Hardi Sardar Osmanin puheenvuoro Kauhajoen tapahtumista

IMG-20180626-WA0021.jpg
Tilalta löyti vajaa 50 kuollutta kalkkunaa sen jälkeen kun Osman pääsi putkasta.

Moni muistanee muutama viikko sitten julkaistun jutun Kauhajoella tilaa pitäneestä Hardi Sardar Osmanista. Osman otti yhteyttä ja pyysi kertomaan oman versionsa tapahtumista. Katson aiheelliseksi julkaista Osmanin version, koska julkisuudessa annettu kuva Osmanista ei kerro koko totuutta.

Juttelin pitkään Osmanin kanssa ja hän kertoi yritysideastaan ja haaveestaan perustaa eläinmaatila ja teurastamo. Hänen mielestään idea lammas- ja lintutilasta oli hyvä. Hän kävi mm. neuvotteluja Romaniasta tuotavista 5 000 lampaasta. Toimintaa ei aiottu hoitaa mitenkään harrastelijamaisesti vaan kaikki oli suunniteltu eläinten kuljettamisesta alkaen Suomeen. Osmanilla oli Eviran eläinten maahantuontilupa, mutta Romaniasta eläimiä ei juuri sillä hetkellä saanut tuoda jonkin eläintaudin takia. Lisäksi kaupat siirrettävästä konttiteurastamosta oli valmisteilla, joten eläimet aiottiin teurastaa kuten laki määrää.

Suomesta hän ei olisi saanut mistään sellaista määrää lampaita.

Alku näytti hyvältä, mutta homma lähti kaatumaan siihen, että Osman teurasti muutaman vuohen ja lampaan omaan käyttöön kulttuuriinsa kuuluvalla tavalla, eli halal-teruastuksella. Poliisi sai tietää asiasta myöhemmin ja tästä seurasi se, että Osman ja hänen kaverinsa haettiin putkaan. Putkassa he joutuivatkin olemaan 11 päivää.

Sinä aikana kun Osman oli putkassa hän yritti koko ajan kertoa poliiseille, että tilalla olevat eläimet tarvitsevat hoitoa. Eläimiä ei saa jättää yksin ilman ruokaa, vettä ja suojaa. Osman sanoin poliiseille, että tilalla oli myös vastasyntyneitä karitsoja, joten tilanne siltäkin osin vaati erityisiä toimia.

Poliisi kertoi tuolloin Osmanille putkassa, että älä sinä huolehdi, eläimille oli järjestetty hoitoa.

 

Kuva yllä: Kalkkunoiden ruoka- ja vesirännit olivat tyhjät ja kuivat.

 

Kun Osman sitten pääsi putkasta 11 päivän jälkeen meni hän tietenkin suoraan takaisin tilalleen. Järkytys oli valtava.

Kuva yllä: 46 kalkkunaa oli kuollut.

Eläimet olivat irrallaan pitkin pihoja eikä niille oltu annettu mitään hoitoa. Osmanin mukaan lampaat ja vuohet olivat irrallaan vasta sen jälkeen kun hän oli joutunut putkaan. Ei ennen sitä. Totta kai maatilalla saattaa olla pihapiirissä vapaana juoksevia vaikkapa karitsoja, mutta Osmanin mukaan niitä ei juossut hänen toimestaa pitkin teitä. Niin ikään kaikki eläimet olivat olleet ilman vettä ja ruokaa. Naudat olivat omissa paskoissaa eikä mitään kuivikkeita tai muita sellaisia maatilan eläinten hoidossa käytettäviä toimenpiteitä oltu tehty. Kalkkunat olivat vesisateessa.

On hyvä huomata, että heti kun Osman pääsi putkasta niin tilalle tuli myös eläinlääkäri, joka todisti, että tilan eläimiä ei oltu hoidettu putkassa olon aikana kuten olisi pitänyt.

Kaiken kaikkiaan 46 kalkkunaa ja kaksi karitsaa oli kuollut tuona aikana.

Kuva yllä: Kaksi karitsaa oli kuollut.

Toisin sanoen poliisi ei ollut järjestänyt tilalle minkäänlaista sellaista eläintenhoitoa kuin siihen olisi vaadittu. Osmanin naapuri kertoi, että tilalla oli silloin tällöin käynyt joku hoitaja, mutta kaikesta oli nähnyt, että tämä ei ollut osannut hoitaa eläimiä sillä tavalla kuin olisi kuulunut.

