Tutkimus: Moskeijoihin viikottain erilaista ilkivaltaa

13a208d9b59bb0cf6984d60dade8d3dc.jpg
Eskilstunan moskeija liekeissä. Muslimit itse sytyttivät tilat tuleen, mutta syyttivät loppuun asti rasisteja tuhopoltosta.
11.06.2018

SVT julkaisi Uppsalan yliopiston tekemän tutkimuksen, jonka mukaan vuonna 2017 tehtiin vähintään kerran viikossa jonkinlaista ilkivaltaa tai vahingontekoja, sekä jopa tuhopolttoja tai sen yrityksiä moskeijoita kohtaan.

Professori Mattias Gardell Uppsalan yliopistolta, joka tutkimuksen teki, kertoo, että on olemassa selvä nouseva trendi, jonka mukaan moskeijat joutuvat yhä useammin iskujen ja ilkivallan kohteeksi.
Tutkimus perustuu islamilaisiin seurakuntiin lähetettyihin kyselyihin. 38 Ruotsin islamilaisista seurakunnista ilmoitti, että he ovat kokeneet jonkinlaista ilkivaltaa, vainoa tai häirintää viime vuoden aikana. Muutamilla kertoja oli jopa kymmenen.
Seurakuntatyötä tukeva viranomainen (Myndigheten för stöd till trossamfund) Max Stockman kertoo, että tällainen häirintä heikentää uskonnonvapautta. Kyseinen viranomainen rahoitti tutkimuksen.
– Kaikkien pitäisi saada harjoittaa uskontoaan rauhassa ja turvallisesti.
Kuvakaappaus 2018-06-11 21-06-41.png
Onko nyt niin, että muslimeja kohtaan tapahtuneet iskut ovat arkipäivää Ruotsissa?
Ei tietenkään. Tutkimuksen tekijää Mattis Gardellia ja sen rahoittajaa Max Stockmannin virastoa voisi verrata suurinpiirtein siihen, että Veronika Honkasalo rahoittaisi Reija Härkösen rasismitutkimusta. Jokainen tietää millaista tulosta sieltä voisi odottaa. Mattis Gardell on professori Cemfor:issa yliopistolla. Cemfor, Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism = monitieteellisen rasismitutkimuksen keskus. Kuulostaako siltä, että sieltä tulisi jotain täyspäistä?
Tutkimuksessa islamilaisista seurakunnista kerrottiin, että he joutuvat säännöllisesti graffitien, kivenviskomisen, ikkunoiden rikkomisen ja muun ilkivallan kohteeksi, sekä sellaisen ilkivallan, että joku asettaa moskeijan portaille kuolleen sian, sian pään tms.
Svt käyttää esimerkkinä tällaisista ilkivaltatapauksista hiljattain Hässleholmissa palannutta moskeijaa. Tuhopoltosta käytetään esimerkkitapauksena tulipaloa, joka syttyi moskeijan sisällä ILMAN, että ikkunoita tai ovia oli rikottu sisäänpääsemiseksi. Niin ikään esimerkkinä on Säfflessä hiljattain tapahtunut ikkunoiden kivitys. Tässä tapauksessa tekijä on paljastunut sunnimuslimiksi, joka tuhosi shiiojen tiloja.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Numento
Numento
11.6.2018 23:27

Ei haittaa vaikka totuus olisikin toinen. Vahinko on jo tapahtunut ja pököpäät Göran ja Agnetha uskovat sen minkä ensin näkevät. Sillain propaganda on toiminut aina ja toimii vieläkin.

huugo
huugo
12.6.2018 04:52

Vanha hyvä keino, tuli poltaa ja puhdistaa kaiken paskan ja saastan. Tosin tuleehan siitä hieman saastetta ilmakehään mutta on pieni hinta.

Valtsu
Valtsu
12.6.2018 06:54

Rasisteerauksessa on hyvä nyrkkisääntö: Mitä kykenemättömämpi jokin ryhmä on työllistymään tai käymään koulunsa loppuun tai pariutumaan kantaväestön kanssa, sitä enemmän ryhmä näkee kantaväestön rasismia.

Albert
Albert
12.6.2018 10:13
Vastaa...  Valtsu

Aivan loistava nyrkkisääntö.
Eipä ole omat vietnamilaistaustaiset, thaitaustaiset tai vastaavat koskaan valittaneet suomalaisten rasismista?
Toki ovat yhtä nuivia noiden Lähi-idän ja Afrikan edustajien kanssa kuin itsekin?

Rami Routa
Rami Routa
12.6.2018 11:17

Minkä helvetin takia ylipäätään jotain uskontoa pitäisi harjoittaa, kun tiede on siis niinkö kuta kuinkin sataprosenttisesti todistanut et ne on täyttä huuhaahta jne..öök?

Rami Routa
Rami Routa
12.6.2018 11:18
Vastaa...  Rami Routa

ja siis varkinkin levittää jopa veronmaksajien rahoilla..hullua touhua

Lähdeaineiston luotettavuus kyseenalaista
Lähdeaineiston luotettavuus kyseenalaista
12.6.2018 21:00

Heh. Perustuu islamilaisiin seurakuntiin tehtyihin kyselyihin. Siinä meni sen tutkimuksen luotettavuus.

trackback

[…] Kerroin tutkimuksessa eillisessä artikkelissa. […]