Ruotsin poliisijohto kertoo tilanteen olevan nyt hyvin vakava

action-21892_960_720

Örebron ampumistapauksen jälkeen Ruotsin poliisi laittaa kentälle kaikki resurssit mitä irtoaa. Mitä tämä sitten tarkoittaakaan. Maan poliisijohdon päällikkö Anders Thornberg kertoo medioille, että tilanne on nyt vakava.

– On todella vakava tilanne. Jengiampumiset rauhoittuivat vuoden alun jälkeen, mutta näyttävät taas räjähtäneen käsiin. Olemme laittaneet kaikki mahdolliset resurssit peliin ja priorisoimme koko Ruotsia, Thornberg kertoo SVT:n uutisille.

– Kyse on nyt törkeästä rikollisuudesta, murhia ja murhan yrityksiä avoimella kadulla. Kaikki laitetaan peliin, jotta tilanne saadaan rauhoittumaan. On mahdollista, että arkirikokset kuten pikku varkaudet yms jäävät hoitamatta, nämä vakivaltaisuudet menevät edelle.

Mitä poliisi voi käytännössä sitten tehdä? Ei mitään. Koko poliisitoimi perustuu siihen, että kun rikos tehdään, se tutkitaan. Jos uusruotsalaiset haluavat jatkaa ammuntaa, se jatkuu. Mutta poliisi ei voi sitä pysäyttää mitenkään.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

28 thoughts on “Ruotsin poliisijohto kertoo tilanteen olevan nyt hyvin vakava

 1. Mahtavaa, että poliisi julkisesti vinkkaa pienempien kepposteluiden jäävän nyt todennäköisesti selvittämättä. Ettei tarvitse rikollispoloisten tyytyä pelkkiin omiin analyyseihinsä kiinnijäämisriskin suhteen.

  Huomaatteko, poliisi auttaa meitä kaikkia. Ihan kaikkia! Ihanaa! Muistetaan, että myös varkaat ovat uhreja. Eikä uhrin paikka sivistysvaltiossa ole vankila!

  51
  1. Ruotsin Poliisi ei ole enää 20 vuoteen välittänyt arkirikoksista eikä juuri pyhärikoksistakaan.

   16
 2. Tämä ei tosiaan riitä, poliisilla ei ole riittävää miesvahvuutta eikä käytettävissä olevasta henkilökunnasta ole läheskään kaikilla riittävää koulutusta vastaamaan tähän tilanteeseen. Ruotsin poliisi on menettänyt aloitekyvyn jo kauan aikaa sitten ja tällä hoidetaan vain oiretta.

  Tilanne saadaan hallintaan enää vain sotilaskriisinhallintaoperaatiolla. Kaikki uhka-elementit on tunnistettava, otettava kiinni, vietävä säilöön ja pidettävä siellä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että kokonaisia kaupunginosia pitää käydä huone huoneelta läpi sotilaspartioin.

  50
  1. Rotat menevät koloihinsa jos isompi poliisiporukka marssii paikalle. Jos nyt edes uskaltavat marssia. Luultavasti huutelevat järjestyssääntöjä megafonin avulla nurkan takana.

 3. Voisitko arvon PT laittaa näihin juttuihin linkin alkup. ruotsalaiseen uutiseen niin näitä olisi helpompi linkittää eteenpäin niille jotka eivät suoraa PT mediaa halua uskoa, tämän jälkeen voisi hehkuttaa ainoaa suomalaista mediaa joka taas näistä kertoo?

  33
  2
  1. Kiitos PT-medialle, joka ainoana suomenkielisenä julkaisuna kertoo Ruotsin tilanteesta. Tarkistin juuri IS:n sivut. Ei mitään. Sama juttu HS:n kanssa. Valtamedia vaikenee.

   42
   1. No IS nyt on todellinen roskalehti. Sitä kiinnostavat vain isot ahterit, timmit kropat, kampaukset ja julkkisjuorut.

    23
  2. Paavo on suoraan kertonut ettei halua tukea Ruotsin ja Suomen valtamedioita klikkauksilla. SVT mainittiin lähteeksi ja se ei käytännössä eroa yleisestä tavasta mainita uutisen lopussa ”asiasta uutisoi ensimmäisenä media X”.

   20
  3. Ei ole mitään alkuperäistä uutista. Kaikki jutut perustuvat omiin ”tutkimuksiini” tai mm. poliisin yleisiin tiedotteisiin, joita jokainen media käyttää.

   Jos referoin, silloin mainitsen lähteen.

   Jos juttuja ei uskota se on sääli. Mutta en voi laittaa omien juttujen uskottavuuden parantamiseksi linkkejä kilpaileviin medioihin.

   38
   1. Noita poliisin tiedotteita kannattaisi linkata, niitä on suvakkien vaikea kiistää, eikä klikkaukset ei sada valtamedian laariin.

    23
 4. Joko poliisi pyytää hjälppiä Suomesta.
  Rajakentsu varmaan sanoo että pakolaiset ampuu jos haluaa eikä sille voi mitään, ahkerimpien ampujien kassit kannetaan ja aseet huolletaan kun he tulevat asylum-perusteiselle R&R-lomalle.
  Suomalaista veteraanieläkettä ja sotavammakorvauksia voi myös hakea koko pakolaismaailma.

