Vaalitestini tulos: Moderaatit puolueena lähimpänä, yksilönä Sverigedemokraatit

Kuvakaappaus 2018-07-02 10-51-39

Tein Ruotsin vaalikonetestin. Tulos oli mielenkiintoinen. Puolueina lähimpänä olisivat Moderaatit, Liberaalit ja Keskusta. Sverigedemokraatit tulisivat vasta sijalla viisi. Sosiaalidemokraatitkin menevät edelle.

Tämä on siinä mielessä mielenkiintoista, että en ikinä äänestäisi Moderaatteja. Fredrik Reinfeldtin perintö on niin vahvasti läsnä. Vaikka puolue ”uudistuisi”, silti se kuuluu valtapuolueisiin, jotka ovat mahdollistaneet invaasion ja siltä pitäisi ottaa kaikki valta pois. Niin ikään Keskustaa ja SDP:tä en äänestäisi. Liberaalejakaan en, jos ei nyt ihan hampaita vedettäsisi ulos pakottamismielessä.
Sen sijaan yksilötasolla kolmen kärki oli sverigedemokraatteja. Vaalikoneen mukaan Tukholmassa lähimpänä olisivat Oscar Sjösted, Felix Byström ja Dennis Dioukarev.
Kuvakaappaus 2018-07-02 10-51-53
Tulos määräytyi 35:stä kysymyksestä josta oltiin eri mieltä tai samaa mieltä ja siltä väliltä. Jätin vastaamatta useimpiin kysymyksiin, joka oli siis ikäänkuin en kommentoi-vaihtoehto, kuten sellaisiin kysymyksiin, että pitäisikö koululaitos siirtää kunnalta valtiolle, pitäisikö perintöveroa nostaa ja pitäisikö valtion kantaa vastuu sairaanhoidosta läänien sijasta.
Sen sijaa vastasin jyrkänpuoleisesti sellaisiin kysymyksiin pitäisikö rukouskutsut kieltää, pitäisikö turvapaikanhakijoiden määrää lisätä ja pitäisikö juuri-maahan-tulleille tehdä ohituskaistoja työmarkkinoille.
Testi täältä: https://valkompassen.svt.se/stockholm/riksdag/

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Numento
Numento
2.7.2018 12:32

Ja Hannu Hanhi tekee testin. Sitten hän menee vaalikoppiin ja äänestää kuten testissä kerrottiin, vääntää onnen numeron kuten kerrottiin tai miten jo isoisä äänesti aikoinaan. Hannu luottaa onneensa edelleen vaikka Ahmed jo höyheniä pöllyttää. PS. vaikka vastaisi miten, ei saa Ruotsidemokraatteja ykkösvaihtoehdoksi.

Kossu
Kossu
2.7.2018 13:19

SD.lle ylivoimaisesti,seuraavana moderaatit…..yksityis henkilöinä Patrik Jönsson ja Johnny Skalin 80% ja muutkin SD.n ehdokkaat yli seittemän kymmentä pinnaa…alapuolelta kas kummaa Tomas beer ja mohammed =D =D

Anonymous
Anonymous
2.7.2018 13:41

jos kysymyksiä on paljon ja niillä on sama painoarvo maahanmuuttoasiat jää pieneen markinaaliin ja puolueeksi voi tulla mikä tahansa. Kysymykset pitäisi painoarvottaa. Joillekin maahanmuutto on se ainoa eikä muulla pajon väliä jollakin toisella se ei taas merkkaa mitään.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
2.7.2018 17:05

Yksinkertainen mulkattu vaalikone kysyy: ”Mitä puoluetta äänestät?”
Kun vastaat ”Sverigedemokraatteja”, niin kone ilmoittaa ”Sinulle sopivin puolue on Moderaterna”.

waTun tirkistelija
waTun tirkistelija
2.7.2018 17:25

SD 62, Mod.60

Ei rassissmia minnekääään
Ei rassissmia minnekääään
2.7.2018 18:14

Vaalikoneetkin on siis viritetty siten että äänestettäisiin oikein… hur överraskande

Valkoinen hetero
3.7.2018 08:19

”Hoitaako” Tieto enaattori myös tuonkin???