Osman kertoo, että sai tästä 11 päivän putkareissusta, joka johtui muutamasta omaan käyttöön teurastetusta lampaasta, tuhotun elämän ja valtavat rahalliset tappiot. Hän kysyykin, kumpi oikeastaan olikaan suurempi rikos: sekö, että hän teurasti kulttuurinsa tavalla muutaman vuohen ja lampaan omaan käyttöön vai se, että hän sai yli 200 000 euron rahalliset tappiot ja pihallisen kuolleita eläimiä poliisin huolimattomasta toiminnasta?

Kannattaa myös huomata mitä Osmanin naapurit kertoivat asiasta. Haastattelin heitä puhelimitse eikä heillä ei ollut pahaa sanottavaa Osmanista.

Heidän mielestään Osman hoiti eläimiä esimerkillisellä tavalla ja pienintäkään valittamista asiassa ei ollut. Eräs naapuri kertoo, että kun hän kävi iltaisin kylässä, tilalla oli aina täysi tohina päällä. Hänen mukaansa eläinten hoito oli juuri sellaista kuin pitääkin. Eläimillä oli aina ruokaa ja juomaa saatavilla eikä mitään pienintäkään asiaa jätetty hoitamatta eläinten hyvinvoinnin vuoksi.

Kun kyselin naapureilta oliko Osmanin toiminta heidän mielestään harrastelutouhua vai oliko toiminnalle perusteita, he sanovat, että koko touhu kaatui poliisin toimintaan.

Naapuri kertoo, että varsinainen kaaos alkoikin vasta sitten kun Osman vietiin putkaan ja poliisi jätti eläimet oman onnensa nojaan. Hän itse käy päivätöissä ja yritti joskus iltaisin viedä edes vettä eläimille. Kun tilalle tuli lomittaja, naapuri kävi kysymässä mitä tämä antaa kalkkunoille. Lomittaja oli vastannut, että ei tiedä, koska ei ole edes ennen nähnyt aiemmin kalkkunaa.

Kyseinen naapuri oli myös henkilö, joka löysi kuolleet kalkkunat. Asiasta ilmoitettiin eteenpäin, mutta se ei kiinnostanut ketään. Jossain vaiheessa vuohet pökkivät aitauksen nurin ja sen jälkeen niitä tepasteli pitkin kyliä. Naapuri soitti poliisille, mutta poliisi kertoi, että asia ei ole heidän tehtävä. Naapurusto yritti sen jälkeen keräillä vuohia kasaan. Naapuri kertoo olevansa vihainen poliisille sen toiminnan takia ja sanoneensa heille, että jos eläinten hoitaja viedään häkkiin niin silloin poliisin pitää katsoa, että eläimetkin ovat häkissä.

Osman kertoo, että koko hänen haaveensa ja liikeideansa kuoli, koska tila yksinkertaisesti tuhottiin. Nykyään hän ei enää asu tilalla vaan käy lähinnä hakemassa postin sieltä ja yrittää myydä sen. Se on kuitenkin vaikeaa, sillä tilan ”karma” tekee sen myynnistä vaikean.

Alla Osmanin kuvaama video heti sen jälkeen kun hän oli päässyt putkasta.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

42 thoughts on “Hardi Sardar Osmanin puheenvuoro Kauhajoen tapahtumista

 1. Ottaa pannuun Osmanin ja eläinten puolesta.

  Poliiseille virkarikossyytteet!

  31
  7
 2. Kuulostaa uskottavalta. Poliisi tutkikoon. ”Hoitajalle” on täytynyt maksaa. Tuon tiedon pitäisi olla julkista. Jos poliisi joutuu maksamaan korvaukset, nopeudenvalvonta varmasti tehostuu.
  Ennen suomalaiseen poliisiin saattoi luottaa. Enää ei.

  23
  3
  1. On siinä myös todella epäuskottavia elementtejä: 200 000 euron tappiot pienen kuuloisesta maatilatoiminnasta – ja kuitenkin yht’äkkiä ollaan hommaamassa 5 000 lammasta. Mutta ei kai tuossa, kannetta matkaan, niin eiköhän se totuus selviä.

