Sverigedemokraateille ei aiota antaa valiokuntapaikkoja vaalien jälkeen

Alliansen.png

Ruotsissa syntyi eilen pienoinen paniikki kun oikeisto-porvarillinen puolueliittouma Alliansen ilmoitti, että se aikoo antaa Sverigedemokraateille paikkoja valiokuntien puheenjohtajina. Tähän asti Sd:llä ei ole ollut sijaa valiokunnissa.

SVT:n politiikan asiantuntija Mats Knutson loihe lausumaan:

– Tähän asti paikat valiokuntien puheenjohtajina ja varapuheenjohtajina on jaettu perinteisten blokkien välillä. Jimmie Åkessonille tämä olisi nyt suuri menestys. Hänhän on yrittänyt normalisoida sverigedemokraattien kuvaa ja saada puolueesta kuin minkä muun tahansa puolueen.

Nyt kaikki Allianssenin puolueet ovat vetäneet sanansa takaisin sen jälkeen kun sosiaalidemokraatit ilmoittivat, että ei missään nimessä.  Liberaalipuolueen puheenjohtaja Jan Björklund kirjoittikin Twitterissä, että kysymys puheenjohtajapaikoista Sd:n kanssa on kuollut.

– Alliansenin keskustelee asiasta sosiaalidemokraattien kanssa kuinka paikat jaetaan. Kun sosiaalidemokraatit sanovat selvän ei (sverigedemokraateille) niin kysymys ei ole enää ajankohtainen.

Keskustan Annie Lööf perui myöskin puheensa ja ilmoitti Twitterissä, että muut puolueet eivät aio tehdä yhteistyötä tai neuvotella asioista sverigedemokraattien kanssa.

– Teimme virhearvioinnin kuinka asia muotoillaan. Keskustalla ei ylipäätään ole koskaan ollut ajatusta neuvotella sverigedemokraattien kanssa tai äänestää heitä puheenjohtajapaikoille.

SVT

Näyttää siis siltä, että Sverigedemokraateilla ei ole tulevien vaalienkaan jälkeen mitään sijaa tärkeillä paikoilla maan johdossa. Niin yksimielisiä suurimmat oppositio- ja hallituspuolueet ovat asiasta.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

17 thoughts on “Sverigedemokraateille ei aiota antaa valiokuntapaikkoja vaalien jälkeen

 1. Turha surra Saksan demokraattisen tasavallan (DDR) poismenoa; olemme saaneet tilalle Ruotsin demokraattisen kuningaskunnan (SDK). Aikamoista sylkemistä äänestäjien kasvoille: puuhastelkaa nyt vaan niiden pikku vaalilippustenne kanssa mutta ME olemme jo nyt ennen vaaleja päättäneet keiden kanssa suostumme leikkimään.

  54
  1. No niin,eihän siinä mitään.niin kauan nuo mädättäjät leikkivät jumalaa,että Sd llä on 51% kannatusta.

   Kiireesti mädättäjät kehitysmaalaisille maahantunkeutujille Ruotsin kansalaisuuksia.”Häliäkä välle” jos
   valta siirtyy afriikkalaisille,kunhan vain Svärjedemokraatit saadaan pidettyä pois asioista päättämässä.

   10
  2. Ihmeelliseltä tuntuu ruotsalaisten käsitys demokratiasta ? Sitä ruotsalainen ei pane pahakseen,josjoku islmisti nousee vaikka ministeriksi allahin avulla.Mutta että ruotsalainen, joka ajattelee erilailla asioista suvaitsevaisen maailmanparantajan kanssa,hänet on teilattava hinnalla millä hyvänsä.
   Kuinkahan loistavaan tulevaisuuteen suvaitsevaiset uskovat tällä politiikalla pääsevänsä.

 2. Tämä kertoo enemmän Alliansenista kuin Sverigedemokraateista. Alliansen horjuu, huojuu ja tanssii Ruotsin suurimman ja epäpätevimmän takinkääntäjän pillin mukaan. Sen tajuavat myös äänestäjät.

