Ruotsin poliisijohto kertoo tilanteen olevan nyt hyvin vakava

action-21892_960_720

Örebron ampumistapauksen jälkeen Ruotsin poliisi laittaa kentälle kaikki resurssit mitä irtoaa. Mitä tämä sitten tarkoittaakaan. Maan poliisijohdon päällikkö Anders Thornberg kertoo medioille, että tilanne on nyt vakava.

– On todella vakava tilanne. Jengiampumiset rauhoittuivat vuoden alun jälkeen, mutta näyttävät taas räjähtäneen käsiin. Olemme laittaneet kaikki mahdolliset resurssit peliin ja priorisoimme koko Ruotsia, Thornberg kertoo SVT:n uutisille.
– Kyse on nyt törkeästä rikollisuudesta, murhia ja murhan yrityksiä avoimella kadulla. Kaikki laitetaan peliin, jotta tilanne saadaan rauhoittumaan. On mahdollista, että arkirikokset kuten pikku varkaudet yms jäävät hoitamatta, nämä vakivaltaisuudet menevät edelle.
Mitä poliisi voi käytännössä sitten tehdä? Ei mitään. Koko poliisitoimi perustuu siihen, että kun rikos tehdään, se tutkitaan. Jos uusruotsalaiset haluavat jatkaa ammuntaa, se jatkuu. Mutta poliisi ei voi sitä pysäyttää mitenkään.
 

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
4.7.2018 13:33

Mahtavaa, että poliisi julkisesti vinkkaa pienempien kepposteluiden jäävän nyt todennäköisesti selvittämättä. Ettei tarvitse rikollispoloisten tyytyä pelkkiin omiin analyyseihinsä kiinnijäämisriskin suhteen.
Huomaatteko, poliisi auttaa meitä kaikkia. Ihan kaikkia! Ihanaa! Muistetaan, että myös varkaat ovat uhreja. Eikä uhrin paikka sivistysvaltiossa ole vankila!

Ei viitsi, ei jaksa, ei osaa, ei ehdi
Ei viitsi, ei jaksa, ei osaa, ei ehdi
4.7.2018 18:03
Vastaa...  Anonymous

Ruotsin Poliisi ei ole enää 20 vuoteen välittänyt arkirikoksista eikä juuri pyhärikoksistakaan.

Risto Kantonen
Risto Kantonen
4.7.2018 13:37

Tämä ei tosiaan riitä, poliisilla ei ole riittävää miesvahvuutta eikä käytettävissä olevasta henkilökunnasta ole läheskään kaikilla riittävää koulutusta vastaamaan tähän tilanteeseen. Ruotsin poliisi on menettänyt aloitekyvyn jo kauan aikaa sitten ja tällä hoidetaan vain oiretta.
Tilanne saadaan hallintaan enää vain sotilaskriisinhallintaoperaatiolla. Kaikki uhka-elementit on tunnistettava, otettava kiinni, vietävä säilöön ja pidettävä siellä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että kokonaisia kaupunginosia pitää käydä huone huoneelta läpi sotilaspartioin.

Jaakkima
Jaakkima
4.7.2018 15:06
Vastaa...  Risto Kantonen

YK:n Rauhanturvaajat Ruotsiin. Ei mulla muuta.

Megafonit framille
Megafonit framille
4.7.2018 18:11
Vastaa...  Risto Kantonen

Rotat menevät koloihinsa jos isompi poliisiporukka marssii paikalle. Jos nyt edes uskaltavat marssia. Luultavasti huutelevat järjestyssääntöjä megafonin avulla nurkan takana.

Anonymous
Anonymous
4.7.2018 13:47

Voisitko arvon PT laittaa näihin juttuihin linkin alkup. ruotsalaiseen uutiseen niin näitä olisi helpompi linkittää eteenpäin niille jotka eivät suoraa PT mediaa halua uskoa, tämän jälkeen voisi hehkuttaa ainoaa suomalaista mediaa joka taas näistä kertoo?

acc
acc
4.7.2018 14:07
Vastaa...  Anonymous

Kiitos PT-medialle, joka ainoana suomenkielisenä julkaisuna kertoo Ruotsin tilanteesta. Tarkistin juuri IS:n sivut. Ei mitään. Sama juttu HS:n kanssa. Valtamedia vaikenee.

