Mikä oikein on Alternativ för Sverige?

AFS.png

Ruotsiin syntyi talven ja kevään mittaan uusi maahanmuuttokriittinen puolue Alternativ för Sverige (Vaihtoehto Ruotsille). Sen yksi perustajista on Sverigedemokraateista poispotkittu Gustav Kasselstrand. Hän oli mukana myös Sd:n nuoriso-osastossa.

Puolue perustettiin virallisesti 5. maaliskuuta ja se tähtää nyt syyskuun 9. pidettäviin Ruotsin eduskuntavaaleihin. Puolueen agenda on selvä: Ruotsi on kriisissä vuosikymmeniä jatkuneen löyhän maahanmuuton takia.
Puolueen mukaan yksikään nykyisistä puolueista ei voi ratkaista nykyisiä ongelmia, koska ne ovat itse aiheuttaneet kaikki ongelmat. Tässä on siis AfS:n ikäänkuin koko toiminna perusta. Oli perustettava täysin uusi vanhoista puolueista riippumaton puolue, jolla ei ole mitään vanhojen puolueiden agendoja ja varsinkaan piiloagendoja. Yksi tällainen ”piiloagenda” on se, että vanhat puolueet eivät voi koskaan puhua maahanmuutosta normaalien ihmisten tavoin. Niiden yksinkertainen kaava on ottaa koko ajan lisää Euroopan ulkopuolelta tulevia tulijoita ja se ohjaa niiden toimintaa.
Toisin sanoen, jos joku vanha puolue, riippumatta väristä, sanoo, että ”maahanmuutto on aiheuttanut ongelmia”, niin ne eivät tosiasiassa ikinä tarkoita sillä sitä, että tulijamäärä, tulijoiden kotimaistaan tuomat tavat tai vaikkapa wahhabisti-islam aiheuttaisi niitä ongelmia. Ongelmat johtuvat vanhojen puolueiden mukaan ruotsalaisista; joko huonosta kotouttamisesta tai muista ruotsalaisen yhteiskunnan rakenteellisista tekijöistä.
Tässä on AfS:n mukaan se suurin ongelma. Vanhat puolueet ajattelevat, että kunhan kotoutetaan tarpeeksi hyvin, ja ollaan tarpeeksi fiksuja, homma hoituu.
Alternativ för Sverigen puolueohjelma
Puolueen ohjelma on yksinkertainen. Sen mukaan turvapaikkamaahanmuuttoon on laitettava täydellinen stoppi, nollalinja. Ainoat turvapaikanhakijat mitä Ruotsi voisi jatkossa ottaa vastaan ovat naapurimaiden kansalaiset sellaisessa tilanteessa, jossa Ruotsi on ensimmäinen turvallinen maa. Jos lähialueilla syntyy konflikti, tai henkilö joutuu vainotuksi, Ruotsi voi tarjota turvapaikkaa. Mutta ennenkaikkea Ruotsi ei ole millään tavalla velvollinen ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita maailman toiselta puolelta. Varsinkin jos tulija on läpsytellyt läpi kymmenien turvallisten maiden läpi. AfS:n mukaan tästä ei pitäisi edes keskustella.
Toinen prinsiippi on takaisinpaluu. Nykyhallitus AfS:n mukaan arvioi, että vuosittain saadaan palautettua 5 000 kielteisen saanutta turvapaikanhakijaa, tai muulla tavoin karkoitettavaa. Pieni luku siihen verrattuna, että kielteisiä päätöksiäkin tehdään vuodessa kymmeniä tuhansia. Ruotsissa arvioidaan tällä hetkellä olevan kuitenkin vähintään 50 000 laitonta maassaolija, eli henkilöä, joka on saanut kielteisen oleskelupapäätöksen. Maahanmuuttoviraston systeemissä taas on tällä hetkellä vähintään 75 000 henkilöä odottamassa päätöstä.
AfS:n mukaan tilanne on tikittävä aikapommi.
Takaisinpaluuprosessi, tai pakkopalautus, miten vaan, on aloitettava välittömästi. Henkilö, joka saa kielteisen, on otettava välittömästi säilöön pakkopalautuksen valmistelua varten. Niin ikään ne henkilöt, jotka ovat tulleet Ruotsiin turvallisten maiden läpi, ja saaneet jo turvapaikan Ruotsista, on palautettava, koska Ruotsi ei ole ollut heidän ensimmäinen turvallinen maa.
Puolueohjelmassa on useita muitakin tapauksia, joissa paluuta pitää tehostaa. Kotimaissaan lomailleden luvat pitää peruuttaa. Niin ikään jos henkilöitä ei saada palautettua sen takia, että joku maa ei suostu ottamaan vastaan palautettavaa, on Ruotsin pyrittävä solmimaan sopimus kolmannen maan kanssa, joka korvausta vastaan ottaa tällaisia henkilöitä huostaan. Perheenyhdistämisohjelma lakkautetaan lähes kokonaan joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Silloinkin puolisolla on täydellinen elatusvelvollisuus perheestään.
