Eritrean ja Etiopian välinen rauhansopimus ei lopeta tulijoiden tuloa, koska koko sota ei ole ollut syy turvapaikkatulijoille

international-2654200_960_720.png

Tietojen mukaan Eritrean ja Etiopian välinen sota olisi lopetettu ja maat ovat allekirjoittaneet rauhansopimuksen. Tämä on siinä mielessä hyvä, että nyt kaikilta Euroopassa olevilta eritreaanoilta voidaan peruttaa turvapaikka ja lähettää heidät kotiin. Eritreaanot ovat olleet jostain syystä suuri kiintiöpakolaisten ryhmä.

Oikea kysymys kuuluuu: loppuuko eritrealaisten turvapaikanhakijoiden virta nyt Eurooppaan?

Ei tietenkään lopu, sillä eritrealaisten turvapaikanhakijoiden tulon syy ei ole tähänkään asti ollut kyseinen sota. Maat eivät ole ottaneet aseellisesti yhteen vuoden 2000 jälkeen, kuin satunnaisesti joissakin pikku kahakoissa rajavyöhykkeellä. Vuonna 2000 maiden välille solmittiin aselepo, olletikin, että varsinaista rauhansopimusta ei ole allekirjoitettu kuin vasta nyt. Sotatila ei siis ole käytännössä näkynyt mitenkään Eritrean kaupungeissa eivätkä siviilit ole huomanneet edes koko sotaa.

Miksi eritrealaisia on otettu turvapaikanhakijoina Eurooppaan? Se onkin hieman mystinen kysymys, mutta vastauksia on kaksi.

Jostain kumman syystä Länsi-Euroopan maat ovat myöntäneet turvapaikkoja ei sodan, vaan armeijan perusteella. Eritreassa on pitkä pakollinen armeija, myös naisille. Hyvällä tuurilla voi selvitä parissa vuodesa, pahimmillaan pesti voi kestää useita vuosia. Kukapa sitä armeijaan, mieluummin mukavaa elämää eurooppalaisten veronmaksajien kustannuksella. Toisin sanoen armeijakarkureita. Useat Euroopan maat ovat hyväksyneet tämän armeijakarkuruuden turvapaikan perusteena.

Toinen suuri syy turvapaikanhakijoiden Eurooppaan tulolle on ns. ulkomaalaisvero. Ts. jokainen eritrealainen, joka asuu maansa ulkopuolella, on velvollinen maksamaan muutaman prosentin tuloistaan kotimaahansa. Tätä veroa maksetaan vapaaehtoisesti tai pakolla. Ne, jotka eivät haluaisi maksaa, eivät voi ottaa yhteyttä kotimaassaan oleviin sukulaisiin ja henkilöä uhataan sukulaisten pahoinpitelyllä, jos ulkomaalaisveroa ei maksa. Jos henkilö tulee armeijakarkurina, hän saa pian yhteydenoton konsulaatista, jossa muistutetaan verosta.

Esimerkiksi Ruotsissa asuvat eritreaanot vievät säännöllisesti kymmenyksensä Eritrean suurlähetystöön, niin tekevät kaikkialla kotimaansa ulkopuolella asuvat eritreaanot. Myös Suomessa. Eritrean valtion taloudesta arvioidaan jopa liki puolet koostuvan tästä ulkomailla asuvien eritreaanojen ulkomaalaisverosta.

Armeijakarkurien lisäksi Eritrea lähettää ulkomaille myös vapaaehtoisia ”pakolaisia”. Kohdemaa on aina se, jonne helpoiten pääsee. Ja josta helpoiten irtoaa rahaa lähetettäväksi Eritreaan. Vaikka eritrealaiset voisivat muuttaa melko vapaasti Italiaan, se ei kannata. Pohjoismaista saa vastikkeetonta rahaa enemmän kuin Italiassa viinitilalla rypäleitä polkemalla.

