleskeluluvan työmarkkinoiden perusteella.
Lakiesityksen lähtökohta on siinä, että koska käsittelyajat ovat tällä hetkellä valtavia, useita vuosia, mutta lähtökohtaisesti odotetaan, että käsittelyaika käännytykseen olisi maksimissaa 15 kuukautta, niin lakiesityksellä ikäänkuin motivoidaan yksintulleita.
Lakiesityksen puolesta äänestivät hallituspuolue sosiaalidemokraatit ja oppositio keskusta, jossa varsinkin puoluejohtaja Annie Lööf on ajanut kiihkeästi asiaa. Moderaatit, liberaalit, rristilliset sekä sverigedemokraatit äänestivät vastaan. Äänet menivät puolesta 162 ja vastaan 139.
Toinen hallituspuolue miljööpuolue iloitsee tietenkin asiasta, oikeastaan koko laki oli nyt sen, ja oppositiopuolue keskustan ja tietenkin sosiaalidemokraattien yhteinen lapsi. Miljööpuolueen Maria Ferm on kommentoinut julkisuudessa:
– Tätä lakia alettiin ajamaan, jotta voisimme varmistaa yksintulleille mahdollisuuden heti alusta alkaen.

afg4
Yksintulleita afgaanilapsia Tukholmassa viime kesänä osoittamassa mieltään.
Kyseinen lakiesitys on tulkittu Suomessa hyvin väärin, ikäänkuin Ruotsin kiristyneeksi turvapaikkapolitiikaksi. Kun yksintulleille nyt myönnetään ensin määräaikainen oleskelulupa opiskelujen perusteella, tämä on tulkittu Suomessa siten, että Ruotsi olisi kiristänyt oleskelulupia määräaikaisiksi. Tosiasiassahan yksintulleille olisi tullut käännytyspäätös, mutta saivat nyt keinon saada ikuisen oleskeluluvan.
Arvion mukaan 9 000 yksintullutta saa tällä tavalla oleskeluluvan Ruotsista, ilman poikkeuslakia heidät olisi siis karkoitettu.
Mistä päätös kertoo? Oikeastaa vain siitä, että Ruotsi ei todellakaan ole kiristänyt mitään turvapaikkaan liittyviä perusteita vaan päinvastoin saattaa rukata  muutamassa kuukaudessa erikoislain, jonka mukaan pienen kylän verran ihmisiä saa jäädä maahan vailla minkäänlaisia perusteita. Viimeisetkin rippeet ja esteet mahdollisimman monen maahanjäämiseksi varmistetaan nykyisen hallituksen viimeisten kuukausien aikana.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Allah on...
Allah on...
7.6.2018 18:35

On siinä muslimeilla pokkaa heilua Afghanistan is not safe kylteillään vaikka heistä kukaan ei ole päivääkään siellä oleskellut. On noi muslimit niin saatanan härskiä paskasakkia että enää ei edes naurata.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
7.6.2018 19:11

Vain aseellinen kansannousu voi enää pelastaa tilanteen.

Minä
Minä
8.6.2018 03:50

Posketon vaalivoitto Ruotsidemokraateille ratkaisisi asian, mutta sellainen vaalivoitto saattaa tulla vasta tulevaisuudessa, kun koko Ruotsi on sellaisessa kunnossa, että tyhmempikin tajuaa, että islaminuskoiset ja paljolti muuten vaan kehitysmaalaiset yksinkertaisesti tuhoavat kaiken. Tosin sitten on vaikeaa ja pitkä matka takaisin terveeseen maahan. Ehkä silloinkin pitää käyttää väkivaltaa, jotta suvakkien kutsuvieraat saataisiin ulos.

Anonymous
Anonymous
7.6.2018 19:27

No ei sentään mennyt läpi millään 5/6 enemmistöllä. Ehkäpä vaalien jälkeen vaaka kääntyy kehitysmaamaahanmuuttokriittisten hyväksi.
Onhan se nyt kumma jos ihmisoikeuslöpinän varjolla ruotsalaiset hyväksyvät maansa muuttuvan gansteriliigojen tyyssijaksi.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
7.6.2018 19:54
Vastaa...  Anonymous

Mikään ei muutu paperiin numeroita piirtelemällä. Tämä on todellisuus ja se koskee yhtälailla myös suomea. On pelkkää itsepetosta helliä ”äänestämällä voit vaikuttaa” unelmaa sillä tilanne on jo riistäytynyt niin pahaksi ja ne voimat jotka taustalla vaikuttavat ovat ulottaneet lonkeronsa yhteiskunnan jokaiselle osa-alueelle. Ne eivät sieltä tule vapaaehtoisesti poistumaan -ne on poistettava väkisin.
Jokainen päivä tekee tilanteen haltuunottamisesta vaikeampaa -kello käy kohti valkoisen rodun kuolemaa.

vittuuntunut Stadilainen
vittuuntunut Stadilainen
7.6.2018 20:37

Tilastoista varmaan saisi selville, että mikä on
tuon ikäryhmän afga-vauvojen todennäköisyys
syyllistyä ja minkälaisiin rikoksiin.
Olisiko Pavella jotain arviota että kuinka monta
esimerkiksi yllätysromanssia Ruotsi nyt itselleen
tällä tempauksella järjesti?

vittuuntunut Stadilaine
vittuuntunut Stadilaine
7.6.2018 23:21

Joo kunhan vaan kelailin…
Olisi hauska jos olisi vaikka Excel-taulukko, johon
tiedot pienokaisista syötettäisiin ja voitaisiin sitten
suoraan sanoa arvio.
Esim: ”tänä vuonna otettiin n irakilaista pikkuvauvaa
ja se tarkoittaa tilastollisesti n raiskausta, n ryöstöä,
n murhaa jne. lisää.”
Näitä tietoja pitäisi saada väännettyä simppeleiksi
infografiikoiksi joista näkyisi yhdellä vilaisulla miten
rikostilastot muuttuvat rikastuksen edetessä. Siis
yksinkertaisiksi pylväsgraafeiksi ja käppyröiksi jne…
Valitettavasti olen itse todella paska etsimään ja
tutkimaan näitä asioita.

Anonymous
Anonymous
7.6.2018 20:53

Kunhan virkaan astuu ruotsidemokraattien ministerit, lähtee afgaanirotat kuin talonmies katolta. Siis, usi laki, jolla nuo paskat laitetaan kulkemaan.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
8.6.2018 00:46
Vastaa...  Anonymous

Ei lähde. Mikään ei muutu. SD on 100% kansanvaihtoa ajavan globalisti-eliitin käskytyksen alaisena.
Onneksi tämä selviää jo seuraavan vuoden aikana niin mahdollisuus oikean vastavoiman syntymiselle aukeaa -tai kädet nostetaan lopullisesti pystyyn.
-Tästä tulee mielenkiintoista seurattavaa!

kanander
kanander
7.6.2018 22:51

Löfkelmin puheet ja teot turvapaikkapolitiikassa ovat jyrkässä ristiriidassa. Perinteisen demarin mieli ei muutu ”pakolaisten” paapomisessa.

huugo
huugo
8.6.2018 05:28

Ruosista on tulossa kovaa vauhtia toinen afghanistan.

Ajööö
Ajööö
8.6.2018 10:24

Nyt voipi Löveeni alkaa muuttolaatikoiden hommaamisen.