Tavio: EU:n siirtolaiskeskukset voivat lisätä siirtolaisuutta Suomeen

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) kertoo Brysselin EU-huippukokouksen turvapaikkapoliittisen päätöksen olevan Suomen kannalta täydellinen mahalasku, joka palvelee muiden maiden kuin Suomen etua.

 Tavio pitää ratkaisevana asiana sitä, että eri EU-maiden tilanteet poikkeavat toisistaan merkittävästi ja tämän vuoksi suurimmalle osalle EU-maista hyvä päätös voi koitua Suomelle kohtaloksi. Brysselissä pidetyn huippukokouksen päätöksellä Välimeren maihin perustettavat EU:n yhteiset turvapaikanhakijoiden maihinnousukeskukset voisivat ilman valtavia EU-lainsäädännön muutoksia lähinnä lisätä Suomen turvapaikanhakijamäärää.

 Tavio nostaa esiin kaksi ongelmakokonaisuutta.

 1. Suomeen tahtovat turvapaikanhakijat eivät mene keskukseen, vaan kiertävät ne ja saapuvat suoraan Suomeen.

 Jos paremman elintason perässä kulkeva siirtolainen ei saa maihinnousukeskuksessa itse valita kohdemaataan, vaan voi joutua vaikkapa Bulgariaan, hänen kannaltaan on parempi välttää keskukseen päätyminen.

 Useat Suomeen tulevat turvapaikanhakijat ovat valinneet Suomen kohdemaakseen myös siksi, että Suomessa on jo valmiiksi heidän sukulaisiaan tai ystäviään.

 Vaikkakin turvapaikanhakija taas päätyisi EU:n yhteiseen maihinnousukeskukseen ja saisi kielteisen turvapaikkapäätöksen, ei mikään estä Tavion mukaan nykylakien voimassa ollessa henkilöä kulkemasta ihmissalakuljettajien kyydillä Suomeen ja tekemään uutta turvapaikkahakemusta.

 1. Keskuksista tullaan mahdollisesti lähettämään lisää turvapaikanhakijoita Suomeen, jolloin turvapaikanhakijamäärä Suomessa kasvaa entisestään.

 Vaikka tämä tapahtuisi muodollisesti vastaanottavan maan vapaaehtoisuuden pohjalta, niin Tavion mukaan Suomen nykyisessä poliittisessa tilanteessa ei voida luottaa siihen, etteivät Suomen hallitukset toimisi EU:n mallioppilaina ja ottaisi vastaan kaikkia, jotka Italia tänne tahtoo lähettää. Jo aiemmin vuonna 2015 Suomi valikoitui huomattavan siirtolaisliikkeen kohdemaaksi, mutta Suomi silti poikkeuksena EU-maista otti vapaaehtoisesti sisäisin siirroin lisää turvapaikanhakijoita.

 Tavio pohtii myös tilannetta, että Suomessa istuva hallitus tahtoisi lisää turvapaikanhakijoita maahan. Siinä tapauksessa EU olisi luonut pian mekanismin, jonka kautta Suomen hallitus voisi nopeasti siirtää kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita Suomeen Välimereltä.

 Ylikansallista ratkaisua ei Tavion mukaan siirtolaiskriisiin tule löytymään, vaan ratkaisut on tehtävä kansallisella tasolla.

 – Näiden EU:n karvalakkipäätösten sijaan koko siirtolaiskriisiin ratkaisu olisi EU:n yhteisen turvapaikkapolitiikan lakkauttaminen ja vahvan mandaatin antaminen EU-jäsenmaille tehdä itse tahtomaansa turvapaikkapolitiikkaa, Tavio sanoo.

 

Ville Tavio

Kansanedustaja (ps.)

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Tavio: EU:n siirtolaiskeskukset voivat lisätä siirtolaisuutta Suomeen

 1. Jos leirivaihtoehto koetaan hyväksi asylyrittäjien taholta tulee se automaattisesti lisäämään tulijoiden määrää. Moni ajattelee luonnollisesti että kyllähän leiriltä aina voi hipsiä eteenpäin…

  Ja niin saamme Calaisin kaltaisia ”viidakoita” vähän jokapuolelelle:

  https://www.google.se/search?rlz=1C9BKJA_enSE678SE678&hl=sv&biw=1024&bih=653&tbm=isch&sa=1&ei=hAk2W5SsIKKU6ATRpqL4BQ&q=calais+jungle+migrants&oq=jungle+migrants&gs_l=mobile-gws-wiz-img.1.0.0i5i30.18713.31015..36007…0….153.2615.13j13……0….1…….1..0j41j0i8i30j0i19j0i30i19j0i5i30i19j0i67j0i30.AfdhnFCEfXg%3D

  13
 2. Pääministeri Sipilä:
  https://yle.fi/uutiset/3-10279702
  ”Rajavalvonta on jokaisen jäsenmaan oma asia. Suomi haluaa pitää siitä tiukasti kiinni tästä eteenpäinkin”
  Tästä ei ole ennen pidetty kiinni, nyt pidetään. Päättävät ne siellä EU-pippaloissa mitä tahansa.