Lisäksi puolueohjelmassa on muitakin ”kovalta” kuulostavia teesejä, joita en nyt tässä luettele kaikkia. Mutta kaikenkaikkiaan Alternativ för Sverigen puolueohjelma poikkeaa hyvin radikaalisti vanhojen puolueiden ideoista; maailmanlaajuisesta solidaarisuudesta ja loputtomasta vastuunkannosta maailman toiselta puolelta tulleisiin ihmisiin. Ero jopa Sverigedemokraatteihin on niin suuri, että kun lukee ja perehtyy AfS:n teeseihin niin Jimmie Åkesson vaikuttaa ”suvakilta” siihen verrattuna.
Svenskarnas parti, Ruotsalaisten puolue
Moni ei varmastikaan ole ikinä kuullut sellaisesta puolueesta kuin Svenskarnas parti (Ruotsalaisten puolue). Sen tausta oli kansallissosialistinen ja perustettiin 2008, kun Nationalsocialistisk Front lakkautettiin. Svenskarnas partilla on ollut joitakin paikkoja kunnanvaltuustoissa, mm Grästorpissa, jossa se sai yhden paikan valtuustosta. Silloin asiaa mainostettiin ensimmäisenä natsina kunnanvaltuustossa. Puolue lopetti kuitenkin toimintansa 2015 toukokuussa.
Se mikä on huomattavaa on se, että Svp sanoi jo tuolloin 5-10 vuotta sitten, että Sverigedemokraatit eivät ole ratkaisu Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaan. Svp:n mukaan Sd ei halua nollatoleranssia turvapaikkamaahanmuutolle vaan vain jollain tapaa ottaa haltuunsa sen, kontrolloida sitä. Pitää hommat hanskassa.
Alternativ för Sverigen ero Svenskarnas partiin on oikeastaan vain se, että AfS:llä ei ole kansallissosialismin ”rasitteita” ja ”natsikaikua” mukananaan raahattavana, johon taas SvP kaatui. (Vaikka tietenkin vastapooli sanoo kaikista toisinajattelevista natseina)
kaDSC_0160.jpg
Olisko Alternativ för Sverigestä vaihtoehto?
Kun vertaa Sverigedemokraattien linjaa AfS:n linjaan, niin huomaa jotakin kummallista. Nimittäin Sd alkaa tosiaankin näyttämään ”vanhalta puolueelta”. Pari viikkoa sitten Järvaviikoilla Tukholmassa puhunut Jimmie Åkesson sanoi:
– Ruotsin on ollut aina maahanmuuttajamaa. Ja tulee olemaan jatkossakin. Ruotsiin voi tulla ja Ruotsi kantaa vastuunsa. Tulijan on kuitenkin myös itse kannettava vastuuta elämästään.
Vaikka Åkesson on terävä puhuja ja osaa nöyryyttää Stefan Löfveniä mennen tullen, koska Löfven on pököpää, silti ero Alternativ för Sverigeen on merkittävä:
AfS: ”Turvapaikkamaahanmuutolle on laitettava nollatoleranssi.”
Sd: ”Ruotsi on ollut aina maahanmuuttajamaa ja on sitä jatkossakin.”
Tosiasiassa se mikä erottaa Sverigedemokraatit muista valtapuolueista on vain ja ainoastaan se, että Sd haluaa järkeistää turvapaikkamaahanmuuttoa. Ja ottaa niitä oikeita pakolaisia. Niin ikään palautuksia pitää hieman tehostaa. Kun taas AfS haluaa täydellisen stopin tulijoille. Yhtään ainoaa turvapaikanhakijaa, pakolaista tai muuten vaan kolmansien maiden tulijaa ei pidä ottaa enää vastaan. Palautukset on aloitettava välittömästi ja palautuskoneeseen pitää istuttaa jo turvapaikan saaneetkin. Jopa kansalaisuuden saaneita.
Summa summarum
Mitä enempi tutustuu AfS:n teeseihin niin huomaa, että Sd ei ehkä olekaan sellainen oikea vaihtoehto. Tai se on sellainen kevytvaihtoehto. Sd alkaa pikkuhiljaa pääsemään ”kalustettuihin huoneisiin”. (Tosin Jimmie Åkessonhan on habitukseltaan Ruotsin tyylikkäin miespolitiikko!)
Mutta voisiko olla niin, että Ruotsissa ei ole vielä edes nähty sitä jyrkkää ”ääripuoluetta”, jota äärimmäinen maa vaatii? Ruotsi kuuluu niihin Euroopan äärimaihin tulijoiden takia, joita ei hoidella enää kevyellä puutarhakriittisyydellä vaan se vaatii jyrkkiä ja päättäväisiä toimia. Toimia, joista ei neuvotella maailmanhalaajien kanssa, niistä ei anneta periksi eikä niiden ratkaisujen kanssa tehdä kompromisseja. Se vaatii nollatoleranssia alkaen tästä hetkestä.
Itse olin aluksi epäileväinen Italian suhteen, mutta nyt maa näyttää tehneen täyden käännöksen, olletikin, että se ei tapahdu tuossa tilanteessa yhdessä yössä. Kuten myös saksalainen Alternative für Deutschland. Näin  ollen itse katson (joka on vain mielipiteeni) että Sverigedemokraatit eivät ole vaihtoehto vaan Alternativ för Sverige.
Alternativ för Sverige kotisivut: https://alternativforsverige.se/
 
