Lapin PS-Nuoret: Sodankylän varuskunnan säilyminen turvattava

Lapin Perussuomalaiset Nuoret osoittaa huolensa varusmieskoulutuksen ja varuskunnan säilymiselle Sodankylässä. Puolustusvoimat aikoo siirtää suurimman osan esikunnasta Sodankylästä Rovaniemelle. Siirtoa perustellaan esikunnan suojausmahdollisuuksilla ja kuinka Rovaniemellä on paremmat tilat sitä varten.

– Esikunnan siirtoon pitää suhtautua hyvin varauksella, koska siitä seuraavana askeleena voi olla varusmieskoulutuksen alasajo ja lopulta koko varuskunnan lakkauttaminen Sodankylässä. Puolustusvoimien keskittämispolitiikka vain aiheuttaisi vahinkoa Lapin maakunnalle, erityisesti Sodankylälle, arvioi piirin puheenjohtaja Johannes Sipola.
Lapin PS-Nuoret katsoo parhaimmaksi vaihtoehdoksi keskeyttää siirtoprosessi ja säilyttää esikunta ennallaan Sodankylässä. Jääkäriprikaatin keskittäminen yksistään Rovaniemelle ei toteuta alueellista hyötyä Lapin maakunnassa. Piiri näkee Sodankylän varuskunnan olevan puolustuksen lisäksi myös sosiaalisesti merkityksellinen Pohjois-Lapille. Varuskunnan puolustuksellinen merkitys voi myös kasvaa jäämeren radan myötä.
– Siirron perustelut vaikuttavat tekosyiltä, koska rauhan aikana esikunnan sijainnilla ei ole väliä ja sodassa taas esikunta ei voi jäädä yhdelle paikalle makaamaan pitkäksi aikaa, vaikka olisi kallioluolassa. Sodankyläläisiä ei pidä rangaista kapiaisten matka-ajan lyhentämisellä etelän johtoesikuntien ja Jääkäriprikaatin välillä, jyrähtää piirin varapuheenjohtaja Matti Haapala.
Johannes Sipola / puheenjohtaja

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
2.7.2018 18:35

Haapala unohtaa, että puolustusvoimat lakkautti toimintojaan Rovaniemeltä muutama vuosi sitten ja siirsi niitä Sodankylään. Asiakkaat ja yhteistyöviranomaiset jäivät kuitenkin Rovaniemelle, jonne Sodankylästä on epäkäytännöllistä kulkea päivittäin.

jippos123
jippos123
2.7.2018 19:34

Tuskin JPR:a mihinkään ollaan kokonaisuudessaan siirtämässä. JPR on kansainvälisesti tunnettu arktisten olojen koulutuskeskus missä käy aikapaljon myös ulkomaisia joukkoja koulutuksessa.
Tämän lisäksi kun otetaan huomioon Venäjän aika vahva panostus arktiselle suunnalle niin ei ole mitään järkeä vetää meidän ainoa varuskunta pois alueelta olkoonkin ettei sotia varuskunnista käydä.
Se missä esikunta sijaitsee niin sillä ei ole nykypäivänä mitään merkitystä asioiden johtamisen kannalta.

vai muka panomiehiä...
vai muka panomiehiä...
2.7.2018 20:35

Lappalaiset eivät varmaan ole hoksanneet että varusmiesten määrä vähenee lapissakin. Niiden pitäisi lisääntyä nykyistä paljon enemmän että varusmiehiä riittäutu kahteen varuskuntaa.
PItääkö etelän miesten tehdä kaikki?

Ihan sama
Ihan sama
2.7.2018 21:00

Yksi ja sama paskanhailee sodan syttyessä, että onko jossain lapin korvessa varuskuntaa vai ei. Putin jos tulisi rajan yli, niin ei siinä Suomi kauan vastusta.

mitäopimmetästä
mitäopimmetästä
30.12.2018 14:23
Vastaa...  Ihan sama

Putin ja Putin.
Jos Viro ei olis ollut Natomaa,venäläisen sotilaan pronssipatsaa oli vielläkin voitonmerkkinä entisellä paikallaan Tallinnassa.
Mitään ei uskaltaneet venäläiset tehdä pahoista puheistaan huolimatta,koska Viro on Natomaa.
Putin ei käy natomaiden kimppuun!

Essi
Essi
3.7.2018 08:13

Lapin puolustamisen järkevyyttä epäilen.

Piccolo army
Piccolo army
3.7.2018 11:21

Olen samaa mieltä.
Muutenhan uudet tulijat joutuvat kantamaan itse matkalaukkunsa.

Ajanhukkaa
Ajanhukkaa
4.7.2018 06:06
Vastaa...  Piccolo army

Juu ei noista varusmiehistä muuhan taida ollakkaan. Sota kun tulisi, menisi 2 tuntia (jos sitäkään), jonka jälkeen saa laukunkantajat nostaa kädet ylös valkoisen lipun kanssa. Sen jälkeen kannettaan varmaankin putinin laukkuja kiltisti. Essille sen verran, että tuskin on muidenkaan Suomen maanosien puolustuksessa, mitään järkeä tai hyötyä. Tappio olisi sodassa taattu 100% varmuudella.
Nähtävästi talvisotaan juuttuneet, armeijafanaatikot ottivat parista kommentista herneet nenään. Ikävä kertoa totuus, mutta sodassa teidän puolustustahdosta ei ole paskankaan hyötyä, voittoa ei tule kuuna päivänä, jos venäjä tulisi rajan yli panssareineen. Aivan sama vaikka miten helvetisti reservi-ammuskelette RK-kivääreillänne. Varmasti laittaa Suomi kohta hakemuksen paskat housussa natoon, kun tajuaa miten huonot on mahdollisuudet todellisuudessa.