Onko islam todella sopeutunut aina uuteen yhteiskuntaan?

Mona_Walter650
09.06.2018

On vaikea sanoa onko Jaakko Hämeen-Anttila tietämätön vai hyvin tietävä islamasiantuntija. Kaikki mitä hän kertoo islamista kuulostaa aivan päinvastaiselta kuin mitä entiset muslimit kertovat siitä.

Ylen julkaisi hiljattain artikkelin otsikolla ”Islam on aina sopeutunut siihen kulttuuriin, mihin se on tullut”. On turha lähteä kinastelemaan kenen tulkinta on oikea. Tähän väliin sopii kuitenkin yksi huomio.
Nimittäin olen keskustellut Mona Walterin kanssa islamista kolme kertaa kasvotusten. Viimeksi Helsingissä keväällä ”Islam, 11 vitsaus”-tapahtuman yhteydessä. Tein asiasta 20 minuutin haastattelun nauhalle, mutta jota en vain ole vielä ehtinyt suomentaa. Sattumoisin juttelin tuolloin juuri tämäntapaisista asioista kuin ”voiko islam sopeutua”. Se mitä Walter kertoi minulle, on aika toisenlainen näkökulma kuin se, että islam olisi sopeutunut niihin kulttuureihin mihin se on tullut.
Walter asui Somaliassa parikymppiseksi tytöksi kunnnes 90-luvun alkupuoliskolla muutti Ruotsiin. Walterin mukaan Somaliassa ei ollut tuolloin ennen 90-luvun islamistien valtaantuloa mitään sellaisia asioita kuin vaikkapa naisten säkittäminen. Kun taas nykyään yksikään somalialainen nainen ei uskalla kulkea ilman säkkiä ei Somaliassa eikä missään muuallakaan maailmassa. Ei edes Euroopassa.
Vaikka Somalia oli tuolloin ristiriitojen repimä yhteiskunta, islam vain pahensi asiaa. Se vei ihmisiltä lopunkin vapauden ja toi tilalle erilaiset aseellisest islamistiryhmät alkaen Al-shabaabista, joka on isikseen verrattava ryhmä. Tekee paljon erilaisia iskuja naapurimaihin ja on tuottanut aika mittavan määrän verisiä iskuja niin vääräuskoisille ja vahingossa väärässä paikassa olleille. Mahdollisesti Somalian konfiktit olisivat voitu selvittää, mutta koska islam tuli sopeutumaan yhteiskuntaan, rauha oli mennyttä. Nyt tilanne on jo niin paha, että ilman atomipommia Somaliaa ei saada toimivaksi yhteiskunnaksi.
Kun Walter muutti Ruotsiin hän koki tulleensa hyvin vapaaseen maailmaan. Vaikka hän ei ollut varsinaisesti uskovainen muslimi, kuten ei hänen perheensäkään, hän meni jonkilaisesta Ruotsissa asuvien somalien painostuksesta moskeijoihin. Walter kertoo, että tutustui islamiin oikeastaan vasta Ruotsissa.
Kauhukseen hän huomasi mitä moskeijoissa opetetaan. Imaamit saarnasivat, että muslimit eivät saa ottaa vääräuskoisia ruotsalaisia kuffareita kavereiksi eivätkä mennä näiden kotkotuksiin mukaa. Naisille oli laitettava säkki päähän. Lisäksi siellä tuotiin hyvin selväsanaisesti kaikenlaisia tappo- ja valloitushaluja esille. Walter koki suuren kriisin ja meni jopa tekemään rikosilmoitusta poliisille. Hän kertoi, että imaamit kertoivat tappofantasioitaan. Poliisi taas ei ottanut asiaa kuuleviin korviin vaan kertoi, että Ruotsissa oli sellainen asia kuin uskonnonvapaus.
Walter kertoo, että kriisi syveni kun hän vielä hetken aikaa liikkui islamilaisissa piireissä. Sen jälkeen hän kadotti kaiken uskonsa ja tuli ateistiksi.
Tästä alkoi uusi vaihe, joka on ollut vaarallisempi kuin entinen elämä Somaliassa. Walter on aina kirjoittanut paljon ja kun hän kertoi ensin muuttuneen ateistiksi, ja pienen etsikkoajan jälkeen kääntyneensä kristityksi, alkoi systemaattinen vaino. Hän sai kymmeniä tappouhkauksia. Lopulta suojelupoliisi joutui ottamaan Walterin suojelun kohteeksi ja hänelle myönnettiin ainakin suojattu henkilöllisyys. Pahimpina aikoina hän oli 24/7 poliisin suojeluksessa.
Esimerkiksi muutama vuosi sitten Rinkebyssä, jossa Walterin tarkoitus oli pitää kristittillinen tilaisuus maanmiehilleen, oli  mukana kymmeniä poliiseja vartioimassa turvallisuutta. Tilaisuus piti keskeyttää, sillä poliisi ei voinut taata Walterin ja seurueen turvallisuutta kimmastuneiden muslimien keskuudessa.
Kun kysyin Walterilta miksi hän kuvittelee, että joutui tällaisen vainon kohteeksi, hän kertoo sen johtuvan kahdesta asiasta. Syystä ja mahdollistajasta.
Ensinnäkin islam sanoo yksiselitteisesti sen, että islamista luopuneet on kivitettävä. Kun kyseessä on vielä nainen, on tilanne entistä pahempi. Mutta vähintään yhtä tärkeää on ruotsalaisten sairaan naivi suhtautuminen islamiin. He uskovat kaikki, mitä muslimit heille sanovat.
Walterin mukaan kun imaamit puhuvat ruotsalaisen kanssa, he kertovat niitä asioita mitä ruotsalainen haluaa kuulla. Suvaitsevaisuutta ja sen sellaista. Rauhan uskontoa. Mutta kun hän puhuu imaamien kanssa, saa hän kuulla totuuden. Ja se ei olekaan enää rauhan uskontoa. Muslimit eivät keskenään puhu ”rauhan asioista” vaan valloituksesta ja islamin leviämieen liittyvistä asioista.
Kun Hämeen-Anttila nyt puhuu islamin sopeutuvaisuudesta niin sopii kysyä, että mitä hän tarkastiottaen tarkoittaa? Tarkoittaako se sitä, että uskovaiset muslimit moskeijoissa saarnaavat vaikkapa Walterin kuolemaa? Vai sitä, että kadulla liikkuessaan hänen silmilleen syljetään ja uhkaillaan uskovaisten muslimien toimesta? On aivan turha puhua mistään sopeutumisesta, sillä sopeutujia ovat vain muslimit, jotka ”maallistuvat” ja vieraantuvat uskosta vähän samaan tapaan kuin lännessä on tapahtunut jo pitkään. Nämä maallistuneet muslimit eivät kuitenkaan edusta islamia, vaan ne uskovaiset muslimit, jotka asettavat Walterin ja muut taustaiset uskosta luopuneet muslimit terrorin alle.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
9.6.2018 14:55

