Göteborgin ysiluokkalaisista 68,2 % sai hyväksytyn päästötodistuksen.

kids-1093758_960_720

Göteborgilaisten nuorukaisten oppitulokset nousivat kuluvan lukuvuoden aikana jonkin verran viime vuodesta. Kun viime vuonna 67,3 % kaikista Göteborgin yhdeksäsluokkalaisista sai hyväksytyn päästötodistuksen niin tänä vuonna hyväksytyn sai 68,2 % oppilaista.

Angeredin alueen kouluissa tulos oli huonointa. 57,3 % oppilaista jäi luokalle ja Itä-Göteborgin alueen kouluista 57 %. Länsi-Hisingenin alueella tulos oli paras, vain 17,7 % oppilaista jäi luokalle ja kakkosena Örgryte-Härlanda-alueen yhdeksäsluokkalaisistakin vain 22,2 % jäi luokalle.

Maahanmuutajalähiöiden huonoon koulutukokseen vaikuttaa tietenkin myös se, että moni lapsi on juuri maahan tullut eikä sitä myöten osaa mitenkään täydellistä ruotsia. Ylläoleviin tuloksiin on laskettu mukaan kaikki lapset. Kun joukosta otetaan pois lapset, jotka ovat käyneet Ruotsissa koulua vähemmän kuin neljä vuotta tulos nousee muutamalla prosentilla.

Yritin vertailun vuoksi löytää tuloksia suomalaisista kouluista, mutta mitään sellaista listaa en löytänyt. Joku opettaja voisi kertoa oman näkemyksensä suomalaisten lasten koulutuloksista.

Tiedot tulevat Göteborg postenista.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Göteborgin ysiluokkalaisista 68,2 % sai hyväksytyn päästötodistuksen.

 1. Eikös Ruotsissa voi nykyisin läpäistä koulutusjärjestelmän yliopistotasolle ilman luku- tai kirjoitustaitoa.

  27
 2. Tuolla olisi lehtijuttu vuodelta 2013, jossa todetaan ”Ylen Tilastokeskukselta saamien tietojen mukaan 0,4 % peruskoululaisista jää luokalle joka kevät.” Eli vaikka ysiluokkalaisista jostain syystä jäisi keskiarvoa enemmän luokalleen, ei missään nimessä puhuttaisi kymmenistä prosenteista. https://www.imatralainen.fi/artikkeli/117016-viisi-imatralaisoppilasta-jai-luokalle-tana-kevaana

  Jos kolmannes jää luokalleen, niin seuraava kolmannes lienee varsin toistaitoisia. Ei siinä kovin montaa jää, jotka oikeasti tekevät opiskelemalla sosiaalisen nousun – tiedä sitten monellako sellaiseen on edes halua.

  21
 3. Oppiaineissa on varmasti vika. Jos kouluissa opetettaisiin järkevämpiä aineita, kuten ekologista autojen polttamista, soveltavaa raiskaamista, huumeiden myyntiä ja käsityötunnilla askarreltaisiin katkaistuja haulikoita ja pommeja, päästätodistukset olisivat huippuluokkaa.

  26
 4. Ja kun otetaan huomioon että Ruotsin ysiluokka vastaa Suomen ekaluokkaa, niin ihan hyvinhän noi veti ! Ei taida ihan lähitulevaisuudessa kyllä taida tulla uutta Ericssonia tai Saabia.. mut Ruotsista tulee jänniä pizzoja !

 5. Ensi vuonna lienee todella isoja ysiluokkia… Uskomatonta. Hervannassa ysiltä pääsee 99% Mistä ihmeen kiven alta Swedut ovat maahanmuuttajansa saaneet?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.