Yli 600 tulijaa jumissa Välimerellä, Italia kieltäytyy päästämästä hyväntekeväisyyslaivaa maahan

_101964426_d86a6f91-1a82-4972-8ff7-e2e94a94defd.png

11.06.2018

Välimerellä on menossa mielenkiintoinen episodi. Pelastusalus Aquariuksella on 629 tulijaa, mutta Italian uusi sisäministeri Matteo Salvini on sulkenut Italian satamat ja kieltänyt alusta rantautumasta Italiaan.

Saksalaisen hyväntekeväisyysjärjestö SOS Méditerranéen omistama Aquarius noukki tulijat kyytiin Libyan rannikolta viime yön aikana. Alus laivaamassa heitä Italiaan, kun Salvini antoi käskyn olla päästämättä alusta Italian satamiin ja kehoittaa alusta rantautumaan Maltalle.

Malta taas kieltäytyy päästämästä alusta maahansa, koska katsoo, että aluksen lasti kuuluu Italian vastuulle. Nimittäin huolimatta Salvinin tiukasta linjasta Italian merivartiosto koordinoin pelastustoimia yön aikana kuudessa eri operaatiossa, joista kyytiin saatiin yhteensä 629 tulijaa.  Tulijat haettiin Libyan aluevesirajojen sisäpuolelta. Malta myös kertoo, että sillä ei ole mitään kapasiteettia ottaa tulijoita enää vastaan.

Alus pyörii tällä hetkellä ympyrää Maltan ja Sisilian välisellä meriosuudella. Sen kulkua voi seurata Marinetrafficista.

Kuvakaappaus 2018-06-11 11-37-04.png

EU:n pakolaisvirasto on kehoittanut valtioita nopeisiin ratkaisuihin, jotta tulijat pääsevät turvaan. Aquariuksen kyydissä kerrotaan olevan aikuisia miehiä, joukossa on 11 lasta ja seistemän raskaana olevaa naista. Yksintulleet tuelvat Eritreasta, Ghanasta, Nigeriasta ja Sudanista, josta kertoo laivalla oleva toimittaja Anelise Borges.

 

Aquraiuksen Twitteriä kannattaa myös seurata, sieltä saa kuvaa laivalta.

 

Suurin osa Eurooppaan yrittävistä tulijoista tuleen Saharan eteläpuolisista valtioista kuten Malista ja Nigeriasta. Niin ikään kaukoidästä Bangladeshista tulee iso joukko tulijoita. Tulijat eivät siis tule pakoon mitään sotaa ja vainoa.

Lue lisää BBC.COM.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

28 thoughts on “Yli 600 tulijaa jumissa Välimerellä, Italia kieltäytyy päästämästä hyväntekeväisyyslaivaa maahan

 1. Helpoin ratkaisuhan olisi kääntää ruoria ja viedät heidät turvaan takaisin. Ehtisi naisetkin synnyttää kuivalla maalla

  52
 2. Koko lastin voi ajaa suorinta tietä Ruotsiin tai Saksaan.

  Ne kaksi maata ovat jo pilalla muutenkin.

  18
  10
  1. Ne voi esteettä jatkaa Ruotsista Suomeen. Sisäministeriö ja kenraalikunta oikein kiljahtelevat riemusta kuinka vapaa liikkuvuus meillä on ja tienaavat kovat palkat tyhjästä.

   18
 3. Onneksi olkoon niille 123 alaikäiselle (Iltalehden mielipide), jotka yön aikana täyttivät 18! Saavat nyt laillisesti vetää viinaa risteilyllään.

  Mikäs hätä neekerioletetuilla on? Vuotaako hyväntekeväisyyden Loveboat? Äkkiä takaisin Libyaan jollekin hiekkasärkälle, ettei uppoa koko lauma passiensa mukana. Ja tutkinta päälle, ei noin saa ihmisiä vaarantaa. En voi välttyä ajatukselta, että heitä ollaan siirtämässä sosiaaliturvaan, hui minua.

  28
 4. Nyyh nyyh.

  Miksi tämä saksalainen scheisse jolla ei voinut viedä mikki merihädässä tyyppejä takaisin Libyan rannikolle, joka oli ihan vieressä?

  Nyt spiidataan kuvataan ja nyyhkitään, kun ei päästäkkään Italiaan.