 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Olen pahoillani mutta
Olen pahoillani mutta
29.6.2018 21:43

Lycka till AfS! Kun näkee miten kivisen ja pitkän tien SD on saanut kulkea- ja kulkee edelleenkin- niin on vaikea uskoa että AfS pääsee parlamenttiin seuraavien 10 vuoden aikana.

”Ruotsi on ollut aina maahanmuuttajamaa ja on sitä jatkossakin.”
”Ruotsi on ollut aina maahanmuuttajamaa ja on sitä jatkossakin.”
29.6.2018 21:56

Tottahan se on. Onhan USAkin aina ollut maahanmuuttajamaa johon minunkin sukulaisiani muutti aikoinaan. Mutta se tärkein kysymys onkin määrä: otetaanko maahan 0, 100, 1000, 100.000 tai miljoona? Ennekuin asiaan voi ottaa kantaa pitää lukumäärä nimenomaan määritellä.
Jos Unkarikin laittaa nollarajan on suomalaisten ja ruotsalaisten jatkossa turha haaveilla sinne muuttamisesta.

Veljeskansallakin on rajansa
Veljeskansallakin on rajansa
29.6.2018 22:15

Niinpä. Se pitää ensin määritellä keitä päästetään ja keitä ei sekä lukumäärät, jos päästetään. Jos suomalaisia yrittäisi Unkariin vaikkapa 100.000 laittaisi Unkari todennäköisesti sille hyvin äkkiä stopin.

Refugeeskin mainitaan
Refugeeskin mainitaan
29.6.2018 22:35
Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
29.6.2018 22:00

Sivuat Italiaa tässä artikkelissa ja täydennän vähän maan paikallisvaalien (kunnallis) tuloksia toiselta kierrokselta: sekä Toscanassa että mm. Sienassa se Salvinin ”pahamainen” Lega voitti vaalit useilla alueilla, missä toisen maailmansodan jälkeen on ollut PYSYVÄ vasemmisto-keskustan hallinto. Eli kun poliittinen johto odotti, että parlamenttivaalien sekasorron jälkeen kunnalisvaaleissa palattaisiin (niinikään Suomen tapaisen median karsean panettelun jälkeen) normaaliin päiväjärjestykseen, niin tässä kävikin aivan päinvastoin: ”oikeistopopulistinen” ja etenkin maahanmuuttokriittinen Lega otti tyrmäysvoiton. Italialaiset ovat siis kerrassaan saaneet tarpeekseen globalismista ja ali-ihmisten elättämisestä ja niistä koituvista ongelmista.
Kansa on puhunut ja muu Eurooppa saa kiittää Italiaa. Toivo pilkahtaa odottamattomalta suunnalta.
Ehken jopa Ruotsin alternatiivillä on pienenpieni mahdollisuus päästä vaikuttamaan.

