Malta ei aio enää päästää lisää "siirtolaisveneitä" satamiinsa

180628-europamigranter-706228-a001nh-jpg.jpeg

Malta ilmoitti eilen illalla, että se ei aio ottaa enää vastaan lisää ”siirtolaisveneitä”, jotka ovat ei-valtiollisten organisaatioiden järjestämiä kuljetuksia.

Maltan pääministeri Joseph Muscat kertoi, että hyväntekeväisuusalus Lifelinen päästäminen satamaan oli kertapäätös, jolla haluttiin ratkaista kriisi, joka aluksella oli alkamassa. Laivassa oli noin 230 tulijaa. Alus pyöri Maltaa ympäri viikon verran sen jälkeen kun Italia kieltäytyi ottamasta sitä vastaan.
Libyan aluevesirajan tuntumassa oli viime yönä kovasti liikennettä. Ainakin kaksi hyväntekeväisyysalusta, toinen kuuluisa m/s Open Arms, pyörivät ympyrää. Open Arms on vuosien aikana tuonut Eurooppaan tuhansia tulijoita. Lisäksi Merellä oli Italian rannikkovartiosto kuten myös Tunisian. Jotenkin ihmetyttää, että mitä tekemistä Italian rannikkovartiostolla on kaukana merellä lähempänä vieraan valtion aluevesirajoja kuin kotimaansa.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
huugo
huugo
29.6.2018 10:53

Vielä kun valtiot lisäävät tiedotusta Afrikkaan että avoimien ovien päivät Euroopassa ovat ohi ja merkel ei enää päätä koko Euroopan asioista. Ihmeen hitaalla nämä päättäjät tuntuvat olevan kun nyt vasta huomataan ettei Eurooppaan pyrkijät noilla laivoilla ole sotaa pakenavia syyrialaisia vaan Afrikkalaisia elintasopakolaisia ja lähes kaikki nuoria miehiä. Saas nähdä minkä liikeen salakuljettajat seuraavaksi keksivät. Onneksi dronet eivät kanna kovin isoja kuormia…vielä.

Rahanmenoa ne pelkää
Rahanmenoa ne pelkää
29.6.2018 11:15

Onko liian moni veropakoilainen lähtenyt saarelta pois ko. ongelman vuoksi? Alkaako kassa tyhjetä?

Anonymous
Anonymous
29.6.2018 12:17

Hyvähän se pelkästään on, että Italian rannikkovartiosto, uuden hallituksen komennossa, tarkkailee Libyan rannikon läheisyydessä tapahtumia.

SETÄNEN
SETÄNEN
29.6.2018 12:33

Voi saakeli sentään, nyt SOSSU-LINES joutuu miettimään uutta reittiä. Eiköhän olisi parasta vaan seilata suoraan Kööpenhaminaan tai Rotterdamiin josta on mainiot sossuyhteydet joka suuntaan?? Olisi kiva nähdä jatkojuttuja 3-4 vuoden päästä, miten noi laivoilla roudatut neekerit ovat pärjänneet Euroopassa. Kuinka moni on menestyvä, työssäkäyvä, Eurooppalaiseen yhteisöön täysin sopeutunut kieltä puhuva voittaja. Kuinka moni on rasismin takia joutunut rikosten polulle ja kuinka moni loisii sossurahoilla turpa täynnä khatia eikä osaa muuta kieltä kuin bantua.

Suomi Finland
Suomi Finland
29.6.2018 14:14

Ennen tunnettiin käsite nimeltä ’pakkosiirtolaisuus’. Erittäin laajalti on mm tunnettua Raamatusta, kuinka egyptiläiset veivät israelilaiset pakkosiirtolaisina orjiksi omaan maahansa.
Nykyään käsite on edelleen olemassa, mutta sanan ’pakko’ merkitys ei ole enää entisensä. Se viittaa nykyään siihen, että siirtolaiset vyöryvät sisään ja heidät on pakko ottaa vastaan, maksoi mitä maksoi.
Monet muistavat komediaelokuvan ’Hei, me lennetään!’…
Nykyään voisi tehdä elokuvan aiheesta ’Hei, me tultiin nyt!’… mutta se ei kyllä naurattaisi ketään. Katsojien naamat olisivat hyvin vakavia.

Faktus Palmu
Faktus Palmu
29.6.2018 15:43

Pieni ajatus vaan: Jos sosiaalitukia maksettaisiin ainoastaan maassa syntyneille maan kansalaisille niin mitään ”pakolaiskriisiä” ei olisi olemassakaan. Aika jännää, eikösvaan? Jos neekerit lopettaisivat 30 lapsen teon per akka, Afrikassa ei olisi nälänhätää. Aika jännää, eikösvaan? Jos muslimit rupeaisivat käyttämään aivojaan satuolentoihin sairaalloisen uskomisen sijaan, maailmassa ei olisi islamofobiaa eikä terrorismia. Aika jännää, eikösvaan? Jos juutalaiset rupeaisivat käyttämään aivojaan satuolentoihin sairaalloisen uskomisen sijaan, maailmassa ei olisi sotia. Aika jännää, eikösvaan? Jos maapallon ihmisasukkaat alkaisivat auttamaan ja välittämään toisistaan oman edun tavoittelemisen ja sairaalloisen typerän materian keräämisen ja muitten kadehtimisen sijaan, maailmassa ei olisi rikollisuutta eikä eriarvoisuutta. Aika jännää, eikösvaan? Eli mikä tässä kaikessa mättää? Helppo vastaus: Universumin typerin olento; Homo Sapiens. Hyvää loppuelämää kaikille!

acc
acc
29.6.2018 19:28
Vastaa...  Faktus Palmu

”Jos sosiaalitukia maksettaisiin ainoastaan maassa syntyneille maan kansalaisille niin mitään ”pakolaiskriisiä” ei olisi olemassakaan.”
Hyvä huomio. Jotain tuollaista pitäisi saada jonkun puolueen ohjelmiin. Tuota voisi kehitellä.

Anonymous
Anonymous
29.6.2018 17:01

Mikseivät nuo dumppaa lastia Korsikalle kun ranskassa on niin humaani pressakin?

Van, Mie
Van, Mie
29.6.2018 22:04
Vastaa...  Anonymous

Korsikalaiset eivät ole ”ranskalaisia”, vaan Korsikalaisia. 😉
Eli eivät ole niin humaaneja kuin ranskalaiset ja presidenttinsä.