Örebron tuplamurhista vangittu oli aiemmin mukana kaupungin terapiaohjelmassa

Islamic-State-front-cover

Örebron tuplamurhista vangitun entisen isis-sotilaan ja ruotsalaisten välinen yhteistyö on enempi kuin mielenkiintoinen. Nyt kyseessä oleva vangittu on somalitaustainen, joka on ollut Syyriassa perustamassa kalifaattia. Hänen kaksi veljeään ovat kaatuneet Syyriassa.

Örebron kunta on palkannut vuodesta 2013 alkaen erilaisiin tukitöihin isiksestä palaavia musliminuorukaisia. Vangitun velipoika oli oli jo ainakin vuodesta 2013 mukana sotahommissa ja palasi Örebrohon 2015. Paluun jälkeen hän tukityöskenteli kunnan puisto-osastolla haravahommissa. Tukitoimet menivät hukkaan, sillä mies lähti takaisin isikseen ja kaatui. Örebron kunnan ”syrjäytymisasiamies” Thomas Gustafsson kertoi 2015:
– Syksyllä 2013 saimme tietää, että 12 poikaa oli matkustanut lähi- Itään sotimaan. Osa pojista oli jäänyt Turkkiin, osa jatkoi Syyriaan. Puhuimme asiastaa poliisin kanssa kun he tulivat takaisin Ruotsiin, mutta poikia kohtaan ei ollut mitään rikosepäilyjä. Joten siksi halusimme auttaa heitä. Yksi, joka sai työharjoittelupaikan oli tämä poika, joka nyt kaatui pari viikkoa sitten. Hän työskenteli muutamman kuukauden. Sitten hän lopetti ja lähti takaisin sotaan.
Gustafsson kertoi edelleen, että on pettynyt kun hänen isis- terroristeille tarjoama työ ei muuttanut heidän elämänsä suuntaa vaan he palasivat kaikesta huolimatta takaisin sotimaan ja tappamaan.
2015 Ruotsissa oli menossa isis-sotilaiden ”kotiinpaluuttaminen”, johon otti osaa myös Mona Sahlin. Hän kertoi tuolloin, että Örebron kaupungin esimerkki on ihanteellinen tapa toimia kun nuorukaiset palaavat rintamalta.
– Tärkeää on huomata, että kaikki Syyriaan ja Irakiin matkustaneet eivät ole tehneet mitään kauheuksia. Niitä, jotka ovat tehneet jotain rikollista, täytyy luonnollisesti rankaista. Mutta on huomioitava, että iso osa pojista on viekkaudella ja vääryydellä houkuteltu mukaan ja he  eivät ole etukäteen tienneet mitä tuleman pitää. Kun he sitten ovat tajunneet homman nimen ovaat he palanneet heti kun se on mahdollista.
– Monilla on psyykkisiä ongelmia ja he ovat helppo kohde isis- värvääjille.
Näin siis Mona Sahlin 2015.
Luultavasti nyt tuplamurhista vangittukin on ollut kunnan tukitöissä puuhastelemassa, tai ollut ainakin mukana terapiaohjelmissa. Tässä tapauksessa terapiaohjelmat ovat menneet kuitenkin selvästi hukkaan.
 
https://pt-media.org/2015/01/20/1067/

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Numento
Numento
10.7.2018 11:52

Yhyyyyy…Örebrolaiset voivat joukkoruoskia itsensä kun terapiat ja pullahalit eivät olleet riittäviä. Olisi pitänyt antaa uusi Volvo ja nätti miel. alaikäinen perhetyttö käyttöön ja pauttiarallaa semmonen 100 000SKr / kuukausi diskorahaa. Iso ja uusi kämppä tietty keskustasta. Näin ei tehty ja tässä tulos. Moninkertaista sotasankaria ei arvostettu tarpeeksi.