Kun nyt tiedetään kaksi merkittävintä syytä eritrealaisten ”pakolaisuudelle”, voidaan kysyä mikä oikeastaan muuttuu jatkossa? Kun sota ei ole tähänkään asti ollut syy turvapaikkaan, miten se jatkossa voidaan perustella pois sillä, että sota, jota oikeastaan ei ole edes ollut, on loppunut.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Eritrean ja Etiopian välinen rauhansopimus ei lopeta tulijoiden tuloa, koska koko sota ei ole ollut syy turvapaikkatulijoille

 1. Ei sota ole tähänkään asti ollut mikään peruste turvapaikalle. Eliittimme vetoaa jatkuvasti ”kansainvälisiin sopimuksiin”, joita ei todellisuudessa ole olemassakaan.
  Ne todellisuudessa olemassolevat, kuten Geneven pakolaissopimus kertovatkin tällaista:

  https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1968/19680077/19680077_2

  Tiivistäen: pakolainen on henkilö,

  ”jolla on perusteltua aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi rodun, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskuntaluokkaan kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta, oleskelee kotimaansa ulkopuolella ja on kykenemätön tai sellaisen pelon johdosta haluton turvautumaan sanotun maan suojaan; tai joka olematta minkään maan kansalainen oleskelee entisen pysyvän asuinmaansa ulkopuolella ja edellä mainittujen seikkojen tähden on kykenemätön tai sanotun pelon vuoksi haluton palaamaan sinne.”

  Tämä on pakolaisen määritelmä. Ei puhettakaan sodasta tai hampaidenkorjauksista, joiden perusteella juhlapaikkoja tullaan hakemaan ja saadaan.

  Sanotaanpa sopimuksessa tällaistakin:

  ”Tämän yleissopimuksen määräyksiä ei ole sovellettava henkilöön, johon nähden on perusteltua aihetta epäillä, että:

  a) hän on tehnyt rikoksen rauhaa vastaan, sotarikoksen, tai rikoksen ihmiskuntaa vastaan, sellaisia rikoksia koskevien kansainvälisten sopimusten määritelmien mukaisesti;

  b) hän on tehnyt törkeän ei-poliittisen rikoksen pakomaansa ulkopuolella ennen kuin hänet on otettu tähän maahan pakolaisena;

  c) hän on syyllistynyt Yhdistyneiden Kansakuntien tarkoitusperien ja periaatteiden vastaisiin tekoihin.”

  Näiin siis se tärkein todellisuudessa olemassaoleva sopimus pakolaisuudesta ja sen epäämisestä, muun muassa. Tämän mukaan kun mentäisiin, ei ongelmia juuri olisikaan.
  Mutta eliittimmepä ei halua noudattaa olemassaolevia kansainvälisiä sopimuksia, vaan itse keksimiään.

  39
  1. Juuri näin.

   Mitähän se kansainvälinen oikeus ja tehdyt sopimukset kertovat siitä, että karkotettuja ei oma maa voi olla ottamatta vastaan? No, vaikka niitä olisi olemassakin, niin olisivat ilmeisesti vessapaperin arvoisia, koska ihmisoikeudet, rasismi ja muu plaa plaa plaa! Kummasti monet asiat joustavat ja vääntyvät vaikka tuhannelle mutkalle, kun niin halutaan.

   11
 2. No voidaan olettaa, että armeija siellä on jollain tavalla elättänyt asevelvollisia, pitänyt ainakin ruoissa..?

  Jos nyt rauhan tultua asevelvollisuutta lyhennetään rajusti niin silloinhan nämä ihmiset jäävät ilman ruokaa, jolloin siirtolaisuus jatkuu nälänhädän takia..?

  (Yritin tässä eläytyä jonkinlaiseen nilkkimäiseen suvakki-/rikastajalogiikkaan.)

  25
 3. Ei edes Suomen Perustuslaki suojaaa suomalaisia omilta päättäjiltään – muista nyt puhumattakaan. Hankkikaa astaloita!

  28
 4. Alhainen ÄÖ on Euroopan ongelma, kun tämä kusetus näemmä menee läpi.

