Kuinka rakennetaan hyvä propagandapläjäys

 


 
12.06.2018

Ruotsin valtamedia on nyt muutaman viikon rummuttanut moskeijoihin kohdistuneiden iskujen olevan jo valtakunnallinen ongelma. Mediapeli huipentui eilen julkaistuun ”tutkimukseen”, jonka mukaan Ruotsissa joka viikko joku moskeija joutuu ilkityön kohteeksi.

Kerroin tutkimuksessa eillisessä artikkelissa.
Kun valtamedia lähtee rakentamaan propagandapläjäystä joskus ihmettelen, että toimivatko ne mahdollisesti jopa yhteistyössä. Niin saumattomalta tiimityöltä touhu näyttää.
Yhtenä esimerkkinä ”moskeijoihin kohdistuneista polttopulloiskuista” on käytetty helmikuun 14. päivä tehtyä tuhopolttoa Markadydin kunnassa, jossa Strömsnäsbrukin moskeija koki suuria palovahinkoja. Henkilö heitti moskeijan ikkunasta polttopullon ja se sytytti paikkoja tuleen. Moskeijassa oleskeli tekohetkellä ihmisiä. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.
Asiasta otettiin kiinni 19-vuotias nuorukainen, joka lopulta tuomittiin viime perjantaina Växjön käräjäoikeudessa 1 vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.
Valtamedia on kirjoitelmissaan antanut ymmärtää, että syttymies olisi ruotsalainen natsi. Ei sitä suoraan ole sanottu, mutta jokainen tavallinen ihminen saa uutisoinnista käsityksen natsirasistista.
Nyt kun tuomio tuli niin lehdet ovat kirjoittaneet kuinka ”Parikymppinen mies tuomittiin tuhopoltosta”.
Paikallislehti Smålänningen kirjoittaa, että syyrialaisen yhdistyksen tiloihin heitetyn polttopullon takana on 20-vuotias nuorukainen, jonka poliisi onnistui ottamaan kiinni pian teon jälkeen. Aftonbladet kirjoittaa suurinpiirtein samoin; 20-vuotias tuomittiin polttopulloiskusta. Juttu tulee alunperin uutistoimisto TT:ltä, eli käytännössä suurimmat lehdet ovat julkaisseet jutun sanalleen samassa muodossa.
Myös SVT kirjoittaa tuomitusta 20-vuotiaasta. Teon katsottiin olevan suunniteltu. Niinikään kerrotaan, että mies tuomittiin lisäksi useista vahingonteoista, jotka olivat kohdistuneet autoihin ja huumausainerikoksesta. Edelleen mainitaan 80 000 kruunun korvaukset.
Hyvä. Media siis kertoi aika avoimesti tapahtumista ja kaikki oleellinen tuli esille. Vai tuliko?
Propaganda on taiteenlaji ja tässä tapauksessa se kaikkein oleellisin asia jätettiin mainitsematta. Media halusi antaa kuvan, että teon takana oli natsirasisti.
Yksikään media ei ole maininnut, että syyttäjä vaati vankeuden lisäksi karkoitusta, mutta johon oikeus ei lämmennyt. Ja että tekijä oli syyrian kansalainen Mahmoud Labab. Eikä hän ole edes 20-vuotias vaan tarkastiottaen 19. Syyrialainen siis teki polttopulloiskun maanmiestensä moskeijaan.
Kyseessä on sunnimuslimi, joka teki iskun shiiamoskeijaan.
 
 
 
Tuomiolauselma: Växjö TR B 771-18 Dom 2018-06-08
Propagandan tekee täydelliseksi pieni ripaus sitä jotain. Se on kuin suklaaröyhelö jäätelöpallon päällä.
Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson on käyttänyt tapausta omassa vaalipelissään kertomalla kuinka sverigedemokraattien nousu aiheuttaa ”tällaisia ikäviä tapahtumia”. Johansson antoi ymmärtää itsekin, että teon takana oli natsirasisti.
Eikä Uppsalan yliopiston ”tutkimus” kerro sanallakaan, ei edes sivulauseessa mitään sellaista, että moskeijapalot ovat tosiasiassa, silloin kun ovat tuhotöitä, shiiojen ja sunnien keskinäisiä riitoja.
Mutta, koska mielikuva on annettu, sitä on vaikea muuttaa. Tällä hetkellä kaikissa turvapaikka-aktivistien Facebook-ryhmissä itketään lämmintä katkeraa itkua ja vannotaan kostoa rasistinatseille.
Älä ikinä usko mitä valtamedia kirjoitaa vaan kyseenalaista aina se. Riippumatta mitä se kertoo, suhtaudu siihen epäillen. Varsinkin jos näyttää, että ”kerrankin kerrotaan rehellisesti asioista”, sitä varmemmin jotain on jätetty kertomatta.