  33
 5. Mitä? Eikö Ruotsissa kyetä käsittelemään rikkauksia? Ovatko liiat rikkaudet pahasta?

  31
  1. Ainahan se on tiedetty,että liika rikkaus on pahasta.
   Mutta tulipahan mieleeni ,kun nuo poliisit ajeleva helikopterilla tuolla.
   Tuleekohan niillä mieleen,että jos rikastajilla sattuu varastossa olemaan
   vaikkapa vaatimatonki sinko tai ohjus,millä voi posauttaa alas yläpuolella pörrääjät.

   15
   1. Sellaisen salakuljettamiseksi rakennettu auto löydettiin juuri tullissa. SVT- uutisissa näytettiin miten auton pohja oli rakennettu autonmittaisen ohjuksen kuljettamiseen.

 6. Ei hätää. Löfven on kutsunut apuun ruotsin ainoat sankarit, kapteeni Carl Hamiltonin ja etsivä Martin Beckin.

  24
 7. Löfven sanoo että ampujat ovat ”kylmäverisiä, raukkamaisia murhaajia” ja että nyt laitetaan ”todella kovaa kovaa vastaan” (SVT).
  Miten olisi jos Löfven katsoisi peiliin ja kävisi hakemassa Reinfeldtinkin siihen viereensä sitä katsomaan…

  33
  1. ”todella kovaa kovaa vastaan” (SVT).

   Aikovatko kyseiset soijapojat ”miekkailla” veltoilla pakastekuivatuilla katkaravuillaan? Mihinkään muuhun he eivät todennäköisesti pystyisi…

   14
 8. Ei siitä ole kuin muutamia viikkoja kun TVn uutistenlukija sanoi ampumisten vähentyneen huomattavasti. Sitten meni muutama päivä ja alkoikin sen luokan präiskimisputki ettei ole ennen nähty.

  29
 9. Rasmuksessa joku pahoittelee kun hänen kaverinsa jakavat valemedian juttuja Ruotsin ampumisista. Niitä ei kuulemma ole 🙂

  27
 10. Ai nyt pistetään iso vaihde silmään. Kesälomat peruttu ja maanlaajuinen poliisipride päällensä? Joka mies bogoaa balettihameessa, kunnes kuolee? Pakolaiset nauravat itsensä tärviölle ja ihan huomaamatta edistyneesti integroituvat. Löveenin tavoite on aivan käsillä jo.

  24
 11. Lisää poliiseja ja lisää oikeuksia uusruotsalaisia jengejä vastaan, rikolliset ahdistuvat ja poliisiväkivalta tuodaan tähän mukaan ja matujen raivo yltyy. Ja piiput kääntyvät poliiseja kohti, mellakoita ym. Kuin käsikirjoitus Los Angelesin mellakoista vuonna 1992 amerikoissa. Poliisi ei ensin puuttunut tilanteeseen, vaan katsoivat vierestä kun mustat riehuivat ja hakkasivat sivullisia valkoisia, mm. valkoisen rekkakuskin joka eksyi alueelle ja lehdistö kuvasi ”tapahtumaa”
  Elämme jännittäviä aikoja länsinaapurissa. Ja noitahan on helppo lietsoa ulkopuolelta….kuka vaan taho.

  14
  1
 12. Ihan turha poliiseja on laitella kaduille kivitettäviksi ja ammuttaviksi janttereiksi jollei ne saa todella kovia voimankäytön oikeuksia. Pullahaleilla ja kivapuheellako se Löfven meinaa saada ulkomaan ganstat kuriin?
  Löfvenillä valuu housuun kun vaalitkin on jo ovella.
  Sen verran kehareita ganstatkin, että eivät hoksaa perseilynsä satavan ropinalla SD:n laariin ja jos SD saa enemmistön valtiopäiville niin voi olla, että perseilypäivät ovatkin ohi.

  18
 13. Ruotsin Eino diskuteeraa nyt Ruotsin Ainan kanssa ja he päättävät tehdä tästä kymmenen vuoden seurantatutkimuksen. Syksyllä 2028 sitten diskuteerataan mitä johtopäätöksiä voidaan vetää.

 14. Ranskassa julistettiin poikkeustila ensimmäisen terrori-iskun jälkeen. Ruotsissa on aivan varmasti olemassa poikkeuslainsäädäntöä, joka voidaan ottaa käyttöön. Venäjältä voidaan pyytää Omonin miehiä apuun. Katsokaapa juutuupista Swedish polkee cd Russian police.

  1. Kyllä Ruotsissa on joskus osattu. Viime sotien aikana ns. beredskaptidenin myötä mahdolliset infriltraattorit, joita oli tuhansia, laitettiin nippuun ja leireihin. No, Ruotsin siekailut natsiaikana on muutenkin unohdettu, että mitäs pienistä. Noin, muuten ruotsalaiset miehet ovat vähän samanlaisia kuin suomalaiset, pitkä pinna, mutta kun tarpeeksi kiristää, niin alkaa tapahtua. Diskuteeraaminen on vain pintaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.