Alexander Maerskin poimimat tulijat rantautetaan luultavasti Sisiliaan

Kuva: AP Photo / Salvatore Cavalli
Kuva: AP Photo / Salvatore Cavalli

26.06.2018

Italian ja Tanskan välille näyttää nousevan pienoinen kiista Tanskan lipun alla olevan konttialuksen Alexander Maerskin merestä kyytiin noukkimien tulijoiden kohtalosta.

Alexander Maersk otti kyytiin viime viikon alkupuolella 108 tulijaa ja alus on seisonut ankkurissa sisilialaisen Pozzallon kaupungin edustalla perjantaista asti sen jälkeen kun Italia on kieltäytynyt päästämästä tulijoita maahan. Tulijat otettiin kyytiin Libyan ja Maltan väliseltä merialueelta.

Maersk Linen edustaja Palle Laursen kertoi eilen tanskalaisille medioille, että tilanne aluksella on kestämätön.

– Aluksen miehistö ei ole varustettu millään tavalla käsittelemään tällaisia tilanteita. Laiva on mitoitettu 24 hengen miehistölle ja nyt siellä on 100 ylimääräistä henkilöä. Se on sekä turvallisuus- ja terveyssyistä kestämätön tilanne.

Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg lähetti eilen kirjeen Matteo Salvinille, jossa hän totesi, että Italian velvollisuus on ottaa tulijat vastaan.

– Odotan, että Italina hallitus ottaa tämän huomioon. Tulijat olivat matkalla Italiaan ja he ovat myöskin Italian vastuulla, Inger Støjberg kertoi mm. Extrabladetille.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

14 thoughts on “Alexander Maerskin poimimat tulijat rantautetaan luultavasti Sisiliaan

 1. Miten niin Italian vastuulla? Discoläpsyt pitää viedä Tanskaa rikastuttamaan.

  35
 2. Joka ottaa näitä kyytiin pitäisi palauttaa sinne, mistä ovat lähteneet. Yksinkertaista.

  34
 3. Ehkäpä konttiliikenne pitäisi siirtää sukellusveneisiin Välimerellä, niin läpsyt eivät näkisi pinta-alusta ja hankkiutuisi merihätään.

  Libyan ja Maltan väliltä? Eikö sitten Maltaan? Maltalta sitten pikapostina takaisin Libyaan.

  17
 4. Muutama ebola tapaus sieltä eurooppaan ja porukka muistaa noukkineensa ”hätätapauksia” merestä.

  23
 5. Tanskalaiset saavat EU:lta ”pelastusrahaa” pääluvun mukaan. 9000e/kpl * 108kpl = 972 000e. Mukava bonus laskusuhdannetta potevalle merirahdille. Ei tuollaista rahamäärää saa edes konttien rahtauksesta näin lyhyellä matkalla.

  Mutta koska tanskalaiset saavat pelastusrahat niin nythän diskoläpsyttelijtä pitää siis viedä Tanskaan. Ei italiaan.

  Tämän aamun uutisissa oli että Espanja ei ota enää vastaan muiden maiden ”pelastamia” loisia. Rannassa kelluu parikin alusta, toinen saksalainen, eikä niitä päästetä rantaan. Niin että ei kun ruokaa satamasta konttialukseen ja kohti Tanskaa vaan. Turha sielä välimerellä on enää norkoilla.

  24
 6. ”Tulijat olivat matkalla Italiaan ja he ovat myöskin Italian vastuulla, Inger Støjberg kertoi mm. Extrabladetille.”

  Siis kuka tahansa on Italian vastuulla, jos ilmoittaa olevansa matkalla Italiaan. Jos olisivat ilmoittaneet olevansa matkalla Ruotsiin, olisivatko he silloin Ruotsin vastuulla. Tanskalaisministerin logiikalla pelkkä ilmoitus matkan kohdemaasta, luo kohdemaalle velvollisuuden ottaa ilmoittajat vastaan.

  Italialla asian kanssa ei ole mitään tekemistä. Merestä poimitut eivät ole etukäteen anoneet ja saaneet maahantulolupaa. Merestä poimiminen ei tapahtunut Italian aluevesillä.
  Asia kuuluu sille maalle, jonka lipun alus alus liikennöi.

  Ratkaisu. Tanskan armeijan SWAT-tiimi rauhoittaa tilanteen aluksella. Merestäpoimitut laitetaan kumiveneeseen paikassa, jossa on näköyhteys Libyan rannikolle ja ilmoitetaan, että voivat ajaa takaisin Libyaan. Veneen ja moottorin tulee olla, jos mahdollista, kertakäyttöisiä.

  30
 7. Maerskin omistuspohjan ja johdon tietävänä en usko että kyseessä oli spontaani ”pelastus” vaan harkittu operaatio Italian painostamiseksi. Kannattaa tutkia mikä kansanryhmä siellä taas taustalla hääräilee …

  13
  3
  1. Kerro ihmeessä mikä kansanryhmä taustalla hääräilee! Mærskin tähtilogolla on tunnetusti kristillinen selitys (omistaja rukoili vaimonsa puolesta merellä tjsp). Mærsk on edelleen tanskalainen yhtiö ja ollut olemassa yli sata vuotta. Nykyisin myös maailman suurin.

 8. Ostan honkkarista kumiveneen ja menen kirjaston taa vesiesteeseen soutelemaan. Aika piankin joku tulee kyselemään kuulumisia. Olen matkalla Marsiin, joten mulle rakennetaan avaruusohjus ja Marsiin tukikohta. Ihanan inhimillistä ja halpaakin se on.

 9. Matu-ukot eivät ole matkalla Italiaan vaan Libyaan ja Afrikka on ainoa paikka Antarktiksen lisäksi mihin heidät tulee laskea maihin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.