Pientä sivun selkeytystä, ei paniikkia

Monet asiat olivat koko ajan sivun ”koodauksessa” persilleen, mutta nyt sitä on vähän selkeytetty ja muokattu, että toimisivat edes joskus.

Kysymys kuuluu oliko meillä ammattikoodari vai ”ammattikoodari”…

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

7 thoughts on “Pientä sivun selkeytystä, ei paniikkia

 1. Bolsevistisellä tyyneydellä sivusto kuntoon ja viha- ja valepuheet taas selkeydellä eetteriin!

  14
 2. Kyllä tuo oikeanpuoleinen ainakin näyttää ”ammattikoodarilta”. Ammattikoodarit ovat yleensä valkoisia tai intialaisia.

 3. Huomasin sen verran tuon Integrifyn toimintatavan muuttuneen, että nyt yritys kertoo koulutuksen kestävän 6 – 12 kuukautta. Seuraavaksi tuo kuutonen häipynee ja tulee 24 kk pisimmäksi vaihtoehdoksi jne.

  Kyllä koodaamisen alkeet oppii hyvin puolessa vuodessa, mutta kyllä osata pitää paljon enemmän kuin alkeet, ennen kuin työn tekeminen luistaa.

  Lopputulema tuosta Integrifyn toiminnasta lienee muutama osaava, mutta erittäin kalliisti koulutettu koodari ja jokunen sata sutta ja sekundaa.

   1. Mm sen takia koulutettavien määrä jäänee melko vähäiseksi. Ja toinen koulutettavien määrää rajoittava seikka on se, että oppiin tulevan matemaattislooginen lahjakkuus täytyy olla riittävän hyvä, että homma toimii. Kyllä tulijoiden joukossa sellaisiakin on, joiden älylliset valmiudet ovat riittävän hyvät.

    Kaiken kaikkiaan väite 6 – 12 kk:n riittävyydestä koodarikoulutuksessa on pyllistys suomalaisten ammattilaisten naamalle. Ihan sama kuin väittäisi, että lääkärin koulutus ei kestä kuin puoli vuotta jos työtä tehdään 8 tuntia päivässä.

    Saas nähdä tippuuko julkisuuteen koskaan yrityksiltä tai multiosaajien ’kolleegoilta’ tietoja näiden todellisesta osaamisen tasosta.

  1. Integrify oli joskus viime vuoden alkupuolella kouluttanut vissiin yhden ”koodarin”, joka lähinnä siisti nettisivuja… soittelin tuolloin yritykseen ja kyselin asiaa..

   1. Todennäköisesti koko jutusta tulee fiasko. Vaikkei koodaaminen sinänsä mitään rakettitiedettä ole, täytyy asioiden haltuunsaamiseksi kuitenkin tehdä melko paljon töitä. Englannin kielen hallitseminen on myös välttämätöntä.

    Nettisivujen siivoaminen ei kuulosta koodarin työltä. WordPress sivujen tekeminen ei ainakaan vaadi koodaustaitoja, vaan ymmärrystä lähinnä siitä, miten järjestelmä kokonaisuudessaan toimii ja mitä pitää tehdä, jos haluaa jotain uusia ominaisuuksia käyttöön. CSS ’kieli’ pitää tietenkin hallita samoin kuin html, mutta eipä oikein voi vielä puhua koodarista, jos noita taitoja jonkin verran hallitsee.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.