  31
  1. Eritrealaisen älykkyyspromille 85, kyllä eurooppalaiset ovat älyllisesti kehareita.

   12
 5. Siellä on Eritrean viidakot täynnä villejä akavalaisia, joko sinä olet tilannut omasi? Toimi nopeasti, sillä rikollisia on painettu vain rajoitettu määrä (limited edition). Tuskin sieltä muita tulee, ellei Sipilä tee Eritreasta Suomen sateliittivaltiota, jolloin hyvällä tuurlla saamme jokaiselle oman kotineekerin, 5-henkiselle perheelle 5 matua jne.

  23
  1
 6. Viis siitä mikä on ollut e-laisten tulon syynä, ei se ole pääasia. Nyt kun Al Jazeerakin toitottaa että RAUHA on tullut niin tottakai uskomme sen ja toimimme sen mukaan. Eli Sarven pojat KOTIIN ja äkkiä. Äkkiä ennenkuin uusi ”sota” syttyy.

  21
  1
 7. Kyllähän syitä keksitään lisää kansainvallukselle, ja sieltä kyllä neekeritä piisaa ne ei sieltä lopu ja koko ajan sikiää valtavaa vauhtia uutta populaatiota. Kanit ja rotat jää toiskesi. Syyksi voisi laittaa vaikka huonot digiyhteydet ja tukiasemien puute.

  16
  1
  1. Joka vuosi väki lisääntyy Afrikassa 40:llä miljoonalla. Vaikka miljoona otettaisiin Eurooppaan vuosittain, väestön kannalta sillä ei ole mitään merkitystä. Sen sijaan vastaanottavat maa ovat vaikeuksissa ja Suomessakin velkaa on kohta enemmän kuin EU sallii. Kohta tulee komissaari Käteinen, joka dumppaa tänne ne 1,8 miljoonaa hirveän työvoimapulan paikkaajaa. Kantasuomalaisille tulee entistä tukalammat oltavat. Maahanmuuttajat ovat ainoa ryhmä, joiden menoista ei karsita silloinkaan. Villi arvaus on, että sillä kohtaa suomalaisen pinna palaa lopullisesti.

   13
 8. Eli Suomalainen aseistakieltäytyjä saa näillä perusteilla turvapaikan esim. Norjasta tai Yhdysvalloista. Näin sen pitäisi mennä, jos ythenevää linjaa pidetään. Ikävä kyllä taitaa ainoastaan päteä jos Suomalainen aseistakieltäytyjä on musta mies tai mieluiten muslimi.

  11
  1. Israelissahan on myös pitkä asevelvollisuus. Tänne vaan! MEILLÄ ON TILAA JA RAHAA!

   8
   1
 9. STOPP kaikenlaiselle muka- asyylille ja mieluiten kaikelle asyylille öht sanoo:

  Antaa Etiopian, Eritrean ja Zoomalian lähetellä mitä tykkäävät- EI SITÄ OLE PAKKO OTTAA VASTAAN JA PÄÄSTÄÄ MAAHAN, saatanan tollot poliitikot.

 10. ”Eritrea lähettää vapaaehtoisia pakolaisia maihin jotka vastaanottavat heitä helpoiten”. Valitettavaa, että joku kehtaa kirjoittaa näin. Itse olen paikanpäällä nähnyt miten tuskallinen ja erittäin vaatallinen matka on tuon kaiken lävitse Eurooppaan. Kuten tämän hetken uutisista huomataan, miten kummankin maan johtajat halailevat toisiaan ja kunnioittavat toisiaan kertoo sen mielestäni, että poliittinen korruptio on saatu kytkettyä pois ja maat voivat edistää ekonomisan vailla korruptiota. Tälläistä näkymää katsoessa en pahemmin usko, että maasta lähetetään vapaaehtoisesti pakolaisia ulos maasta. Tälläisiä valheita näkee nykypäivänä useastikkin mediassa. Se on vain valitettavasti median syöttämää valhetta.

 11. Paluuviite: PT-MEDIA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.