PS:n Tavio huolissaan Internet-sensuurista EU:ssa

14.06.2018

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa eilen keskiviikkona 13.6. kirjallisen kysymyksen Internet-käytön vapaudesta ja tiedon saatavuudesta Internetissä.

Tavio on huolissaan Euroopan unionin käsittelyssä olevasta tekijänoikeusdirektiiviuudistuksesta, jonka hän katsoo mahdollistavan ennakkosensuurin kasvun Internetissä. Käytännössä Facebookin kaltaiset sivustot eivät enää antaisi jakaa sisältöä yhtä vapaasti kuin nykyään.

 Direktiivi asettaisi Internet-palveluiden tarjoajille hyvin laajan vastuun sisällöstä, jota käyttäjät palveluihin lataavat. Tavio on huolissaan siitä, miten esimerkiksi uutislinkkien jakamisen rajoittaminen tai laajamittainen kuvien julkaisemisen rajoittaminen vaikuttavat Internet-käyttäjien sananvapauteen.

 – Palveluiden tarjoajien vastuu käyttäjien lisäämästä sisällöstä johtaa käytännössä tekijänoikeusrikkomuksista epäillyn sisällön automaattiseen suodattamiseen ja poistamiseen. On oletettavaa, että oikeusprosesseja välttääkseen palveluiden tarjoajat säätävät poistosuodattimet mieluummin liian tiukoiksi kuin liian löyhiksi, Tavio sanoo.

 – Tekijänoikeusdirektiivin eräät tavallisen käyttäjän kannalta keskeiset kohdat tuovat käyttäjien elämään uusia rajoituksia eivätkä parannuksia, Tavio moittii.

 Tavio ei tahdo EU:n kulkevan Internetin sääntelyssä Kiinan tietä. Kiinassa Internet-käyttäjien tiedonsaantivapautta on rajoitettu askel askeleelta 1990-luvulta lähtien.

Ville Tavio
Kansanedustaja (ps.)

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

7 thoughts on “PS:n Tavio huolissaan Internet-sensuurista EU:ssa

 1. Totuuden esiin tuomista halutaan rajoittaa kaikin keinoin. Ilja Janitskin oikeudenkäynti on esimerkki siitä, kuinka kansallismielisten suut yritetään tukkia pelottelulla.

  14
 2. Jos Ilja tuomitaan niin sitten alkavat todelliset noitavainot toisinajattelijoita kohtaan, siihen tuntuu valtaapitävillä olevan kova hinku.

  17
  1. Hyvä pointti. Iljan vaino on osaa laajempaa ilmiötä, joka voimistuu mahdollisen tuomion jälkeenkin. Elääkseen ilmiö tarvitsee tuomittuja. Tarvitaan uusia syyllisiä, joiden tuomitsemiseen keksitään kyllä perusteluja. Jos Ilja ei olisi perustanut MV-lehteä, joku toinen olisi saanut kantaakseen tuomituksi tulemisen rooliin jostain toisesta syystä.

 3. Tavio ei ole yksin ennakkoaavistuksineen. Sensuuria tarvitsevat nykyiset vallanpitäjät. Tiedon kulun rajoittamisella myöhennetään romahdusta. Mutta lopulta se kumminkin tulee. Niin kävi esimerkiksi Neuvostoliittossa. Ohessa muutama linkki.

  Kattava ja automaattinen Internetin sensuuri on jo tulossa…
  https://skeptikko.wordpress.com/2018/03/04/kattava-ja-automaattinen-internetin-sensuuri-on-jo-tulossa-ja-se-on-miljoonasti-pahempi-kuin-pelkasit-sarkasmi-ja-ironiakin-kielletaan-fucking-white-male/

  Nytt EU-lagförslag hotar censurera internet: ”Kommer att skapa en Robocop-regim”
  https://nyheteridag.se/nytt-eu-lagforslag-hotar-censurera-internet-kommer-att-skapa-en-robocop-regim/

  Snaphanen.dk:
  Video: Art. 13: The EU is About to Destroy The Internet
  https://tinyurl.com/y89nr9u9
  http://snaphanen.dk/2018/06/03/gunnar-sandelin-svenske-kvinder-radikaliseres/

 4. Olkaamme tyytyväisiä, että samalla pääsemme eroon raskaasta sananvastuusta

 5. Moni menee internetin ”pimeälle puolelle”, nekin jotka eivät sitä vielä muutama vuosi sitten sitä edes harkinneet. Mulle on ihan helvetin sama vaikka koko netti räjähtäisi pillun päreiksi, lopullisesti. Poliitikkojen on syytä ottaa huomioon että jotain ikävää kun tapahtuu ilman ennakkovaroituksia ja mahdollisuutta estää ne, on laki saavauttanut tarkoituksensa.

 6. Tavio ei ole turhaan huolissaan. Internet-sensuuri voidaan jakaa kahteen osaan. Operaattorit voivat estää liikennettä.

  Mutta toinen merkittävä sensuurin muoto on verkkosivustojen oma sensuuri. Ylläpitäjät voivat käyttää ukoisia palveluja, jotka poistavat automaattisesti viestejä. Ylläpitäjä siis antaa sivujensa sisällön tarkkailun ulkopuoliselle taholle. Valta siirtyy siis ulkopuolelle. Joillakin foorumeilla olen havainnut ”moderaattorien” liiallista liipasinherkkyyttä. Näin käy, kun pieni ihminen saa valtaa. Ilmeisesti tämä koskee kaikkia aatesuuntia, joitakin enemmän, joitakin vähemmän.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.