Ruotsin poliisi valmistautuu maanantaina alkavaa erikoisrajavalvontaan

polisen_twitter_image.png

Ruotsin poliisi kertoo iltapäivällä julkaisemassa tiedotteessaan, että se aikoo ensi maanantaista 2. heinäkuuta alkaen alkaa harjoittamaan rajatarkastuksia useilla rajanylityspaikoilla. Tehotoimia aiotaan jatkaa ainakin 11. marraskuuta asti.

Ruotsin hallitus teki vuonna 2015 päätöksen, että maa palauttaa EU:n sisäiset rajatarkastukset yleisen järjestyksen ja sisäisen turvallisuuden takia. Sen jälkeen hallitus on päättänyt, että tarkastuksia jatketaan tarkoituksena valvoa turvapaikanhakijoiden tuloa sekä mahdollisia terroristeja.
Tosin viimeisen vuoden aikana ainakaan Tanskasta Kööpenhaminasta tulevaa liikennettä on tarkastettu vain satunnaisesti. Kööpenhaminasta tulee kymmeniä junia päivän aikana Malmöön ja rajanylitystarkistuksia on tehty kerran viikossa. Öresundin sillan yli kulkevaa autoliikennettä ei ole valvottu kuin normaalilla huumekoiravalvonnalla.
Poliisi arvioi kuitenkin, että tilanne on nyt muuttunut sen jälkeen kun tilanne aiemmin hieman rauhoittui. Tiedotteessa sanotaan:
– Arvio siitä, että uhkakuva on nyt hieman erilainen kuin aiemmin. Hallituksen arvion mukaan tilanne on sellainen, että rajapoliisi tarvitsee mahdollisuuksia tehdä rajatarkastuksia myös muillakin rajanylityspaikoilla.
Tätä taustaa vasten poliisi aloittaa maanantaina rajatarkastukset kaikissa Etelä-Ruotsin laivasatamissa, jonne tulee matkustajalaivaliikennettä Saksasta. Öresundin sillalla alkaa autoliikenteen valvonta kuten kaikkissa Tanskasta Ruotsiin tulevissa autolauttasatamissa.
Lisäksi tarkistukset tulevat voimaan Tukholman ja sen ympäristön  matkustajalaivasatamiin. Niin ikään rajatarkastukset aloitetaan suurimmilla lentokentillä Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Skavstassa.
Poliisi kehoittaa tiedotteessan pitämään mukana henkilöpapereita tai passia ylittäessä rajaa, myös jos henkilö tulee Pohjoismaista tai muista Schengenmaista.
Polisen

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Risto Kantonen
Risto Kantonen
29.6.2018 23:09

Noniin, nyt on oikea suunta. Kaikkiin solmukohtiin tarvitaan tiukka valvonta.

Kesälomat ja kaikki
Kesälomat ja kaikki
30.6.2018 00:08

Turismi kärsisi, jos poliisi olisi poliisi

Paavo Peltonen
Paavo Peltonen
30.6.2018 00:51

Ja paskat kärsii

Esa
Esa
30.6.2018 10:11

Tarkoitit varmaan turvapaikkaturismi kärsii

Mikä syynä, RAPO?
Mikä syynä, RAPO?
30.6.2018 03:33

Odottaako rajapoliisi uutta mukapakolaishyökyaaltoa tai uutta terroristijytkyä?

huugo
huugo
30.6.2018 06:20

Eli viimeksi 2015 Ruotsin rajaviranomaiset dumppasivat yli 30 000 läpsyttelijää Suomeen oikein pilettien kera, onko tämä operaatio samantapainen.

Risto Koponen
Risto Koponen
30.6.2018 10:23

Ruotsissa on syyskuussa vaalit. Ennen vaaleja täytyy poliisinkin leikkiä kiinnostusta ruotsalaisten turvallisuuteen, jottei vaaleissa ruotsidemokraatit enään lisäisi kannatustaan 28% prosentista. Uhkanahan on se että 50% ja yli saattaa olla mahdollisuuksien rajoissa, etenkin jos Malmössä asuvat kunniakulttuurin huumegangstat vähän ”auttaa” ruotsidemokraatteja saamaan lisää kannatusta. Tosin yli 50% kannatus vaatii todella tehokasta ”apua”, jossa saadaan enemmän aikaiseksi kuin Pariisissa 13.11.2015 kun Eagles of Death metal konsertoi Bataclanissa. Ottaen huomioon mitä tänä vuonna on jo TAPAHTUNUT MALMÖSSÄ tämäkin on mahdollisuuksien rajoissa.

