Uussuomalainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksista Kauhajoella

Kuvakaappaus 2018-06-20 14-53-06.png
20.06.2018

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi tänään vuonna 1990 syntyneen Hardi Sardar Osmanin 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen mm. eläinsuojelurikoksista.

Osman oli 1.4.-26.7.2017 välisenä aikana jättänyt omistamiaan nautoja, lampaita, vuohia, kanoja ja kalkkunoita vaille ilman tarpeellista hoitoa ja ravintoa sekä pahoinpidellyt eläimiä. Teko aiheutti eläimille kohtuutonta kärsimystä ja kipua.
Osman oli niin ikään halal-teurastanut useita lampaita, vuohia ja nautoja vasten eläinsuojelulainsäädäntöä. Osman oli sitonut eläinten raajat ja sen jälkeen viiltänyt niiden kurkut auki ilman tainnutusta. Teko kuvattiin erityisen julmaksi ja siten törkeäksi.
Edelleen tuomiolauselmassa oli rikos ympäristön turmeleminen. Osman oli jättänyt eläinten teurasjätteet ajelemaan ympäristöön eikä siten ollut noudattanut eläinjätteen käsittelyn lainsäädäntöä.
Osman oli aiemmin toiminut pizzeria-yrittäjänä, mutta sai sittemmin kuningasidean alkaa myymään mm. lampaan lihaa. Hän oli myynyt pizzerian ja ostanut Kauhajoelta maatilan. Eläimiä tilalleen Osman oli hankkinut vähän sieltä sun täältä. Tarkasti mistä, se ei tule selville. Hän oli käynyt Romaniassa asti selvittelemässä eläinten ostoa, mutta EVIRA ei lämmennyt asialle. Vuohia hän oli ostanut mm. ilomantsilaiselta vanhemmalta pariskunnalta. Lisäksi eläimiä saatiin lahjoituksina.
Osman kertoi, että halal-teurastukseen ei kuulunut mitään uskonnolisia rituaaleja vaan se oli vain hän tapansa teurastaa eläimiä. Teko ei tuottanut eläimille Osmanin mukana kipua.
Läänineläinlääkäri todisti oikeudessa, että kaikki asiat eivät olleet tilalla kunnossa. Myös naapuri todisti, että mm. vuohia kuljeksi pitkin kyläteitä, koska Osman ei vaivautunut tekemään kunnon aitausta. Oikeuden lausumasta käy selville, että eläimet jätettiin oman onnensa nojaan käytännössä kaikilla mahdollisilla tavoilla.
Oikeus katsoi, että näyttö riitti tuomioon eläinsuojelurikoksesta, ympäristön turmelemisesta ja eläintunnistusjärjestelmästä annetun lain rikkomisesta, josta seurauksena oli 4 kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi Osman tuomittiin eläintenpitokieltoon 20.6.2021 asti.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Uussuomalainen
Uussuomalainen
20.6.2018 15:09

Eläimiin sekaantuminen on laillista joten siitä ei syutetty.

Suomi Finland
Suomi Finland
20.6.2018 16:00

”Lisäksi eläimiä saatiin lahjoituksina.”
Kuka dorga lahjoittaa eläimen uussuomalaiselle halal- teurastettavaksi?
Eikö hälytyskellot soineet? Vielä yksi vastaava halalteurastaja, niin lahjoittajat voidaan haastaa oikeuteen osasyyllisenä eläinrääkkäykseen ilman erillistä mietintää.
Ding ding – päässä soi kellot – ding – lahjoittaa – halal – kurkku auki – ding ding

SIKAMIES
SIKAMIES
20.6.2018 16:08

Eli miten Suomessa voidaan myydä halal-kidutuslihaa missään laillisesti? VAADIN jokaisen sellaisen kaupan/ravintolan välitöntä sulkemista ja jokaisen halal-kiduttajan vangitsemista sekä maastakarkoitusta.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
20.6.2018 16:55
Vastaa...  SIKAMIES

Helsingin Itäkeskuksen ja Puhoksen ostoskeskuksissa taitaa edelleen olla avoimesti (ei tiskin alta) myynnissä halal-lihaa, joiden jäljet johtavat ties minne sylttytehtaalle, ehkä myös Kauhajoelle.
Kaikkia lakejamme kunnioittamattomat maahantunkeutujat levittävät nyt omaa ihqua kulttuuriaan, ja odotettavissa on myös halal-teurastuksen laillistaminen jossain vaiheessa.

HemPizza
HemPizza
20.6.2018 17:17
Vastaa...  Nestori Lundahl

Uudeltamaalta on jo vuosia ”kadonnut” lampaita tiloilta, joita valtamedia selittävät susilla. Sudet nyt vaan tappavat, syövät, ja jättävät ison osan ruhoja jälkeensä. Mutta öiset halal-miehet eivät jätä mitään. On myös tapauksia joissa on nähty muslimeja heittävän verkkoja puluparven sekaan ja sitten vievät äkkiä 30-40 pulua autoon ja huristelevat pois. Ei varmaan halal-tarkoituksiin, mutta aitoon halpaan irakilaiseen krapulapizzaanhan kuuluu aina ns. yllätysliha. Siitä vaan rohkeesti kokeilemaan! Nyt kun Suomessa ilmapiiri on todella irakilaisvihamielinen niin varmaan moni Suomalainen irakilaisen aidon krapulapizzan mutustelija on huomannut että syömisen jälkeen krapula jöötti tulee vetenä perseestä. Se laitetaan kännin ja krapulan piikkiin, mutta lienee syytä epäillä että pizzassa on muslimiräkää ja muslimispermaa aika reippaasti. Pizza ei ole irakilainen ruoka, miksi sinä sitä syöt?

marita
marita
22.6.2018 08:15
Vastaa...  Nestori Lundahl

Jos halalteurastus tulee lailliseksi, niin kuka takaa suomalaisten turvallisuuden, Turussahan se jo alkoi, kurkku poikki tainnuttamatta.

Kehvo Räimä
Kehvo Räimä
20.6.2018 16:49

Missä oli EVR ja kettutytöt nyt? Ei voineet alkaa kuttutytöiksi kun olis niiiiin rasistista moittia toista oman ihanan ja ylivertaisen kulttuurinsa harrastamista?

trackback

[…] Ptmedia.org kirjoittaa: […]

Valitus shariatuomioistuimeen vetämään
Valitus shariatuomioistuimeen vetämään
20.6.2018 17:24

Josko sieltä Hardille löytyisi armollisuutta ja ymmärrystä ja yrittäjäuralle uutta nostetta

Silmä silmästä, hammas hampaasta
Silmä silmästä, hammas hampaasta
20.6.2018 20:08

Hammurabin laki voimaan niin saadaan järjestys tähän idiotiaan.

Anonymous
Anonymous
21.6.2018 05:02

Älkää ikinä ostako mitään muslimikaupoista ja varmistakaa aina ketkä omistavat esim pizzerian tms ennenkuin ostatte.

huugo
huugo
21.6.2018 19:56
Vastaa...  Anonymous

Olen jo vuosia kiertänyt kaukaa nuo lafkat koska ei voi tietää mitä ullatuksia saa annokseensa. Ja SUOMALAISIA yrittäjiä pitää tukea, ei verojen kiertäjiä.

Esa Salminen
Esa Salminen
22.6.2018 00:55

Kun kielto loppuu niin ostaako kela uudet ötökät.