Islam on sopeutunut yhteiskuntaan vai siellä, missä se ei ole saanut valtaa, edes pienellä alueella. Hyvinpä ovat pienillä alueillaan ”sopeutuneet” Filippiineillä ja Thaimaassa. Tuo ”islamintuntija” Hämeen-Anttila on joko tyhmä tai sitten valehtelija, joka on aika tyhmää sekin.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
9.6.2018 15:14

Hämeen-Anttilalta voisi tiedustella, mitä Koraaninväärentämisestä seuraa, mutta islamistina valehtelisi siitäkin. Itsehän sitä en saa kertoa, koska uskonvapaus veisi jopa vankilaan asti.

acc
acc
11.6.2018 12:35
Vastaa...  fatwantarkistaja

Olisi hienoa, jos Hämeen-Anttilla antaisi vastineen tälle kirjoitukselle. Tuskinpa hän tietää PT-mediasta, joten emme vastinetta näe. Ja vaikka tietäisikin, niin tuskinpa sittenkään. Mutta… mutta jos ihme tapahtuisi, niin näkisimme hänet Monokulttuuri FM:ssä.

helena
helena
9.6.2018 15:16

Hämeen-Anttila on ylen ja muiden valtamedioiden lapsi, joka kertoo mitä yle ja muut mediat haluaa hänen kertovan, oli se siten totta tai ei.

vittuuntunut Stadilaine
vittuuntunut Stadilaine
9.6.2018 15:23

Maallistuneet muslimit ovat saattaneetkin sopeutua,
ainakin yksittäistapauksina. Islam ei!
Hämeen-Anttila on visvainen syöpä!

Jaska on musse
Jaska on musse
9.6.2018 15:42

Suosittelen kikkelin silpomista ja pukeutumista kaapuun, läpyskä päähän.

