Ruotsin jalkapallojoukkueen rasismikohu näyttää olleen ”fake news”

IMG_20180625_223047

26.06.2018

Ruotsin jalkapallojoukkueen pelaajan Jimmy Durmazin ympärille noussut rasismikohu näyttää olevan tekaistu juttu.

Valtamedioiden mukaan Jimmy Durmaz sai ottelun jälkeen tuhansia vihaviestejä, jossa häntä haukuttiin rasisesti ”ählyksi”, partaiseksi pommimieheksi ym alatyylin solvauksia. Lisäksi somen kerrotaan tulvineen tappouhkauksia. Vihaviestejä väitettiin siis tulleen tuhansia joka tuutista.

Asia jäi vaivaamaan ja vietinkin monta tuntia Facebookin ja Instagramin ääressä etsien näitä vihaviestejä.

Ensinnäkin Facebookista löytyy useita Jimmy Durmazin nimellä olevia profiileja, joista huomaa heti, että tilit ovat tekaistuja. Yhdeltäkään hänen nimellään julkisesti näkyvällä tilillä ei ollut minkäänlaista keskustelua ja tykkäyksiäkin vain muutamia. Facebookissa rasismia ja vihaa ei ainakaan ollut. Useimmilla tileillä oli vain hyvin vähän liikennettä.

Alla kuvakaappausta Facebookista löytyvistä tileistä. Kuvassa eivät näy edes kaikki.

_20180626_031154

Instagrammista Jimmy Durmazin  nimellä löytyi niin ikään useita tilejä. Joillakin oli paljon liikennettä, mutta nekin huomasi valetileiksi. Yhden päättelin aidoksi.

 

 

 

 

 

Selasin muutama tuhat viestiä enkä löytänyt yhtään ainoaa ruotsiksi kirjoitettua vihaviestiä. Muutama englanniksi kirjoitettu ”yleisesti” rasistinen viesti löytyi, mutta nekin olivat tyyliä allaolevat esimerkit.

_20180626_030605.jpg

_20180626_030636

Ruotsiksi kirjoitetut viestit olivat vain joko kannustusviestejä, joissa paheksuttiin rasismia, tai ne liittyivät pelin kulkuun. Yhtään ainoaa ruotsinkielistä selvästi rasistista ja solvaavaa viestiä en löytänyt, vaikka selasin muutama tuhat viestiä läpi.

Alla esimerkkejä ruotsalaisten viesteistä, jotka olivat samaa pakettia alusta loppuun. Viesteissä kannustetaan ja tsempataan. Joitakin peliin liittyviä detaljeita.

_20180626_030746.jpg

_20180626_030746.jpg

En millään voinut lukea jokaista viestiä, sillä niitä lienee useita kymmeniä tuhansia. Joukkoon on varmaan mahdollisesti mahtunut vihaviestejäkin.

Minä en vain niitä löytänyt yhtään ainoaa.

Asiassa nousi esille kaksi erikoista linjaa. Ensimmäinen on se, että tietyt tahot uskovat vihaviestejä olleen, mutta ne ovat ”Venäjän trollien” harjoittamaa Ruotsin vaalien häirintää. Nämä trollit haluavat iskeä Ruotsin kansan väliin kiilaa. Kuulostaako uskottavalta? Toinen linja oli se, että uskottiin rasismia todellakin olleen.

Mikä on oikea vaihtoehto? Oma tulkintani on se, että juttu lähti leviämään mahdollisesti antifan tms äärivasemmistolaisen tahon piiristä. Juttu muuttui matkan varrella todeksi. Ja koska ruotsalaiset nyt eivät ole rasisteja suuressa mittakaavassa, niin asia uskottiin kyseenalaistamatta valtamedian toimittelijoita myöten. Heidän agendaan juttu sopii hyvin. Svt:n naistoimittajat yrittivät jopa oikein itkeä kun Jimmie kertoi manifestiaan.

Alla filmillä Svt:n kaksi naistoimittajaa purskahtaa suorassa lähetyksessä itkuun rasmisimanifestin jälkeen.

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

8 thoughts on “Ruotsin jalkapallojoukkueen rasismikohu näyttää olleen ”fake news”

 1. Ruotsi yhteiskuntana on helvetin sairas jo. Joutaakin häipyä maailmankartalta sellisena kuin on ollut pohjoismaana ja tilalle islamilainen kalifaatti. Sitten nuo feministi-suvakki akat ja osaksi ukot ovat oikeassa paikassa.

  18
  1. Nimimerkki huugolta hyvin tiivistetty, hyvä hyvä!
   Olen täysin samaa mieltä, että Ruotsi saa nyt sen ”mitä on tilannut…”
   ”Hulluja nuo ruottalaiset”
   Ruotsalaisilla MM-potkupallon potkijoilla taitaa sentään olla munaa….

 2. En voi ymmärtää, miksi yleensä Ruotsin maajoukkueessa on erirotuisia pelaajia. Eihän joukkue ole ruotsalainen, jos siinä pelaa muita, kuin ruotsalaisen näköisiä ihmisiä. Sama koskee myös muita maita, jotka ovat ottaneet värillisiä edustamaan maataan. Ai niin tämä on sitä punavihreiden ajamaa globalisaatiounelmaa, valtioilla ei rajoja saati rotuja.

  18
  1. No jaa – pidetään urheilu mieluusti urheiluna johon osallistuu parhaat kulloinkin saatavat henkilöt. Ei siinä rodut merkkaa. Poliittista painetta ja mielipahaa on rittävästi joka asiassa muutenkin.

   3
   6
 3. Voisiko joku kaivaa esiin Ruotsin jalkapallomaajoukkueen kuvat vuodelta 1970 ja 218. Väestökehityksen suunnan näkisi varmaan hyvin. Mohammad ben-Lakrits ei ollut mukana v. 1970. Arvaus.

 4. En saanutkaan parturiaikaa. Nettihaku kertoo, että Ruotsin jalkapallomaajoukkueen pelaajillta oli v. 1970 puhtaasti ruotsalaiset nimet. Kuvakin löytyy haulla Svensk fotbollslag 1970. Se vahvistaa saman.

 5. Mistä maasta tuo Durmaz on alunperin kotoisin? Näköjään siellä on tapana heittää tyhjät tölkit pelikentälle: kyllä ne joku alempiarvoinen palkollinen kerää.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.