Sverigedemokraateille ei aiota antaa valiokuntapaikkoja vaalien jälkeen

Alliansen.png

Ruotsissa syntyi eilen pienoinen paniikki kun oikeisto-porvarillinen puolueliittouma Alliansen ilmoitti, että se aikoo antaa Sverigedemokraateille paikkoja valiokuntien puheenjohtajina. Tähän asti Sd:llä ei ole ollut sijaa valiokunnissa.

SVT:n politiikan asiantuntija Mats Knutson loihe lausumaan:
– Tähän asti paikat valiokuntien puheenjohtajina ja varapuheenjohtajina on jaettu perinteisten blokkien välillä. Jimmie Åkessonille tämä olisi nyt suuri menestys. Hänhän on yrittänyt normalisoida sverigedemokraattien kuvaa ja saada puolueesta kuin minkä muun tahansa puolueen.
Nyt kaikki Allianssenin puolueet ovat vetäneet sanansa takaisin sen jälkeen kun sosiaalidemokraatit ilmoittivat, että ei missään nimessä.  Liberaalipuolueen puheenjohtaja Jan Björklund kirjoittikin Twitterissä, että kysymys puheenjohtajapaikoista Sd:n kanssa on kuollut.
– Alliansenin keskustelee asiasta sosiaalidemokraattien kanssa kuinka paikat jaetaan. Kun sosiaalidemokraatit sanovat selvän ei (sverigedemokraateille) niin kysymys ei ole enää ajankohtainen.
Keskustan Annie Lööf perui myöskin puheensa ja ilmoitti Twitterissä, että muut puolueet eivät aio tehdä yhteistyötä tai neuvotella asioista sverigedemokraattien kanssa.
– Teimme virhearvioinnin kuinka asia muotoillaan. Keskustalla ei ylipäätään ole koskaan ollut ajatusta neuvotella sverigedemokraattien kanssa tai äänestää heitä puheenjohtajapaikoille.
SVT
Näyttää siis siltä, että Sverigedemokraateilla ei ole tulevien vaalienkaan jälkeen mitään sijaa tärkeillä paikoilla maan johdossa. Niin yksimielisiä suurimmat oppositio- ja hallituspuolueet ovat asiasta.

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
tira
tira
29.6.2018 16:47

Turha surra Saksan demokraattisen tasavallan (DDR) poismenoa; olemme saaneet tilalle Ruotsin demokraattisen kuningaskunnan (SDK). Aikamoista sylkemistä äänestäjien kasvoille: puuhastelkaa nyt vaan niiden pikku vaalilippustenne kanssa mutta ME olemme jo nyt ennen vaaleja päättäneet keiden kanssa suostumme leikkimään.

siinä se autuus aukeaa maan mädättäjille
siinä se autuus aukeaa maan mädättäjille
29.6.2018 22:21
Vastaa...  tira

No niin,eihän siinä mitään.niin kauan nuo mädättäjät leikkivät jumalaa,että Sd llä on 51% kannatusta.
Kiireesti mädättäjät kehitysmaalaisille maahantunkeutujille Ruotsin kansalaisuuksia.”Häliäkä välle” jos
valta siirtyy afriikkalaisille,kunhan vain Svärjedemokraatit saadaan pidettyä pois asioista päättämässä.

parhaiten-nauraasejokaviimeksinauraa
parhaiten-nauraasejokaviimeksinauraa
10.9.2018 22:41
Vastaa...  tira

Ihmeelliseltä tuntuu ruotsalaisten käsitys demokratiasta ? Sitä ruotsalainen ei pane pahakseen,josjoku islmisti nousee vaikka ministeriksi allahin avulla.Mutta että ruotsalainen, joka ajattelee erilailla asioista suvaitsevaisen maailmanparantajan kanssa,hänet on teilattava hinnalla millä hyvänsä.
Kuinkahan loistavaan tulevaisuuteen suvaitsevaiset uskovat tällä politiikalla pääsevänsä.