  Tämä typerä veivaaminen on pelkästään positiivista SDlle ja tuo lisää ääniä. Alliansenin on vielä pakko nöyrtyä pakon edessä. Ainoastaa Moderaateilla on suht hyvä kannatus (silti pienempi kuin SDn). Muut allianssitoverit ovat pikkunilkkejä tai jopa tuskin hengissä (KD) ja vailla omaa linjaa.

  45
 3. Ruotsin kansan on aika päättää asioistaan ihan itse ja se onnistuu äänestämällä oikeita päättäjiä toteuttamaan kansan tahtoa, yksinkertaista. Toivon Ruotsalaisille viisautta tässä asiassa. En usko että ovat niin idiootteja että hakaavat päätään seinään enää, koska katastrofi vaanii ihan kulman takana. Aika ylimielistä touhua noilta jotka mielestäni käyvät liian hitaalla käsittääkseen mitä maassa todella tapahtuu. Siperia opettaa ja nahkurin orsilla tavataan sanoi muuan legendaarinen hahmo vaikka kommunisti olikin.

  31
 4. vähän niinkuin hölmölässäkin, kuinka on mahdollista 1 % puolueella olla ministerin paikka, uuvatit??? tai rkp? kuinka ihmeessä demokraattisessa maassa voi olla näin epädemokraatinen hallitus??? vain svennulandiassa ja hölmölässä sekä kehitysmaissa….

  39
  1. Tietenki hallitus voi olla koottuna vaikka kokonaan eduskunnan ulkopuolelta.Virkamieshallituksia on Suomessa ollut ,ei siiä lakia rikota mitenkään.

 5. Suomen pääpöhköt ovat jo tehneet samanlaisen suunnitelman siltä varalta että PS olisi suurin puolue seuraavien vaalien jälkeen.
  ”Ei lähdetä sen kanssa hallitukseen, eihän”.
  Ei se demokratia mitään!

  27
 6. SD vaalivoittoon niin saadaan maailmanhistorian mielenkiintoisimmat hallitusneuvottelut. Vaalivoittajan jättäminen ulos päätöksenteosta olisi vallankaappaus, ehtaa banaanitasavaltaa.

  20
 7. Onko eurooppalaisissa demokratioissa koskaan käynyt niin, että vaalien suurin puolue jätetään ilman hallitus-, valiokunta- ja puhemiespaikkoja? Toisaalta Ruotsi ei olekaan ollut mikään aito demokratia vuosikymmeniin.

  19
  1. Voi vaalivoittaja jäädä ulos hallituksesta, jos hallitusneuvotteluista ei vain tule mitään. Mutta se että muut jättäisivät vaalivoittajan täysin marginaaliin, eivätkä suostuisi ehkä edes puhumaan – sellaista ei ole tapahtunut, koska se ei oikeastaan enää ole eurooppalainen demokratia.

   15
   1. Eikä SD:stä tule edes suurinta puoluetta. Sossut voittaa ja se määrittelee jatkon..

    1. En sanoisi, että tilanne olisi kuitenkaan lohduton koska sd sekä afs kasvaa korkoa ja jokaisen vaalikauden aikana kehitysmaa tunkeutuu aina vain enemmän paremminvoivankin äänestäjän mukavuusaluelle.

     Ruotsin poliittinen tilanne on 2028 täysin erilainen kuin nykyään.

 8. En ole monarkisti, mutta kuningasval takin alkaa houkuttelemaan, jos vallassa tuommoiset kastuneen tulpan – ritarit ja taulapäät

 9. Ja tuoko ei muka olisi törkeätä poliittista syrjintää? Viidesosa ruotsalaisista on sossu-porvareille mitätöntä väkeä mutta kutsumattomat vieraat jatkuvan paapomisen kohteita. Pääministeri Löfkelmi haluaa aina vain lisää elätettäviä ulkomailta.

  10

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.