Vuoden paras rasmus: Kaivosmiestä esittänyt virolainen kuviteltiin ”blackfaceksi”

Virossa kehittyi hauska rasismiskandaali, joka levisi suomalaisiinkin rasisminvastustelijoihin. Tallinnan liikenneviraston liikenteenhallinnan osastopäällikkö Talvo Rüütelmaa poseeraa valokuvissa ”blackface-naamiossa”, mutta totuus olikin sitten jotain muuta.

Asian paljasti Facebook-ryhmä Salliv Eesti (Suvaitseva Viro, joka on rasmuksen kevytversio). Salliv Eesti esittää asian siten, että Talvo Rüütelmaa esittäisi kuvissa tummaihoista. Ryhmän mukaan blackface ei sovi enää tälle vuosituhannelle.

– On todella surullista, että tällä vuosituhannella on olemassa ihmisiä johtotehtävissä EU:n jäsenmaassa Virossa, jotka pitävät tällaisia rasistisia ”viihdejuttuja”, Viron rasmuksessa todetaan.

 

Virolaisen Rahvuslane.ee:n mukaan Talvo Rüütelmaa ei kuitenkaan ymmärrä mikä asiassa on ongelma. Hän kertoi toimittajille:

– Asiaa yritetään esittää nyt siten, että olisin loukannut jotakuta. Meillä oli kaupunginhallituksen kesäpäivä, jossa esiinnyttiin kaivostyöläisinä. Lisäksi siinä esiteltiin kaivostyöläisten työtä Kaivos-kongressissa. Esiinnyin tilanteessa kaivostyöntekijänä ja iholla on kivihiiltä. Tarkoitus oli esittää kaivostyöläisten kovaa työtä.

– Minulla kuvassa oli jopa kaivostyökaluja. On täysin mielivaltainen ja väärä tulkinta, että asiassa yritettiin loukata ihmisiä [rodullisia], Talvo Rüütelmaa kertoo.

Rüütelmaa myös kysyy, että jos hän sattuisi menemään leipurien kongressiin esittämään leipurin työtä ja ripottelisi päällensä jauhoja, niin syytettäsiinkö häntä silloin ku klux klanin tukemistesta.

Asia on saanut Suomenkin rasisminvastusteluryhmässä Rasmuksessa suuret puitteet ja asiaa paheksutaan 100 prossan pintaan. Rasisminvastustelijoiden mukaan virolaisilta on loppunut järki. Muuan rouva kertoo, että ei tämän takia aio matkustaa ruskeiden lapsiensa kanssa enää ikinä Viroon. Niin ikään rasmuksessa tulee esille hauska ilmiö; yksi kuvissa esiintyvä nainen kuvitellaan mieheksi, joka esittää naista. Tosiasiassa kuvissa oleva nainen on vain hieman hmmm… kolho.

Näin rasisminvastustelijat taas kerran näkivät rasismia siellä, missä rasismilla ei ollut asian kanssa mitään tekemistä. Tällä kertaa rasisminvastustelijat kuvittelivat kuvissa olevan naiseksi pukeutuneita miehiäkin.

Ajatelkaa kuinka paljon maailmaan mahtuu kuviteltua rasismia. Nyt tämäkin juttu jäi elämään suomalaisten rasisminvastustelijoiden mieliin elävänä esimerkkinä virolaisten massiivisesta rasismista.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

19 thoughts on “Vuoden paras rasmus: Kaivosmiestä esittänyt virolainen kuviteltiin ”blackfaceksi”

 1. Ihmisten yksityiselämää esittelevällä sivustolla esiintyi filmillä musta nainen, joka sai.. äärimmäisen hellyydenosoituksen kasvoilleen. Oliko kyseessä rasismi, kun spermanaamat ovat kuitenkin valkoisia?

  19
  1
  1. Minua on kyllä näissä rasismiasioissa ihmetyttänyt, että sperma on valkoista. Kaikilla roduilla.

   Miksi näin ja miksi tälle ei tehdä mitään asiantilan oikaisemiseksi. VHM-ylivaltaako taas??!!!
   Jotain rajaa kolonialismiin!!!1!

   20
  2. En ole ymmärtänytkään kuinka rasistinen teko ejakulaatio onkaan.

   Varsinkin jos se tapahtuu tumman naisen päälle.

   Tällöin rasmuslainen kiihottuu ylimmille kierroksille ja mäntä (koneessa vain yksi) saattaa jopa leikata kiinni, kun rasistinen valkoinen siemenneste alistaa alempana makaavaa tumma sukupuolioletettua (kun ei saa kai enää sanoa nainenkaan).

   Aina voi oppia lisää rasismin moniulotteisesta maailmasta.

 2. No tämä menee sarjaan avohoitopotilaiden harhat. Mistä löytää Suomen lähes kaikki avohoitotapaukset, no rasmuksesta tietenkin. Näille ei voi kun nauraa. Myös natsiharhat ovat noissa piireissä yleisiä, ei tarvitse kuin katso YLE:n aamulähetyksen jälkiviisaat viimeperjantailta niin pari rasmuslaista paljastui heti.

  30
  1. ei sitä YLE-paskaa sentään pakoteta katsomaan, vaikka siitä pakotetaan maksamaan

   18
  2. Kyllä tuolla Iikka Kiven -fb sivulla on ihan samanlaista öyhötystä.

  3. Oletteko panneet merkille, että psykiatrisessa hoidossa siirryttiin paljolti laitoshoidosta avohoitoon 1980- ja 1990-luvun taitteessa, eli juuri samoihin aikoihin kun Vihreä puolue ja Vasemmistoliitto perustettiin.
   Ainakin me tiedämme missä nuo ulos lasketut hullut nyt hilluu.