Tellervo Nyberg
30.6.2018 14:59
Vastaa...  Risto Koponen

Ihmettelen kantaasi Risto Koponen, millä perusteilla sinä et halua että Ruotsin Demokraatit eivät saisi enempää
ääniä?Missä on Demokraattinen Ruotsi? Meillä ei ole oikeutta ruveta yhtäkään puoluetta syrjimään, ei sossuja eikä
Ruotsin Demokraatteja! Ruotsi ei ole kommunistinen, eikä muslimiinen maa, joten SD:llä on aivan samat mahdollisuudet ja HUOM = OIKEUDET saada vaikkapa +75 prosenttia ääniä!
Missä on rehellisyys ja missä on se, että katsotaan mikä Ruotsin kansalle on kaikkein parhainta?
Onko se unohdettu???
Tällä hetkellä puolueiden vaihto on tärkeää ja asemiltaan oikeuden mukainen, että annetaan välillä muidenkin hoitaa Kansaamme, on aivan paikoilllaan, ettei Ruotsin valtio romahda täydellisesti ja Hallitusta ohjaisi väärät Politiikot, jotka ajattelevat vain omaa ja oman puolueensa parasta, ei kansan!!!!!!
Maan poliittiisen Johtajan pitää tehdä työtä koko kansan edestä, että saadaan Ruotsin valtio taas kukoistamaan!
Tähän työhön pelkästään SD:llä on luonnon lahjat laittamaan kätensä ruoriin ja ohjaamaan valtion tukevalle pohjalle, ettei maa ja kansa ROMAHDA ja tukehdu!!!
Joten ajatelkaapa hyvät ihmiset ainakin kaksi kertaa, ketä äänestätte, mikä olisi kaikkein parasta Ruotsille???
Tällä menolla, kun syytetään yhtä hyvää puoluetta ja meinataan heidät heittää ulos koko valtiosta, niin vihaajat tekevät valtavan suuren taloudellisen romahduksen Ruotsille!Tämä on totta!
Olemme jo nyt nähneet, mihin tilaan Ruotsi on ajettu nykyisen Hallituksen ollessa Ruorissa!! Ruotsi on pian uppoava laiva, jos Hallituksessa ei tapahdu muutosta ja sinne saada järkeään täyttäviä politiikkoja, jotka viha puheiden sijasta alkaisivat rakastaa kansaa ja myöskin toinen toisiaan ja ennenkaikkea Jimmyä ja SD:tä! Meidän Jumalamme on antanut Jimmy Åkerssonille viisautta poliitikoksi ja antaa HÄNEN johdettavakseen maan ja hänet tulevaksi johtajaksi!
Jimmy tulee saamaan Ruotsin valtion kukoistamaan uudelleen! Nyt Ruotsi on vajoamassa ja luhistumassa kokonaan, ellei johdossa ja politiikkojen kesken tule muutosta ja he toinen toistaan pitävät yhtä suuressa arvossa, kuin itseään!
Sama koskee Suomeakin!
”Mitä sinä teet toiselle hyvää, niin se tulee SINULLE itsellesi kaksinverroin ajallansa takaisin!
Mutta jos sinä teet pahaa toiselle, niin sekin tulee SINULLE tublaten pahat tekosi takaisin, jo tässä ajassa, missä me olemme nyt elämme!!!” Sanoo meidän Jumalamme Pyhässä Raamatussa!”
Että kannattaa harkita, kun rupeaa toista syyttämään ja tuhoamaan heidän Elämänsä työtä, vaikkapa SD:n työtä
syytätte ja yritätte tuhota heidän työnsä, jonka he ovat saaneet tehtäväkseen Jumalaltamme, viisaudella ja rakkaudella Ruotsin kansan ja maan hyväksi toimia ja myöskin voimaa tehtäväänsä hän on saanut meidän Taivaan Isästämme!
Se tulee kostautumaan teille 100%! Jos sorratte ja estätte hänen työtään! Jumala on antanut meille järjen, jolla me ajattelemme ja viisauden, tehdä hyviä johtopäätöksi ja hyviä tekoja lähimmäisillemme!, Myöskin Poliitikassa, toistemme ja sen valtion hyväksi jossa elämme! Siunaavat terveiset teille kaikille, mihin puolueeseen kuuluttekin. ”Herramme Jeesus Kristus kyllä tietää senkin ja tuntee teidät kaikki ja tietää tekonne ja mitä olettet suunnitelleet tehdä maan ja kansanne hyväksi!”!
Rakkain ja”AURINKOISIN” terveisin, joka sulattaa myöskin meidän sydämmemme kovuudenkin!Ja saa meidät rakastamaan myöskin toisin ajattelevia kanssamatkaajiamme! JUURI SINUA, siunata tahdon= Tellervo!

Van, Mie
Van, Mie
30.6.2018 14:47

Onkos ruottalaisilla heijän omat pride-viikot nyt maanantaista alkaen?
Ettei vaan Isis olis tulossa pridettään?

Anonymous
Anonymous
1.7.2018 14:13

Ja mitä tekee Mykkänen? Annas kun arvaan…kieltää kaiken tällaisen ”rasistisen” toiminnan?