PS:n Tavio: Kansakunnan etu on toimiva kansallisvaltio

12.06.2018

Kansanedustaja, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio puhui tänään tiistaina eduskunnan ulkopoliittisessa ajankohtaiskeskustelussa itsenäisten kansallisvaltioiden puolesta:

 – Valtiot ovat toisen maailmansodan jälkeen tukeutuneet korostetusti monenkeskiseen yhteistyöhön. Ei kuitenkaan pidä sokeasti ajatella, että ylikansallinen päätöksenteko on ainut tapa ylläpitää rauhaa ja edistää hyvinvointia.

 – Yhdysvaltain esimerkistä olemme nähneet nyt uudestaan, miten tasapainoa saatiin Pohjois-Koreaan Yhdysvaltojen kahdenvälisten neuvottelujen ja yksilöllisten ponnistusten kautta. Täytyy myös muistaa, että se oli Yhdysvallat, joka uhrasi Korean sodassa 35 000 sotilaan hengen Etelä-Korean vapauden puolesta.

 – Valtioiden itsekkyyden kiistäminen on poliitikoilta älyllistä köyhyyttä. Kansakunnan etu on toimiva kansallisvaltio, joka ajaa kansallista etua useiden eri toimijoiden kanssa neuvottelemalla.

 – EU:n viimeaikaiset kauppasopimusneuvottelut Yhdysvaltojen ja Kanadan kanssa ovat esimerkki siitä, etteivät EU:n kautta keskitetysti käydyt neuvottelut tuota pienelle maalle parasta mahdollista lopputulosta.

 – Jos Suomi ei olisi pelkkä EU:n aisankannattaja, meidän roolimme voisi olla myös globaalisti sitoutumattomuuden ja rauhanvälityksen mallimaa.

Ville Tavio
Kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vihervasemmistolaiset Miehet

Olisi hyvä jos he ymmärtäisivät palata islam ja näin tulla osaksi kalifaatti. Vain niin on tie pelastuseen. Hyäksykä wahhabilainen sunnii slam ja olete paratiisissal
Liikkeemme linja:
http://vihervasemmistolaisetmiehet.blogspot.com/2018/05/vihervasemmistolaiset-miehet-liike.html

Asko Liukkonen
Asko Liukkonen
12.6.2018 17:09

Palaa sinä sinne islamiis ja jätä muut rauhaan. Ketään täysjärkistä ei kiinnosta islam eikä sen palvojat.