49-vuotias tuomittiin elinkautiseen Ruandassa tapahtuneista murhista

Tukholman käräjäoikeus tuomitsi tänään 49-vuotiaan ruandalaisen, nykyisin Ruotsin kansalaisen Theodore Tabaron elinkautiseen vankeuteen törkeästä kansanmurhasta, murhista, murhan yrityksistä ja ihmissieppauksista. Teot tapahtuivat Ruandassa vuonna 1994.

Ruandan kansanmurhan aikana tapetiin ainakin 800 000 ihmistä huhtikuusta heinäkuuhun välisenä aikana 1994. Käräjäoikeuden mukaan pystyttiin toteennäyttämään, että Tabaro otti osaa useisiin Lounais-Ruandassa tapahtuneisiin iskuihin ja mm. yhteen kouluun tapahtuneeseen iskuun, joissa kuoli satoja ihmisiä.
Puolustuksen mukaan oikeutta johdateltiin Ruandan hallituksesta käsin, mutta oikeus katsoi, että sellaista vaikutusta ei ole ollut kuulusteltavien henkilöiden kohdalla. Oikeuden mukaan tuomio kansanmurhasta tulee kysymykseen, koska tekojen tarkoituksena oli kokonaan tai osittain tuhota tutsien kansanryhmä.
Tabaro saapui monien vaiheiden kautta Ruotsiin pakolaisena Kongon ja Kamerunin kautta vuonna 1998. Sen jälkeen hän vietti rauhallista elämää työskennellen mm. bussikuskina ja sairaanhoitajana Örebrossa, kunnes pidätettiin parisen vuotta sitten.
Stockholms tingsrätt
Media on kertonut tekijästä ”ruotsalaisena” tai ”örebrolaisena”.

Subscribe
Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu
Valtsu
27.6.2018 15:22

Olisi mielenkiintoista tietää, minkä määrän pullaa Hyvät Ihmiset ovat Tabaroonkin tunkeneet. Tai millainen päiväkotikiertue on takana. Tai onko pitkäänkin käyty murrosikäisten kanssa yhdessä koulua. On ne aika velikultia!

Tekevälle sattuu
Tekevälle sattuu
27.6.2018 15:48
Vastaa...  Valtsu

Eivät veliä eivätkä kultia mutta muuten olet oikeassa. Ruotsiin on kelvannut kuka tahansa, pääasia että tulee.

huugo
huugo
27.6.2018 18:01

Mutta kun kaveri oli fantastinen bussikuski ja sairaanahoitaja ja teki vielä fantastista ruokaa puhumatakaan miten hyväkätöksinen oli.

ei pidä vanhoja muistells
ei pidä vanhoja muistells
27.6.2018 21:15
Vastaa...  huugo

Jos tuo ruandan moniosaaja on vielä fantastinen seksimieski.niin kaikki hyvä’t palat on koossa.
Tottakai sille ruotsin kansalaisuus oli annettava,ihan siitä välittämättä mitä hää on edellisessä
elämässä kotimaassaan tehny.

Hulluja sekopäitä
Hulluja sekopäitä
27.6.2018 19:32

mikä täydellinen moniosaaja, harmi kun ei kerinnyt suomeen asti. porvoossa ois ollut kaverikin