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu
Valtsu
12.6.2018 22:16

Härskiä toimintaa. Joutaiskohan Nyqvist oikomaan ennen kuin karkaa verilöylyn puolelle? Ois vähän kiirus tai natseja on joka pylväässä.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
13.6.2018 02:57
Vastaa...  Valtsu

Sillä taitaa olla kiireitä puolustaessaan oikeuttaan himoita lapsia, jos olen oikein ymmärtänyt. Yhtä hyvin olen ymmärtänyt väärin, eikä lapsia olekaan himoittu. Valtamedian säännöillä mennään ja heitellään epäilyjä ilman väitteitä, kyllä kansa osaa tulkita asiat.

kummallista mutta totta
kummallista mutta totta
13.6.2018 09:37
Vastaa...  Valtsu

Näin se menee,ei tarvi suoraan valehdella, kun vaan jättää jotaki oleellista sanomatta.
Sillä keinoin saa asian näyttämään ihan toiselta mitä se on todellisuudessa.
Turha kuvitella, että muslimit jättävät keskinäiset sotimisensa Eurooppaan saapuessaan.
Ne tuovat mukanaan keskinäiset kähinänsä tänne ihan takuu varmasti.
Mutta selvää on,että valtamedia tässäkin tapauksessa yritti luoda väärän kuvan tapahtuneesta ja on siis selvää VALEMEDIAA.

acc
acc
12.6.2018 22:32

Jatkossa ruotsalaiset julistanevat oikeudenkäyntipöytäkirjat salaisiksi, jottei unelman vastaista tietoa pääse julkisuuteen. Tietysti helpommalla pääsisi, jos ei tutkittaisi ollenkaan tällaisia sattumuksia.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
13.6.2018 00:33

Hybridisodankäyntiä kansallismielisiä vastaan. Organisoitua toimintaa alusta loppuun.

Rami Routa
Rami Routa
13.6.2018 10:09

Sanomalehteen olis viel samalle sivulle hyvä laittaa jonkun nazzirassistin kuva, vaikka johonkin eri juttuunkin..tai sitten tohon uutiseen..mut alle vain pikkuteksti, että kuvan henkilö ei liity juttuun…

John
John
13.6.2018 02:08

Tietyistä asioista kertomatta jättäminen on usein tehokkaampaa kuin kertominen tai vääristely.

Jarno Lehmussalo
Jarno Lehmussalo
13.6.2018 02:10

Tuovat siellä korvienvälissä saman helvetin tänne, mikä on heidän kotomaassa.

huugo
huugo
13.6.2018 05:08

Valtamedia on pahin propagandan levittäjä ja suoranainen valehtelija.On toimittelijoita jotka ovat erikoistuneet eripuran lietsontaan ja kusevat omalle kintulle iloisesti huomaamatta sitä itse.

Jarno Lehmussalo
Jarno Lehmussalo
13.6.2018 20:31

Suomen Turussa. Paikallinen lehti 13.6 ” Turussa parturina työskentelevä kurdimiestä uhkaa pakkopalautus. Poliittisen vainon uhri.” Mies sanoo: Iranissa turvallisuus määritellään suhteessa siihen, mihin klaaniin tai uskontokuntaan kuulut.”
Lisäksi: Ei ole lopettanut poliittista toimintaa Suomessa, vaan pyrkii edelleen vaikuttamaan Irakin politiikkaan. Hienoa vai mitä ?
Siinä se justiinsa on. Miten voidaan kuvitella, että tämä paska jää Irakiin.
Muistaakseni Tajukangas kertoi taannoin mitä seuraa, kun operoidaan näitä perheenyhdistämisiä. Muodostuu näitä sukukuntia tänne. Sitten taistellaan pyssyin ja puntarein, kun puolustetaan ”suvun kunniaa”. Rahdataan jengiä sairaalaan, jos ei paratiisipaikkaa ole saanut. Suljetaan sairaalan ovet, koska mahdollinen välienselvittely voi jatkua siellä. Henkilökunta on hätää kärsimässä.
Meillä on omat tonttimme hoidettavana……. vielä. Äänestäkää nyt Ruotsissa oikein.