Suomen mokutusmedia on jopa Ruotsin mediaa huonompi
Suomen mokutusmedia on jopa Ruotsin mediaa huonompi
4.7.2018 15:42
Vastaa...  acc

No IS nyt on todellinen roskalehti. Sitä kiinnostavat vain isot ahterit, timmit kropat, kampaukset ja julkkisjuorut.

J
J
4.7.2018 14:17
Vastaa...  Anonymous

Paavo on suoraan kertonut ettei halua tukea Ruotsin ja Suomen valtamedioita klikkauksilla. SVT mainittiin lähteeksi ja se ei käytännössä eroa yleisestä tavasta mainita uutisen lopussa ”asiasta uutisoi ensimmäisenä media X”.

jrty
jrty
4.7.2018 15:26

Noita poliisin tiedotteita kannattaisi linkata, niitä on suvakkien vaikea kiistää, eikä klikkaukset ei sada valtamedian laariin.

Laita hakusanaksi Örebro
Laita hakusanaksi Örebro
4.7.2018 14:45
Vastaa...  Anonymous

Etkö itse osaa Kuukelista hakea?

"Charlie"
"Charlie"
4.7.2018 14:10

Joko poliisi pyytää hjälppiä Suomesta.
Rajakentsu varmaan sanoo että pakolaiset ampuu jos haluaa eikä sille voi mitään, ahkerimpien ampujien kassit kannetaan ja aseet huolletaan kun he tulevat asylum-perusteiselle R&R-lomalle.
Suomalaista veteraanieläkettä ja sotavammakorvauksia voi myös hakea koko pakolaismaailma.

Minä
Minä
4.7.2018 14:25

Mitä? Eikö Ruotsissa kyetä käsittelemään rikkauksia? Ovatko liiat rikkaudet pahasta?

paskajuttu
paskajuttu
4.7.2018 15:39
Vastaa...  Minä

Ainahan se on tiedetty,että liika rikkaus on pahasta.
Mutta tulipahan mieleeni ,kun nuo poliisit ajeleva helikopterilla tuolla.
Tuleekohan niillä mieleen,että jos rikastajilla sattuu varastossa olemaan
vaikkapa vaatimatonki sinko tai ohjus,millä voi posauttaa alas yläpuolella pörrääjät.

Carl Gustaf M/48
Carl Gustaf M/48
4.7.2018 18:22
Vastaa...  paskajuttu

Sellaisen salakuljettamiseksi rakennettu auto löydettiin juuri tullissa. SVT- uutisissa näytettiin miten auton pohja oli rakennettu autonmittaisen ohjuksen kuljettamiseen.

Timppa
Timppa
4.7.2018 14:36

Ei hätää. Löfven on kutsunut apuun ruotsin ainoat sankarit, kapteeni Carl Hamiltonin ja etsivä Martin Beckin.

Katso peiliin, sieltä se suurin syyllinen pällistelee
Katso peiliin, sieltä se suurin syyllinen pällistelee
4.7.2018 14:54

Löfven sanoo että ampujat ovat ”kylmäverisiä, raukkamaisia murhaajia” ja että nyt laitetaan ”todella kovaa kovaa vastaan” (SVT).
Miten olisi jos Löfven katsoisi peiliin ja kävisi hakemassa Reinfeldtinkin siihen viereensä sitä katsomaan…

Vittuuntunu Stadilaine'
Vittuuntunu Stadilaine'
4.7.2018 16:35

”todella kovaa kovaa vastaan” (SVT).
Aikovatko kyseiset soijapojat ”miekkailla” veltoilla pakastekuivatuilla katkaravuillaan? Mihinkään muuhun he eivät todennäköisesti pystyisi…

Sallikaa minun nauraa
Sallikaa minun nauraa
4.7.2018 15:02

Ei siitä ole kuin muutamia viikkoja kun TVn uutistenlukija sanoi ampumisten vähentyneen huomattavasti. Sitten meni muutama päivä ja alkoikin sen luokan präiskimisputki ettei ole ennen nähty.

