Göteborgissa harkitaan sianlihan palauttamista koulujen ruokalistalle

rimmat_flask_1.jpg

13.06.2018

Göteborgin ongelmalähiöiden kouluissa, ja muissa kunnallisten työpaikkojen ruokaloissa ei olla tarjoiltu sianlihaa enää vuosiin. Ainakin Angeredissa, Lundbyssä ja muissa itäisen Göteborgin ghettoalueilla sianlihaa ei olla tarjoiltu pitkiin aikoihin.

Kun sianlihasta alunperin päätettiin luopua, syynä oli se, että ”haluttiin ottaa huomioon muut uskonnolliset ryhmät”. Sianliha siis otettiin pois ruokalistalta, koska tietyt uskonnolliset ryhmät eivät itse syö sianlihaa.

Asiaa yritettiin miedontaa ja tekoselittää ”terveydellisillä” syillä. Tosin nykyään kukaan ei-muslimi ei uskaltaisi edes syödä sianlihaa kouluruokalassa, vaikka sellaista nyt sattuisikin vahingossa olemaan tarjolla.

Nyt kuitenkin kuuluu kummia. Göteborgissa harkitaan sianlihan palauttamista ongelmalähiöiden kouluihin. Angeredin alueen hallintopäällikkä Lena Nordblom kertoo mm. GP:lle, että he ovat saaneet todella paljon kritiikkiä, jossa sianliha halutaan takaisin kouluihin.

– Kritiikkiä tulee mm. sellaista, että ruotsalaista ruokakulttuuria halutaan tuoda paremmin esille ja sianliha on osa perinnettä.

 

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

6 thoughts on “Göteborgissa harkitaan sianlihan palauttamista koulujen ruokalistalle

  1. Jos jokin ryhmittymä loukkaantuu jostain ruokalajista niin paljon, että älämölö alkaa, pitäisi sellaisen jo indikoida ympäristöön signaalia, että jokin on tässä ryhmässä muutenkin pielessä. Mutta ei.

    Ymmärtäisin vielä jotenkin, jos joku loukkaantuisi esim teurastustavasta, joka koskisi eläimelle aiheutettua ylimääräistä tuskaa. Mutta hölynpölyyn perustuva ruokalista, joka aiheuttaa ympäristölleen suvaitsemattomuudenpurskahduksia, ei käy järkeen.

    28
  2. Ruotsalaisen harkinnan jälkeen todetaan, että sianlihaa ei palauteta kunnallisten laitosten ruokalistoille. Kunhan lämpimikseen haastelevat.

    21
  3. Herkullisen näköisiä viipaleita :kuola: Taidan lähteä lounaalle. Oiskohan possua tarjolla :p

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.