Malmön ampumistapahtuma: kaksi hengiltä, neljä loukkaantunut – kaikki osallistujat arabeja EDIT: Kolme kuollutta

Kuvakaappaus 2018-06-18 22-38-12
19.06.2018

Malmön ampumistapahtuma käytiin siis yleisellä vilkkaalla kadulla ja on suoranainen ihme, että kukaa sivullinen ei loukkaantunut.

Ampumisen luonne on nimittäin sellainen, että kuka tahansa olisi voinut saada osumaa. Kohteet olivat erään kahvilan ulkopuolella kun ohiajanut auto pysähtyi ja sieltä alettiin tulittaa.
Kohteet vastasivat tuleen. Ampujilla oli lippaalliset käsiaseet, lisäksi ainakin kaksi konetuliasetta. Luultavasti AK47, joka on hyvin yleinen ase Malmön suunnalla. Sen jälkeen alkoi paukutus. Kukin haki suojaa mistä parhaaksi katsoi. Lisäksi luultavasti jokaisella osallistujalla oli luotiliivit.
Siitä huolimatta tällä hetkellä tiedetään kuuden saaneen osumaa. Malmön alamaailman tiedon mukaan puolen yön aikaan kolme oli hengiltä. Poliisi on kuitenkin vahvistanut vain kahden kuolleen. Kaikki ampumiseen osallistujat ovat lähi-itätaustaisia ja yksi pooli tiedetään varmasti irakilaisiksi. Kuolleista toinen on 18-vuotias  ja toinen 29-vuotias. Arabiaanoja molemmat. Molemmilla useita osumia.
Irakiaanoilla on jonkinlainen yhteys Loyal to Familia-gangstajengiin. Pitävät hyvin tiivistä yhteistyötä lahden yli Kööpenhaminan uusruotsalaisten gangstojen kanssa.
Kohteita oli siis useita, joista kuusi on sairaalassa. Kaksi on kuollut ja yksi riutuu siinä rajoilla. Loput ovat saaneet osumaa jalkoihin.
Malmön sairaalan ulkopuolelle kertyi illan mittaan 50 hengen lauma arabiaanoja. Poliisin suurin pelko on nyt se, että koska julkisuuteen on levinnyt tieto, että kaikki eivät ole kuolleet niin teko halutaan hoitaa loppuun. Näin ollen pelätään, että ampuja(t) yrittävät sairaalaan sisälle. Se luonnollisesti asettaa muut potilaat ja sairaalahenkilökunnan vaaraan.
Poliisi teki tapahtuman jälkeen useita liikennepysäytyksiä. Ulosmenoteillä tutkittiin matkustajia ja joitakin autoja ratsattiin. Poliisilla oli vielä puolen yön aikaan useita sulkuja ympäri Malmöä. Itse tapahtumapaikka on hyvin vilkas aluea ja siihen aikaan liikkeellä oli paljon ihmisiä.
Alla kuvassa tapahtumapaikka Googlen katunäkymästä. Nuolen kohdalla oleva musta auto on sillä kohtaa, jossa ampuminen alkoi.
Kuvakaappaus 2018-06-19 01-21-56.png
Poliisin tilanneseuranta
EDIT: Kuolleiden määrä muutettu kolmesta varmaan kahteen poliisin tiedotteen mukaan.
EDIT: Poliisi on vahvistanut kolmannenkin kuolleen.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jarkko Kainulainen
Jarkko Kainulainen
19.6.2018 02:02

👍

jep
jep
19.6.2018 03:59

Näin siinä käy kun kutsuu Lähi-idän maahansa. Suomessa tuon kokoluokan sattumus olisi pääuutinen, Ruotsin media täynnä pelkkiä jalkapallojuttuja seuraavan kuukauden. Ja sitten keksitään jotain muuta turhaa vaaleihin saakka.

sama
sama
19.6.2018 04:10

Valeuutinen. Kysykää vaikka M.Petterssonilta.

Myrkytön ja luotettava kommentoija
Myrkytön ja luotettava kommentoija
19.6.2018 09:12
Vastaa...  sama

Eipä tästä ollut mainintaa ylen aamuuutisissa ja hesarissa oli vain jostain medialle tarvittavasta myrkkymittarista, mittari kertoisi lukijalle kuinka myrkyllistä tai luotettavaa julkaisu on.

Anonymous
Anonymous
19.6.2018 09:55

Nämä Ruotsissa tapahtuvat ammuskelut sun muut vastaavat tapahtumat on niin tavanomaisia, etteivät ne enää ylitä uutiskynnystä, Siksi niistä ei mikään media kerrokaan. Uutisten tarkoitushan on kertoa erikoisista ja tavallisuudesta poikkeavista asioista, ei siis joka päiväisistä perusrutiineista.
-Luca

Vittuuntunu Stadilainen
Vittuuntunu Stadilainen
19.6.2018 13:47
Vastaa...  Anonymous

”Koira puri miestä” ei ole uutinen.
Nyt jos sattuisi äärettömän harvinainen aito ”natsien”
ammuskelu tai vähäinenkin väkivallanteko, se olisi
otsikoissa luultavasti viikkojen ajan.

Valtsu
Valtsu
19.6.2018 04:52

Kehitysmaalaiset näyttävät tunteensa kehitysmaalaisittain AK-47:lla. Nyt taisi ilon sijasta olla kyse vihasta. Iltalehdessä oli poliisin kommenttina, että sivullisille ei aiheutunut vaaraa 🤡

huugo
huugo
19.6.2018 05:17

Onneksi ihmisiin ei osunut, vain ongelmajätettä hieman tuli. Ruotsi on sotatilassa osittain.