AfS = Tjafs?
AfS = Tjafs?
30.6.2018 10:16

Tottakai AfSllä on kannatusta ja se saa ääniä, varsinkin alle 30- kymppisiltä nationalisteilta jotka tykkäävät että SD on liian ”lagom”. Kysymys on vain kuinka paljon. En mitenkään voi tässä vaiheessa uskoa että AfS saisi 4% ja pääsisi eduskuntaan. Jos kansa kokee että maa menee koko ajan huonommaksi eikä SD riitä on AfSllä mahdollisuus neljän vuoden kuluttua. Jos tarpeeksi suuri osa kansaa ei koe tilannetta tarpeeksi pahaksi ei mitään muutosta tapahdu.

Van, Mie
Van, Mie
29.6.2018 22:08

Ruotsalaiset taisivat olla 40-luvun rähinässä innokkaimpia ei-sotivan maan kansalaisia jotka lähtivät Waffen-SSään reippailemaan.
Kuin kunnon Freudenthalit ikään.

karu meiniki yle
karu meiniki yle
29.6.2018 22:09

Yle Antoi murhatun pikkulapsen oikeuden käyntiin huomiotaan kokonaisen minuutin 20.30 uutissa
juttu tteateri taiteen esitäjistä kesti 3 kertaa pitempään
pistää jo hiljaiseksi näiden ylen monikuultuuri jumal ihmisten suojeleminen
tekivätpä he mitä kaameuksia tahansa
he tavalaan mitätöivät tällä uutisoinillaan sen uhrin totaalisesti
ylen uutis ankkuri ei ollut kovinkan järkytyneen näköinen kun hän kertoi elinkautis tuomiosta tällä monikuultuuri tekijälle
oma mielipide näiden monikuultuurien rikolisten suojelu ei ole tervellä pohjalla näillä ylen toimittajilla
jotain todella häiriitynyttä heidän mielen juoksussa on
ei empatiaa uhreille jos tekijä on monikuktuurin edustaja
päin vastoin heidän sympatiansa on monikuulturi rikolisten raiskaajien terroristien väkivaltaisten mamujen puolella
tai siltä se tuntuu että he yrittävät mitätöidä heidän rikosten vakavuuden
ainoastaan siksi kun he ovat matuja tai islamisteja

Vesa virtanen
Vesa virtanen
29.6.2018 22:11

Koko eurooppa sellaisena kuin sen nyt tunnemme tulee tuhoutumaan. Valkoihoinen kristillisen arvomaailman omaava väestö menee tyynen rauhallisesti alistuen polvilleen islamin ja Afrikan turpeahuulisten neekerpoikien edessä. Valkoinen nainen on hetken onnellinen monilululttuurisen agendansa kanssa kunnes se kirjaimellisesti pläjäyttää päin pläsiä. Ikävä kyllä valtaosa valkoisista miehistä on muuttunut soijapojilso, jotka tyynen rauhallisesti ja ilman vastarintaa hyväksyvät tämän persepanon ja kaikesta kivusta hulimatta uskottelevat itselleen, että näin sen kuuluu olla. Sanomattakin on selvää, että nekrut sun muut eivät pysty ylläpitämään yksinkertaistakaan tuotantoa missään muodossa. ( Zimbabwe hyvä esimerkki.) ja näin ollen tuhoavat itse itsensä. Jäljelle jää pieni valkoinen yhteisö, joka sulkee rajansa ja toivottaa hyvää jatkoa kaikille suvakeille, jotka tulevat huutamaan apua monilulttuurisen utopian romahduttua.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
29.6.2018 23:01
Vastaa...  Vesa virtanen

Eihän tuo Visegrádin nelikko Unkari, Tšekki, Slovakia ja Puola nyt ihan pieni yhteisö ole, ja Itävalta ja Italia ovat samalla tiellä liitymässä mukaan Intermariumin muodostamiseksi. On siinä jo hyvänlainen määrä nykyisin tuntemaamme valkoisen rodun kristillistä Eurooppaa säilymään vastaisuudessakin?