   28
 3. Poliisi on tehnyt ilmanmuuta väärin, jos tämä on totta ja saa myös syytteen. Ihmettelen kyllä sitä, jos teurastaa muutaman vuohen ja lampaan omaan käyttöön. Jo yksi ainut vuohi riittää kyllä omaan käyttöön pitkäksi aikaa, joten tässä varmasti epäillään myyntiä ohi verotuksen.

  26
 4. Hyvin taas saatiin näyttöä paljonko Suomen laki nappaa, jos se on ristiriidassa oman uskonnollisen säännöstön kanssa. Poliisin osuus on syytä tutkia.

  16
 5. Tyypillinen tapaus. Lakia noudatetaan vain niin kauan kuin se ole ristiriidassa islamin kanssa. Kaverilla oli valmiudet hoitaa 5000 lammasta mutta ei putkareissun ajaksi löytynyt ketään, joka olisi huolehtinut noista nyt tilalla olleista eläimistä. Ei ole oikein uskottavaa.

  36
  2
 6. Lomittaja oli vastannut, että ei tiedä, koska ei ole edes ennen nähnyt aiemmin kalkkunaa….taqiyyaa….poliisin hommaama lomittaja kyllä tietää.

  16
  2
 7. Poliisit toimii kuin pullopersesiat (ei pelkästään Kauhajoella) ja Osman valehtelee silmät päästään (eikä pelkästään Kauhajoen Osmaani). Ei mulla muuta.

  19
 8. Rankkaan muuten korkealle, että myös ”syytetylle” on annettu vastinemahdollisuus. Näin sen kuuluu mennä!

  16
 9. Kannattaa huomata, että haastattelin myös naapureita. He eivät ole mitään ”suvakkeja” vaan tavallisia maalaisia. Heidän näkemyksen mukaan tilalla olisi ollut hyvät mahdollisuudet menestyä. Naapurit olivat hyvin pahoillaan tilanteesta. Rahallinen tappio taas tulee siitä, että Osman sijoitti tilaansa suuren määrän rahaa, mutta kun se ei kannattanut niin raha losahti vähän kuin kankkulan kaivoon.

  Osman puhuu hyvää suomea ja on asunut Suomessa 15 vuotta. Hän on koko sen ajan tehnyt töitä eikä nostanut Kela Goldilla rahaa.

  Osaan itsekin arvioida milloin henkilö puhuu totta ja tässä tapauksessa katsoin aiheelliseksi ikäänkuin ”puhdistaa” Osmanin mainetta, koska keskusteluissa tuli selväksi, että kyseessä on rehellinen mies, riippumatta taustasta.

  26
  8
  1. Niimpä, kysyitkö miksi ei noudattanut lakia? Onko noin että rikkoo myös tulevaisuudessa lakia jos uskontonsa niin vaatii.

   22
   1
   1. Aivan. Hän ei noudattanut lakia. Mutta eihän siitä seuraa, että eläimet voidaan jättää hoitamatta. Eivät ne ole syyllisiä mihinkään.

    18
    1
  2. Kiva on myös naapurin kebabbilan omistaja mutta myy hasaa tiskin alta todennäköisesti teki sitä kotimaassaan ja jäi kiinni ja huomasi tarvitsevansa parempaa elämää muualla sanoo:

   Ihminen joka kiduttaa eläimiä jonkin aavikolla halluja nähdeen sosiopaatin mukaisesti niin ihan oma moka.suomalaiset on eläin rakasta porukkaa joten jos olet suomalainen silloin myös kunnioitat eläimiä ja muita luonto kappaleita.

   18
   1
  3. Mitenkä se usein siteerattu termi kuuluukaan:
   ”Yksittäistapaus, jota ei saa yleistää.”

   9
   1
  4. Osman on tainnut käyttää taqiyyaa myös sinun lisäksi naapureihin. Kauhajoella on naapurit tainneet lukea samaa taqiyyaa Ilkkalehdestä ikänsä eivätkä osaa kyseenalaistaa saamaansa informaatiota. Tässä kommenttiosuudessa on jo nyt osoitettu ristiriitaisuuksia osmanin jutuista.

   Poliisi ei tietenkään viranomaisena voi kommentoida asiaa ja ja osaman saa valehdella ihan rauhassa. Mikään naapuri ei välttämättä ole markkina-asiantuntija ja voi antaa asiantuntijalausuntoa kyseisen tilan menestysmahdollisuksista.