  2
  2
  1. Sipilän puheet ovat tunnetusti rehellisiä uskovaisen miehen horinoita. Turvataan mielikuvitus olentoihin jos reaalimaailma ahdistaa liikaa.

   1. Just… tiedän tämän. Siksi jonkun toisen on hoidettava käytäntöön tämän Sipilän ”lipsahduksen”.

 3. Sipilä on YLEn mukaan sanonut näin. Hoidetaan seuraavat eduskuntavaalit siten, että pääministeri on vaikkapa Ville Tavio, joka pitää huolen siitä, että Sipilä on oikeassa.

  10
  1. Juuri näin. Seuraaviin vaaleihin pitää alkaa
   kampanjoimaan jo nyt!

   Jossain vaiheessa vaaleja edeltävää vuotta
   media ja poliitikot aloittavat Perussuomalaisia
   vastaan suunnatun kampanjan. He ymmärtävät
   että Persuille saattaa olla tulossa Jytky III ja
   sehän on toki estettävä millä hyvänsä keinolla.

   ”Hyvässä lykyssä” saamme uuden terrori-iskun
   tai muuta rikastusta juuri ennen vaaleja ja
   jos näin käy, se tietää ääniä Persuille ja muillekin
   nuiville ehdokkaille.

   Juuri ennen vaaleja tapahtuva tekninen vika
   olisi valtava ongelma mm. YLE:lle ja olisikin
   tavallaan hauska nähdä, miten sellaista mediassa
   käsiteltäisiin – vai käsiteltäisikö ollenkaan?

   Mestari olkoon meille suosiollinen!

  2. Minun puolestani sopii vaihtaa pääministeriä niin kuin jokaisen muunkin ministerin.Mutta pelkään kyllä afriikkalaisten maahantunkeuyumisen entisestään helpottuvan reippaasti, jos pääministerin nimi on joku Antti Rinne tai Touko Aalto.Sitä vaaraa ei nyt kuitenkaan ole, että se nimi olis Li Andersson vasemmistoanarkisti

 4. Suuri vaara on, että jos vaikka Touko Aalto pääsee vaalien jälkeen jonkulaisena ministerinä näistä asioista päättämään,Suomi tyäytetään mustilla miehillä.

  10
  1. Se voi olla, että pääministerinä on Rinne ja turvapaikkahaalinnasta vastaamassa Aalto. Noinkohan miljoona tulijaa siinä kohtaa riittää?

   1. Kaikki riippuu meistä äänestäjistä.Jps samoja pölvästejä’ äänestetään kun aina ennenkin ,niin väri muuttuu mustaksi turuilla ja toreilla vääjäämättä ,

 5. Jos EU todellakin perustaa leirejä Afrikkaan, niin niitä pitäisi kutsua turvaleireiksi. Leirissä oleva on jo turvassa, joten hän ei tarvitse turvaa eikä ole turvapaikan tarpeessa. Siirtolaiseksi tietysti saisi hakea minne vaan.

  Jos hakee Kanadaan siirtolaiseksi, niin hakea pitää Kanadan ulkopuolelta. Hakemus maksaa. Se hillitsee turhien hakemusten lähettämistä yhä uudelleen ja uudelleen. Kanadakin on ikävä kyllä mennyt Ruotsin ja Suomen suuntaan. On sopimus, että USA:sta tuleva ei saa hakea turvapaikkaa Kanadasta. Silti rikastajat ottavat taksikyytejä rajalle USA:n ja Kanadan rajalle ja kävelevät rajan yli. Kanadalaiset rajavartijat eivät estä tulijoita vaan jopa kantavat laukkuja.

 6. No niin, suunta on oikea, mutta aika näyttää ovatko leirit muuta kuin näennäinen ratkaisu. Suurin ongelma on kuitenkin se, että meiltä puuttuu ihan oikeasti Suomesta ja suomalaiseista välittävä johtaja, joka keskittyisi ajamaan tinkimättömästi meidän etuamme alemmuuskompleksisen ulkomaalaisten pokkuroinnin sijasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.