RaiskaaNeSuomalaisetkin
RaiskaaNeSuomalaisetkin
4.7.2018 15:15

Rasmuksessa joku pahoittelee kun hänen kaverinsa jakavat valemedian juttuja Ruotsin ampumisista. Niitä ei kuulemma ole 🙂

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
4.7.2018 15:23

Ai nyt pistetään iso vaihde silmään. Kesälomat peruttu ja maanlaajuinen poliisipride päällensä? Joka mies bogoaa balettihameessa, kunnes kuolee? Pakolaiset nauravat itsensä tärviölle ja ihan huomaamatta edistyneesti integroituvat. Löveenin tavoite on aivan käsillä jo.

huugo
huugo
4.7.2018 17:18

Lisää poliiseja ja lisää oikeuksia uusruotsalaisia jengejä vastaan, rikolliset ahdistuvat ja poliisiväkivalta tuodaan tähän mukaan ja matujen raivo yltyy. Ja piiput kääntyvät poliiseja kohti, mellakoita ym. Kuin käsikirjoitus Los Angelesin mellakoista vuonna 1992 amerikoissa. Poliisi ei ensin puuttunut tilanteeseen, vaan katsoivat vierestä kun mustat riehuivat ja hakkasivat sivullisia valkoisia, mm. valkoisen rekkakuskin joka eksyi alueelle ja lehdistö kuvasi ”tapahtumaa”
Elämme jännittäviä aikoja länsinaapurissa. Ja noitahan on helppo lietsoa ulkopuolelta….kuka vaan taho.

jippos123
jippos123
4.7.2018 17:21

Ihan turha poliiseja on laitella kaduille kivitettäviksi ja ammuttaviksi janttereiksi jollei ne saa todella kovia voimankäytön oikeuksia. Pullahaleilla ja kivapuheellako se Löfven meinaa saada ulkomaan ganstat kuriin?
Löfvenillä valuu housuun kun vaalitkin on jo ovella.
Sen verran kehareita ganstatkin, että eivät hoksaa perseilynsä satavan ropinalla SD:n laariin ja jos SD saa enemmistön valtiopäiville niin voi olla, että perseilypäivät ovatkin ohi.

Eino ja Aina dialogissa- kaikki järjestyy
Eino ja Aina dialogissa- kaikki järjestyy
4.7.2018 17:51

Ruotsin Eino diskuteeraa nyt Ruotsin Ainan kanssa ja he päättävät tehdä tästä kymmenen vuoden seurantatutkimuksen. Syksyllä 2028 sitten diskuteerataan mitä johtopäätöksiä voidaan vetää.

Ilmari
Ilmari
4.7.2018 19:40

Ranskassa julistettiin poikkeustila ensimmäisen terrori-iskun jälkeen. Ruotsissa on aivan varmasti olemassa poikkeuslainsäädäntöä, joka voidaan ottaa käyttöön. Venäjältä voidaan pyytää Omonin miehiä apuun. Katsokaapa juutuupista Swedish polkee cd Russian police.

balle ramstedt
balle ramstedt
4.7.2018 21:41
Vastaa...  Ilmari

Kyllä Ruotsissa on joskus osattu. Viime sotien aikana ns. beredskaptidenin myötä mahdolliset infriltraattorit, joita oli tuhansia, laitettiin nippuun ja leireihin. No, Ruotsin siekailut natsiaikana on muutenkin unohdettu, että mitäs pienistä. Noin, muuten ruotsalaiset miehet ovat vähän samanlaisia kuin suomalaiset, pitkä pinna, mutta kun tarpeeksi kiristää, niin alkaa tapahtua. Diskuteeraaminen on vain pintaa.

Typerykset
Typerykset
4.7.2018 23:00

Jokohan olisi syytä pyytää armeija apuun järeämmällä kalustolla.