Sunnuntaiepistola: Kaikki joukolla paheksumaan

36490099_10155870764208542_3861451726846427136_n

Helsingin sanomien muutaman päivän takainen pilakuvakohu on aiheuttanut massiiviset määrä mutinaa ja paheksuntaa. Vanhassa juttusarjassa ”Hehän ovat kuin kaksi marjaa” Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia verrattiin eläinkirjan sikaan.

En oikein ymmärrä tätä paheksuntaa ja kaikenlaisia anteeksipyyntövaatimuksia. Ensinnäkin Helsingin sanomat on yksityinen media ja saa kirjoittaa julkaisuissaan mitä parhaaksi katsoo. Aivan samaan tapaan kuin Pt-media, MV-Media, Iltasanomat tai mikä tahansa yksityinen media. Pt-mediakin on saattanut joskus tehdä hieman mauttomia kuvashoppauksia, joita on paheksuttu. Ihan samalla tavalla Hesarin toimittelijatkin saavat tehdä kuvapareja oman mielensä mukaan.

Jos Hesari kuvaparilla osoittaa jonkinlaista puolueellisuutta, mitä sitten. Edelleen, Hesari on yksityisomisteinen media ja se saa olla niin puolueellinen jutuissaan kuin haluaa. Kuka muka oikeasti on niin naivi, että kuvittelee Hesarin olevan ikäänkuin jotenkin puolueeton media? Sillä on selvä agenda ja poliittinen suuntaus, joten se kannattaa ottaa huomioon.

Pt-mediakin on tietyllä tavalla puolueellinen. Vaikka mitään poliittista agendaa ei taustalla ole, kukaan ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, etteikö ymmärtäisi mikä on Pt-median agenda.

Jos Hesarille ei haeta kuvasta syytettä kiihotuksesta, se on vain hyvä. Nimittäin silloin huomataan kuinka puolueellisesti oikeuslaitos toimii.

Toiseksi en ymmärrä tilannetta, jossa ”valtamediaa” haukutaan naamat punaisina, mutta silti niiden juttuja luetaan ja ennenkaikkea jaetaan sosiaalisessa  mediassa. Ja niitä pidetään ikäänkuin jotenkin parempina lähteinä kuin pienmedioita. Älä jaa ”valtamedian” juttuja ainakaan Facebookissa ja Twitterissä.

Tietenkin medioiden juttuja voi kritisoida, että eipä siinä mitään. Kritiikin vastaanottaminen kuuluu medioiden toimeenkuvaan.  Mutta se märinä mikä Hesarin jutusta alkoi ja jatkuu, on naurettavuuden puolella.

Yle on tietenkin sitten eri asia. Se on valtiollinen laitos ja siltä soisi jotain neutraalisuutta. Mutta joka ei tällä hetkellä toteudu.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

13 thoughts on “Sunnuntaiepistola: Kaikki joukolla paheksumaan

 1. Noin on. Mutta kyllä virallista lehteä sitoo sananvapausvastuu, kun julkaisee kaikkien suomalaisten nimissä riippumattomana julkaisuna , käyttää vahvuuttaan väärin. Kuten YLE.

  13
  1. Just juu mutta jos olisi ollut husu syö paskaa niin rasisti ja oikeusjuttu olisi ollut . jos mainostetaan etiikasta jne. täysin mauton ja vielä kun putte ja trumppi on maailman miehiä tulossa ”neutraaliin maahan”. täyttä paskaa, ei mitään selityksiä että privaatti omistuksessa. kun kerran kirjoitin mv lehdessä että saatanan hs on juu###jen lafka tuli bannia että paukahti. kyllä joku raja kun vielä kehutaan lehti etikaasta niin helvetisti ja ylistetään ju###en painoksia..pistää pännii nää isot mediat. hs-pravda…iso vitsi

  1. Ymmärtääkseni toimia vastamediana, eli tuoda julki yhteiskunnallisesti ja kansainvälisesti tärkeitä asioita, jotka valtamedian eli ns. neljännen valtiovallan (kolme varsinaista ovat lainsäädäntövalta, hallintovalta ja tuomiovalta) edustajat jättävät huomiotta tarkoituksenaan vaieta ne kuoliaaksi?

