Trubaduuri Jösse Järvenpäälle isot sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

putkassa

26.06.2018

Vantaan käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa suomalaisen protestilaulajan Jösse Järvenpään asiassa. Järvenpää tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 80 päiväsakkoon eli maksettavaksi sakkoa tuli yhteensä 2 300 euroa.

Lisäksi oikeus velvoitti poistettavaksi julkisilta nettialustoilta kahdeksan musiikkikappaletta, mm. ”Täytä hiljaa ISIS nyt maan” ja ”Uima Allahs riemua”.

Ei ole tietoa aikooko Järvenpää valittaa asiasta hovioikeuteen. Jos aikoo, tyytymättömyys käräjäoikeuden päätökseen on ilmoitettava viikon kuluessa, jonka jälkeen valitus hovioikeuteen on tehtävä kuukauden kuluessa. Tuomio on lainvoimainen vasta hovioikeuden päätöksen jälkeen, jos tuomiosta valitetaan.

Päätös kuvastaa hyvin aikojen muuttumista suvaitsemattomammaksi. Kun Irwin Goodman tai vaikkapa Juice Leskinen tekivät aikoinaan protestilaulujaan niistä aiheutui lähinnä ”hiljaisia soittokieltoja” radio-ohjelmiin.

Jos Jösse Järvenpäätä vertaa Suomi-Rockin kaikkien aikojen suurimpaan pahikseen Sleepy Sleepersiin niin Järvenpään rallit ovat aika harmittomia verrattuna Sliippareiden rienaukseen. Silti Jösse Järvenpään sukunimikaikaa Sakke Järvenpäätä ja Sliippareita ei haastettu ikinä käräjille musiikkikappaleistaan.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

25 thoughts on “Trubaduuri Jösse Järvenpäälle isot sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

 1. Päätäjä/virkamies: älä sahaa oksaa minkä päällä seisot sanoo:

  Huumorintajutonta porukkaa Suomen oikeuslaitoksessa, ei ainostaan ykssilmäistä…

  40
 2. Huumorinkukka ei ole enää se kaunehin kukka vaan aivan joku muu. Esimerkiksi pyllistävä takapuoli.

  33
 3. Paavo ohoi!!

  Kun aikaisemmin kerroit että Ruotsissa ja Virossa ei ole rahankeräyslupaa niin miten olisi, sopisiko sinun olla esim. pankkiiri Jössen ja muiden tapauksissa?

  Keräät rahat ja nostat ne tilitäsi sekä annat suoraan henkilölle käteen? Nimittäin, näitä varottavia esimerkkejä tulee olemaan melko liuta ja jos kukaan ei tee mitään niin yksi kerrallaan ne nitistää äänitorvet. Tällä tavoin Suomen kansa voisi osoittaa yhteisöllisyyttä Jösselle ja muille.

  Miten on, onko yleisesti kannatusta ja ryhtyykö Paavo pankiiriksi? Joko täysin ilman tai pienellä provikalla.

  30
  1. Eikun ostamaan Jössen tuotteita. On ainakin laillista. Siihen ei puutu kuin verottaja 24% ALV

  2. Rahankeräyssyyte tulisi luultavasti tuossa tapauksessa, mutta selvitellään vähän asiaa onko mitään keinoa. Rahankeräys kohdistuu tuossa tapauksessa selvästi Suomeen, joten se on se tekijä joka painaa kun asiaa tutkitaan.

 4. Monikulttuurisessa Suomessa vain suomalaisten pilkkaaminen on oikeaoppista huumoria.

  40
 5. Kyllä maailma on muuttunut, kun aikoinaan oli tää aids tauti tapetilla, niin sliipparit kehoitti h-seksuaaleja galvanoimaan pyllynsä. hah hah haa vieläkin naurattaa, kun muistelee..

  20
 6. Sakko tuli kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Sakko on järjettömän suuri. Oikeudella olisi tullut olla näyttö siitä, että Jössen laulut ovat aiheuttaneet kiihostusta, josta on aiheutunut todellista, mitattavaa vahinkoa jollekin kansanryhmälle.
  Se, että Jössen laulu on selvästi haitallista hallituksen toiminnalle, ei ole kansanryhmän kiihottamista. Suomi on menettämässä paljon muutakin kuin rahaa ja vaurautta nykyisen hallituksen ja sitä myötäilevän oikeislaitoksen ja lehdistön toimien tähden. Suomalainen huumori, rehellisyys, kansanomaisuus ja ystävällisyys on vallapitäjien tahdosta häviämässä. Muistakaa tämä, kun teette äänestysvalintoja.