Valtsu
Valtsu
10.7.2018 12:47

Kun päänkatkoja-siviilimurhaaja-raiskaajalle tarjotaan yhteiskunnan erityispalveluja, vaikuttaa rahan poltto tynnyreissä ihan fiksulta hommalta. Kun aktiivisesti terroristijärjestön toimintaan osallistuneet ovat uhreja, ei voi kuin hävitä.

imaami
imaami
10.7.2018 14:03
Vastaa...  Valtsu

Aika jännä juutu tuo ISIS-soppa. Savonlinnan verran väkeä (parhaimmillaan tai pahimmillaan) saa koko maailman sekaisin ja maailman suurimmat ja parhaimmatkaan armeijat eivät pärjää noille, USA ja Israel.
Sitten kun Venäjä tulee ja laittaa paskiaiset kuriin niin jo muuttuukin ISIS taas syyrian kapinallisiksi ja suojelun tarve on aivan välttämätöntä.
Miettikää, 30 kilomatua saa koko maailman polvilleen ja kun tiedetään esim koulutustaho niin onko aivan mahdoton ajatus että taustalla olikin ohjailemassa aivan joku muu taho.
Otetaan nyt vaikka ISIS-videot. Normisti ählyjen kuvaamia videoita ei voi edes katsoa kun kamera liikkuu laidasta laitaan sellaisilla G-voimilla ettei mitään rajaa. Sitten kun Daesh kuvaa niin jo on laatu jopa parempaa kuin hollywoodissa ohjausta myöten. Miten tämä onnistuu ilman ulkopuolisten apua.
samoin ihmetyttää esim sähköt ja mobiiliverkot. Miksi niitä ei katkaistu IS-alueelta, edes Syyrian hallinnon toimesta?
Ihme sirkusta

Näin.
Näin.
10.7.2018 13:52

”Monilla on psyykkisiä ongelmia ja he ovat helppo kohde isis- värvääjille” Lue: Heillä kaikilla on geneettisesti hyvin alhainen älykkyysosamäärä ja he ovat naurettavan helppo kohde isis- värvääjille.

Puosuvaari
Puosuvaari
10.7.2018 13:55

Pahinta on, että tätä on jatkunut Ruotsissa jo vuosia, vuosikymmeniä, mutta oppi ja kokemukset eivät vain millään mahdu poliitikkojen päähän – sen verran vieraantuneita ovat todellisesta elämästä.

Sarvessa Rauha
Sarvessa Rauha
10.7.2018 13:56

Afrikan Sarveen on nyt tulossa rauha. On siis korkea aika kuskata kaikki somput, eritreaanot ja etiopiaanot takaisin kotimaahan niin säästymme monelta tulevalta rikokselta.

anti-sjw
anti-sjw
10.7.2018 14:27
Vastaa...  Sarvessa Rauha

Ei tulossa vaan Somaliassa on todistetusti lomailtu joukolla jo ainakin vuodesta 2011 lähtien. Katso Halla-ahon kirjallinen kysymys 22.8.2012: http://halla-aho.com/scripta/kirjallinen_kysymys_somalien_suojeluntarpeesta.html Eritreaanot taas pakoilee pelkkää asevelvollisuutta.

Kaikki Kotiin
Kaikki Kotiin
10.7.2018 15:59
Vastaa...  anti-sjw

Etiopia ja Eritrea ovat päässeet väleihin viime päivinä ja somput lähetettäköön siinä samalla kun on kerran samasta Afrikaanojen Sarvesta kysymys:
https://m.youtube.com/watch?v=Fu2qftpJZr4

Anonymous
Anonymous
10.7.2018 16:54

Osalle ei riittänyt pikkulapsia raiskattavaksi, vaan joutuivat tyytymään vanhempaan tavaraan. Mitään kauheaa ei tällöin ole koskaan voinut tapahtua. Rangaistukseksi hengiltäraiskaajalle annetaan puistoharavointia, halimummoja ja ilmainen loppuelämä. En ihmettele, että taas Kalifaatti kutsuu poikiaan. Siellä on sentään paljon fiksumpaa porukkaa, kuin Ruattissa. Itsekin ryhdyn ennemmin terroristiksi, kuin muutan Ruåtsiin, hyi ***tana!

trackback

[…] Örebron tuplamurhista vangittu oli aiemmin mukana kaupungin terapiaohjelmassa […]