Esa
Esa
19.6.2018 06:06

Onko Paavolla tietoa siitä, että monesko ammuntaharjoitus tämä oli malmöössä tälle vuodelle

Anonymous
Anonymous
19.6.2018 09:38

Ja malmössä heti perään uusi yksittäistapaus, 1 kuollut, 4 loukkaantunut kahvila-ammuskelussa, https://www.thesun.co.uk/world-cup-2018/6566193/malmo-shooting-sweden-latest/

J
J
19.6.2018 11:00
Vastaa...  Anonymous

Taitaa olla sama sattumus. The Sun ei vaan jostain syystä kerro 29-vuotiaan kuolemasta vaikka selvisi hyvissä ajoin.

Virtanen
Virtanen
19.6.2018 07:28

Ei liene yllätys että valtamedia on varsin hiljaa tästäkin. Toki ammunta uutisoitiin mutta siihen se sitten jääkin… mitään ”seuraamme minuutti minuutilta” palstaa ei tule.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
19.6.2018 08:47

Joko noita arabeja aletaan kohta kuskaamaan pakolaisina Suomeen pois vaarallisesta Ruåtsista?

Lööperin lässytykset on kuultu loppuun, tulokset ovat nolla. Koko Lööperin hallituskausi on katastrofi kuten Jimmie Åkesson sanoo.
Lööperin lässytykset on kuultu loppuun, tulokset ovat nolla. Koko Lööperin hallituskausi on katastrofi kuten Jimmie Åkesson sanoo.
19.6.2018 09:22

Jos Lööperin hallitus saa jatkaa tulee syksy olemaan todella kaamea. Tai antoisa. Riippuu miten sen ottaa. Lööperi ei tätä soppaa pysty selvittämään eikä kelkkaa kääntämään, siihen tarvitaan aivan toisenlaiset miehet ja naiset.

Onko lisää tarjouksia?
Onko lisää tarjouksia?
19.6.2018 09:57
huugo
huugo
19.6.2018 10:14

Hienoa etei jäänyt veronmaksajien piikkiin kitumaan johonkin kalliiseen tehohoitoon. Nuo puoliraadot pitäisi kuskata johonkin erikseen osoitettuun vaikka vanhaan tehtaaseen, aspiriinia ja vettä lääkkeeksi.

Suomi Finland
Suomi Finland
19.6.2018 11:06

Iltalehdestä: ”Poliisi ilmoitti tiistaina etsivänsä tummaa autoa.”
Kas kas. Auton tuntomerkit annettu. Ja vielä tumma väri annettu erikseen ilmi. Rasismia!
On vain ajan kysymys, koska sivulliset alkavat ottaa osumaa ja koska heitäkin alkaa kuolla.
Malmö jäänee jossain vaiheessa ilman veronmaksajia, koska ei tällaista menoa kukaan normaali ihminen katsele, jos on mahdollisuuksia elää turvallisemmassakin kaupungissa. Siinähän kaatuu koko kaupunki sitten.
Mutta sehän on vain suurta rikkautta!?

Puosuvaari
Puosuvaari
19.6.2018 11:20

”Uutuutena” tässä ammuskelussa on muuten se, että tämä tapahtui täysin ghetto-alueiden ulkopuolella – voisi enemmän sanoa paremman keskitason liike- ja koulualueeksi. Malmön kaupungin suurin tai toiseksi suurin poliisiasemakin siinä 100 metrin päässä. Siis keskellä suunnilleen ”normaalien” ihmisten asuin- ja virkistysaluetta – saapa sitten nähdä miten svenssonit asiaan syksyn vaaleissa reagoivat kun rikkaus edelleen tunkeutuu yhä syvemmälle kansa(i)nkotiin.

Kaffe ja Dialogipulla on aina tervetullutta ja tehokasta
Kaffe ja Dialogipulla on aina tervetullutta ja tehokasta
19.6.2018 11:44

Ruotsin oikeus- ja sisäministeri sanoo että jengit aiotaan laittaa ruotuun. Jaa miten? Monta vuotta on ollut aikaa ja isoa palkkaa on nostettu mutta mitään positiivista kehitystä ei ole tapahtunut. Päinvastoin.
Meneekö pikku-Morgan itse paikalle torumaan? Vai käytetäänkö kukaties rakkauspommitusta, tuplia sossumasseja ja omaa psykoterapeuttia jokaiselle?

PUM PUI
PUM PUI
19.6.2018 12:49

Zlatanko & kumpp. (potkupallon potkijat) riehaantuivat siitä, kun he eivät päässeet pelaamaan MM-kisoihin…?? ; )

hemis
hemis
19.6.2018 13:26

Paras uutinen Ruotsista pitkään aikaan. Iltalehteä lukemalla luulin eilen, että juhlittiin Håkanin ja Börjen polttareita.

Vittuuntunu Stadilainen
Vittuuntunu Stadilainen
19.6.2018 13:44

”Irakiaanoilla on jonkinlainen yhteys Loyal to Familia-gangstajengiin…”
Suvakkienkin harrastama gangsta-”kulttuurin” ihannointi
on alkanut kantamaan hedelmää.
Mm. hip hoppikin on kaapattu levittämään vasemmistolaista
ilosanomaa. Kun kysyt YLE:läiseltä kulttuuritantalta, mitä
rap-musiikki on, vastaukseksi saat jotakin sössötystä
katujen protestista. Tuhansia tunteja masentavaa sönkötystä
jengielämästä, huumeista ja muusta surkeudesta.
Lisäksi varsinkin Iltalehti syyllistyy jengien eräänlaiseen
ihannointiin. Jos jonkun Bandidoksen jäsen suunnilleen
pieraiseekin, Iltis kiiruhtaa raportoimaan. Ja osaltaan
lisää jengielämän glorifiointia.