Alliansen ojasta allikkoon
Alliansen ojasta allikkoon
29.6.2018 17:02

Tämä kertoo enemmän Alliansenista kuin Sverigedemokraateista. Alliansen horjuu, huojuu ja tanssii Ruotsin suurimman ja epäpätevimmän takinkääntäjän pillin mukaan. Sen tajuavat myös äänestäjät.
Tämä typerä veivaaminen on pelkästään positiivista SDlle ja tuo lisää ääniä. Alliansenin on vielä pakko nöyrtyä pakon edessä. Ainoastaa Moderaateilla on suht hyvä kannatus (silti pienempi kuin SDn). Muut allianssitoverit ovat pikkunilkkejä tai jopa tuskin hengissä (KD) ja vailla omaa linjaa.

huugo
huugo
29.6.2018 17:30

Ruotsin kansan on aika päättää asioistaan ihan itse ja se onnistuu äänestämällä oikeita päättäjiä toteuttamaan kansan tahtoa, yksinkertaista. Toivon Ruotsalaisille viisautta tässä asiassa. En usko että ovat niin idiootteja että hakaavat päätään seinään enää, koska katastrofi vaanii ihan kulman takana. Aika ylimielistä touhua noilta jotka mielestäni käyvät liian hitaalla käsittääkseen mitä maassa todella tapahtuu. Siperia opettaa ja nahkurin orsilla tavataan sanoi muuan legendaarinen hahmo vaikka kommunisti olikin.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
29.6.2018 17:36

vähän niinkuin hölmölässäkin, kuinka on mahdollista 1 % puolueella olla ministerin paikka, uuvatit??? tai rkp? kuinka ihmeessä demokraattisessa maassa voi olla näin epädemokraatinen hallitus??? vain svennulandiassa ja hölmölässä sekä kehitysmaissa….

oam
oam
10.9.2018 22:46
Vastaa...  Pertti Grandell

Tietenki hallitus voi olla koottuna vaikka kokonaan eduskunnan ulkopuolelta.Virkamieshallituksia on Suomessa ollut ,ei siiä lakia rikota mitenkään.

Kim Laitinen
Kim Laitinen
29.6.2018 17:52

Tuollaiset lausunnot sataa Sd:n laariin. Taas saivat lisää äänestäjiä.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
29.6.2018 18:08

Suomen pääpöhköt ovat jo tehneet samanlaisen suunnitelman siltä varalta että PS olisi suurin puolue seuraavien vaalien jälkeen.
”Ei lähdetä sen kanssa hallitukseen, eihän”.
Ei se demokratia mitään!

Valtsu
Valtsu
29.6.2018 19:16

SD vaalivoittoon niin saadaan maailmanhistorian mielenkiintoisimmat hallitusneuvottelut. Vaalivoittajan jättäminen ulos päätöksenteosta olisi vallankaappaus, ehtaa banaanitasavaltaa.

Catilina
29.6.2018 19:58

”Demokratia on kriisissä. SD uhkaa demokratiaa, kun ihmiset äänestävät sitä.”

J
J
29.6.2018 20:04

Onko eurooppalaisissa demokratioissa koskaan käynyt niin, että vaalien suurin puolue jätetään ilman hallitus-, valiokunta- ja puhemiespaikkoja? Toisaalta Ruotsi ei olekaan ollut mikään aito demokratia vuosikymmeniin.

Valtsu
Valtsu
29.6.2018 21:11
Vastaa...  J

Voi vaalivoittaja jäädä ulos hallituksesta, jos hallitusneuvotteluista ei vain tule mitään. Mutta se että muut jättäisivät vaalivoittajan täysin marginaaliin, eivätkä suostuisi ehkä edes puhumaan – sellaista ei ole tapahtunut, koska se ei oikeastaan enää ole eurooppalainen demokratia.

Hauki
Hauki
30.6.2018 17:32

En sanoisi, että tilanne olisi kuitenkaan lohduton koska sd sekä afs kasvaa korkoa ja jokaisen vaalikauden aikana kehitysmaa tunkeutuu aina vain enemmän paremminvoivankin äänestäjän mukavuusaluelle.
Ruotsin poliittinen tilanne on 2028 täysin erilainen kuin nykyään.

Kuninkaalle itsevaltius takaisin
Kuninkaalle itsevaltius takaisin
29.6.2018 21:31

En ole monarkisti, mutta kuningasval takin alkaa houkuttelemaan, jos vallassa tuommoiset kastuneen tulpan – ritarit ja taulapäät

kanander
kanander
29.6.2018 22:15

Ja tuoko ei muka olisi törkeätä poliittista syrjintää? Viidesosa ruotsalaisista on sossu-porvareille mitätöntä väkeä mutta kutsumattomat vieraat jatkuvan paapomisen kohteita. Pääministeri Löfkelmi haluaa aina vain lisää elätettäviä ulkomailta.