Räksy vai vaikuttaminen
Räksy vai vaikuttaminen
29.6.2018 22:17

Nuorille on aina annettava tilaa huutaa. He tietävät ehdottomasti ja parhaiten

Risto Kantonen
Risto Kantonen
29.6.2018 22:53

Olen huomannut sen itsekin että SD on alkanut pehmentämään retoriikkaansa, kalastelevat ääniä. Kannattaa aina pitää se mielessä että politiikka ja demokratia ovat hienoja nimiä suosiokilpailulle.
AfS näyttäisi sen sijaan puhuvan suoremmin ja se on hyvä, se pistää poliitikkoihin painetta. Asiat muuttuvat vasta silloin kun poliitikot kokevat henkilökohtaisesti päätöksiensä tulokset, joten suunta on ainakin oikea. Tosin tilanne on jo kauan aikaa sitten ylittänyt pisteen jossa pelkkä keskustelu riittäisi. Ruotsissa tarvitaan konkreettisia ja päättäväisiä käytännön toimia ja pian. Jotain on todennäköisesti sillä saralla onneksi tulossa, josta kielii vähän aikaa sitten lähetetty kriisivalmistautumisopas.

Kehvo Räimä
Kehvo Räimä
30.6.2018 00:40

Ruotsi kovin vaisusti lähti kolonialismiin aikoinaan, mutta on heillä oma valkoisen miehen taakkansa. Pitivät suomalaisia neekereinään vuosisatoja. Ja jälkeläisensä ovat rkp:ssa edelleen siirtomaaherroja

anti-sjw
anti-sjw
30.6.2018 01:08

Angry Foreignerilla on mielestäni parempi vaalianalyysi https://www.youtube.com/watch?v=QLNBE8VC89I (laittakaa englanninkielinen tekstitys päälle). Ikävä kyllä Ruotsilla ei ole enää neljää vuotta aikaa odottaa, että AfS:stä kasvaa merkittävän kokoinen valtiopäiväpuolue. SD:n sijoituksella taas tulee olemaan merkitystä Ruotsin keskusteluilmapiirin vapautumisessa. Italian vaalit oli hieman eri tilanne, kun siellä hallinnutta vasemmistokoalitiota lukuunottamatta melkein kaikki puolueet enemmän tai vähemmän maahanmuuttokriittisiä ja taktikoinnille jäi pelivaraa.

huugo
huugo
30.6.2018 06:26

En usko muutokseen ennen kuin wanhat puolueet murskataan pois. Noilla vanhoillisilla puolueilla on joka paikassa ja hallinoissa porukkaa ja niiden siivominen on jumalaton urakka. USA:n ja Trumpin politiikka on juuri tätä nykyään. No kun aikaa kuluu, homma helpottuu.

Rami Routa
Rami Routa
30.6.2018 10:08

no jos ny ensin äänestettäis SD tä, ettei äänet hajaannu, ja sit seuraavis vaaleis taas uusi tilanne arvio

Ei kannata riidellä pois tätä tilaisuutta
Ei kannata riidellä pois tätä tilaisuutta
30.6.2018 10:23
Vastaa...  Rami Routa

Nimenomaan. Tärkeintä on saada maahanmuutto- ja EU- kriittinen puolue hallitukseen jotta päästäisiin edes aloittamaan.

Sam Colt
Sam Colt
30.6.2018 13:13

Ääniosuudet on yksi asia ja virkamiehistö toinen. Ihan kuin Suomessa: jos joku virkamies saa palkkaa siitä, että tekee vahinkoa yhteiskunnalle (hyysää mutiaisia) niin se haluaa jatkaa sitä työtä. Pysyvä toimeentulo estää näkemästä edessä olevaa tuhoa.
Löfven on typerys. Kumma että Ruotsin demarit tuollaisen ottivat johtajakseen. Ei tosin ihme, jos vaihtoehtona oli Mona Sahlin tai muu konna.

Naulan kantaan
Naulan kantaan
30.6.2018 15:12
Vastaa...  Sam Colt

Ten Points!

Anonymous
Anonymous
1.7.2018 20:06

Suomi tarvitsee oikean työväenpuolueen (SDP ei ole ollut sitä enää vuosiin) joka on vasemmistoon kallellaan mutta maahanmuuttokriittinen. Persut on liian oikeistolaisia ja juntteja mutta ainoa maahanmuuttokriittinen vaihtoehto.