   Helsingin Sanomat on Suomessa Yleisradion ohella valtamedian eliittiä. Mikäli Hesari kirjoittaa pääkirjoituksessaan tai Yle kertoo iltauutisissaan lehmien lentävän, seuraavana päivänä aivan liian moni suomalainen kertoo täysin vakavissaan lehmien lentävän.
   Heiltä on turha kysyä mitään perustetta tällaiselle näkemykselleen; he vain toistelevat että Hesari ja Yle sanoi niin, joten sen täytyy nyt vaan jotenkin olla niin, vaikka he eivät käsitäkään miten…!.

   Tästä syystä Helsingin Sanomat ja Yleisradio esiintyvät myös kansainväliselle yhteisölle Suomen mediaeliitin edustajien eliittinä. Ei liene siis aivan pikkuasia, jos tällaisen mediavallan käyttäjä alkaa tietoisesti ärsyttää maailman voimakkaimman suurvallan johtajaa?

 2. Paheksuminen on suvaitsevaisuutta, sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa!
  Voi meitä Winston Smith parkoja jotka emme tätä ymmärrä.

 3. Trump voi nostaa kunnianloukkaussyytteen. Ai ai ai- tyyriiks tulee Hesarille…

  11
  1. Mitäs jos Trumppi sanoisi helsingin vierailullaan kolleegalleen että pitäkää hyvänänne, ei tulla puolustamaan kun siaksi tituleeraavat. Olisi vihervasemmisto ja hesari varmaan ensin vikumassa Trumpilta apuja…

 4. Ongelma on siinä että Trump on maailman ainoa ihminen josta Hesari uskaltaa julkaista tällaisen kuvan. Esimerkiksi ketään imaamia ei missään oloissa kuvattaisi näin. Jos joku kuitenkin kuvaisi, Hesari olisi ensimmäinen paheksuja ja syyte olisi jo tekeillä.

  20
 5. Nyt rohkeasti joku media julkaisemaan vastaavanlainen pilakuva profeetta mohammedista, ja katsomaan minkälainen paskamyrsky nousee. Toinen vaihtoehto on tehdä pilakuva tuosta naurettavasta pride-kulkueesta.

  11
 6. Olkoot vain lehti vaikka kuinka yksityinen ja ajakoot mitä agendaa hyvänsä, siittä huolimatta jonkinlainen kunnioitus minkä tahansa valtion demokraattisilla vaaleilla valittua presidenttiä kohtaan on aina paikallaan. Kohteliaisuus kun kuuluu jokaisen hyviin tapoihin, mutta marxilaisilla hyvät tavat eivät ole koskaan olleet kunniassa. Tuossa kuvassa ei ainostaan solvata Trumpia henkilökohtaisesti, vaan myös amerikkalaisia, myös mustia, latinoja ja intiaaneja, jotka äänestivät Trumpia ja koko USAn presidentti instituutiota. Siksi en voi ymmärtää miksi ei kuvastaa saisi närkästyä?

  12
  1. Mistä asiasta ei nykyään joku pahoittaisi aina mieltänsä ?….aina alkaa joku metoo, someraivo yms..paskapillitys oli asia mikä hyvänsä.

 7. Kuva kertoo enemmän Hesarista kuin mitä se kertoo Trumpista. Hesari on arvoton vasemmistoblaska joka luulee saavansa pisteitä demokraattisen valtion demokraattisilla vaaleilla valitun presidentin ulkonäköä pilkkaamalla??!

  1. Kuva kertoo Hesarista ja se on hyvä. Jokaisen pitäisi osata arvioida mitä HS haluaa sanoa. Näinhän se menee, jos meillä on sananvapaus, se koskee myös Hesaria.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.