   10
   1. Tässä faktaa:
    -kysy evirasta onko tosiaan romaniasta jokin tuontikielto. Ihan julkista tietoa. Epäilen ettei evira mitään lupaa anna sisämarkkinoilla.
    -5000 lampaan saamattomuus ei kuulosta uskottavalta. Voi olla ettei kukaan vain halua myidä mihinkään brutaaliin rituaaliteurastukseen.
    -halal teurastuksessa pitää eläinlääkäri olla aina läsnä, myös pienimuotoisessa kotitarve teurastuksessa.
    -5000 eläimen teurastus EI ole pienimuotoista, siellä pitää olla eviran tarkastiseläinlääkäri aina läsnä.
    -kertoiko osman sinulle naapureiden yhteystiedot? Varmistitko että olivat tosiaan naapureita.
    -se että ihminen yrittää antaa eläimille vettä ei kuulodta uskottavalta.

    10
  5. Joku tässä nyt särähtää kyllä korvaan. Joko Osman tai suomen byrokratia. Mutta tarina ei kerro miksi Osman oli 11 päivää putkassa? Vuohen väärän teurastamisen takia, paskat. Siitä olis ollut päivän tai kaksi, ei pidempään. 5000 lammasta ja luvat päälle on suomessa vitun iso raha, paljonko tyyppi on vetänyt EU-maataloustukia?
   Kiitokset Paavolle kuitenkin kun tutkit asiaa, mikään muu lehti ei näköjään sitä tee.

   12
 10. Vai on poliisi tällainen eläinrääkkääjä. Omistaja putkaan ja eläimet heitteille. Taisivat järjestää tahallisen ansan, eläinlääkärin kanssa.

  6
  5
  1. Viisi poliisia otti kommentista herneet nenään, saattoi olla myös eläinlääkäri kans mukana.

 11. Kilpailevia Teurastamoja Ei Suvaita

  Bisnes is bisnes ja valtion suojelusta nauttiva elintarvikebisnes, muun muassa teurastamot, on sellainen tekijä, joka käskyttää poliisiakin silloin, kun kilpailija on tulossa markkinoille.

  Bisneksen suuruudesta kertoo se, että koko EU:n budjetista maatalous on yli kolmannes.

  7
  3
 12. Omaan käyttöön ei tarvitse teurastaa ”muutamaa” vuohta. Siinä on ollut kyse kulttuuriin kuuluvasta huijauksesta, on haluttu myydä halal-lihaa tiskin alta.
  Miksi ei perhe, suku tai yhteisö auttanut tilan hoidossa putkakeikan aikana? Missä yhteisöllisyys?

  20
 13. Eikö ole Osmanin asia hoitaa eläimille hoitaja. Joku ystävistä olisi voinut asua tilalla sen aikaa.

  Enkä usko että virui putkassa 11 päivää kommen ’omaan käyttöön’ kurkku auki teurastetun lampaan vuoksi. Jotain muuta oli syynä.

  Ei ole Osmanilla puhtaat jauhot pussissa. Vierittää eläinten kuoleman muiden niskoille. Tietää Suomen lain kun asunut 15v täällä.

  16
  1. Miten se olisi hoitanut? Itse ollut jonkun vajokki kytän takia kiinni, no ei voinut edes pomolle soittaa ja ilmoittaa, ei edes ne paskalakit, homman nimi oli, että meni kuukauden keikka vituiksi ja takkiin tuli vähän isompi määrä. Eihän tossa mitään ihmeellistä ole vaikea sieltä betonin sisältä on apua elukoille huutaa kun itse ei saa edes lääkäriä.

   4
   3
  2. Jos olet pidätettynä, niin silloin on aika vaikeaa järjestellä eläinten hoitajia. Sukulaisista en tiedä enkä heidän taidoistaan.
   Asia on viranomaisten vastuulla täysin.
   Moni osaaja lomittajia ei ole suomessa montaa.
   Yksi voi tietää nautojen hoidon, mutta kaikki muut eläimet on tietotaidon ulkopuolella.

   4
   2
 14. Ei saatana muutaman lampaan tappamisesta pidetä 11 päivää putkassa,siinä ois vangitsemisoikeuden käynti kolmantena pidätyspäivänä eikä niin tunaria lakimiestä oo keksittykkään ettei sais ukkoo tosta irti.
  Ei oo kaikki menny niinku Osmani vaikertaa.

