Värmdön sosiaalitoimi maksoi tuhansien vuokran sotapakolaisperheelle luksustalossa

Kuvakaappaus 2018-06-12 18-45-50.png

12.06.2018

Syyrialaisella sotapakolaisperheellä on vaikeaa. Edessä on mahdollinen muutto. ”Vaikea elää hyvää elämää, jos joutuu taas muuttamaan”, sanoo perhe yhteen ääneen.

Baajin perhe saapui Syyriasta Ruotsiin sotaa, vainoa ja kidustusta pakoon. Sitä ennen he olivat olleet sotaa paossa Hollannissa ja Puolassa. He olivat asuneet aiemmin myös Saudi-Arabiassa ja Turkissa. Mutta Ruotsi oli kuitenkin se maa, jossa he halusivat olla sotaa paossa. Ruotsi myönsikin heille ikuisen ylläpidon, kuten se myöntää tällä hetkellä pääsääntöisesti kaikille ja perheelle osoitettiin kuntapaikka Värmdöstä.

Värmdö, kuntapaikka Värmdössä on kuin lottovoitto. Värmdö on oikeasti kuin jostain Saaristolaislääkäristä, mutta silti lähellä Tukholman sykettä.

Baajin perhe sai kunnalta moduuliasunnon, mutta se ei ollut ihan sitä jotain, mitä perhe oli etsinyt. Se jokin uupui. Värmdöläiset ovat kuitenkin sydämellisiä ihmisiä ja Baajin perhe sai vuokrata tilapäisesti ison hulppean ruotsalaistyylisen kaksikerroksisen omakotitalon kaikilla mukavuuksilla. Luonnollisesti Värmdön sosiaalitoimisto maksoi vuokran viimeistä äyriä myöten.

Nyt Baajin perhe saattoi sanoa, että asiat olivat reilassa. Oli ilmainen ylläpito, ilmainen hulppea talo kera puutarhan. Puutarhassa saattoivat lapsukaiset juopaista pillimehua omenapuun varjossa. Kaikki oli juuri niinkuin piti.

Vanhemmat viettivät laiskanpuoleista elämää, isä Abdulkarim kävi SFI:n kielikurssilla kun jaksoi. Äiti Haifaa oli hieman aloitteellisempi. Kaikki kolme lasta ovat ”kotiutuneet” hyvin Värmdöhön.

Mutta nyt on näköpiirissä mustia pilviä. Nimittäin henkilö, joka vuokrasi talon Baajin perheelle, teki sopimuksen vain määräaikaiseksi ja sosiaalitoimiston maksama vuokrakaan ei sittenkään ollut ikuinen. Tämä aiheuttaa unettomuutta.

– Olemme kyllästyneitä muuttamaan taas, sanoo äiti Haifaa, ja jatkaa Värmdön paikallissanomille:

– Asunto on tärkein. On vaikea hankkia hyvä elämä ja opetella ruotsia, jos joutuu koko ajan muuttamaan.

Jotta ymmärtää Baajin perheen syyt haluun olla muuttamatta katsotaanpa hiemaan perheen talon kuvaa. Se näyttää tältä:

flyktingfamilj-varmdo-vallogo.jpg

Iso kaksikerroksinen viimeisen päälle remontoitu talo. Normaalivuokra tällaisesta talosta tällä alueella olisi jotain 15 000-20 000 kruunua eli 1 500-2 000 euroa. Ilmakuva antaa hieman tuntumaa siitä, millainen alue on kyseessä:

Kuvakaappaus 2018-06-12 18-38-53

Baajin perheen talo on punainen talo kuvan keskikohdan vasemmalla puolella edustalla. Naapuritaloissa on uima-altaat, hevostallit ym ym. Eli kyseessä on siis yksi Tukholman alueen parhaista paikoista. Ei mikään ihme, että perhe kertoo viihtyvänsä ja naapuritkin ovat mukavia. Mukava siinä olisi grillailla halal-grillikylkeä ja pulahtaa uimasilleen välillä.

Sotaa sentäs paossa ja itse joutuu asunnon hankkimaan. Kaikkea sitä.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Värmdön sosiaalitoimi maksoi tuhansien vuokran sotapakolaisperheelle luksustalossa

 1. eihän nyt paskavarpaat voi kidutusta ja vainoa paenneena asua rahvaan paskakämpissä, vaan pitää olla luxusta, ja voida lomailla omassa kotimaassaan vähintään kerran vuodessa. että sellasia pakoloisia

  15
 2. Hyvä näin, muutaman vuoden kuluttua lapset haluaisivat kuitenkin maalta kaupungin discovaloihin.

 3. Hulluja ne suvakit jotka fixaavat asuntoja pakoloisille. Eivät ymmärrä että pakoloisten ns. ”kiitollisuus” ja lipevyys hyvin äkkiä muuttuu vihaksi ja vainoksi jos ei kaikkia toivomuksia toteuteta ja tahtoa saada läpi. On todella riskaabelia sotkeutua näiden tyyppien elämään, terveellisintä on pitää hyvin pitkää välimatkaa.

  10
 4. Ei ihme että Ruotsiin on tunkua kun nämä leviävät maailmalle. Vähän kuin sipilän lupaukset omista taloista pakolaisille, johan aiheutti Suomelle satojen miljoonien vahingon. En tiedä onko tämä tahallista vai ovatko poliitikot todella näin idiootteja ja vieraantuneita arjesta.

  11
 5. Noi syyrialaiset tuntuis olevan huomattavasti enemmän valkoisen ihmisen näkössii..oloisii..mitä ny vaikka nää rakit…sonpuista ny puhumattakaan.. Kait nois virtaa viel jottain vanhojen roomalaisten..bysanttilaiasten verta..geenejä

  1. Mitäs näöstä, musu kuin musu ja aatteet sen mukaiset. Sitä ei pidä koskaan unohtaa.

 6. Onhan meidänkin mustakoilla miljoona talo Kirkkonummella ja leku olot, kaikki ilmaista, tää juttu oli peräti ylessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.