   26
   1. Anteeksi, olitkin jo sanonut saman asian. Alitajuntani kai luuli että olen sen itse keksinyt mutta olinkin väärässä.

  4. Kannattaa muistaa että 80-luvulla ajettiin alas mielisairaiden laitoshoitoa. Sen jälkeen kaikki tarvitsijat eivät päässeet edes avohoitoon. Niinpä he perustivat Vihreän liiton.

 3. Voihan kusetuskikkeliskokkelis. Tallinnassakin on suvakkiryhmä! On se tyhmyys siis levinnyt sinnekin.

 4. Valkonen mies ei saa enää liata töissä itseään tai saa Rasmuksen vihat päällensä.

 5. Hurjaa lukea rasmuksen tekstejä: paljon ihan random-videota ja kuvakaappausta, joissa väitetään olevan rasismia, vaikka kukaan ei oikeasti tiedä, mitä kuvissa tapahtuu. Valkoinen mies ajaa mustan miehen tukkaa – israelilaisen sortoa pakolaista kohtaan! Ainut vaan että mikään ei todenna kuvasarjaa: ei paikkaa, ei sortoa, ei mitään. Miten näin helpolla voidaan myydä asioita koulutetuille suomalaisille?

  1. Tee se itse testi – oletko mielenterveyspotilas:
   Jos pystyt katsomaan 10 minuuttia yhtäjaksoisesti esimerkiksi Emma Karin paatosta verenpaineen nousematta ole yställinen ja ota puhelin käteesi ja soita lähimmälle terveydenalan ammattilaiselle.

   Jos taas tuolin käsinojiin ilmestyy painaumat, kun tuskissasi puret hammasta ja puristat sormesi nyrkkiin vaahdon tullesta suusta Karin videota katsellessa olet suurella todennäköisyydellä terve ja omaat loogisesti toimivan ajattelukoneiston.

   Testin tulos edellyttää yhtäjaksoisen 10 min videon katselemista.
   Testiä ei suositella alaikäisille, sydän sairaille tai korkeasta verenpaineesta kärsiville ihmisille.
   Jos olet lääkityksessä, niin ennen testiin osallistumista keskustele ensin hoitavan lääkärisi kanssa.

   13
   1. Minä saan itseni haluamaan viinaa ja kaljaa rankasti kun katsoo tätä videota.”alkaa merkiitävätsi vähenemään, nimittäin eläkeläiset ja köyhät.”. En voi ymmärtää miksi maa on annettu näille. Jos katson tämän kuitenkin loppuun virittelen jo asetta ohimolle.Omalla vastuulle, olekket hyvä. Ja tämä miesoletonto on EU:n sisäpiirisssä.

 6. Jos siinä mies esittäisi näistä niin mitä sitten? Onhan Suomessakin kastroituja miehiä, jotka jopa luulevat olevansa naisia.

 7. Onhan se parempia antaa sellainen mielikuva virolaisista, että he olisivat rasisteja koska sillon eivät elntasopakolaiset tule sinne perseilemään.

 8. Tästä tulee mieleen hölmö kohu Suomen puolelta, jolloin meteli nostettiin Stockmannin Tiernapojat-esityksestä, jossa yksi vaaleaihoinen näyttelijä oli perinteisesti pukeutunut afrikkalaiseksi Itämaan tietäjäksi (perinteinen näytelmätulkinta: 3 tietäjää 3:lta eri mantereelta, joista yksi on Afrikka).

  Mustaihoisen rooli ei näytelmässä ole mitenkään ketään tummaihoista alentava, eikä kohukaan tietenkään syntynyt siitä, vaan siitä, että valkoihoinen oli naamioitunut näytelmässä tummaihoiseksi. Edelleen itseäni kiinnostaisi tietää, mikä oli kohun ja myrskyn nostaneiden henkilöiden oma etninen tausta.

  Pitääkö nyt jokaisen näyttelijän aina vain näytellä itseään? Pitääkö jokaisen näyttelijän varmistaa roolinsa aidonnäköisyys näin hölmöllä tavalla?

  Vai onko vain tummaihoisten, intiaanien, saamelaisten ja kaivosmiesten roolihahmot erityisen suojattuja? Miksi? Ketkä lopulta ovatkaan rasisteja, valkoiset, jotka kuvittelevat mustien loukkaantuneen, vai tummaihoiset, joiden ylemmyydentunnolle ei sovi se, että ”vaaleanpunainen sika ja koira” esittävät heitä?

  Mielenkiintoinen tieto voi olla sekin, että arabit usein pilkkaavat vääräuskoisia sika- ja koira-sanoilla. He pilkkaavat myös pohjoismaista lyhyttä ja suoraa nenää, jossa usein on sieraimet näkyvissä. Niin sanottu kielinainen, suomalainen ja kaunis Sara Forsberg joutui kerran hirvittävän pilkkaryöpyn kohteeksi nenänsä takia. Pengoin kohusta tiedon saatuani pilkkaajien kirjoituksia, pahimmat pilkkaajat vaikuttivat olevan arabitaustaisia. Forsberg ei tietenkään tuonut asiaa esille. Viisas päätös, häntä olisi jahdattu varmasti enemmän, jos hän olisi uskaltautunut tuomaan haukkujiensa etnisen taustan esille.

  1. Milloin ja mikä haukkuryöppy Forsbergiä kohtaan?

   Silloinko, kun Forsberg seurusteli arabitaustaisen kanssa Hollywoodissa?

Comments are closed.