  16
 15. Multa kuoli lehmä menetin 100 000 Litraa maitoa

 16. Toimittelijat uskoo aina kaiken mitä heille valehdellaan.

  -200000€ vahinko, -ei tarvetta tarkistaa onko summassa mitään tolkkua.
  -11 päivää vankilassa ilman ennakkoilmoitusta kahden lampaan teurastamisesta?-ei tarvetta tarkistaa käytäntöä.
  -Tila myyntikelvoton ”huonon karman” taqiyya- uskotaan, vaikka ei ole ikinä Suomessa myyntiä estänyt.

  Mikä olisi sellainen valhe, joka ei enää menisi näille naivittelijoille läpi. Ehkä jos avaruusolento laskeutui tilalle ja esti laskujen maksun. Ainakin se menisi vielä läpi, että ilmastonmuuto teki liiketoiminnasta mahdotonta- Siinä kun on muodikasta buzzwordia käytetty oikein lauseessa.

  12
  1. Silloin kun on aihetta kritiikkiin, silloin sitä on. Mutta jos ei osaa esittää kritiikkiä, silloin sitä ei osaa.

   3
   3
   1. Kerta oot noin tutkiva juurnalisti ni teeppä hiukka tutkimuksia,esim. minkä takia naapuri ei hälyttäny eläinlääkäriä paikalle kun kerran näki miten eläimet kärsi,mikä lomittaja ei osaa syöttää lintukarjaa eikä osaa ees lehmiä hoitaa?
    Joku tossa jutussa haisee, muukin ku kuolleet kalkkunat.

    11
   2. Laitoinkin tuohon toiseen kohtaan faktojs. Ehdottaisin että tarkastat faktat meidän lukijoiden toiveesta ja teet vielä uuden jutun.

    Meille kaikille on vaikeaa myöntää erehtyneensä. Niin varmaan myös sinulle varsinkin tämän osmanin suhteen. Minulle oli vaikeaa myöntää että mediamme on valehdellut ja manipuloinut minuakin koko ikäni. Epäilykseni on herännyt pikkuhiljaa ja tämä invaasio oli lopullinen niitti.

    En tiedä onko suunniteltua että ensimmäisten muslimimaahanmuuttajien joukossa niitä supliikkeja, mukavanoloisia tyyppejä sulattamassa sydämet, sellaisia kuin osman. Kun asenteita on muokattu edellämainitulla tavalla, niin on vaikeaa myöntää että on höynäytetty. Siitä menee pitkään ennenkuin voi myöntää tulleensa huijatuksi. Kun muslimien määrä lisääntyy alkaa ongelmat.

 17. Osa tarinasta voi olla totta, mutta joku haisee tässä jutussa. Se, että on pidätettynä 11 päivää kertoo jostain muustakin kuin lampaan teurastuksesta. Jään odottamaan syytteen nostoa, jolloin totuus paljastuu. Eiköhän myös eläinten kohtalon syy selviä aikanaan tarkemmin, kun tilan väliaikaista hoitajaa päästään kuulemaan. Jos tämä tarina on totta, niin toivottavasti hän saa korvaukset ja pystyy jatkamaan tilan pitoa. Parempi työtä tekevä mamu ja halal-teurastus kuin Kela Gold.

  1. Syytehän on siis jo nostettu ja asia oli käräjillä hiljattain.

   ”Oikeus katsoi, että näyttö riitti tuomioon eläinsuojelurikoksesta, ympäristön turmelemisesta ja eläintunnistusjärjestelmästä annetun lain rikkomisesta, josta seurauksena oli 4 kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi Osman tuomittiin eläintenpitokieltoon 20.6.2021 asti.”

   1. Ai niin,jos diaarinumeron voisit ystävällisesti antaa. Ettei jää epäselvää,nämähän on julkista tietoa.

 18. Halal-ähäly putkaan ja palautuslennolle ja lampaat teurastamolle. Ei kannata vatvoa asiaa joka jo kehitysvaiheessa mennyt lain ulkopuolelle. Emme tarvi yhtään kebab-ukkoa tänne – vielä vähemmän rituaaliteurastamoita.

 19. Voin hyvin uskoa Osmanin jutun. Kauhajoella poliisin toiminta saattaa on juuri tuollaista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.