Mikä on totuus moskeijapaloista?

Kuvakaappaus 2018-06-15 21-58-23.png

15.06.2018

Ruotsissa on kohuttu taas viime aikoina paljon moskeijapaloista. Onko paloja oikeasti paljon ja miltä ne näyttävät? Selviä paloja löytyi vuodesat 2014 alkaen kymmenkunta.

25.6.2014 Norrköpingissä paloi moskeijan kupeessa olevat rakennusparakit. Paloa tutkittiin murhapolttona, mutta tekoa ei ole onnistuttu selvittämään. Itse moskeija ei palanut.

http://www.bt.se/nyheter/brand-vid-moskebygge-i-norrkoping/

29.9.2014 Avestassa sytytettiin moskeijan sisällä mattoja tuleen. Joku oli murtautunut sisälle tiloihin ja sytyttänyt palon. Palokunta sai palon kuitenkin nopeasti sammutettua. Poliisi ei ole kyennyt selvittämään paloa.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=5977197

25.12.2014 Eskilstunassa paloi moskeija maan tasalle. Palo on ehkä eniten kuuluisuutta saanut palo. Tekijäksi nimettiin heti alkuun ”tummiin pukeutunut” palopommimies. Koko Ruotsi oli natsijahdissa ja kaikki olivat aivan varmoja, että teon takana oli natsirasistit. Poliisin tutkimuksissa selvisi, että palo syttyi moskeijan sisällä rasvakeittimestä, mutta teosta ei ole tuomittu ketään.

https://www.ekuriren.se/nyheter/sa-startade-moskebranden/

 

MosqueFireEskiltuna.jpg
Eskilstunan isis-moskeija tulessa.

29.12.2014 Eslövissä heitettiin moskeijaan polttopullo, joka aiheutti pikku vahinkoja. Teosta ei ole tuomittu ketään eikä poliisi ole pystynyt selvittämään tekoa.

1.1.2015 Uppsalan moskeijan portaille heitettiin jotain palavaa, mutta palo sammui itsestään. Poliisi tutki tekoa murhapolttona, mutta tekoa ei ole onnistuttu selvittämään. Kyseinen moskeija tunnetaan isis-moskeijana, siellä on saarnattu usein hyvin vihamielistä koraanin tulkintaa.

3460815_2048_1152.jpg
Uppsalalaiset rakkauspommittivat moskeijan ovea.

 

https://www.ekuriren.se/nyheter/sa-startade-moskebranden/

17.1.2016 Boråsissa paloi moskeija maan tasalla. Teosta tuomittiin vankeuteen ruotsalainen 31-vuotias mies, joka oli mm. netissä kertonut muukalaisvihamielisiä mielipiteitään. Oikeudessa mies kiisti teon olleen rasistinen.

11.10.2016 Malmössä paloi shiiamuslimien rukoushuone. Poliisi otti kiinni pian palon jälkeen 30-vuotiaan miehen, joka vangittiin ja lopulta tuomittiin terrorimielessä tehdystä murhapoltosta. Tekijä on sunnimuslimi ja isis otti teon niskoilleen.

https://www.sydsvenskan.se/2016-12-05/man-anhallen-efter-moskebrand-i-malmo-misstanks-for-terrorbrott

30.4.2017 Järfällassa Tukholman naapurissa paloi maan tasalle Pohjolan suurin shiiamoskeija. Moskeijan nettisivut olivat aiemmin joutuneet sunnien hakkeroinnin kohteeksi siten, että sivun etusivulle tuli isis-lippu. Moskeijan imaami Mohammad Fazlhashemi kertoi medioille, että terroristeilla ei ole mitään rajoja. Kun he uhkailevat shiioja, se tapahtuu riippumatta maantieteellisestä paikasta.

Poliisi tutki paloa tuhopolttona, mutta ketään ei ole kuultu epäiltynä teosta. Tapaus on siis aivan auki. Moskeijan imaami kuitenkin tietää mitkä tahot ovat teon takana, vaikka sitä ei suoraan voidakaan todistaa: sunniterroristit.

moskebrand.jpg
Järfällan moskeija tulessa.

26.9.2017 Örebrossa poltettiin maan tasalle Vivalla-moskeija. Teosta otettiin kiinni ja lopulta tuomittiin el-salvadorilainen mies, joka oli itsekin ollut muslimi, mutta luopunut uskosta.

https://www.sydsvenskan.se/2017-09-29/20-aring-haktas-for-moskbrand-i-orebro

19.5.2018 Hässleholmissa paloi moskeija. Poliisi tutkii asiaa murhapolttona, mutta ketäämn ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta. Palo syttyi moskeijan sisältä.

Paloista kuutta ei ole pystytty selvittämään. Eskilstunan tapauksessa palo syttyi moskeijan keittiöstä rasvakeittimestä. Yhdessä tapauksessa tekijä oli ruotsalainen ja yhdessä tapauksessa tekijä oli sunni, joka sytytti shiiamoskeijan. Örebron moskeijapalon el-salvadorilaisen syttymiehen motiivit ovat hieman epäselvät. Järfällan shiiamoskeijan palo on selvittämättä, olletikin, että tekijä viittaa sunnilaisuuteen. Mutta koska teko on selvittämättä, se lasketaan joukkoon selvittämättömät.

Moskeijoita on siis palanut. Vertailun vuoksi kirkkoja on palanut samana aikana tuplasti. Kirkkojen kohdalla ei kuitenkaan puhuta polttobuumista.

Ilkivaltatapauksia on turha listata, sillä niiden motiiveista ei ota kukaan selkoa. Siinä missä kirkon seinään töherretään tagi tai muu sotku, se kirjataan tavallisena vahingontekona. Mutta kun samanlainen sotku ilmestyy moskeijan seinään asiaa tutkitaan viharikoksena. Luultavasti nykypäivänä jokainen julkinen rakennus saa osakseen jonkinlaista ilkivaltaa, mutta teoilla ei silti ole mitään sen kummempaa motiivia kuin vain ilkivalta.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

3 thoughts on “Mikä on totuus moskeijapaloista?

  1. Noinhan se Suomessakin oli, kaikki tulipalot VOKeissa olivat muslimiasukkaiden aikaansaannosta ja valehtelivat että rasistit olivat asialla. Shokeeraavaa. Että muslimi on niin nurkkaan pakotettu että VALEHTELEE! Se on tietysti rasismin, puuron sekä liian pienen refugee-salaryn syytä!

    17
    1. Pahin tuhotyö taisi kuitenkin olla se, kun joku juomamies viskasi muovipullossa palamatonta nestettä tiiliseinään. Jos pullo olisi ollut lasia, sisältänyt napalmia, kyljessä palava tulitikku, seinä rutikuivaa puuta ja sen takana muslimien ruuti-/pommivarasto, jälki olisi voinut olla kamalaa. vähemmästäkin on ihmisiä vangittu. Valkoinen naama saa tekijän olemaan natsi ja tällöin tulee kovennettua rasismirikoksesta, tottakai.

  2. Kirkkoja raiskataan jatkuvasti eikä kukaan tee asian eteen mitään konkreettista, ei edes kirkko itse sanoo:

    Lepsu-Ruotsissa on kirkkoja ryöstetty irtaimistostaan ja esineitä kuljetettu ulkomaille eikä kukaan sano siitä paljon mitään. Luoja vie joku joku kävisi nappaamassa keijan käsinkudottuja mattoja. Tai ehkä ne ovatkin vain Elloksesta…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.