Jalkapallo aiheutti rasiminvastaisen reaktion

IMG_20180625_223047
25.06.2018

Ruotsin lauantainen jalkapallohäviö Saksaa vastaan on kääntynyt voitoksi kun Ruotsin maajoukkue teki häviöstä voiton rasismia vastaan.

Turkkilaistaustainen Jimmy Durmaz otettiin kentälle vartti ennen pelin loppua tilanteen ollessa tasan. Muutama minuutti ennen jatkoajan loppumista Jimmy Durmaz aiheutti saksalaispelaajan kaatumisen Saksan rangaistusalueen tuntumassa. Tästä seurasi vapaapotku, jossa  saksalaispelaajat hoitivat pallon tyylikkäästi maaliin.
Ruotsin häviö aiheutti sen, että Jimmy Durmazille satoi vihaa pitkin somea. Hän kertoo saaneensa mm. Twitterin ja Instagramin kautta alatyylistä palautetta ja jopa murhauhkauksia.
Nyt Ruotsin maajoukkue teki manifestin, jossa joukkue yksimielisesti antoi tukensa Jimmy Durmazille. ”Fuck rasism”, joukkue sanoi kun Durmaz luki viestinsä:
– Olen ruotsalainen ja kannan ylpeänä maajoukkueen paitaa. Tekojani voi kritisoida, mutta ei jaksaisi enää kuunnella haukkumisia ählyksi ja pommimieheksi ja saada murhauhkauksia, joita suunnataan jopa lapsiini.
Mistä oikeasti on kyse?
Onko Jimmy Durmaz saanut lokaa niskaansa? Mahdollista se on. Tässä on nyt jätetty vain sellainen seikka mainitsematta, että pahimmat suoltajat olivat itsekin uusruotsalaisia. Ruotsalaisten tyyliin ei kuulu hiiltyä potkupallosta sen enempää kuin suomalaisten ringetestä. Jalkapallo on Ruotsissa isompi juttu, mutta ei aiheuta suuria tunteita kantalaisissa. Sen sijaan pahimmat jalkapallofanaatikot ja -huligaanit löytyvät muiden joukosta kuin kantalaisten.
Joten, tapaus käännettiin hienosti ruotsalaisia vastaan, vaikka sillä ei ollut mitään tekemistä ruotsalaisten kanssa.
LISÄYS: Sain vihjeen, että mitään vihatulvaa ei taida oikeasti olla olemassakaan. Nopea selaus asianomaisten some-tileiltä osoittavat, että mitään viha- ja sontatulvaa ei kappas vaan löydy mistään. Jos viharyöpyn määrä olisi kuten se on kerrottu, niin silloin niistä viesteistä olisi kuvakaappauksia.
Mutta ei löydy vihaviestejä, ei kuvakaappauksia, ei yhtään mitään. Koko juttu on kuin ilmestynyt tuulesta. Yleensä näissä tapauksissa olisi jotain näyttöä, mutta nyt sitä ei löydy.
 
 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Teemu
Teemu
26.6.2018 00:20

Aina kun helleeni tekee jotain se on tavalla tai toisella valkoisen syytä.

Van, Mie
Van, Mie
26.6.2018 08:14

Saksan(?) rangaistusalueen tuntumassa? Ettei kuiteski ruotsin?

Stobelius
Stobelius
26.6.2018 09:18

Ruotsin Ylen eli SVT:n kaksi naistoimittajaa oikein pillahtaa itkuun kesken lähetyksen kun Ruotsin potkupallojoukkue ottaa etäisyyttä rasismiin ja lohduttaa Durmazia:
https://youtu.be/ch2iegaluNY

Tötteröastma
Tötteröastma
26.6.2018 14:10

Moni on niin lopen kyllästynyt ananastötterö-parta-viikset- komboon että se jo pelkästään nostaa raivon. On ikäänkuin ”lök på laxen” eli sipuli lohen päälle, kuten ruattalainen sanoo.