  25
 7. Kauheita renkutuksia mutta ei tollaisesta pitäisi oikeus nostaa edes sormeaan, saati sitten ruotia laulujen sisältöä.
  Siksi olen valmis tukemaan jösseä ja samalla totean että koko oikeusistuin on muuttunut pelletarhaksi. Eikös ookin kovin tuomittavaa jonkun laulun sanat? Hävetkää hölmöt!

  17
 8. Nyt kaikki osaavat lataa nuo kappaleet ja uppaa niitä kaikkiin mahdollisiin paikkoihin niin perkeleesti. Siis kaikki joilla on tietoturva ja yksityisyysasiat kunnossa eli VPN tai muu salattu yhteys yms. Ellei siis halua tuomiota ja sakkoja.

  13
 9. On se vaan jännä, että eräskin kommarimuusikko saa laulaa ihan rauhassa esim. Iiro Viinasesta ihan mitä sylki ikinä suuhun tuo, mutta Pyhää Lehmää ei saa kommentoida ilman kuukauden palkkaa vievää sakkoa. Tämä on siis avoin sodanjulistus kansaa vastaan.

  20
 10. Kysyin twitterissä poliisilta ja kuulemma noiden 8 kappaleen soittaminen ja kuunteleminen on kielletty vain kantasuomalaisilta. Eli ei koske matuja ja muita ulkomaalaisia. Uppasin varalta vielä toiseen paikkaan talteen nuo kaikki,
  http://www.filedropper.com/jssevideotjamp38kpl

  Ei muuta kuin Jösse soimaan ja jos on auto niin ikkunat auki ja kielletyt kappaleet soimaan ja jos on soitin niin sitten soimaan julkisilla paikoilla.

  Suurin osa 95% noista raiskaajista on muslimeja ja kukaan ei sitä uskalla sanoa. Perkele laittakaa jokaisen raiskausuutisen kommentteihin, että kyseessä oli taas muslimi!

 11. Kyselin twitterissä polpolta niin sanoivat. Poliisin mukaan laulujen soittaminen ja kuunteleminen on kielletty vain kantasuomalaisilta ja kaikki ulkomaalaiset saavat soittaa ja kuunnella lauluja aina.

 12. Niin, tuo kiihottaminen kansanryhmää vastaan on hyvinkin vajavainen rikosnimike. Paljon on tehty lauluja, missä enemmissä määriin huokaillaan ja viittaillaan mm naisiin seksuaalisesti. Pitäisiköhän noistakin nostaa juttu, koska kiihottaa niin maan perusteellisesti, Samaan nippuun voi sitten vetää mainokset yms, missä vilahtaa vähäpukuinen nainen tai mies. Kyllä tää yhteiskunta on vaipumassa alas, ei voi muuta sanoa.

 13. Halutaan olla nee.ereitä … Jeah! (´ڡ`)
  Lällätilällätilällä…*music…*
  Nyt jo kiihotuin!!!! ihan v@tusti.

 14. No on aikoihin eletty…kielletään vain kaikki ettei valtion virkamiehet vaan tule surulliseksi!kyllä on maailma mennyt päin prinkkalaa…nykyään ei saa sanoa mitään eikä ajatellakaan mitään…ei ainakaan omilla aivoilla..ja nyt pitäisi vielä kieltää kaikki laulutkin!luuleeko ne tosiaan että kansalaiset eivät muka tiedä ilman jössen lauluja mihin tämä maa on menossa..ja mitä muualla maailmalla tapahtuu!kiva kun meitä pidetään niin tyhminä.Selvästi on menossa (hiljainen)kieltolaki aika.

 15. ”Tuomio on lainvoimainen vasta hovioikeuden päätöksen jälkeen, jos tuomiosta valitetaan.”

  Tuomio on TÄYTÄNTÖÖNPANOKELPOINEN hovioikeuden langettavan tuomion jälkeen. LAINVOIMAINEN se on aikaisintaan silloin, kun korkein oikeus päättää valitusluvasta (mikäli valitetaan). Asia perustuu hallintolain käyttölakiin, jonka 6:32 kertoo:

  ”Jos asiassa tarvitaan valituslupa, valitus ei estä täytäntöönpanoa.”

  Kyllä kyllä, mutta ei tällä ole lainvoiman kanssa mitään tekemistä. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960586#O2L6P31

  Älkää sotkeko käsitteitä!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.