Rigor.Mortis
Rigor.Mortis
9.6.2018 15:53

Tokihan iSlam on hyvinkin suvaitsevainen ja sopeutuva uskonto. iSlam näet suvaitsee ja sopeuttaa muut kulttuurit ja uskonnot hengiltä. Pitää vain laajentaa käsityksiä äärimmilleen.. 🙂

zzz
zzz
9.6.2018 16:09

Uskovaiset muslimit eivät tule koskaan soputumaan suomalaiseen yhteiskuntaan, koska he eivät halua sopeutua. Kela rahakin on Allahin heille järjestämää. Minusta maassaolon ehtona pitäisi olla sopeutuminen ja jos ei sitä tapahdu, niin kotimatkalle vaan. Muslimeille ei saa antaa mitään erikoisoikeuksia. Ei yhdellekään.

14
14
9.6.2018 16:15

Siinä vähän uutta ponnetta islamisaatiota vastaan
http://xn--kansanyhtenisyys-5nb.fi

uusiopersu
uusiopersu
9.6.2018 17:10
Vastaa...  14

Suomessa on jo kansallismielinen puolue perus-suomalaiset.
Ei voimia kannata hajottaa,persut riittävät minulle.

Hameen-Helma
Hameen-Helma
9.6.2018 17:30

Kumpi näistä on luotettavampi islam-asiantuntija?
Ongelmaan on helppo ratkaisu.
Vertaa islamistien tekoja ja asiantuntijan puhetta.
Jos ne kohtaavat, puhuu asiantuntija totta, kuten Mona Walter.
Tällä yksinkertaisella kriteerillä Hämeen-Anttila puhuu täyttä pas..aa, mutta itse uskon hänen vain islamistina puvan taqiyaa.

kanander
kanander
9.6.2018 18:00

Jaakko Hameen-Anttila lienee nykyään jo vähintään puolimuslimi vai teeskenteleekö hän, että pääsisi lukemaan islamin lähes pyhimpiä dokumenttejä.

Valtsu
Valtsu
9.6.2018 18:06

Hämeen-Anttila on osoitus siitä, miten hyvinkin fiksu ja lahjakas – vaikkapa kielitieteellinen osaamisensa on aika huikeaa – ihminen voi sairastua etnopalvontaan, jonka jälkeen tieteellinen kritiikki on kuollut.

Kaitsu
Kaitsu
9.6.2018 18:24
Vastaa...  Valtsu

Niimpä aloittanut lähi-idän tutkimisen 13 vuotiaana mutta ei vieläkään ymmärrä kuinka vaarallinen islamin usko on.

huugo
huugo
10.6.2018 06:29
Vastaa...  Valtsu

On muotia ”eliitin” puolelta fanittaa islamia ja myös sulkea silmät siltä mitä se todella on, se on niin saatanan fiksua. Turkin sultaani on pahin islamin levittäjä Euroopassa, koska takana on valtiokoneisto ja tarpeeksi vinksahtanut ja hullu maan johtaja.Kiristää EU:ta ja merkel kumppaneineen vikisee, tämä on sitä perin juurin aitoa islamia kun saa vielä naista alistaa ja joka on olevinaan Euroopan todellinen voimahahmo.

Anonymous
Anonymous
11.6.2018 23:42

Mielestäni suomalaisille tulisi lisätä oikeaa tietoa islamista, sen poliittisuudesta ja tarkoitushakuisuudesta. Suomalaisten parhaita tiedonlähteitä olisi esim. ko. kirja Islam, yhdestoista vitsaus, joka on Kiuas -kustantamon kunnianhimoinen suurtyö.

joe langley
joe langley
12.6.2018 21:28

islami ei ole muuta kuin likaisten irstaitten vanhojen miesten klubi, heidän seksuaaliset tarpeensa tulevat ensin lapsia ja eläimiä kohtaan. Ne taistelevat puolustaakseen islamia, ei siksi, että se on uskonto, vaan koska se antaa heille vapaan mahdollisuuden irstailla.
Todisteena on se jos joku haluaa katsoa että islam ei tuota muuta kuin mädäntymistä ja turmellusta, kaikki kuolee islamin alla, kunnioitus, säädyllisyys, ihmiskunnan inhimillisyys, vapaus jne. Mussulmannit ei te muuta kun vahtii vaimo(jensa) ja tyttäriensä pilluja ja jahtaavat ”vääräuskoisia”.

Jarmo Kanerva
Jarmo Kanerva
13.6.2018 09:39

Mona Walterille tiedoksi: Somalia on ollut muslimien asuttama viimeiset toista tuhatta vuotta. Islam ei ollut Somaliassa ns. ongelma ennen viimeisiä muutamaa vuosikymmentä. Siad Barren epäonnistunut ”sosialistisen islamin” kokeilu oli lähtölaukaus Somalian sisällissodalle, jolloin jihadistit ovat Somaliassakin saaneet jalansijaa.