  20
 5. Katoppa vaan niin pian ovat Saksa, Ranska ja Ruotsi lähettäneet sotilasaluksiaan tuonne humanitaarisiksi meritakseiksi. Tuovat lastinsa suoraan Ranskan etelärannikolle.

  9
  1
 6. Aika selvää pitäisi olla, että kun ne on haettu Libyasta, niin sinne ne pitää palauttaa. Niiden vieminen Italiaan on sitäpaitsi rikollista ihmissalakuljetusta. Ei muut kuin miehistö linnaan ja matkustajat Libyaan.

  27
 7. Hyviä kommentteja tuolla toimittelijan twitterissä. Näyttää koko eurooppa olevan kypsä tähän salakuljetus-tienaus-hommaan

  16
 8. Kehitysmaalaiset taas tunkeutumassa toisten ihmisten maihin ja heti on jo ongelmia vaikka ei olla edes maalle asti päästy.

  16
 9. Saadaanhan tähän hommaan lopulta jotain järkeä! Nyt heti takaisin Libyaan. Afrikan liikakansoitusta ei ratkaista siirtolaisuudella Eurooppaan ja ne harvat pakolaiset voivat mennä jonojen perälle pakolaisleireihin – myöskään pakolaisjonossa ei ole syytä antaa kenenkään kiilata. Tai etenkään siellä.

  15
 10. Toivottavasti Italia pitää pintansa ja pakottaa aluksen takaisin Libyaan. Se antaisi hyvän signaalin, että enää tänne ei niin vain tulla.

  13
 11. Voisiko tosiaan vihdoinkin olla kyse järjen viimetingassa sattuneesta pilkahduksesta? Ruotsissa duunarien ammattiliittojen keskusjärjestö ilmoittaa että yhä useammat jäsenet hylkäävät sosdemit ja siirtyvät kannattamaan SDtä. 11,6% SDn kannattajista on maahanmuuttajataustaisia, siellä on paljon mm. suomalaisia.

  15
 12. Ei tuo alus ole mikään hyväntekeväisyyslaiva vaan paholaisen ase yrityksessä tuhota Eurooppa.

  12
 13. Libyan johtaja, kuka hän onkaan, Eritrean johtaja…..Saksan Merkel, jne . Kaikki nämä idiootit. Eikö he todellakaan välitä???????? He jos ketkä voisivat, pitäisivät, kuuluisivat tehdä jotain. Ja raha liikkuu toisesta kädestä toiseen. Voihan v****!

 14. Nämä avustusjärjestöt ovat häikäilemättömiä näissä pakolaisbisneksissään. En yhtään ihmettelisi, jos tämänkin aluksen omistaja hukuttaisi kaikki pakolaisensa vain

  — syyllistääkseen italiaa, jotta se avaisi satamansa,
  — päästäkseen nopeammin uudelle tuottoisalle keikalle.

  ——-

  Kuinkahan monta pulloa viinaa pitäisi antaa yhdelle pakolaiselle maksuksi siitä, että hän valitsee turvallisen paluumatkan Libyaan sen sijaan, että tulee Eurooppaan?

 15. Eiköhän EU uhkaa kohta Italiaa jollain sanktioilla, jolloin heidän on pakko päästää alus rantautumaan

 16. ruotsiin vaan kaikki se on jo pilattu koko maa ei tule kukaan ketä tiedän enää siälä käymään pommi sitte perään kun on täysi

 17. Tämä ei lopu koskaan jos tälle ei pistä toppia kerralla. Kyllä sieltä tulijoita riittää. Suomi tarkkana ettei nuo livahda Suomeen Ruotsin kautta.

 18. Risteilymatkailijat ovat maksaneet matkasta Italiaan ja nyt ne dumpataan rasistiseen Espanjaan 😀
  Tästä ei kyllä asiakkaat, eikä salakuljettajat tykkää…ja 2-4 metrin aaltoja luvattu tuolle matkalle.
  Bon Voyage 😀

 19. Soroksen rahoittama meritaksi toiminta on syytä lopettaa tavalla tai toisella. Italialla, eikä millään muullakaan maalla, ei ole mitään velvollisuutta ottaa vastaan porukkaa joka ei ole mitään paossa vaan vain sakki onnenonkijoita saalistamassa ilmaista makeaa elämää.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.